Ravisuttava kirjaväite: Vatikaani tihkuu tukahdutettua homoeroottisuutta

Koko Vatikaani on suuri kaappi, väittää ranskalainen sosiologi Frédéric Martel. Hänen mukaansa katolisten pappien ja piispojen homoseksuaalisuus sallitaan ja salataan, ja tämä salaamisen kulttuuri...

Malmin hautausmaalla katsotaan ensi viikolla elokuvia – luvassa myös musiikkia ja muuta kulttuuriohjelmaa

Hautausmaa elää -tapahtumassa voi muun muassa nauttia mykkäelokuvasta, joka säestetään paikan päällä pimenevässä elokuun illassa.

Paavalinkirkon kellot juhlivat tänään kirkkoon liittyjiä – seurakunta tempaisee Taiteiden yönä

Helsinkiläinen Paavalin seurakunta järjestää Taiteiden yön kunniaksi helpon ja juhlallisen mahdollisuuden liittyä kirkkoon.

Keksi emoji, joka kuvaa anteeksiantoa – kampanja käynnistyi kirkon aloitteesta

Tänään käynnistyvä forgivemoji -kampanja etsii ideoita emojiksi, jolla voi kertoa ”Annan sinulle anteeksi”. Emoji pyritään saamaan mukaan maailmanlaajaan valikoimaan.

Vihakampanjan kohteeksi joutunut pappi Marjaana Toiviainen: ”Joskus somessa häivähtää myös äärimmäinen kunnioitus”

Toiviainen keskustelee sosiaalisesta mediasta piispa Teemu Laajasalon järjestämässä Myötätuntoillassa yhdessä työelämäprofessori Pekka Saurin kanssa.

Vantaan Tikkurilan rakenteilla olevaan kirkkoon haetaan taiteilijaa

Taidekokonaisuuteen kuuluu sata tiiltä, jotka muurataan pääsisäänkäyntiin johtaviin seinäkkeisiin.

Vantaan seurakunnat jätti Kirkko ja kaupunki -sopimuksen irtisanomisilmoituksen – jatkoneuvottelut ovat jo alkaneet

Neljä kirkkovaltuuston jäsentä on tehnyt Helsingin hallinto-oikeudelle kirkollisvalituksen kokouksesta, jossa irtisanomisesta päätettiin.

Entinen uusnatsi varoittaa El Pason iskun jälkeen: ”Pahin on vasta edessä”

Monien valkoisen ylivallan kannattajien maailmankuva on peräisin uusnatsikirjailija William Luther Piercen romaanista Turnerin päiväkirjat.

Hiilijalanjälki ja päästökompensointi mietityttävät seurakunnissa – Rekolan seurakuntaneuvosto saa pian eteensä asiaan liittyvän esityksen

Kirkko tahtoo olla hiilineutraali vuonna 2030. Siksi seurakuntia kiinnostaa muun muassa päästöjen kompensointi Suomen Lähetysseuran Hope Fundin kautta.

Vaihtoehto Tinderin selailulle – Paavalin kirkolla järjestetään syyskuussa sinkkujen Deittisirkus

Paavalin seurakunnan sinkkutapahtumassa ei kysellä uskonnollisesta vakaumuksesta.

Olarin kappeli siirtyy aurinkovoimaan, mutta kiinteistö on aikansa elänyt

Kiinteistöjohtajan mielestä ensiksi olisi pitänyt linjata koko "auringonlaskun ostarin" kohtalo.

”Pelaaminen on iso osa jokapäiväistä elämää ja kirkon on oltava osa sitä” – Kirkon pisteellä pelitapahtumassa lataudutaan ja ohjataan lentokoneita

Kirkko on ollut mukana Suomen suurimmassa pelitapahtumassa Assemblyssa vuodesta 2010. Tänä vuonna tapahtumaan on järjestetty myös oma tukipelaajien piste.

Temppeliaukion kirkossa vierailee jopa 10 000 turistia päivässä – uusi turistipappi toivoo, että hulinan keskellä voisi kokea häivähdyksen pyhää

Piia Klemiltä kysytään uskontokuntaa, mutta myös käytännöllisempiä kysymyksiä kuten sitä, missä sijaitsee kirkon vessa.

Helsinkiläispappi puraisi käsivarteen ja pussasi nuoria rippileirillä – syytteet seksuaalisesta häirinnästä hylättiin

Käräjäoikeuden syyttömäksi toteama pappi kertoi hyödyntäneensä ”pussaan, ellet ole hiljaa” -metodia.

”Ihmiset ovat valmiita vastaamaan lapsen hätään” – Hätävaravieraat-ryhmä varmistaa, ettei yksikään lapsi ole juhlapäivänään yksin

Hätävaravieraat-ryhmä on toiminut Facebookissa parin vuoden ajan. Ryhmän perustajan mukaan sen kautta voi opettaa lapsia pitämään kaverista huolta.

Tuomiokirkon krypta on huippusuosittu näyttelytila – nyt vetää italialainen taidekeramiikka

Giuseppe Liberatin näyttely Maan kaikuja on avoinna Helsingissä vielä kolme päivää.

Kirkko tatuoi tuhat Ed Sheeranin konserttivierasta

Malmin seurakunta jakaa halukkaille Älä pelkää -tatuointeja.

Hallinto-oikeuteen on tehty valitus Vantaan kirkkovaltuuston päätöksestä irtisanoa Kirkko ja kaupungin sopimus – myös Lehtisaaren maanvuokrasopimuksen valmistelussa puutteita

Mikäli valitusta ei ehditä käsitellä ennen elokuun loppua, mediasopimuksen irtisanominen siirtyy vähintään vuodella.

Yksinäisyys ja mielenterveysongelmat nousevat kesällä pintaan Palvelevassa puhelimessa

Vantaan seurakuntayhtymä päätti lopettaa yhteistyön Palvelevassa puhelimessa ensi vuonna. Porvoo lopettaa tänä vuonna ja Espoo lopetti jo. Puhelimet ovat silti kuumina koko maassa.