null Yskä kiertää liikenteessä

Yskä kiertää liikenteessä

Lahjakkaita yskänkierrättäjiä riittää. Ainakin tämän vuoden designpääkaupungin yskäiset linjuri-, metro- ja raitiovaunumatkustajat pitävät edellä mainittua kierrätysmuotoa ansiokkaasti toiminnassa.

Olen runsaat pari vuotta joutunut lähes päivittäin käyttämään HSL:n palveluita, enkä usko paljon liioittelevani, kun väitän näiden kierrättäjien ansiosta joutuneeni tavallista useammin toistuviin yskä- ja nuhakierteisiin.

En missään nimessä halua kyseenalaistaa kenenkään Luojan luoman yksilön käsityskykyä. Mutta en voi olla ihmettelemättä, että maailmassa, jossa nenäliinateollisuus syytää päivittäin miljoonittain nenäliinoja markkinoille, niitä ei käytetä.

Tässä tultiinkin asian ytimeen eli nenäliinojen käyttämättömyyteen yskimistilanteissa. Nenäliina yskijän suun edessä estäisi, tai ainakin vähentäisi, tuhansien virusten lentoonlähtöä ja pesiytymistä tartunnoille alttina olevien kanssamatkustajien limakalvoille. Kurkku suorana köhivä matkakumppani lähettää sisuksistaan matkustajatilaan valtavan pisarapilven.

Toivoisin yleisiin kulkuneuvoihin ilmaisjakeluun nenäliinoja julisteilla ”yskijät järki käteen, nenäliina suun eteen”. Tulisi meinaan kaupungille edullisimmaksi hoitaa yskäongelmaa noin niin kuin ennaltaehkäisyä ajatellen.

Pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin ihan vakavalla mielellä, yskimisiin.

Asiasta kyrsiintyneenä,

Aili Ritaluoto

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.