Piispa Teemu Laajasalo kutsuu Jussi Halla-ahon Kirkkopäiville – Helsingin ja Vantaan kirkkovaltuustojen puheenjohtajat kritisoivat

Vantaan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Eve Rämö ihmettelee, miksi Helsingin piispa kieltäytyy puhumasta asiasta kirkon luottamushenkilöiden kanssa.

Kallion Johannes-Passion lipputuloja lahjoitettiin Notre Damen urkujen kunnostamiseen

Kallion Kantaattikuoron lahjoitus on Tommi Niskalan mukaan symbolinen lahja. Notre Damen pääurkuri Vincent Dubois piti Kalliossa urkukonsertin helmikuussa 2016.

”Saatana mallinnettiin keskiajalla torahampaiseksi ja sarvipäiseksi mörökölliksi”, kertoo myytteihin perehtynyt erikoiskirjastovirkailija

Saatana on muun muassa pitänyt ihmisiä kaidalla tiellä. Jos Saatanan kanssa halusi tehdä sopimuksen, häntä saattoi lähestyä kohteliaalla kirjeellä.

Uskontojen vuoropuhelun ammattilaisen kova kritiikki: ”Näyttämöllä patsastelevat vain yhdet ja samat miehet”

Pastori Heidi Rautionmaan mukaan ruohonjuuritason uskontodialogin voima on siinä, että se on vapaa valtarakenteista.

”Uskalla elää. Ja kuolla.” – Vantaan seurakunnat räväyttää uskon puheenaiheeksi katukuvaan ja sosiaaliseen mediaan

Kampanja alkaa tänään, pääsiäistä edeltävän hiljaisen viikon maanantaina ja kestää kuuden viikon ajan. Kaipaus siihen, että kirkko puhuisi rohkeasti ydinsanomastaan, nousi tavallisilta vantaalaisilta.

Piispa Teemu Laajasalo pesee ihmisten jalkoja Myyrmäen asemalla – ”Puhtaat jalat, hyvä mieli”, sanoo kirkkoherra

Papit Vantaalla seuraavat Jeesuksen esimerkkiä ja pesevät kiirastorstaina ohikulkijoiden jalkoja. Trendin aloitti paavi Franciscus Italiassa.

Monet vanhemmat suhtautuvat kriittisesti uskonnolliseen kasvatukseen – uskontoon liittyvistä kysymyksistä keskustellaan ennen kaikkea lapsen aloitteesta

Helsingin seurakunnat toivovat, että Pienelle parasta -aineisto tukisi lapsen kasvua ja antaisi välineitä eettiseen ja hengelliseen kasvatukseen. Aineiston käyttöä on tutkittu Helsingin yliopistossa.

Porvoon piispaksi valittiin kirkkoherra Bo-Göran Åstrand

Pietarsaaren ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand valittiin Porvoon piispaksi. Vaalissa tarvittiin toinen kierros, jonka Åstrand voitti äänin 309–265.

Mosambikiin lähtee 40 000 euron edestä katastrofiapua Espoon seurakunnilta

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto myönsi avustuksen luonnonkatastrofin uhrien auttamiseksi. Kirkon Ulkomaanapu valittää avun perille.

”Kotikylästäni ovat jäljellä vain kuolleiden luut” – Bathsheba odottaa kahden pienen lapsensa kanssa, myöntääkö Suomi heille turvaa

Kamerunilaisen Bathsheban toivo oli jo katoamassa, kun Espoon Olarin seurakunta asettui hänen tuekseen.

Aluksi Wini ei osannut edes A-kirjainta, nyt hän lähettelee tekstareita – lukutaitokampanja Tansaniassa ehkäisee naisten syrjintää

Tansanialainen 22-vuotias Wini Magawa koki kahdesti syrjintää oman perheensä sisällä. Hän ei päässyt kouluun. Aikuisena koitti uusi mahdollisuus.

Köyhyys ja syrjäytyneisyys eivät selitä uskonnollista radikalisoitumista, väittävät tuoreet suomalaistutkimukset

Suomen jihadistit pakenivat pimeään verkkoon sen jälkeen kun heidän Facebook- ja Twitter-tilinsä suljetttiin.

Maria Väätäinen halusi lapsensa seurakunnan päiväkerhoon – ”Viljamille on kerrottu, että on olemassa Taivaan Isä, joka rakastaa”

Lähes 900 espoolaislasta osallistuu seurakuntien päiväkerhoihin. Vanhemmille päiväkerho tarjoaa hengähdystauon, jonka aikana voi hoitaa myös perheen juoksevia asioita.

Parkkikiekko, älypuhelin ja K&k-lehti pääsivät metallilieriöön, kun Tikkurilan uuden kirkon perustuksiin kätkettiin aikakapseli

Aikakapseli laitettiin paikalleen peruskiven muuraustilaisuudessa. Rakennustyöt etenevät vauhdilla. Valmista pitäisi olla adventtina 2020.

Jacinta ja Adelia menettivät kaiken Mosambikin Idai-myrskyssä – nyt heitä uhkaa kolera

Kolera leviää huolestuttavaa tahtia Mosambikin tuhoalueilla, jossa moni perhe on menettänyt myrskyssä kaiken. Pääkaupunkiseudun seurakunnilta on tulossa tukea auttamistyöhön.

Kristinuskon pitää haastaa kaikenlainen fundamentalismi, sanoo Suomessa vieraillut dominikaaniveljeskunnan oppinut Timothy Radcliffe

Fundamentalismi on modernin ajan ilmiö, joka vetoaa erityisesti heihin, jotka tuntevat tuntevat itsensä näkymättömiksi.

Kristitty Esther joutui raiskatuksi uskonsa vuoksi ja synnytti tyttären, jota kotikylä pilkkaa

Kotikylässä vauvaa kutsutaan ”Bokoksi” ääri-islamistisen terroristijärjestön mukaan.

Ketä kirkko äänestäisi? – Vaalikone löysi kirkolle yllättävät ehdokkaat

Kirkko ja kaupunki vastasi Ylen vaalikoneeseen kirkon virallisten kantojen perusteella. Kirkon arvoja parhaiten vastaavat ehdokkaat löytyivät vasemmistolaisista musliminaisista.