null Yhden miehen miesenergiaa

Yhden miehen miesenergiaa

Kerettiläinen kiinnitti huomiota (K&k 23.9.) Agricolan kirkossa sunnuntaisin vietettävään perinnemessuun. Sitä ovat toimittamassa tahot, jotka kieltäytyvät yhteistyöstä naispappien kanssa.

HelsinkiMissiolla ja Tuomasmessulla ei ole mitään tekemistä sen hankkeen kanssa. Eikä muuten vielä Agricola -liikkeelläkään. Kyseisen messun toimittaminen ei ole ollut esillä Agricola-liikkeen ohjausryhmässä, jossa ovat edustettuina seurakuntayhtymä, Tuomiokirkkoseurakunta, Tuomasyhteisö ja HelsinkiMissio.

Kysymyksessä on yhden ihmisen eli Teemu Laajasalon oma yksityinen missio. Valitettavasti se uhkaa nyt Agricola-liikkeen varsinaista missiota. Asia nousee takuuvarmasti esille seuraavassa ohjausryhmässä.

Vielä pieni tarkennus: Tuomasyhteisön ja HelsinkiMission panos ”suurella rahalla ja tohinalla” aloitettuun Agricola-liikkeeseen on rahan sijasta sosiaalinen pääoma. Meidän tehtävämme on tuoda liikkeeseen kansalaisenergiaa. Sen tarjoaminen tulee valitettavan vaikeaksi, jos kirkolliset riitakysymykset päästetään tähän toimintaympäristöön.

Olli Valtonen
HelsinkiMission toiminnanjohtaja
Hanna-Leena Nuutinen
Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.