Hagia Sofia muutetaan museosta moskeijaksi – Kirkkojen maailmanneuvosto ja monet muut tahot vetoavat vielä Turkkiin

Muun muassa paavi, ortodoksikirkon johtajat ja UNESCO ovat kommentoineet päätöstä, jonka taustalla ovat presidentti Erdoğanin poliittiset intressit.

Helsingin seurakuntayhtymän virkanimityksiin on liitetty lainvastaisia muutoksenhakukieltoja – virheestä ilmoitetaan valitsematta jääneille

Seurakuntayhtymä palauttaa muutoksenhakumahdollisuuden neljään tänä vuonna tehtyyn virkanimitykseen.

Pyhiinvaellus Mekkaan toteutuu poikkeusoloissa: tuhat muslimia pääsee heittelemään steriloituja kiviä

Normaalisti pyhiinvaelluskautena Mekassa ja Medinassa käy yli kaksi miljoonaa ihmistä. Koronavirustilanteen vuoksi tänä vuonna paikalle päästetään vain noin tuhat.

”Paluu normaaliin arkeen edellyttää, että löytää uuden mielekkään elämäntavan” – Diakonissalaitos auttaa ihmisiä ulos väkivaltaisista ääriliikkeistä

Diakonissalaitoksen käynnistämässä EXIT-toiminnassa autetaan ääriajattelusta irti pyrkiviä. Tärkeää on autettavan oma halu päästä irti ääriajattelusta.

”Valkoisen pelastajan stereotypiasta on hankala päästä eroon” – vielä 1900-luvulla suomalainen lähetystyöntekijä puhui poppamiesten hokkuspokkuksista

Lähetystyöntekijöiden kertomukset ovat monen suomalaisen Afrikka-mielikuvien takana. Varsinkin 1900-luvulla radiosta ja koulusaleissa kuullut tarinat olivat ikkuna vieraisiin kulttuureihin. 

Museona toimiva Hagia Sofia halutaan taas muuttaa moskeijaksi – tutkija näkee hankkeen osana presidentti Erdoğanin politiikkaa Turkin islamilaistamiseksi

1500 vuotta vanha rakennus on merkityksellinen sekä kristityille että muslimeille. Sen muuttamisella moskeijaksi voi olla myös ulkopoliittisia vaikutuksia.

Suntioiden hautakivibisnes hämmentää – erikoista ongelmaa ei esiinny pääkaupunkiseudulla

Suomen hautaustoimistojen liiton puheenjohtaja Kyllikki Forsius arvostelee voimakkaasti joidenkin seurakuntien tapaa, jossa suntiot välittävät ja myyvät hautakiviä omaisille.

Yhdysvalloissa on sekä poikkeuksellista rinnakkaiseloa että rasismia, sanoo professori Marko Maunula Claytonin yliopistosta

George Floydin murha herätti amerikkalaiset vastustamaan rasismia. Maaseudun ja kaupunkien välillä on suuret erot, mutta myös kirkot ovat poliittisesti jakautuneita.

Suviseurat vaihtuivat minisuviseuroihin kotipihoilla, herättäjäjuhlista tuli etäherättäjäjuhlat – hengellisiä tapahtumia järjestetään nyt luovasti

Herätysliikkeisiin kuuluville hengelliset kesäjuhlat kuuluvat vuoden kohokohtiin. Juhlia ei peruttu kokonaan, vaikka massatapahtumia ei voikaan järjestää.

Espoolaisella hautausmaalla on erikoinen ongelma: miten säilyttää 10 000 haudoilla olevaa muistoesinettä remontin aikana?

Espoon seurakunnista vedotaan omaisiin ja hautapaikan haltijoihin, jotta he hakisivat muistoesineensä väliaikaissäilytykseen.  

Tule meille hommiin! K&k-media hakee sivaria sorvin ääreen

Kiinnostaako työskentely avarasti hengittävässä mediatoimituksessa Helsingissä? Sorvattavanamme on maailma, erityisesti pääkaupunkiseutu.

Arkkipiispa Tapio Luoma kampanjoi sukupuolen perusteella tehtyä väkivaltaa vastaan

Kirkkojen maailmanneuvosto organisoi Thursdays in Black -kampanjaa, jossa vastustetaan seksuaalista ja eritoten naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Yksi kampanjan lähettiläistä on arkkipiispa Tapio...

Seurakunnat keräävät rahaa Linnanmäki-rannekkeisiin vähävaraisille – Malmilla liput arvotaan tarvitsevien kesken  

Lapselle Linnanmäkireissu voi olla kesän kohokohta. Helsingissä eri seurakuntien diakoniat keräävät rahaa lahjoittaakseen perheille Linnanmäki-rannekkeita. 

”Valinnan jälkeen tiesin, että olisin kirkossa petturi” – Neljä pappia kertoo, miksi he ovat poliittisesti aktiivisia

Miksi pappi Árpád Kovács on anarkisti ja pappi Kristiina Kokko päätyi kokoomuksen puoluesihteeriksi? Miksi pappi Arto Luukkanen liittyi perussuomalaisiin ja pappi Katri Kuusikallio valitsi vihreät?...

Viikin kirkko sai aurinkopaneelit: ”Keräämme kokemuksia kirkkoja ja muita seurakuntarakennuksia varten”

Helsingin seurakuntien käyttämä sähkö tuotetaan sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla.

USKOT-foorumi otti mormonit ja buddhalaiset uusiksi jäsenikseen

Presidentti Tarja Halosen aloitteesta syntynyttä USKOT-foorumia pidetään maailmalla ainutlaatuisena uskontojen yhteistyöelimenä.

Ex-kansanedustajan gradu: Edes piispat eivät tiedä, kuka kirkossa käyttää valtaa

Pitkän linjan poliitikko Kirsi Ojansuu-Kaunisto haastatteli teologian pro gradu -työhönsä vuonna 2017 virassa olleita piispoja.

Maskipakkoa tehostaa Botswanassa iso sakko – Suomen Lähetysseuran työntekijöillä on näköalapaikka koronaan neljällä mantereella

SARS-virus totutti hongkongilaiset rajoituksiin. Jerusalemissa suljettiin pyhät paikat. Latinalaisessa Amerikassa korona leviää slummeissa.

Tapiolassa kerätään rahaa, jotta vähävaraistenkin perheiden lapset pääsevät Linnanmäelle

Koronaepidemian vuoksi monen perheen taloustilanne on tiukentunut, ja lastenkulttuurin ehdoton ykkönen eli päivä Lintsillä uhkaa jäädä osan kohdalla haaveeksi.

Keliakialiitto jakaa 750 ruoka-apukassia ympäri maata ­– kasseja toimitettiin muun muassa Myyrmäen Virtakirkolle

Keliakialiitto toimittaa 750 kassia gluteenitonta ruokaa yhdelletoista paikkakunnalle ruoka-apua varten. Kasseja on jaossa rajallinen määrä myös Helsingissä ja Vantaalla.