Keskusteluapua

Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden puhua mieltä painavia asioita puhelimitse. Palvelunumero suomenkielisille on 01018-0071. Puhelimessa päivystetään su–to klo 18–01 sekä pe ja la 18–03. Ruotsinkielisiä palvellaan numerossa 01019-0072 joka ilta klo 20­–24. Palvelevaan nettiin osoitteessa http://www.verkkoauttaminen.fi/ voi lähettää viestin milloin tahansa. Viesteihin vastataan viiden päivän kuluessa. Päivystäjät ovat tehtävään koulutettuja ja vaitiolovelvollisia vapaaehtoisia, nettipappeja ja kirkon muita työntekijöitä. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömänä. Palveleva chat toimii Facebookin Kirkko Suomessa -sivulla ma–pe klo 12–20. Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettömänä. Palveleva kirje tarjoaa keskusteluapua perinteisen postitse lähetettävän kirjeen muodossa. Postia voi lähettää osoitteeseen: Palveleva kirje, PL 210, 00131 Helsinki.

Kampin kappelissa on mahdollisuus keskustella kirkon työntekijän tai sosiaalityöntekijän kanssa ilman ajanvarausta.

Päivystävä pappi on jokaisessa seurakunnassa. Lisätietoja ja yhteystiedot seurakuntien nettisivuilta.

Diakoniatyö

Jos kaipaat keskusteluapua tai taloudellista tukea, ota yhteyttä oman asuinalueesi seurakunnan diakoniatyöntekijään. Ryhmät ja ruokailut ovat avoimia kaikille asuinpaikasta riippumatta. Lisäksi esimerkiksi kuulo- ja näkövammaisille sekä päihdekuntoutujille, vangeille ja asunnottomille on tarjolla apua ja toimintaa. Helsingin seurakuntien diakonien yhteystiedot löydät täältä, Vantaan täältä ja Espoon täältä.

Ilmaisia tai edullisia ruokailuja Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä.

Lapsille ja nuorille

Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyön keskus Snellu tukee, neuvoo ja auttaa nuoria elämän eri taitekohdissa. Tarjolla myös psykologin palveluita maksutta. Toimisto avoinna arkisin 9–15 Helsingissä osoitteessa Toinen linja 8. Vastaanottosihteeriin saat yhteyden soittamalla, p. 09 2340 2352. Yhteydenottopyynnön voi lähettää myös tekstiviestillä, p. 050 380 0999.

Tekstaritupu on mobiiliauttamispalvelu koululaisille. Helsingissä numero on 0400 241 08, Espoossa 050 4108 402 ja Vantaalla 045 634 0303. Nettitupu tarjoaa aikuisen keskustelukumppanin verkossa osoitteessa www.nettitupu.fi.

Perheneuvonta

Helsingin seurakuntien perheneuvonta arkisin klo 9–­12, p. 09 2340 2555, ysk.perheneuvonta@evl.fi.

Vantaan seurakuntien perheneuvonta, p. 09 830 6330, ajanvaraus ma, ke–pe klo 9–11, ti klo 14–17.

Kauniaisissa sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä palvelee yksi pastori, jolle kuuluvat perheneuvonta ja sairaalasielunhoitotyö. Sairaalapastorina hän on Villa Bredan vanhainkodissa, Kaunialan ja Tammikummun sairaaloissa ja Villa Anemonen hoivakodissa. Perheneuvonta on tarkoitettu sekä pareille, perheille että yksin asuville. Perheneuvonnan ajanvaraus p. 050 301 7018.

Espoon seurakuntien perheneuvonta, puh. 09 8050 2420. Päivystyspuhelin on auki ma, ti, to ja pe klo 9–11. Kiireellisissä tapauksissa voi ottaa yhteyttä Espoon sosiaali- ja kriisipäivystykseen, joka on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä, puh. 09 8164 2439.

Sairaalapapit

Helsingin sairaalapapit työskentelevät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloissa, Helsingin sosiaali- ja terveysviraston sairaaloissa Kivelän, Koskelan, Myllypuron ja Kustaankartanon palvelukeskuksissa sekä Terhokodissa. Katso sairaalapappien yhteystiedot täältä.

Espoon sairaalapapit työskentelevät Jorvin sairaalassa, Espoon sairaalassa, Attendo Olarinpuistossa, Aurorakodissa, Espoonlahden hoivakodissa, Kauklahden elä ja asu -seniorikeskuksessa, Rinnekodissa, Taavin ja Viherlaakson muistipalvelukeskuksissa. Lisätietoa ja yhteystiedot täältä.

Kauniaisissa sekä suomenkielisiä että ruotsinkielisiä palvelee yksi pastori, jolle kuuluvat perheneuvonta ja sairaalasielunhoitotyö. Sairaalapastorina hän on Villa Bredan vanhainkodissa, Kaunialan ja Tammikummun sairaaloissa ja Villa Anemonen hoivakodissa. P. 050 301 7018.

Vantaan sairaalapapit työskentelevät Peijaksen sairaalassa, Katriinan sairaalassa ja Myyrinkodissa, Simonkodissa ja Metsonkodissa ja Hoivakoti Hopeassa. Tied. ma–pe klo 9–15, p. 050 321 328. Lisätietoja myös täältä.