Seurakuntien verkkosivualustan päivitys kadotti tapahtumatiedot – ongelma koskee suurinta osaa Suomen seurakunnista

Korjausta odotellessa Espoon ja Vantaan seurakuntien menoja voi etsiä Kirkko ja kaupungin näköislehdestä. Ongelman pitäisi korjaantua vielä tänään.

Sveitsiläinen oikeusistuin päätti: Jägermeister-pullon risti ei ole uskonnollisesti loukkaava

Yrttilikööripullossa oleva risti ja saksanhirvi viittaavat pyhään Hubertukseen.

Monet Nepalin maaseudun naiset kasvattavat lapsensa käytännössä yksin – köyhyys ajaa isät ulkomaille töihin

Dil Maya Syangtang elättää lapset pitämällä pientä kioskia. Hän sai yrittäjyyskoulutusta Kirkon Ulkomaanavulta.

Otaniemen kappelia korjataan ikkunaseinän vuodon vuoksi

Kappeli on tilapäisesti suljettu. Korjaustyöt on tarkoitus saada valmiiksi toukokuun alkuun mennessä. Kappelia tarvitaan silloin Tapiolan kirkon väistötilana.

Uudistusmieliset etenivät kirkolliskokousvaaleissa – säilyikö konservatiiveilla silti määrävähemmistö?

Taustaryhmittymien perusteella uudessa kirkolliskokouksessa on noin 11 prosenttia tiukkoja arvokonservatiiveja. Todellisuudessa heitä on enemmän.

Espoon hiippakunnassa kirkolliskokousvaalit voitti uudistusmielisempi lista – Toivoa on sai läpi kaikki pappisedustajat ja neljä maallikkoa

Kirkolliskokousvaalin alustavan tuloksen mukaan enemmistö Espoon hiippakunnan kirkolliskokouspaikoista meni arvoliberaaleille tai kompromissihakuisille edustajille.

Kiinalaiset keräsivät Alppilan kirkolla yhdessä yössä yli 5500 euroa koronavirusta vastaan

Kolehtituotoilla hankintaan hengityssuojaimia, jotka lähetetään Kiinaan ensi lauantaina. Kiinankielisen työn pappi Paulos Huang toivoo, että myös suomenkieliset voisivat osallistua kolehtiin.

Tulkaa kaikki -liike voitti kirkolliskokousvaalit Helsingin hiippakunnassa – arvoliberaali ryhmä sai puolet kaikista edustajista

Hiippakunnan kahdestatoista edustajasta kahdeksan on uusia. Kirkolliskokoukseen valittiin muun muassa tuomiorovasti Marja Heltelä ja entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola.

Merimieskirkko aloittaa sosiaalityön Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten parissa

Aikaisempi sosiaalityö alueella osoitti, että sosiaalityölle on tarvetta. Yhteistyökumppanina Aurinkorannikolla on suomalainen seurakunta.

Islamin ja elämänkatsomustiedon opiskelijoiden määrät kasvavat pk-seudun peruskouluissa – uskontokirjossa mukana myös buddhalaisuus ja krishnalaisuus

Evankelisluterilaista uskontoa opiskelee oman uskonnon opetuksessa kaksi kolmesta helsinkiläislapsesta ja hieman useampi espoolainen ja vantaalainen.

Presidentti Tarja Halonen valitsi emojin anteeksiantamiselle – ”Haluaisin nähdä enemmän malttia, empatiaa ja kykyä myöntää omat virheensä”

Virallisen emojihakemuksen perusteella Unicode päättää, otetaanko anteeksiantamisen emoji osaksi kansainvälistä emojivalikoimaa. Kampanjan käynnisti kirkko.

Lukijat kertovat alaikäisiä lähennelleistä kirkon työntekijöistä – ”Kirkossa ehkäistään nykyään ahdistelua tiukemmin kuin laki edellyttäisi”

”Halusi samaan makuupussiin nukkumaan”, entinen seurakuntanuori kuvaa nuorisotyöntekijää. Johtaja Jarmo Kokkonen Kirkkohallituksesta vakuuttaa, että työntekijät eivät enää lähde yksin nuorten...

Jumalanpalveluksissa käytiin Vantaalla satatuhatta kertaa – kävijämäärä nousi 3000 hengellä

Vantaalaiset löysivät viime vuonna tiensä jumalanpalveluksiin edellisvuotta useammin. Ahkerimmat kirkossakävijät löytyivät Hämeenkylästä ja Hakunilasta.

Sarjakuvataiteilija Ville Ranta pokkasi kirkkotaiteen Engel-palkinnon – ”Kirkko on ehkä ainoa paikka, jossa nykyään puhutaan asiaa”

Palkintolautakunta kiitti aiemmin Kirkko ja kaupungin pilapiirtäjänä toiminutta Ville Rantaa ihmisten ajattelua ja uskoa avartavista näkökulmista ja tyylistä.

Helsingin seurakunnat helpottavat omaisten työtä – jatkossa virkatodistuksen perunkirjoitukseen saa yhdellä tilauksella

Aikaisemmin omaiset saattoivat joutua pyytämään vainajan tietoja usealta eri paikkakunnalta. Nyt tämä työ tehdään Helsingin seurakuntien keskusrekisterissä.

Lapset tutustuvat siihen, mihin kaverin perheessä uskotaan – espoolainen Hösmärin päiväkoti on malliesimerkki onnistuneesta katsomuskasvatuksesta

Päiväkodissa vietettiin YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa muun muassa tutustumalla erilaisiin juhliin ja vierailemalla muslimien rukoushuoneella.

Piispa Kalliala: Runeberg ei rakentanut vastakkainasettelua suomalaisten ja muiden välille

Piispa Kaarlo Kallialan mukaan kansallisrunoilija J. L. Runeberg puolusti kaikille kuuluvaa ihmisarvoa kirjoittamassaan virressä. Kalliala puhui poliittisille päättäjille valtiopäivien...

Helsinkiläinen seurakuntaneuvosto avaisi kirkkohäät myös muille kuin kirkon jäsenille

Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätyi kannattamaan aloitetta, jonka mukaan riittäisi, että avioliittoon vihittävistä toinen kuuluisi kirkkoon.

Kirkon perheneuvonnassa kävi viime vuonna enemmän asiakkaita kuin koskaan – erityisesti lapsiperheiden kynnys hakea apua on madaltunut

Eniten apua haettiin vuorovaikutusongelmiin. Perheneuvonnan asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun.

Rippikoulu jatkaa myötätuulessa – kävijämäärät nousivat ja 1 355 nuorta liittyi kirkkoon rippikoulun käytyään

Myös aikuisrippikoulun käyneiden määrä kasvoi, iloitsee rippikoulutyön asiantuntija Jari Pulkkinen Kirkkohallituksesta.