Suomen Lähetysseura sai liki puoli miljoonaa euroa EU-rahaa ihmisoikeustyöhön Nepalissa – yhtenä työkaluna mobiilisovellus

Kolmivuotisessa ihmisoikeushankkeessa pyritään edistämään vapautettujen maaorjien, haliyoiden, ihmisoikeuksia sekä parantamaan vammaisten ja naisten asemaa.

Malmin seurakunnan konfirmaatio siirtyi koronavirusaltistuksen vuoksi

Konfirmaatioharjoituksiin osallistuneella todettiin perjantaina koronavirustartunta. Viime lauantaiksi suunnitellun konfirmaation uutta ajankohtaa ei vielä tiedetä.

Diakoniatyöntekijät ovat kirkon aarre, mutta palkkapussissa se ei näy – Espoossa samasta työstä tienaa vähemmän kuin naapurikunnissa

Pienet palkat alkavat jo vaikuttaa siihen, kuinka houkuttelevaksi työskentely kirkossa koetaan.

Paavi Franciscus sanoi, että Jumala rakastaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia lapsia ”sellaisina kuin he ovat”

Franciscus on läpi paaviutensa puhunut lämpimästi seksuaalivähemmistöihin kuuluvista ihmisistä. Hän ei kuitenkaan ole valmis muuttamaan kirkon virallista oppia.

KHO:n ratkaisu ei yllättänyt piispa Kaisamari Hintikkaa: ”Nyt on yksiselitteisen selvää, että meidän täytyy ratkaista avioliittokysymys kirkossa”

Piispa Kaisamari Hintikka ei kommentoi, rangaistaanko Espoon hiippakunnassa pappeja, jotka vihkivät samaa sukupuolta olevia pareja. ”Minä en tee sellaista päätöstä itsekseni.”

KHO: Kirkolla on oikeus rangaista pappeja, jotka vihkivät samaa sukupuolta olevia pareja

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan päätös perustuu viime kädessä perustuslaissa turvattuun uskonnonvapauteen.

QAnon yhdistää vanhoja uskonnollisia myyttejä politiikkaan ja digiaikaan – ”Koronavirus räjäytti salaliittoteorioiden pankin”, sanoo apulaisprofessori Katja Valaskivi

Maailmaa hallitsee salaliitto, äärimmäinen pahuus. Pandemia on osa salaliittoa. Ei hätää: pelastaja on tulossa. Onko kertomus Raamatun Ilmestyskirjasta? Ei, vaan salaliittoteoria QAnonista.

Valko-Venäjän kirkoilla on vanhastaan epäluuloiset välit, mutta mielenosoitukset ovat tuoneen ne yhteen, kertoo ortodoksipappi Heikki Huttunen

Myös Valko-Venäjän ortodoksisen kirkon uusi johtaja, metropoliitta Venjamin vastustaa poliisiväkivaltaa.

Seurakuntien lanseeraama liikuntapassi kannustaa kehitysvammaisia liikkumaan: lajeiksi kelpaavat vaikka ulkoilu tai tanssi

Viime kevään aikana myös monella vammaisella liikunnan harrastaminen jäi vähemmälle kuin yleensä, kertoo kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen.

Uutisanalyysi: Israelin, Arabiemiraattien ja Bahrainin diplomaattisuhteet lisäävät vakautta mutta myös vahvistavat kylmän sodan asetelmia

Lähi-idän tuoreet diplomaattisopimukset on otettu ilolla vastaan lännessä. Sen sijaan Iran, Turkki sekä palestiinalaiset äärijärjestöt ovat torjuneet sopimuksen. Myös lännen kirkot ovat vaiti.

Katolinen kirkko tukee Valko-Venäjän mielenosoittajia – ortodoksisen kirkon johtaja siirrettiin toisiin tehtäviin, kun hän oli pyytänyt Lukašenkaa lopettamaan väkivaltaisuudet

Valko-Venäjällä on järjestetty laajoja mielenosoituksia elokuisten presidentinvaalien jälkeen. Kirkot ovat jakautuneet suhteessaan presidentti Aljaksandr Lukašenkan hallintoon.

Pitäjänmäen kirkkoherraksi on ehdolla kahdeksan hakijaa

Helsingin tuomiokapituli valitsee hakijoista kolme, joista seurakuntalaiset äänestävät uuden kirkkoherran.

Piispat kannustavat suomalaisia tutustumaan muiden uskontojen edustajiin

Ihmisiä kannustetaan olemaan vieraanvaraisia, kuuntelemaan ja kertomaan myös omasta uskonnostaan.

”Epäreilua ja mahdollisesti laitonta” – Sairaalapapin rekrytoiminen Helsingissä herättää kritiikkiä, työnantaja vastaa syytöksiin

Helsingin seurakuntayhtymän rekrytointiprosessi ihmetyttää sairaalasielunhoidon ammattilaisia ja ammattiliiton juristia. Yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén katsoo, että rekrytoinnissa on...

Leena Julin teki kirkkomusiikkia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistetusta vihapuheesta, jotta sen julmuus tulisi näkyväksi

Materiaalia teoksiin antoivat muun muassa kirkon työntekijät ja luottamushenkilöt, jotka ovat puhuneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien puolesta.

Lähes 900 pääkaupunkiseudun koululaista käy seurakuntien iltapäiväkerhoissa – vanhemmat kehuvat toimintaa

Helsingin ja Vantaan seurakuntien iltapäiväkerhoissa käy eka- ja tokaluokkalaisia sekä erityisen tuen oppilaita. Espoon seurakunnat eivät järjestä iltapäiväkerhoja.

Espoon piispa Kaisamari Hintikka puolusti seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ja sai vastaansa arvokonservatiivien nimilistan – tukijoiden listaan kertyi kuitenkin enemmän nimiä

Yksitoista Espoon hiippakunnan luottamushenkilöä arvostelee piispaansa kovin sanoin. Piispan tukijat keräsivät puolestaan 46 hengen nimilistan.

Jerusalemista löytyi 2 700 vuotta vanhan palatsin pylväidenpäitä

Pylväiden kapiteelin koristekuvio on tunnettu, ja sitä käytetään nyky-Israelissa muun muassa yhden sekelin kolikossa.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat mukana Pride-viikolla ja järjestävät muun muassa kirjekampanjan

Välittävän vanhemman halaus -tempauksen sijasta tänä vuonna voi lähettää välittävän vanhemman kirjeitä.