Siirtolaispappina uskontojen Disneylandissa – Kirkko ja kaupungin videosarjassa seikkaillaan amerikansuomalaisten arjessa

Kaisa Kariranta lähti siirtolaispapiksi Portlandiin Oregoniin Yhdysvaltojen luoteisosaan. Siellä seurakunta toimii vapaaehtoisvoimin.

Mall of Triplassa saa perheneuvontaa myös ”pikana” – tunnin sessiossa voi saada apuja seuraavaan askeleeseen

Yksi perheneuvontakerta voi olla helpottava, varsinkin, jos toinen suhtautuu avun hakemiseen varauksellisesti.

Yrittäjä Oona Jokinen, 25, loi Vallilaan palan Berliiniä – Suomen ensimmäisessä zero waste -kaupassa asiakkaat pääsevät tekemään maapähkinävoita itse

Zero waste -kauppa ei käytä lainkaan kertakäyttömuovia. Halu toimia puhtaamman maailman puolesta syntyi matkalla Aasiassa.

Tämä kolahti: Sakari Huovisen kirja isästään kertoo miehestä, joka ei pystynyt puhumaan kaikkein tärkeimmästä asiasta

Enemmän kuin elämäkerta, Isän kädestä -kirja on kuvaus raskasmielisyyteen taipuvaisen ihmisen sisäisestä maailmasta.

Eero Huovinen menetti äitinsä yhdeksänvuotiaana – 75-vuotiaana hän kirjoitti kirjan äidin ikävästä

Menetetty äiti löytyi vanhoista kirjeistä ja päiväkirjoista. Äidin siunaustilaisuuden ohjelmasta löytynyt virsi sai Eero Huovisen silmät kostumaan.

Ahdistunut Jumala tilittää ongelmistaan Espoon Kaupunginteatterin näyttämöllä

Voi Luoja! -näytelmä kuvaa sitä, mitä terapeutin vastaanotolla tapahtuu uupuneen Jumalan saapuessa asiakkaaksi.

Leppävaaran kirkko sai kastepuun – sellainen löytyy jo joka toisesta pääkaupunkiseudun seurakunnasta

Perhetoiminnanohjaaja Seija Hatakka suunnitteli kastepuun Leppävaaran kirkolle. Pian puu puhkeaa väriloistoon, kun siihen kiinnitetään lehti jokaisen seurakuntaan kastetun merkiksi.

Tämä kolahti: ’’Tosielämän Maija Poppasen’’ Vivian Maierin valokuvanäyttely on kunnianosoitus huomaamattomille naisille

Lastenhoitajana työskennelleen Maierin kyvyt valokuvaajana huomattiin vasta hänen kuolemansa jälkeen. Valokuvanäyttely ja Maierista kertova dokumentti kertovat kiehtovan elämäntarinan.

Hyvispaavi Franciscus läpsäisi naista ja herätti paheksuntaa – mitä tapahtuu, kun idoliksi nostettu ihminen paljastuu vajavaiseksi?

”Me kaipaamme ihmistä, joka olisi täydellinen, koske emme itse ole täydellisiä”, sanoo emeritusprofessori Paavo Kettunen.

Unemme ovat viisaampia kuin me itse, sanoo psyko­terapeutti Outi Saleva

Unen merkityksen avautuminen voi tuntua koko kehossa. Näin pääset uniesi oppilaaksi.

Ahdistelutabu murtuu uskonnollisissa yhteisöissä – uhrit kertovat seksuaalisesta kaltoinkohtelusta K&k:n kyselyssä

”Maallikkosaarnaaja kosketteli sielunhoitotilanteessa sekä kaappasi syliinsä ja suuteli, kun olin alle rippikouluikäinen. Poistuin järkyttyneenä ja mies huusi perääni, että tästä ei sitten puhuta.”

Dolly Parton sai Grammy-ehdokkuuden vuoden kristillisestä kappaleesta ja uskoo, että Jumalalla on hänelle tehtävä

Dolly Parton ei tahdo saarnata, vaan laulaa lauluja, jotka antavat ihmisille toivoa.

Leivokset maistuvat yhä paremmin kahviloissa – nunnilla ja munkeilla on sormensa herkkujen historiassa

Nykyään leivoksissa muodikkaat pistaasit, mantelit, granaattiomenat, ruusuvesi ja appelsiininkukkavesi ovat Lähi-idän alueilta tuttuja muinaisia makuja.

Helmikuu tarjoaa toinen toistaan parempia hääpäiviä – 2.2. järjestetään myös mutkattomia vihkitapahtumia

Jotkut parit ovat innostuneet hauskoista päivämääristä, mutta jopa suosituissa vihkikirkoissa on vielä tilaa.

Sukurakas Venla Kiilakoski avioituu kirkossa 170 vieraan edessä – ”On ihana ajatus, että liitto on myös korkeammalla tasolla solmittu”

Venla Kiilakoski odottaa pääsevänsä näkemään, kuinka visiot omista häistä muuttuvat todeksi.

Oopperalaulaja Arttu Kataja esiintyy rakkaudessaan pettyneille ja murheellisille Olarin kirkossa

Berliinin valtionoopperan vakilaulajiin kuuluva Arttu Kataja palasi Suomeen vaimon työn perässä. ”Oopperalaulajan työ on haasteellista perheelliselle.”

Kirkon kotimaanapu välittää täsmälahjoituksia kotimaassa – bussikortti, imuri tai talvitakki auttaa ahdingossa

Pesukoneen yllättävä hajoaminen voi sekoittaa köyhän perheen talouden. Myös esimerkiksi yksinhuoltajan vakava...

Mainos vetoaa kuin uskonto – ”Joka väittää, että mainokset eivät vaikuta häneen, puhuu pötyä”

Mainokset muistuttavat runoja, mutta niiden tavoite on päinvastainen, sanoo toimittaja ja kulttuurihäirikkö Jari Tamminen. Hän kirjoitti kirjan vastamainoksista, jotka paljastavat tyhjän lupauksen.