Seurakunnat ympäri Suomea vastasivat Kallion ja Paavalin haasteeseen – myös sadat lapset ja nuoret pääkaupunkiseudulla yöpyvät kirkossa

Yö kirkossa -tapahtumalla juhlistetaan sitä, että kirkko on tehnyt työtä kouluikäisten parissa 100 vuotta.

”Ei ole helppoa uskoa Jumalaan, joka ottaa oman lapsen pois” – Lapsensa menettäneiden messussa saa surra yhdessä

Kuolleiden lasten muistopäivänä 23.9. messua vietetään ensimmäisen kerran Helsingissä.

”Musiikin pyhyydessä uskonnot lähentyvät toisiaan” – Sacred Music Festival tulee taas

Sacred Music -festivaalin pääkonsertissa soi kristillinen, juutalainen ja islamilainen musiikki.

Jukka Salmisen matkamittarissa on jo 1,5 miljoonaa kilometriä – keikkailu jatkuu, mutta yli 600 kertaa esitetty musiikkitarina Zooppera loppuu

Suomea pitkään kiertänyt laulaja ja lauluntekijä Jukka Salminen pitää tärkeänä vuorovaikutusta yleisön kanssa.

Paralympiavoittaja Toni Piispasen vauhti ei hyydy, ja nyt hän valaa uskoa siihen, että kaikki on mahdollista

Kävele naiselle ammatti -tapahtumassa myös kelataan niiden naisten puolesta, jotka tarvitsevat apua.

Tolkien-tietäjä Petri Tikka laulaa haltiakielellä ja löytää Sormusten herrasta kristilliset hyveet

Fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienin maailman perusteellisesti tunteva pappi on opetellut jopa Tolkienin luomaa haltiakieltä, quenyaa. Vaimokin löytyi kieliharrastuksen kautta.

Neljä Onnelan perheen jäsentä laulaa samassa Raakkujat-kuorossa

Laulaminen on Onnelan perheen jäsenille yhteinen harrastus. Anneli Notkolle kuorolaulaminen tuo hyvää mieltä.

Pitkäaikaissairas tai omainen, lähde tuulettamaan tuntojasi

Paavalin seurakunnassa alkaa kokoontua tukiryhmä pitkäaikaissairaille ja heidän omaisilleen.

Espoo-päivänä voi mennä päiväunille Tapiolan kirkkoon – ota oma tyyny mukaan

Espoon seurakunnat järjestävät tapahtumia Espoo-päivänä. Tapiolan kirkko tarjoaa hiljaisen torkkuhetken sekä hiljaisuuden joogan. Pihalla voi hypätä riksapyörän kyytiin.

Yksinhuoltajaperheiden illasta voi saada ratkaisun kiperään paikkaan

Samankaltainen elämäntilanne yhdistää yksinhuoltajia. Kun Anna Iyen tulee yksinhuoltajien illasta, hänellä on aina hyvä fiilis.

Hämeenkylässä yhdistetään sielunhoito ja taide – maalausilloissa etsitään yhteyttä siihen, mitä sisimmässä liikkuu

Johanna Vilja-Mantereen mukaan taide voi luoda ihmisen sisimpään suoremman yhteyden kuin vaikkapa puhuminen.

Mari Nevander löysi Krito-ryhmästä rukouksen voiman – vertaistukiryhmässä tehtiin myös kurssikirjan tehtäviä yhdessä

Krito eli kristuskeskeinen toipumisryhmä opetti Mari Nevanderin kuuntelemaan muita ja kutsui tapakristityn lempeästi kristittyjen yhteyteen.

Pertti Neumann: ”Isyys merkitsee minulle enemmän kuin Dingon menestys”

Muusikko Pertti "Nipa" Neumann lauloi ekaluokkalaisena kirkon urkuparvella Maa on niin kaunis -laulun ja ihmetteli, miksi penkeissä istuvat naiset pyyhkivät poskiltaan kyyneleitä.

Kaipaatko vertaistukea vanhemmuuteen? Vantaan Pähkinärinteessä pääsee koko perhe illalla kerhoon

Pähkinä-kahvilassa toimintansa aloittava iltaperhekerho kokoontuu kerran viikossa torstaisin ja kestää puolitoista tuntia.

Uzi Varon valokuvaa Raamatun naisia ja muita myyttisiä sankarittaria – malleina ovat tavalliset suomalaiset

Paavalinkirkolla esillä olevassa näyttelyssä nähdään muun muassa Vanhan testamentin Saara ja Kalevalan Louhi.

Malmin hautausmaalla katsotaan elokuvia – luvassa myös musiikkia ja muuta kulttuuriohjelmaa

Hautausmaa elää -tapahtumassa voi muun muassa nauttia mykkäelokuvasta, joka säestetään paikan päällä pimenevässä elokuun illassa.

Ryhtyisitkö ystäväksi ulkomaalaiselle opiskelijalle? – Uusi Friends-ohjelma auttaa alkuun

Moni ulkomaalainen opiskelija kaipaa suomalaista ystävää, jonka kautta voisi tutustua paremmin myös suomalaiseen kulttuuriin. Haaga-Heliassa ja Metropoliassa alkaa ystävätoiminta.

Taiteiden yö täyttää monet Helsingin kirkot musiikilla torstaina 15.8.

Kaupunkilainen voi bongata kirkoista myös poikkitaiteellisen messun, lastenohjelmaa, keskustelutilaisuuksia ja rukouksen syli-illan.