Vieraana: Kirjallisuusterapiaohjaaja Maija Karhi

Vieraana: Kirjallisuusterapiaohjaaja Maija Karhi

Miten kiinnostuit kirjallisuudesta?

– Olen ollut aina innokas lukemaan. Elin lapsuuttani satujen ja tarinoiden ympäröimänä. Luonteva jatko oli, että opiskelin kirjastonhoitajaksi kotimainen kirjallisuus pääaineenani.

Mitä kirjat antavat sinulle?

– Kaunokirjallisuus on henkisen rikkauden ja hyvinvoinnin lähde. Se välittää tietoa ihmisenä olemisesta. Aivotutkimuksen mukaan kertomukset vaikuttavat aivojen syvimpiin kerroksiin. Asia ymmärrettiin jo keskiajalla, sillä luostarin kirjaston kyltissä luki Sielun apteekki.

Mitä on kirjallisuusterapia?

– Kirjallisuusterapia ei ole terapiaa, mutta se voi olla terapeuttista. Se voi olla kenelle tahansa mainio työväline tutkia itseään ja tutustua syvimpiin tuntoihinsa, etenkin elämän käännekohdissa.

Mitä ryhmässä tapahtuu?

– Ryhmässä luetaan ja kirjoitetaan pieniä tekstejä, ja keskustellaan niistä. Kirjoittamista ei tarvitse jännittää. Pääasia on, että kynä liikkuu. Alitajunnasta voi alkaa virrata uudenlaisia ajatuksia.


Kasvua kirjoittamalla -ryhmä torstaisin 2.10. alkaen klo 17–19 Tikkurilan kirjastossa, Lummetie 4. Ryhmään otetaan 8 jäsentä to 18.9. käytävien keskustelujen pohjalta. Lisätiedot ja ilmoittautumiset kristiina.kartano@evl.fi tai p. 050 363 2372 tai maija.karhi@vantaa.fi tai p. 09 8392 2817.

Jaa tämä artikkeli: