Kajauta Suvivirsi Sunrise Avenuen Osmo Ikosen kanssa Senaatintorilla

"Suvivirrestä tulee aina mieleen, että nyt alkaa loma," Ikonen sanoo.

Lohtuhuivi lämmittää surevaa – leskille annettavia huiveja neulotaan porukalla nyt myös pääkaupunkiseudulla

Hartioille tuleva villahuivi on konkreettinen tapa muistuttaa, että ihminen ei ole surussaan yksin.

Uskonnot esittäytyvät Maailma kylässä -festivaalilla – tapahtumassa on hyvä tilaisuus jutella toisin uskovan kanssa

Kansainvälisen työn sihteeri Tarja Korpaeus-Hellsten Helsingin seurakuntayhtymästä: ”Kun koko maailma on kylässä, olisi outoa, jos uskonnot eivät näkyisi.”

"Hiljaisuuteen tarvitaan kaikki" – lähde venäjänkieliselle pyhiinvaellukselle helatorstaina Espoossa

Pyhiinvaellus voi olla vaikkapa neljän kilometrin kävely asemalta seurakunnan leirikeskukseen. Elina Rožnovski jännittää, onnistuuko vaeltajaryhmältä hiljaisuudessa kulkeminen.

Ensi syksynä koululaiset voivat viettää yön kirkossa – Kallion ja Paavalin seurakunnat haastavat muun Suomen mukaan

Kallion seurakunnan kouluikäisille on suunnitteilla yökyläily ”valvomisen sunnuntaina”.

12 points! – Euroviisuja fanittava pappi listasi seitsemän kaikkien aikojen suosikkiaan

Helsinkiläispappi Mari Mattsson luotsaa Kallion kirkossa Kivimessua, joka tällä kertaa kuljettaa Euroviisujen ihmeelliseen maailmaan.

Auttamista, taidetta ja hävikkiruokaa – Pähkinärinne saa uuden kahvilan

Vantaan Pähkinärinteessä ei ole tähän mennessä ollut kahvilaa. Nyt on, kun Hämeenkylän seurakunta avaa sellaisen Lammaskujalle.

Pyydä puutarhuri lainaan Honkanummen hautausmaan ympäristöpäivässä

Samalla reissulla voit osallistua opastetulle kävelykierrokselle, rakentaa linnunpöntön tai ostaa huutokaupasta todella ison roska-astian.

Baritoni Tommi Hakala valmistautuu kolmeen ylijumalan rooliin ja konsertoi Olarin kirkossa

Oopperalaulaja Tommi Hakala elää poikkeuksellista vaihetta. Ensimmäistä kertaa uransa aikana hän ei ole oopperanäyttämöllä, vaan valmistautuu Ring-oopperan rooleihin ja konsertoi muun muassa Espoossa.

Kukkapenkin aarteet vaihtuvat uusiin Perennamessussa – Nupurissa vaalitaan yhteisöllisyyttä maanläheisesti

Kun yhdistetään jumalanpalvelus ja viherpeukalot, saadaan tulokseksi Perennamessu. Koristekasveja vaihtamalla ja ostamalla sekä hevosenlannan myynnillä kootaan varoja hyvää tarkoitukseen.

Saamenpuvun ompeleminen on paluuta omille juurille – nuoret haluavat nyt pinkin tai lilan perinnepuvun

Saamenkäsitöiden kerhossa ommellaan perinteisiä pukuja, keskustellaan kulttuurista ja tutkitaan sukujuuria.

Mechelininkadun remontti huipentuu katujuhlaan, johon Töölön seurakunta hankki pääesiintyjäksi Palefacen

Töölöläiset juhlivat lauantaina 11.5. alueensa pääkadun peruskorjauksen valmistumista – tietysti kadulla. Alueen asukkaat ja yhteisöt järjestävät juhlaohjelman vapaaehtoisvoimin.

Varaa pian unelmiesi vihkikirkko netissä, mutta älä suotta panikoi

Helsingin suosituimmat hääkirkot ovat jaossa maanantaista lähtien.

Karttasovellus opastaa ralliautoilijan ja arkkipiispan haudalle Espoossa

Kännykkään ladattava karttasovellus kertoo Espoon tuomiokirkkoa ympäröivällä hautausmaalla sijaitsevien muistomerkkien sekä tunnettujen henkilöiden ja sukujen hautojen tiedot ja sijainnin.

Hannu Holma haluaa saada suomalaiset liikkeelle – reitti voi kulkea vaikka kirkosta kirkkoon

Laulaja Hannu Holma ideoi Agricola-kävelyn, joka alkaa Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta ja päättyy hänen piispanvirkapaikkaansa Turkuun. Reitille osuvat myös Vantaan Pyhän Laurin kirkko...

Kengurumeininki-yhtye pomppii vappuna Vantaan Vaaralassa

Kengurumeininki tunnetaan pompittavista biiseistään. Vaaralan vapussa esiintyy Kengurumeininki-duo.

Pieni pyhiinvaellus vie metsään ja kirkkoon – ”Henkinen ja käytännöllinen yhdistyivät”

Viime vuonna osallistuneesta Maaret Wagerista oli vaikuttavinta kulkea oman kotioven ohi osana pyhiinvaellusjoukkoa. Espoossa vaelletaan taas toukokuussa.