Keitä ovat Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma? Piispaehdokkaat kertovat itsestään omin sanoin

Molemmat Espoon piispaehdokkaat ovat kirkkohistorioitsijoita, joita huolestuttaa yhteiskunnallisen keskustelun kärjistyminen.

”Yksipuolinen, surullinen päätös ” – Suomen ortodoksikirkko arvostelee Venäjän ortodoksisen kirkon päätöstä katkaista ehtoollisyhteys

Moskovan patriarkaatin ilmoitus katkaisi ehtoollisyhteyden myös suomalaisten ja Venäjän ortodoksisen kirkon välillä. Taustalla on kiista Ukrainan kirkon asemasta.

”Olet kuin pikkutyttö leikkimässä pappia” – miespapit lukevat naiskollegoidensa saamia kommentteja videolla

Papin virka avautui naisille luterilaisessa kirkossa Yhdysvalloissa jo 1970-luvulla, mutta syrjintää on yhä, todistaa tuore video.

Vantaan yhteisen seurakuntatyön johtaminen kiinnostaa kolmeatoista hakijaa

Virkaa hakee muun muassa Helsingin seurakuntayhtymän diakonian päällikkö Kirsi Rantala.

Kirkko Helsingissä avustaa Indonesian tsunamin uhreja 50 000 eurolla

Sadat tuhannet ihmiset menettivät kotinsa ja useita tuhansia kuoli viikko sitten maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin uhreina Indonesiassa. Helsingin seurakunnat lähettävät alueelle hätäapua.

Seurakuntalaiset ja kirkkoherra puolustavat Pyhän Annan lastenkirkkoa – miljoonaremontti olisi liian iso riski, sanoo kiinteistöjohtaja

Vantaan Itä-Hakkilassa sijaitseva kirkko on ollut kolme vuotta suljettu sisäilmaongelmien vuoksi.

Piispa Teemu Laajasalon yhtiön kirjanpidossa epäillään rikosta – seurakuntayhtymän luottokortti- ja matkalaskuista ei ole aihetta nostaa syytettä

Poliisi ei ota kantaa teon tahallisuuteen tai tuottamuksellisuuteen. Piispa Teemu Laajasalo myöntää huolimattomuuden kirjanpidon hoidossa ja on siitä pahoillaan.

Päivi Pulakka on joka päivä Siltamäen ostarilla puhumassa kuolemasta, koska se on katupapin työtä

Malmin seurakunta palkkasi neljä pappia, joiden tehtävä on kulkea kaduilla ja jutella ihmisten kanssa.

Joka toinen pappi kannattaa samaa sukupuolta olevien vihkimistä – asenteissa iso muutos

Tuore tutkimus kertoo myös pappien olevan hyvin motivoituneita työhönsä. Sekä papit että kanttorit suhtautuvat luontevasti kuolemaan.

IPCC:n ilmastoraportin antama toivo yllätti kirkon asiantuntijan

Ilmastopakolaiset eivät voi hakeutua naapurimaihin, koska niissä kärsitään täsmälleen samoista ongelmista, muistuttaa kirkkohallituksen asiantuntija Ilkka Sipiläinen.

Pohjois-Korea kutsui paavin vierailulle

Yksikään paavi ei ole aiemmin vieraillut suljetussa diktatuurissa.

Diakonissalaitos avaa hätämajoituksen – ”syksy ja kylmät yöt tulevat väistämättä”

Diakonissalaitoksen hätämajoitus täydentää asunnottomien majoitusta talven ajan. Hietaniemen palvelukeskus ja Hermannin diakoniatalo ovat auki ympärivuotisesti.

Näin Hintikka ja Holma arvioivat toista kierrosta

Tämä ei ole sukupuolivaali, Espoon piispanvaalin jatkoon menneet ehdokkaat painottavat.

Seurakuntavaalien vaalikone avattiin – lähes puolet ehdokkaista sallisi samaa sukupuolta olevien vihkimisen kirkolliseen avioliittoon

Yhdeksän kymmenestä vaalikoneeseen tähän mennessä vastanneesta ehdokkaasta haluaa kirkon olevan aktiivinen ympäristötoimija.

Aikuiset kaverikuvaan tuntemattoman kanssa vai lapset limusiinilla jätskille? Leppävaaran kasiluokkalaiset tekevät tällä viikolla rauhantekoja

Nuoret ovat halunneet tarttua esimerkiksi vanhusten yksinäisyyteen. Espoossa Gutsy Go -projekti aloittaa Lintumetsän koulusta.

Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma

Hintikka lähtee toiselle kierrokselle etulyöntiasemassa.

Lähetyslentäjät auttaa Indonesian katastrofin uhreja

Maanjäristyksen ja tsunamin uhriluku on noussut yli 1 700:een.

Ehdokkailtamme ei kysytty kirkon avioliittoteemasta, sanovat Espoon Yhdessä matkalla -listojen vastuuhenkilöt

Espoon seurakuntavaalien suurimman ehdokaslistan yhdyshenkilöt kumoavat väitteen, että ehdokkaaksi pääsemiseen olisi ollut ehtoja.

Pelko rasismista estää joskus viranomaisia puuttumasta silpomiseen, kertoo asiantuntija

Suomessa on arvioiden mukaan tuhansia tyttöjä, joita uhkaa sukuelinten silpominen. Kansalaisaloite silpomisen kriminalisoimiseksi keräsi määräaikaan mennessä 60 852 nimeä.

”Jos rippikoulussa manipuloitaisiin, sitä ei koettaisi turvalliseksi”, mutta nuorten mielestä riparilla on turvallista ja kivaa – vajaa puolet koki uskonsa vahvistuneen

Rippikoulu saa pääkaupunkiseudun nuorilta kiitettävän arvosanan. Alle puolet riparin käyneistä nuorista sanoo uskovansa Jumalaan.