Ville Ranta sai Suomi-palkinnon

Ville Ranta sai Suomi-palkinnon

Kirkko ja kaupunkiin pilapiirroksia tekevät sarjakuvataiteilija Ville Ranta on saanut Suomi-palkinnon. Jokavuotiset valtiolliset Suomi-palkinnot myönnetään merkittävästä urasta, taiteellisesta saavutuksesta tai läpimurrosta.

Muita palkinnon saajia ovat rockyhtye Popeda, elokuvaaja Timo Salminen, teatteriohjaaja Susanna Kuparinen, laulaja Hilja Grönfors, taiteilijat Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger, pianisti Jukka Nykänen, kirjailija Timo Parvela sekä Taide- ja kulttuurikeskus Kaarisilta ry.

Vuodesta 1993 asti jaetuista Suomi-palkinnoista päättää kulttuuriministeri apunaan eri taiteenalojen edustajista koostuva raati. Suomi-palkinnot ovat suuruudeltaan 22 000 euroa ja ne myönnetään veikkausvoittovaroista.

Tämän lisäksi muita huomionosoituksia ovat saaneet tuomiorovasti, kirkkoherra Matti Poutiainen, jolle myönnetään itsenäisyyspäivänä Suomen Leijonan komentajamerkki sekä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein myönnetään Herttoniemen seurakunnan vapaaehtoiselle Sinikka Backmanille. 

Poutiaisen mukaan tämä korkea-arvoinen kunniamerkki on samalla tunnustus Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kaupungin keskustassa tekemälle työlle ja sen merkitykselle yhteiskuntasuhteiden rakentamisessa ja ylläpitämisessä.

Vapaaehtoistyön vastaavalle Sinikka Backmanille mitali myönnetään hänen ansiokkaasta työstään muun muassa Myllypuron elintarvikejakelussa.

Jaa tämä artikkeli: