null Videoblogissa katsotaan kirkkoa vitsikkäästä vinkkelistä

"Hei, hei kaikki netin katsojat siellä internetin maailmassa!" Pirjo ja Kaveri alias Paula Noronen ja Heidi Nuutilainen naurattavat videoblogissaan. Kuva: Katri Saarela

Videoblogissa katsotaan kirkkoa vitsikkäästä vinkkelistä

Toivontuottajat alkaa julkaista videoblogia, jossa kirkkoa katsotaan vitsikkäästä vinkkelistä kirkkoon kuulumattoman silmin.

Videoblogissa Pirjo ja Kaveri tutustuvat hurtin huumorin keinoin kirkon ihmeelliseen maailmaan. Huumoriblogissa laitetaan muun muassa messu uusiksi, puututaan pappeuden varjopuoliin eli kahvin aiheuttamaan närästykseen ja järjestetään pastorille Raamattuvisa.

Videoblogia on tehty 13 osaa, ja blogeja julkaistaan viikottain osoitteessa: www.uskotoivorakkaus.fi/pirjojakaveri. Blogeja voi myös kommentoida mainitussa osoitteessa.

Videoblogissa seikkailevalle Pirjolle antaa kasvonsa radiojuontaja, televisioesiintyjä, käsikirjoittaja ja kirjailija Paula Noronen. Kaverina esiintyy muusikko Heidi Nuutilainen.

– "Pirjo ja Kaveri" on musiikillinen stand up-duo, joka on esiintynyt muutaman vuoden ajan erilaisissa tilaisuuksissa ja ravintoloissa. Pirjo on roolihahmoni, tavallinen suomalainen vantaalainen nainen ja Kaveri vieläkin tavallisempi. Tarkoituksenamme on edustaa mahdollisimman tavallista Prisma-kansaa, koska sitähän me kaikki olemme, halusimme tai emme, kertoo Paula Noronen.

Noronen muistetaan lukuisista Radiomafiassa esiintyneistä hahmoistaan kuten Mirvasta, Tarja Kulhosta ja Sirkka-Liisasta. Radiomafian lopettamisen jälkeen Noronen on esiintynyt televisiossa. Hän on juontanut Subtv:n Suoraa huutoa! -ohjelmaa, esittänyt Sartsaa Yleisradion TV2:n Sartsa ja Timppa -sketseissä ja esiintynyt Subtv:n sketsiohjelmassa Pimeä puoli.

Noronen lähti tekemään vitsikästä videoblogiaan kirkosta omien sanojensa mukaan, koska häntä pyydettiin siihen, ja vaikkei hän kuulukaan kirkkoon.

– Kirkko on mukana ihmisen elämässä pienestä pitäen. Se jää kuitenkin etäiseksi, eikä ainakaan minulla ole hajuakaan siitä, millaista kirkon toiminta nykyään on, ja millaisia ihmisiä siellä työskentelee. Tästä oli hauskaa lähteä ottamaan selvää. Kuului kirkkoon tai ei. Videoblogin tarkoitus on selvittää millainen kirkko on, ja mitä löytyy takahuoneesta.

Sarjassa tutustutaan kirkkoon hyvin maanläheisellä tavalla, rehellisen tietämättöminä.

– Mitään ei tiedetä etukäteen kuin ehkä se, että jostain löytyy ehtoollisviinejä ja penkit ovat kovat. Tarkoitus on ottaa selville, mitä muuta kirkolla on tarjota, jos sinne kävelee sisälle, kuin aikaiset ehtoolliset ja kerhotoiminta, Noronen kertoo.

Noronen ei vielä tiedä, onko videoblogin tekeminen vaikuttanut hänen suhteeseensa kirkkoon, yksi asia on kuitenkin varma:

– Liityn kirkkoon heti kun se kohtelee kaikkia vähemmistöjä tasapuolisesti, Noronen sanoo. Myös vähemmistöt on otettu videoblogin aiheeksi.

Sirpa Patronen

Katso kaikki tämän viikon videot osoitteesta: www.uskotoivorakkaus.fi/pirjojakaveri

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.