Lomautuksia, suljettuja leirikeskuksia ja peruttuja suurtapahtumia – koronaepidemia imee kirkollisten järjestöjen tileiltä satoja tuhansia euroja

Monet luterilaisen kirkon piirissä toimivat järjestöt ovat joutuneet lomauttamaan työntekijöitään.

Espoon kaupunki ottaa aiempaa isomman roolin ruoka-avussa – yhteistyössä mukana järjestöt, seurakunnat, kaupat ja tukkuliike

Espoon viidelle alueelle tulee omat jakopisteet, joista ruoka noudetaan tai kuljetetaan. Toiminta käynnistyy toden teolla pääsiäisen jälkeen.

”Pinna kiristyy” – Alkoholinkäytön haitat ja väkivallan riskit kodeissa korostuvat, kun koronaepidemia eristää perheet sisälle

Korona aiheuttaa terveydellisen ja taloudellisen kriisin lisäksi sosiaalisen hätätilan. Perheiden ongelmat jäävät nyt piiloon.

Tommy Toumas käy ikäihmisten puolesta kaupassa – Helsinki-apu auttaa yli 70-vuotiaita pysyttelemään kotona korona­epidemian aikana

Kuljetuspalvelu toimii toistaiseksi tiistaisin ja torstaisin. Työntekijät ja vapaaehtoiset kuljettavat ostoksia kotioville.

Helsingin hävikkiruokaterminaali perustetaan Tapulikaupunkiin

Hävikkiterminaali laajentaa kaupungin ja seurakuntien yhteistä ruoka-apua ja tarjoaa helsinkiläisille työpaikkoja. Toiminta alkaa tulevana syksynä.

Helsinki-avussa on soitettu yli 10 000 puhelua – asiointipyyntöjä jo satoja

Yhteydenotto ja välittäminen ovat ilahduttaneet ikäihmisiä, vaikka akuuttia avuntarvetta ei olisikaan.

Espoon seurakunnat aikoo suojella 50 hehtaaria metsää Nuuksion kansallispuiston vierestä

Monipuolisella alueella kasvaa osin vanhaa metsää ja asuu liito-oravia. Tässä vaiheessa alue rauhoitettaisiin 20 vuoden ajaksi, jonka jälkeen asiaa arvioidaan uudelleen.

Vapaaehtoinen tuo ruokakassin oven taakse – Espoonlahden seurakunta auttaa kauppa-asioinnisa

Espoonlahden seurakunnan kauppa-apu sai alkunsa diakoniatyöntekijälle esitetystä kysymyksestä.

Suljetaanko kehitysvammaiset tehohoidon ulkopuolelle koronatilanteen vuoksi? – Vammaisjärjestöt huolestuivat asumisyksiköistä kuulemistaan tiedoista

Sosiaali- ja terveysalan neuvottelukunnan ETENE:n puheenjohtajan Jaana Hallamaan mukaan hoitolinjauksista päättäminen kuuluu lääkärille. Listojen laatiminen on lainvastaista.

Paavi Franciscus vetosi ihmisiin ympäri maailmaa: Lopettakaa sotiminen ja taistelkaa koronavirusta vastaan

Väkivaltaiset konfliktit jatkuvat esimerkiksi Jemenissä, Syyriassa ja Afganistanissa.

Helsinki-apu tuo ikäihmisten ruokaostokset kotiovelle – seurakunnat mukana ”ennennäkemättömän laajassa apuohjelmassa”

Yli 70-vuotiaat voivat soittaa palvelunumeroon maanantaista 30.3. alkaen. Helsinki-avun kautta saa henkistä tukea sekä kauppakassin kotiovelle.

Hätää kärsivät saavat ruokaa ja lääkkeitä – Vantaan seurakunnat ja kaupunki yhdistävät voimansa poikkeusoloissa

Vantaan seurakunnat ja Vantaan kaupunki aloittavat yhteistyössä yli 70-vuotiaiden kaupunkilaisten tavoittamisen puhelimitse ja tekstiviestien avulla. Kaupunki antaa työvoimaa seurakunnille.

Pysykää kotona! – Mutta entä jos kotia ei ole, huomauttavat poikkeustilassa pärjäämisestä huolestuneet diakoniatyöntekijät

Espoon diakoniatyöntekijät näkevät, miten koville esimerkiksi asunnottomat ja mielenterveyskuntoutujat joutuvat koronapandemian aikana. Eristysaika aiheuttaa talous- ja ihmissuhdekriisejä.

Hovioikeus korotti piispa Teemu Laajasalon sakkotuomiota

Helsingin hovioikeus päätyi korottamaan käräjäoikeuden piispa Teemu Laajasalolla antamaa sakkotuomiota 35 päiväsakkoon. Laajasalo kertoo tyytyvänsä tuomioon.

Englannin kirkko sulki pyhättönsä – papitkaan eivät saa astua kirkkoihin

Englannissa arkkipiispat haluavat kirkon näyttävän esimerkkiä siinä, kuinka ihmisten on toimittava hidastaakseen koronaviruksen leviämistä.

Yllätys seurakunnan postilaatikossa ilahdutti työntekijää ja avunsaajaa

Tuntematon lahjoittaja antoi kirjeessä satasen ruoka-apuun.

Usko ja urheilu yhdistyvät Vantaan seurakuntien katumainoksissa

Pääsiäisen sanoma kertoo voitosta, jota edelsi Jeesuksen kärsimystie. Sanoma on kirkkoherra Tuomas Antolan mukaan ajankohtainen myös koronapandemian aikana.