Vuokko Hovatta säteilee Suvivirsi-videolla
Armas aika. Helka Silventoinen on tuonut autonsa Karri Koistisen korjattavaksi. Kameran takana Teemu Koivisto. Kuva Katri Saarela

Armas aika. Helka Silventoinen on tuonut autonsa Karri Koistisen korjattavaksi. Kameran takana Teemu Koivisto. Kuva Katri Saarela

Vuokko Hovatta säteilee Suvivirsi-videolla

Kirkko Helsingissä julkaisee yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa musiikkivideon, joka siivittää Narinkkatorin Suvivirsi-tapahtumaa. Uudelleen sovitetun, tutun virren esittää toinen tulevan tapahtuman esilaulajista, muun muassa Ultra Brasta tuttu Vuokko Hovatta.

– Musiikkivideo on meidän nostalgisen positiivinen panoksemme suvivirsikeskusteluun. Minusta Vuokko Hovatan äänessä soi kivalla tavalla kesä. Meillä on hyvä kokemus viime vuodelta musiikkivideolla tehtävästä tapahtumamarkkinoinnista, projektipäällikkö Eeva Salonen taustoittaa.

Ohjaaja Antti Vuoren mukaan videon sisällön avainlause on virren ensimmäisen säkeistön viimeinen säe: ”Se luonnon uudeks luopi, sen kutsuu elohon.”

– Auringon valon herättämä alkukesän luonto on hieno kuva myös ihmisluonnon muutoksesta. Videon tarinassa ja kuvissa nähdään molempia.

Vuori vastaa myös virren uudesta sovituksesta. Sovituksen musiikillinen maailma on lämpimän akustinen ja nostalginen, vähän tangoon päin taipuva.

– Sovitusidea syntyi nopeasti. Tuntui että tuollainen akustinen poljento, jossa keskeisessä osassa ovat muun muassa harmonikka ja viulu, sopii suvivirren maailmaan hienosti, Vuori sanoo.

Eri puolilla pääkaupunkia, mutta myös luonnon helmassa kuvattu video julkaistaan tapahtumaa edeltävällä viikolla. Suvivirttä lauletaan joukolla Narinkkatorilla tiistaina 27. toukokuuta kello 17 ja 19.

Jaa tämä artikkeli: