Mikä motivoi sohvaperunoita, kuulevatko bakteerit, pelastaako sisäviljely maailman? – Kallion kirkossa esitellään tiedeideoita kolmen minuutin hissipuheilla

Kahdeksan tieteentekijää eri puolilta maailmaa esittelee Kallion kirkossa sadantuhannen euron pitchaus-kilpailuun osallistuvia aiheitaan.

Tässä tapahtumassa saa laulaa synnistä ja kuolemasta – Kanttori Petri Koivusalo haluaa järkyttää ja lohduttaa

Espoon tuomiokirkossa järjestetään jo kolmas Synkkien virsien ilta, jossa veisataan voimalla vaikeista asioista.

Pakohuonepelien tekijä innostuu arvoitusten ratkaisemisesta – ”Parasta on onnistumisen tunne”

Seikkailupelissä hoksottimet, tarkat silmät ja yhteistyö auttavat pääsemään maaliin.

Omaishoitajien ryhmässä voi kertoa kipeimmistäkin asioista: ”On muitakin, jotka ovat kokeneet samaa”

Elämä kahden kehitysvammaisen lapsen kanssa on vaatinut Salme Selamaalta taitoa ja voimia. Vertaistukiryhmästä saa tukea.

”Ensin futiskirkkoon, sitten tavataan torilla” – jalkapallohullu kirkkoherra Kari Kanala uskoo Suomen etenevän kisoihin 5–0-voitolla

Missä olit, kun Suomi pääsi ensi kertaa jalkapallon EM-kisoihin? Kirkkoherra Kari Kanalan vastaus on kirkossa rukoilemassa. Toivottavasti satojen muiden kanssa.

Keskellä kuhinaa lauletaan hiljaa rukouksia tuhannen vuoden takaa – meditatiivinen messu on mietiskelyn tekemistä näkyväksi

Kallion kirkossa vietetään joka keskiviikko hiljaista rukouslaulumessua. Kuka tahansa saa tulla ennen messua harjoittelemaan lauluja osana esilaulajien ryhmää.

Lasten kanssa pohditaan vakaviakin aiheita: Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu herättävät ajatuksia myös ilmastonmuutoksesta

Vatsastapuhuja Petteri Hakanen kertoo lapsille kannustamisen ja reilun meiningin merkityksestä. – Olen itse kokenut, miten suuri merkitys niillä on elämässä.

Pia Niemi hengähti kesällä pienyrittäjien leirillä – marraskuussa seurakunnat tarjoavat yksinyrittäjille virkistysiltoja

Yksinyrittäjän vapaus on kurinalaista, eikä työn ja vapaa-ajan erottaminen ole suoraviivaista.

Seurakunnat ympäri Suomea vastasivat Kallion ja Paavalin haasteeseen – myös sadat lapset ja nuoret pääkaupunkiseudulla yöpyvät kirkossa

Yö kirkossa -tapahtumalla juhlistetaan sitä, että kirkko on tehnyt työtä kouluikäisten parissa 100 vuotta.

Itsemurhan tehneen lapsen perhe kantaa usein syyllisyyttä tapahtuneesta, tietää Soili Teittinen omasta kokemuksestaan

Soili Teittistä lohduttaa jälleennäkemisen toivo. Itsemurhan tehnyt poika elää perheen muistoissa.

Toimittaja levähti ruumisarkussa ja mietti kuolevaisuutta – Näyttely kertoo, mitä tapahtuu, kun ihminen kuolee

Kivikauden vainajista jäi punainen jälki maahan. Minulta saattaa jäädä sotkuinen, täpötäysi varastokomero.

Miten vauvan kanssa veisataan virsiä? Virsimuskarissa otetaan mallia tanskalaisilta äideiltä

Vantaan Pyhän Laurin kirkossa pidetään kahtena torstaina erilainen muskarihetki.

Taiteilija maalaa suruja poikkitaiteellisessa konsertissa – epätavallisellekin surulle annetaan tilaa

”Ihminen voi murehtia sitä, että elämä ei mennyt niin kuin olisi toivonut tai sitä, että joutuu luopumaan elävistä rakkaista”, sanoo taiteilija Ulla Remes.

Pekka Simojoki on tehnyt yli 750 hengellistä laulua – ”Pajatsoni ei ole vieläkään tyhjentynyt”

Hengellisen musiikin konkari on tehnyt musiikkia laidasta laitaan jo 40 vuotta, mutta yhdestä hän kieltäytyy: iskelmiä hän ei tee.

Mörköbileissä Malmin kirkolla lapset voivat hassutella, hiljentyä ja kertoa huolistaan Karkkipiispalle

Viime vuonna Mörköbileissä kävi jopa 300 ihmistä. Perjantaina 1.11. Mörköbileet saavat jatkoa, ja kävijöitä odotetaan vähintään saman verran.

Koululainen ja hänen perheensä voivat oppia suomea uudenlaisessa läksykerhossa

Roihuvuoressa aloittavaan perheläksykerhoon etsitään vapaaehtoisia ohjaajia.

”Ranskalaisten on vaikea ymmärtää, että usko Jumalaan ei estä ajattelemasta vapaasti”, sanoo ranskalainen dominikaaniveli

Joka toinen ranskalainen määrittelee itsensä katolilaiseksi, mutta sillä ei välttämättä ole tekemistä Jeesuksen kanssa.

”On hienoa neuloa jotain, mikä lämmittää leskeksi jäänyttä” – Soukassa asuva Liisa Myllys kutoo jo viidettä lohtuhuivia

Idea lohtuhuiveista levisi Tampereelta viime keväänä. Nyt niitä neulotaan joka puolella Suomea, myös Espoossa.