Helsingin seurakuntayhtymän hallintojohtaja Juha Tuohimäki valittiin kirkon talousjohtajaksi – hän vastaa jatkossa myös 1,6 miljardin euron eläkerahastosta

Kirkkohallituksen talousosaston johtajaksi valitun Juha Tuohimäen mukaan kirkon pitää varautua pienentyvään talouteen ja miettiä järjestömäisiä tapoja rahoittaa toimintaansa.

Korson Kirkonkulmassa korona-altistus – seurakunta sulki kahvilan

Korson seurakunnan kahvilassa käyneellä asiakkaalla on todettu koronavirus.

Paavi Franciscus vertaa uudessa kirjassaan populistipoliitikkojen toimia 1930-lukuun ja kritisoi koronarajoitusten vastustajia

Naisten johtamat maat ovat paavi Franciscuksen mukaan reagoineet kriisiin mallikelpoisesti.

Pääkaupunkiseudun seurakunnat rajaavat kirkkotilaisuuksien yleisömäärät maksimissaan kahteenkymmeneen koronapandemian vuoksi

Pääkaupunkiseudun kunnat ovat siirtyneet koronavirusepidemian kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Siksi myös seurakunnat rajoittavat toimintaansa entisestään.

Vankilat ja kirkko sopivat yhteistyöstä kirjallisesti: ”On tärkeää, että jokainen voi harjoittaa omaa uskontoaan”, sanoo Vantaan vankilan johtaja

Suurin osa vangeista pitää hengellisyyttä tärkeänä. Rikosseuraamuslaitoksen ja kirkkokuntien uusi yhteistyösopimus pyrkii turvaamaan sen, että hengellinen työ noudattaa kaikissa olosuhteissa samoja...

USKOT-foorumin puheenjohtajan Yaron Nadbornikin mukaan Kulosaaren yhteiskoulu rikkoo lakia opettaessaan katsomusaineita yhdessä – Rehtori on eri mieltä: ”Meidän näkökulmastamme asia on loppuun käsitelty”

USKOT-foorumi julkaisi kouluille oppaan siitä, miten katsomusaineiden opetus tulisi järjestää. Huomattava osa oppaasta on lakien ja kansainvälisten sopimusten esittelyä.

Malmin seurakunta soittaa tuhansille jäsenilleen ja kysyy kuulumisia

Malmin seurakunta käynnistää kampanjan nimeltä Mitä kuuluu koillinen?, jonka tavoitteena on ottaa yhteyttä mahdollisimman moniin alueen asukkaisiin.

Diakonissalaitos ehdottaa parannuksia alaikäisten maahantulijoiden tilanteeseen – odottaminen ja tilapäisyys lisäävät turvapaikkaa hakevien nuorten toivottomuutta

Ehdotusten taustalla on Diakonissalaitoksen pitkä kokemus lastensuojelusta, traumojen hoidosta ja yksin Suomeen tulleiden alaikäisten auttamisesta.

Koronajouluna aattohartauksiin hiljennytään puistoissa ja joululaulut lauletaan pihoilla – Helsinkiin on tulossa toppatakkijoulu

Jotkut asiantuntijat suosittelivat jo lokakuun lopussa joulukirkosta ja sukujuhlista luopumista maailman ensimmäisenä korona­jouluna.

Helsinkiläinen Markus Kartano on mies, joka opetti kirkkoa striimaamaan, ja siksi hänet valittiin Vuoden papiksi

Markus Kartanosta olisi voinut tulla vaikka it-alan insinööri, mutta eksistentiaalinen maailmantuska ja hyvät kokemukset seurakuntanuorista veivät hänet papin tielle.

Korona romahdutti Yhteisvastuukeräyksen tuloksen ennätysalhaiseksi – helsinkiläinen Herttoniemen seurakunta yllätti tuplaamalla keräystuottonsa

Yhteisvastuukeräyksen keräystulos luovutetaan tänään keräyksen suojelijalle presidentti Sauli Niinistölle. Vaikka kaksi miljoonaa euroa on paljon rahaa, tuotto laski viimevuotisesta miljoonalla.

Kannelmäen kirkon messussa on ollut mahdollinen korona-altistuminen

Yhdellä messuun osallistuneella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirus.

Koronan aikana uskonnollisten ja etnisten vähemmistöjen vaino on lisääntynyt

Intiassa hindunationalistit vainoavat muslimeja, muun muassa Sudanissa taas kristityille on ruoka-avun saamisen ehdoksi asetettu kääntyminen islamiin.

”Nyt on huoli, että kappelin konsepti muuttuu radikaalisti” – Helsinki haluaa vetää pois sosiaaliohjaajiaan Kampin kappelista

Painetta Helsingin kaupungin ja Kampin kappelin yhteistyön muutokseen tuo muun muassa sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskeva lainsäädäntö.

Korona vei Helsinki-Vantaalla työt niin monelta, että tehtaan lakkautuksetkin jäävät toiseksi – lentoemännät ryhtyivät personal trainereiksi ja hoitajiksi, kun 10 000 lomautettiin

Vantaan työttömyys tuplaantui viime vuodesta. Vasta perustettu Uudenmaan TE-toimiston ilmailualan tiimi auttaa uusille urille.

Arkeologit nostivat Senaatintorin alta 120 vainajan jäänteet – heidän elinaikanaan hautapaikoista käytiin kisaa, nyt kirkon pitää päättää, miten luut haudataan uudestaan

1600-luvulla kaikista suurin kunnia oli tulla haudatuksi kirkon lattian alle. Siksi kirkot löyhkäsivät mätäneviltä ruumiilta ja vilisivät luita etsiviä koiria.

Valotaideteokset valaisevat Helsingin keskustaa – kirkkojen valaisu kannustaa jakamaan toivoa toisillemme

Helsingin seurakunnat haastavat jokaisen helsinkiläisen olemaan valona myös toisilleen.

Vuoden nuoriso­kuoroksi valittu Vaskivuoren lukion kamarikuoro esittää tänä vuonna Jouluradion Hoosiannan

Hoosiannan uusi versio kuullaan Jouluradiossa perinteisesti ensimmäisenä adventtina.

Seitsemän haki Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherraksi

Valinnan tekee seurakuntaneuvosto. Nykyinen kirkkoherra jää eläkkeelle helmikuussa.

Munkkivuoren kirkossa järjestetyn rukoustapahtuman kävijällä todettiin koronatartunta – vieraita myös Ruotsista

Ruotsinkielisen Petruksen seurakunnan kirkkoherran Daniel Björkin mukaan tapahtumassa on pidetty huolta etäisyyksistä ja käytetty maskeja ja käsidesiä.