Piispojen kannanotto koulujen kirkkotilaisuuksista: ”Uskontoa ei tule eristää eikä siirtää pois silmistä”

Luterilaisen kirkon piispat toivovat eduskunnan perustuslakivaliokunnan ottavan kantaa siihen, voiko koulun yhteisiä juhlia järjestää kirkossa.

Entinen ammattisotilas Jukka Parvinen valittiin Vantaan yhtymänjohtajaksi

Jukka Parvinen on muun muassa johtanut kriisinhallintajoukkoa Kosovossa.

Kivistön kirkko meni Myyrmäen kirkon edelle – Vantaan kirkkovaltuustossa päätettiin 24,5 miljoonan euron investoinneista

Vantaan kirkkovaltuusto päätti myös Lehtisaaren vuokrista ja lähetysjärjestöjen tukemisesta.

Kansanliike Haagassa sai voiton: Café Torpetin tarina saa jatkua

Vetovastuu kahvilasta siirtyy sitä varten perustetulle yhdistykselle toukokuussa 2020. Petruksen seurakunta aikoo jatkossakin olla yhteistyössä mukana.

Kirkko Helsingissä tekee omistamistaan soista hiilinieluja

Helsingin seurakunnat omistavat metsää ja soita muun muassa Joensuun Tuupovaarassa. Ojitettujen soiden metaanipäästöt ovat ympäristöhaitta. Luonnontilassa suot kuitenkin toimiva hiilinieluina.

Museovirasto antoi lausunnon vuosia tyhjänä olleesta Pyhän Annan lastenkirkosta – tuleeko sisäilmaongelmaisesta rakennuksesta suojelukohde?

Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa käsitellään tänään jälleen Pyhän Annan lastenkirkkoa. Kiinteistöjohtokunta on esittänyt rakennuksen purkamista.

Kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset jakoivat aamuliikenteessä kymmeniätuhansia pipareita

Espoon, Helsingin ja Kauniaisten seurakunnat yllättivät päivän askareisiin kiirehtivät ihmiset.

Miksi Yhteisvastuukeräyksen tuotto on romahtanut? ”Monien mielestä meillä on ollut suorastaan häpeällisiä auttamiskohteita”

Ihmisillä on valtava tarve auttaa, mutta puoluetaustasta riippumatta he haluavat itse päättää, kuka ansaitsee avun. Seurauksena Yhteisvastuukeräys on jäänyt muutoksen jalkoihin.

Päätös: Kirkon Palveleva puhelin hoidetaan jatkossa Helsingissä vapaaehtoisvoimin

Vuonna 2018 Palvelevaan puhelimeen tuli koko maassa yhteensä yli 80 000 puhelua.

Armeijatavaran erikoisliike kampanjoi Black Fridayta vastaan: nosti hintoja jopa 40 prosenttia

Toimitusjohtaja Jari Laine sanoo, että Varustelekan johdossa on vuosia naureskeltu Black Fridayn kulutushysterialle.

”Ihmiset elävät kaatopaikalla ja nukkuvat kylmällä maalla” – Pakolaiset unohdettiin bosnialaiselle leirille, kun Eurooppa sulki ovensa

Punaisen Ristin eläkkeellä oleva viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho hälytettiin apuun leirille, jonka olosuhteet saivat ranskalaisen kuvaajan pidättelemään itkua.

Yhteisöruokailujen vapaaehtoiset saivat Vantaan kaupungilta tunnustuksen vuoden vapaaehtoisteosta

Esimerkiksi Yhteinen pöytä ei toimisi ilman vapaaehtoisia. Yhteisöruokailuja on seurakuntien, järjestöjen ja kaupungin tiloissa.

Haluatko motivoituneen duunarin, jolla on vähän sairauspoissaoloja? Vantaa näyttää, miten kehitysvammaiset saadaan töihin

Suomen kehitysvammaisista vain kolmisen prosenttia on työelämässä. Vantaalla luku on jotain aivan muuta.

Nykyään lapset haluavat joululahjaksi elämyksen – Rakenna joulupuu -keräys tulee taas

Ilman Rakenna joulupuu -keräystä moni vähävarainen perhe ei koskaan voisi viedä lapsiaan elokuviin tai sisäleikkipuistoon.

Myötätunnon juhlavuosi on lopuillaan – Teemu Laajasalo, lisääntyikö myötätunto?

Helsingin piispa haluaisi kokea enemmän myötätuntoa niitä ihmisiä kohtaan, ”jotka eivät pelottavuutensa vuoksi pääse huomiohyväntekeväisyyden piiriin”.

Syyttäjä vaatii rangaistusta kurdiaktivisti Anter Yaşalle lelusalakuljettaja Rami Adhamin kunnian loukkaamisesta

Kurdiaktivisti Anter Yaşa paljasti lokakuussa 2016 lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin kytkennät jihadistisiin liikkeisiin Syyriassa. Nyt syyttäjä vaatii Yaşalle rangaistusta Adhamin kunnian...

Moralistinen ilmapiiri ahdistaa miehiä, joille kirkko puhuu silotellusti – Viikissä alkoi kokoontua miesten porukka, jossa tittelit jätetään naulakkoon

Malmin kirkkoherra väittää, että kristinuskon uhrikertomusta eletään nykyään sukupuolisuus- ja ruokavaliokeskustelussa, ja se taas ei kiinnosta suurta osaa miehiä.

Päivi Räsänen saa tukea: Evankelisen Allianssin ihmisoikeusryhmä vetoaa sanan- ja uskonnonvapauden puolesta

Allekirjoittajien mielestä sanan- ja uskonnonvapautta kavennetaan, mikäli viranomaiset ryhtyvät arvioimaan Raamatun tulkintaa.