Yhtymä ja IEC sopivat yhteisistä periaatteista
IEC:llä eli Kansainvälisellä seurakunnalla on itäisessä ja eteläisessä Helsingissä kaikkiaan kolme jumalanpalvelusta viikossa.

IEC:llä eli Kansainvälisellä seurakunnalla on itäisessä ja eteläisessä Helsingissä kaikkiaan kolme jumalanpalvelusta viikossa.

Yhtymä ja IEC sopivat yhteisistä periaatteista

Helsingin seurakuntayhtymän ja Kansainvälisen seurakunnan (International Evangelical Church, IEC) yhteistyötä määritellään jatkossa yhteisellä sopimuksella. Yhteinen kirkkovaltuusto käsitteli joulukuussa budjettiesitystä, johon sisältyi 68 000 euron tuki IEC:lle.

Hyväksytyn budjettiehdotuksen mukaan tuki maksetaan IEC:lle "edellyttäen, että Kansainvälisen seurakunnan kanssa on tehty yhteisen kirkkoneuvoston hyväksymä kirjallinen sopimus toiminnan periaatteista".

– Suhtautuminen Kansainväliseen seurakuntaan on ollut jakautunutta. Toiset eivät halua avustaa toimintaa seurakunnan näkemysten takia. Toiset taas näkevät toiminnan tärkeänä työnä, jonka takia ollaan valmiita sietämään erilaista ajattelua, yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kaisa Raittila sanoo.

Raittilan mukaan nyt tehtävässä sopimuksessa tullaan määrittelemään linjat yhteistyölle. Yksi ulottuvuus asiassa on pääkaupunkiseudun yhtymien välillä alkava yhteistyö kansainvälisessä työssä. Tavoitteena on hyvä yhteistyö oman työmuodon ja Kansainvälisen seurakunnan välillä.

– Ei ole tarkoitus lopettaa IEC:n työtä. Heillä on toimiva diakonia, ja ihmiset löytävät sinne tiensä helposti. Nyt se on päässyt eriytymään omaksi ryhmäkseen, mutta sen pitäisi olla tie ihan tavalliseen helsinkiläisseurakuntaan, Raittila sanoo.

Naispappeus on hiertänyt IEC:n ja kirkon välejä. Helsingin seurakuntayhtymä on tukenut toimintaa muun muassa tarjoamalla toimitilat vuokratta. Kirkkohallitus on kyseenalaistanut Kansainvälisen seurakunnan toimintatapoja. Kirkon ulkoasiainneuvosto on asettanut tämän vuoden tuelle ehdot, joiden mukaan IEC:n on sitouduttava kirkon maahanmuuttajatyön periaatteisiin.

Jaa tämä artikkeli: