null Vuosaaren Merimieskeskus vihittiin

Piispa Eero Huovinen, metropoliitta Ambrosius ja isä Teemu Sippo toimittivat ekumeenisen merimieskirkon vihkimisen. Tilat ovat avarat ja monikäyttöiset.Kuvat: Markku Mattila

Piispa Eero Huovinen, metropoliitta Ambrosius ja isä Teemu Sippo toimittivat ekumeenisen merimieskirkon vihkimisen. Tilat ovat avarat ja monikäyttöiset.Kuvat: Markku Mattila

Vuosaaren Merimieskeskus vihittiin

Vuosaaren satamassa vieraili viime viikon tiistaina harvinaisen monta pappia kerralla.

Kolme heistä, piispa Eero Huovinen, metropoliitta Ambrosius ja katolisen hiippakunnan asiainhoitaja, isä Teemu Sippo SCJ, toimittivat upouuden Merimieskeskuksen vihkimisen.

Keskuksen englanninkielinen nimi on Helsinki Seafarers’ Centre. Se on maailman ensimmäinen merimieskirkko, joka on alusta asti ekumeeninen, ja lisäksi sen ovat toteuttaneet kirkollinen ja yhteiskunnallinen taho yhdessä. Suomen Merimieskirkon yhteistyökumppanina on Merimiespalvelutoimisto, jonka tehtävänä on tarjota merenkulkijoille yhteiskunnan palveluja, kuten aikuisopiskelu- ja liikuntamahdollisuuksia.

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Pentti Kareoja arkkitehtitoimisto ARK-house arkkitehdit Oy:stä. Puupintainen, muodoltaan ”virtaava” rakennus erottuu selvästi sataman muista rakennuksista. Merimieskeskus sijaitsee sataman keskellä korkean toimisto- ja palvelurakennuksen vieressä.

Kirkollisessa työssä ovat mukana Vuosaaren seurakunta sekä ortodoksinen ja katolinen hiippakunta. Vuosaaren seurakunta ja Merimieskirkko ovat kouluttaneet parikymmentä vapaaehtoistyöntekijää auttamaan kirkolla. Merimiespappina työskentelee pastori Ben Thilman.

Hanketta ovat rahoittaneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Merimiespalvelutoimisto, The ITF Seafarers’ Trust sekä Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät. Helsingin osuus on 600 000 euroa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.