Voiko Jumalan nähdä? Antti Siukonen vastaa lasten kysymyksiin

Voiko Jumalan nähdä? Antti Siukonen vastaa lasten kysymyksiin

Loiko Jumala itsensä? Mitä oli ennen sitä?

– Jumala on ollut aina. Myös aika on Jumalan luoma. Kerran aika päättyy ja alkaa iankaikkisuus. Se tarkoittaa sitä, että Jumalan suuri suunnitelma toteutuu koko maailmalle. Me emme täysin voi tietää, mitä se on.

Eikö niin, että Jumala on kaikkein vahvin?

– Joo, kyllä niin.

Asuuko Jumala avaruudessa? Missä siellä?

– Asuu, mutta Jumala asuu myös täällä meidän keskellämme. Ei ole sellaista paikkaa, jossa Jumala ei olisi. Kaikki, mitä voimme nähdä ja ymmärtää, on Jumalan luomaa. Jumala on kaiken sisällä ja ympärillä ja ulkopuolella. Jumala on aina suurempi kuin mitä me ihmiset voimme kuvitella.

Voiko Jumalan nähdä? Onko kukaan nähnyt?

– Raamatussa puhutaan kohtaamisista Jumalan kanssa. Mooses sai nähdä Jumalan takaapäin. Jeesus oli samanaikaisesti ihminen ja Jumala, ja lukemattomat ihmiset tapasivat hänet. Raamatussa kerrotaan myös, miten Pyhä Henki laskeutui kyyhkysen tavoin tai tulenlieskoina, eli myös Pyhän Hengen on voinut nähdä.

– Meidän arjessamme Jumala harvoin näkyy sellaisena asiana, johon voisi tarttua tai koskea. Hän näkyy meidän teoissamme ja hyvissä asioissa jonkinlaisena aavistuksena tai häivähdyksenä. Meille on myös luvattu, että me saamme kerran nähdä Jumalan kasvoista kasvoihin, sitten kuoleman jälkeen.

Minkä takia Jeesus ei pelastanut itseään?

– Jeesus tiesi koko ajan pelastavansa ihmiskunnan ja hän tiesi myös, että siihen sisältyy suunnatonta kärsimystä. Hän hyväksyi sen, että se on hänen osansa ja tehtävänsä ja että sen voi toteuttaa vain sillä tavalla, että ihmiset tappavat hänet.

– Elämänsä aikana Jeesus näytti, että aina asioita ei ratkaista väkivallalla vaan heikkoudessakin on voimaa. Ja että tärkeää on se, että koko ajan omassa elämässään toimii rakkauden mukaan. Siihen, että Jeesus ei itse käyttänyt väkivaltaa, sisältyy vahva viesti.

Jaa tämä artikkeli: