Wienerleivos
Pohja :
300 g voita sulatettuna
120 g sokeria
50 g ruskeaa sokeria
170 g vehnäjauhoja
35 g grahamjauhoja
6 munaa (noin 330 g)
2 keltuaista (säästä valkuaiset kuorrutteeseen)
Täyte :
100 g pakastepuolukoita
100 g puolukkahilloa
Kuorrute :
30 g kananmunan valkuaisia
120 g tomusokeria
Sulata pohjaa varten voi. Vatkaa voisula, sokeri ja raastettu sitruunankuori vaahdoksi noin 15–20 minuuttia. Lisää siivilöidyt jauhot taikinaan. Lisää kananmunat ja keltuaiset pienissä erissä. Levitä taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle puolen sentin paksuudelta. Paista 150 asteessa noin 25–30 minuuttia, kunnes taikina on kauniin vaaleaa ja paistunutta. Kumoa pois vuoasta. Leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan.
Yhdistä täytteen hillo ja marjat. Levitä hilloseos tasaisesti ensimmäiselle kakkupohjalle. Nosta toinen pohja päälle ja levitä hilloa sillekin ja laita kansi päälle. Laita painoksi esimerkiksi leikkuulauta ja laita kylmään vetäytymään.
Yhdistä kuorrutteeseen siivilöity tomusokeri ja valkuaiset. Tarkista paksuus. Kuorruta kakku levittämällä kuorrute kostean ja lämpimän lastan avulla tasaiseksi. Anna jämähtää hetki ja leikkaa annospaloiksi. Koristele pienellä nokareella puolukka- ja puolukkahilloseosta.
Resepti: keittiömestari Antti Mikkelä, Palmian catering-palvelut
Jaa tämä artikkeli: