Testaa itsesi: Kuka on sinun gurusi?

Tee testi ja ota itsellesi sopiva kristillinen mystikko mukaan arkeesi.

Pekka Kivekäs hätkähdytti virrellä nujerretuista lapsista – nyt virsirunoilija sai Kirkon kulttuuripalkinnon

– Usein virsitekstit ovat olleet vallanpitäjien palveluksessa. Joukosta löytyy kuitenkin myös terävää kritiikkiä, sanoo Kirkon kulttuuripalkinnon saanut Pekka Kivekäs.

Ulf ja Birgitta Ekman siirtyivät karismaattisesta seurakunnasta katoliseen kirkkoon: ”Emme katso taaksepäin katuen, koska vedimme monia ihmisiä Herran luo”

Ruotsalaisen Livets Ord -megakirkon perustajat löysivät katolisesta kirkosta kaipaamaansa syvyyttä ja jatkuvuutta – ja saman vankan uskon ihmeisiin.

Harras hetki: Inna Vintturi kokee rauhoittavan kelttimusiikin pulssia tasaavana

Melodisen ja meditatiivisen kelttimusiikin soittaminen tyynnyttää muusikkoa kiireen keskellä.

Kristittykin voi meditoida ja harhailevasta mielestä voi oppia, uskoo hengellinen ohjaaja Pekka Yrjänä Hiltunen

Pekka Yrjänä Hiltunen puhuu Minä olen -messuilla kristillisestä meditaatiosta ja hengellisestä ohjauksesta.

2020-luvun lasten leikeissä yksisarvinen on maaginen olento ja asuu taivaassa, keskiajalla sitä pidettiin Kristuksen symbolina

Kallion seurakunnan iltapäiväkerhon asiantuntijat tietävät, että yksisarvinen taikoo sarvellaan. Professori Tuomas Heikkilä kertoo, että sarvien taikavoimaan uskottiin aikoinaan myös...

Hyvää pyhää: Totuus antaa uuden elämän

Totuus vapauttaa, vaikka omien tekojen aiheuttamaa kipua läheisissä on vaikea kohdata.

Harras hetki: Salli Karisalmen sivellin tavoittaa peipon luonteen

Uhanalaisen eliölajin maalaaminen on taiteilija Salli Karisalmelle meditaatioharjoitus.

Gurun opissa: Ole Jumalan pieni köyhä

Franciscus Assisilaisen mielestä tosi kirkko on köyhien kirkko.

Happoradion Aki Tykille Pelastaja-kappaleen pääsy veisukirjaan oli iloinen yllätys – ripareiden vakiovarustus uudistui yli 60 laululla

Nuoren seurakunnan veisukirjasta on otettu uusi painos. Mukana on entistä enemmän laajemmalle yleisöille tuttuja pop- ja rock-kappaleita sekä räppiä.

Hyvää pyhää: Etukäteen ei tiedä, mitä toisella on annettavana

Jumala ei asu vain miesten määrittelemissä pyhäköissä, vaan hän on siellä, missä häntä rukoillaan sielun syvyyksistä.

Ulla Kosonen ottaa selvää viemäröinneistä ja laatii hartauskirjoituksia – kirkkoherran työ sopii introvertille feministille

Vuoden oulunkyläläiseksi valittu kirkkoherra Ulla Kosonen puhuu erilaisuuden kunnioittamisen puolesta. Kirkkoon mahtuu keskeneräisenäkin.

Tee testi: Kuinka pappi olet?

Tilastot kertovat, millainen on tyypillinen pappi. Testaa, olisiko sinusta sellaiseksi.

Taivaan tähden: Kasteen sparraama

Kaste ei näy päälle, mutta se muistuttaa siitä, että minut on liitetty joukkoon.

Jyrki 69 laulaa lavalla paholaisista ja vampyyreistä, mutta sunnuntaiaamuna hän kuuntelee radiosta jumalanpalvelusta – ”Siitä tulee turvallinen olo”

The 69 Eyesin laulajan mielestä koti, uskonto ja isänmaa ovat kauniita asioita. Toinen hyvä trio on usko, toivo ja rakkaus.

Olen kirkon lehden toimittaja, mutta uskonko Jumalaan?

On helppo sanoa, että Jumalaa ei ole. Mutta voiko ihminen elää ilman uskoa, pohtii Topias Haikala esseessään.

Taivaan tähden: Kirkko on siellä, missä tunnen sen olevan

Hiljaisuudessa mikään ei peitä Jumalan puhetta.

Taas on löytynyt laji, jossa suomalaiset ovat maailman parhaita – isostoimintaa viedään ulkomaille

Viisitoista Vantaan seurakuntien isosta kävi jakamassa osaamistaan Walesiin.

Harras hetki: Terhi Varjoranta nauttii mandalan kauneudesta ja epätäydellisyydestä

Tehdessään mandalaa Terhi Varjoranta ei ajattele elämänsä asioita. Silti hänen sisimmässään tapahtuu jotakin.