null Voittoon vai roviolle?

Inquisitio-peliin kuuluu kuulustelija-, kidutus- ja kolikkokortteja.

Inquisitio-peliin kuuluu kuulustelija-, kidutus- ja kolikkokortteja.

Voittoon vai roviolle?

Sinua syytetään jumalanpilkasta. Jos alistut kidutukseen, joudut kalloprässiin. Kannattaisiko sittenkin tunnustaa syyllisyys vai lahjoa tuomari?

Inquisitio vie pelaajat Pohjois-Espanjaan vuoteen 1609. Espanjan inkvisitio on aloittanut laajamittaiset kuulustelut noituuden kitkemiseksi. Arpi, palovamma tai haava jalassa voi olla merkki sopimuksesta paholaisen kanssa tai noituuden harjoittamisesta.

Korttipelin monimutkaiset säännöt aukeavat vasta, kun paikalle pyydetään kokenut peliharrastaja. Siitä huolimatta neljän hengen testiryhmä pelaa ensimmäisellä kierroksella väärin. Toisella kerralla jutun juoni alkaa kuitenkin avautua.

Pelaajilta vaaditaan jatkuvaa älynystyröiden käyttöä. Voittoon tai roviolle voi päätyä monella eri pelitavalla.

Inquisitio on voittanut Suomen lautapeliseuran järjestämän korttipelisuunnittelukilpailun vuonna 2006. Markkinoille peli saadaan vasta nyt.

Ruoskiminen, kidutustuoli, upottaminen tai janoon näännyttäminen — inkvisition kidutuskeinot ovat monet. Pelaaja voi kuolla niihin tai menettää järkensä. Ei kuulosta kovin riemukkaalta.

Katolisen kirkon synkkään ajanjaksoon kurkistavan pelin julkaisee Tuonela Productions, ja sitä suositellaan yli 13-vuotiaille.

Tuonelan toimitusjohtajan mukaan Inquisitio-peli ei ole vain historian oppitunti. Sillä otetaan myös kantaa nyky-maail-man-menoon.

— Ihmisten summittainen vangitseminen ja kidutuksen käyttö ovat valitettavasti yhä läsnä, jopa länsimaisessa yhteiskunnassa. Siten pelin voi nähdä myös allegoriana vaikkapa Guantanamon tapahtumiin, sanoo Tuonelan toimitusjohtaja Jussi Autio.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.