Suomen Lähetyslentäjät ry ei saanut virallista lähetysjärjestön asemaa – yhteistyö seurakuntien kanssa jatkuu

Piispainkokous päätti, ettei se tee kirkolliskokoukselle esitystä Suomen Lähetyslentäjät ry:n ottamisesta kirkon lähetysjärjestöksi.

Terveydenhuollon ammattilaiset vetoavat lapsiasiavaltuutettuun: Kutsuvat sitä rakkaudeksi -oppaasta on haittaa nuorille

Nuorille suunnattu opas on ammattilaisten mukaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta ongelmallinen.

”Myllykoski ja Ketola ovat pitkäjänteisesti tehneet pienilevikkistä mielipidelehteä” – nyt heidät palkittiin

– Uskonto on ameebamainen ja vaikeasti hahmotettava asia, sanoo 130-vuotiasta mielipidelehti Vartijaa luotsaava Matti Myllykoski.

Huippuravintola tarjoaa itsenäisyyspäivän juhla-aterian perhe- ja sosiaalipalveluiden asiakkaille

Olo Group on päättänyt tehdä itsenäisyyspäivänateriasta Presidentinlinnan naapurissa jokavuotisen perinteen.

Espoon seurakunnat luopuvat kirkon ympäristödiplomista – muiden suurten kaupunkien seurakunnat ovat mukana

Hallintojohtaja Risto Hämäläisen mukaan diplomin raportointi on ollut raskasta, eikä vaikuttavuus ole vastannut odotuksia.

Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät jatkavat Palvelevan puhelimen toimintaa – Espoo vetäytyy

Yhteinen kirkkoneuvosto valtuutti yhteisen seurakuntatyön johtajan neuvottelemaan uuden sopimuksen Vantaan seurakuntayhtymän kanssa. Espoon seurakuntayhtymä irtautuu Palvelevasta puhelimesta ensi...

Ennätysmäärä jonottaa Myllypurossa ruokaa, jota jaetaan suuren tarpeen vuoksi myös jouluaattona – "Vapaaehtoiset halusivat antaa joulumieltä"

Helsingin kaupunki, Helsingin seurakuntayhtymä ja järjestöt kehittävät yhteistä elintarvikeavun mallia.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat käyttävät lasten ja nuorten hyväksi kymmeniä miljoonia euroja

Seurakuntien talousarvioista kerrotaan yleensä toimintamenot ja rakennusinvestoinnit. Kirkko ja kaupunki selvitti ne, mutta kysyi ensin, paljonko rahaa käytetään lapsiin ja nuoriin.

Espoon Suvelan vanhan kappelin myynti lykkääntyi – ostajat vetivät tarjouksensa pois

Rakennus kiinnosti sekä katolista kirkkoa että afrikkalaistaustaista helluntaiseurakuntaa.

Seurakunnat jakavat jälleen ohikulkijoille joulupipareita ja joulumieltä

Torstain yllätystempauksessa jaetaan nyt 146 300 piparia. Tempaus alkoi kahdeksan vuotta sitten Vantaalta.

Espoolaiskirkkoherra tukee naisten pappeuden vastustajia, seurakuntatyön johtaja kieltäytyy yhteistyöstä vastustajien kanssa

28 kirkolliskokousedustajaa, joukossa kirkkoherra Jouni Turtiainen, haluaisi lisää ymmärrystä naispappeuden vastustajille. Yhteisen seurakuntatyön johtaja Eero Jokela on toista mieltä.

Kirsi Hiilamo valittiin Yhteys-liikkeen puheenjohtajaksi

Yhteys-liike on kirkkojen rajat ylittävä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen solidaarisuus- ja tukiryhmä.

Hollantilaisella kirkolla on erikoinen keino estää poliisia: tauoton jumalanpalvelus on kestänyt yli kuukauden

Hollannin lainsäädännön mukaan poliisi ei saa keskeyttää uskonnollista tilaisuutta. Bethel-kirkko Hollannissa suojelee pakkopalautusta pelkäävää armenialaisperhettä.

Arvoliberaalit nappasivat vaalivoiton Espoossa

Espoon yhteisen kirkkovaltuuston kokoonpano uusiutuu. Seurakuntavaalit muuttivat myös sen voimasuhteita. Kauniaisten luottamushenkilöistä vaihtui joka toinen.

Piispa Björn Vikströmin mukaan rakkaus tarvitsee oikeudenmukaisuutta – kirkko sai oman ihmisoikeuskirjan

Kirkon ihmisoikeusfoorumissa käsiteltiin ihmisoikeuksien ja kristinuskon suhdetta, vammaisten ihmisoikeuksia, asunnottomuutta sekä islamia ja ihmisoikeuksia Suomessa.

KD-nuoret esittää kirkollisveron tilalle hyväntekeväisyysveroa

Kirkollisvero on kirkon jäsenmaksu, jonka suuruudesta seurakunnat päättävät itsenäisesti. KD-nuorten mielestä luterilaisen ja ortodoksisen kirkon verotuksellisesta erityisasemasta pitäisi luopua.

Uskon arviointi on kirkoillekin vaikeaa, mutta ketään ei kasteta vain turvapaikan saamisen takia

Suomessa on kastettu arviolta lähes tuhat turvapaikanhakijaa. Kristityksi kääntymiseen vedotaan noin 550:ssä vireillä olevassa turvapaikkahakemuksessa.

Malesiassa vähemmistöuskonnot sallitaan, mutta muslimeja ei saa käännyttää

Neljä suomalaista pidätettiin, koska he jakoivat kristillistä materiaalia muslimeille. Malesiassa muut uskonnot ovat sallittuja, mutta tiukoin ehdoin. Shiialaisuus on kiellettyä.

Kirkon eläkerahasto lihoisi Kotipizzan myynnillä – myös Tampereen seurakunnat saisi rahaa

Norjalaisyhtiö Orkla haluaa ostaa Kotipizzan. Kauppa koskettaa myös kirkkoa.

Open Doorsin Auvinen kommentoi suomalaisten pidätyksiä Malesiassa: ”Wahhabismi on lisännyt kannatustaan”

Neljä suomalaista pidätettiin Malesiassa tiistaina 20. marraskuuta kristillisen sanoman levittämisestä.