null Yhä useampi nälkäinen käy diakoniaruokailuissa

Leila Tetri (vas.) ja Ritva Lamppu osallistuivat Meilahden kirkon lounaalle. Maittava lounas maksaa kaksi euroa. Kuva: Sirpa Päivinen

Leila Tetri (vas.) ja Ritva Lamppu osallistuivat Meilahden kirkon lounaalle. Maittava lounas maksaa kaksi euroa. Kuva: Sirpa Päivinen

Yhä useampi nälkäinen käy diakoniaruokailuissa

Helsingin seurakuntien järjestämissä elintarvikkeiden jakeluissa ja edullisissa diakoniaruokailuissa käy reilusti enemmän ihmisiä kuin viime vuonna. Alppilassa ruokailijoiden määrä on jopa tuplaantunut.

Yhteensä kaksitoista Helsingin luterilaista seurakuntaa sekä seurakuntayhtymän erityisdiakonia järjestävät viikoittain edullisia ruokailuja tai ruoanjakelua.

– Taantuman huomaa meidän tarjoamallamme aamupuurolla muun muassa siitä, että ihmiset ovat maanantaiaamuisin nälkäisiä, kertoo diakoni Eva-Maija Liljeström Töölön seurakunnasta.

Myös Hermannin diakoniatalon ruokailussa menee enemmän annoksia kuin aikaisemmin.
– Eläkkeiden ostovoima on huonontunut, ja se näkyy ruokailussamme siten, että täällä on alkanut asunnottomien ja laitapuolenkulkijoiden lisäksi käydä ihan tavallisia eläkeläisiä. Lisäksi seurakuntien diakoniasta haetaan jatkuvasti apua elämää ylläpitävien lääkkeiden ostamiseen, kertoo diakoni Pirjo Suomi.

Diakoniatyöntekijät ovat joutuneet kirjoittamaan osto-osoituksia apteekkiin muun muassa sydän- ja diabeteslääkkeiden ostamista varten.

Alppilan seurakunnassa diakoniaruokailuun osallistuvien määrä on liki kaksinkertaistunut laman myötä. Malmin seurakunnassakin soppakirkkojen suosiossa on ollut hienoista kasvua. Meilahdessa diakoniaruokailuun osallistuvien määrä on kasvanut reilulla kolmanneksella.

– Myös henkinen ja hengellinen hätä on lisääntynyt taloudellisten vaikeuksien myötä. Diakoniatyössä ihminen pyritään kohtaamaan kokonaisvaltaisesti, diakonissa Sirkku Kuusanmäki Meilahden seurakunnasta sanoo.

Diakoniaruokailuista saa lisätietoa seurakuntayhtymän verkkosivuilta osoitteessa www.helsinginseurakunnat.fi, kun klikkaa yläpalkkia kohdasta ”Apua”.

Jaa tämä artikkeli: