Helsingissä voi nyt varata sähköisesti hautaan siunaamisen, Vantaalla kasteen

Sähköinen ajanvaraus ei poista henkilökohtaista palvelua. Ajan voi edelleen varata myös puhelimitse tai seurakunnassa.

Seurakunnan tiloissa kävi Triplan avajaisissa tuhansia ihmisiä – ”Kakkua on tilattu lisää”

Fokuksen toiminnasta vastaava pappi Auvo Naukkarinen kertoo, että ovet ovat kaikille avoimet.

Naapurikassikeräys tekee auttamisesta helppoa – herttoniemeläiset innostuivat lahjoittamaan

Herttoniemeläisessä ruokakaupassa voi ostaa ruokaa eteenpäin lahjoitettavaksi. Diakoniatyö toimittaa avun perille.

Kirkon Ulkomaanapu käynnistää hätäkeräyksen Syyrian kurdialueilla – ”Tästä ei ole tulossa humanitaarinen kriisi, tämä on jo sellainen”

Yli 400 000 ihmisellä on pulaa jopa vedestä. Kirkon Ulkomaanavun Lähi-idän aluetoimiston johtaja Ashraf Yacoub kuvaa tilannetta Damaskoksesta.

Leppävaaran kirkon remontti on loppusuoralla – tulevaa toimintaa suunnitellaan palvelumuotoilulla

Sisäilmaongelmat on nyt selätetty, ja osa kirkosta otetaan adventtina käyttöön. Nyt halutaan kuulla seurakuntalaisten toiveita toiminnasta.

Raide-Jokerin rakennustyöt hankaloittavat pääsyä Maunulan uurnalehtoon – pyhäin- ja isänpäivänä kannattaa tulla julkisilla

Hautausmaalla käymiseen on syytä varata aikaa, ohjeistaa ylipuutarhuri Sari Hokkanen. Hän on huolissaan tulevan pikaraitiolinjan reitistä, joka kulkee hautausmaan sisäänkäynnin poikki.

”Jokainen aamu alkoi sen miettimisellä, missä voisin päästä suihkuun” – turvaan pääseminen on asunnottoman naisen ensimmäinen tarve

Asunnottomien yö nostaa esiin asunnottomat naiset, joiden tarpeita nykyiset tukipalvelut eivät tunnista.

Yhteinen kirkkovaltuusto: Kannelmäen seurakuntatalo purettaneen

Lopullisen päätöksen vahvistaa vasta Kirkkohallitus. Itse Kannelmäen kirkko säilyy ennallaan.

Medialähetys Sanansaattajat saa jälleen avustusta Helsingin seurakunnilta

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto keskittää lähetystyöhön ja kansainväliseen apuun vuosina 2020–2023 käytettävän määrärahan neljälle järjestölle. Avustussumma on 2,92 miljoonaa euroa vuodessa.

Vantaan Yhteinen pöytä sai myötätuntopalkinnon – hävikkiruoasta hyötyy joka viikko yli 5 000 ihmistä

Piispa Teemu Laajasalon mukaan Yhteinen pöytä on tehnyt uraauurtavaa työtä ruoka-aputoiminnan parissa. Sen toiminta kiinnostaa myös maailmalla.

Karu raportti: Herttoniemen kirkko on niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannattane korjata

Viime kesänä Herttoniemen kirkko piti sulkea kokonaan vakavien kosteusvaurioiden vuoksi.

Espoon seurakunnat auttavat venezuelalaisia pakolaisia Kolumbiassa

20 000 eurolla parannetaan muun muassa raskaana olevien ja imettävien naisten hoitoon pääsyä sekä lasten mahdollisuutta koulunkäyntiin.

Murhia, takavarikkoja, vankeustuomioita – kirkot joutuivat kylmän sodan aikana kommunistivaltioiden vainon kohteeksi

Tuore tutkimus osoittaa, että lännen poliittiset vaikuttajat pettyivät, kun kommunistien vainoama unkarilainen piispa ei ryhtynytkään levittämään kommunisminvastaista sanomaa.

Hävikkiruokapadat höyryävät arkipäivisin Matteuksenkirkolla – joskus kuormasta löytyy yllätyksiä, kuten täplärapuja

Snellu Café tarjoaa työharjoittelupaikkoja nuorille, yhteisöllistä ruokailua ja hävikin hyödyntämistä.

Tutkimus: Vihapuhe yrittää vaientaa kohteensa – naispäättäjä joutuu maaliksi miestä useammin

Lähes puolet kansanedustajista ja kolmannes kuntapäättäjistä on joutunut vihapuheen kohteeksi luottamus- tai virkatehtäviensä vuoksi. Naisiin kohdistuva vihapuhe on rajumpaa kuin miehiin kohdistuva.

Uusi hävikkiruokaterminaali mullistaa Helsingin ruoka-avun – kaupungin ja seurakuntien yhteistyöhanke tuo tehoa ruoanjakeluun

Toiminnan käynnistäminen vaatii kaupungilta ensi vuodelle 1,2 miljoonaa euroa. Yhteistyöhanke työllistää, helpottaa köyhyyttä ja auttaa ilmastotavoitteissa.

Myyrmäen kirkon korjauskulut nousevat taivaisiin, ja Vantaalla on jonossa muitakin remonttia tarvitsevia kirkkoja

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto joutuu tekemään vaikeita päätöksiä.

Hevipastori pidätettiin pappisvirasta törkeän kavalluksen vuoksi – ”Jos mokaan, haluan hoitaa asian”

Hevimessuista tunnettu pappi Haka Kekäläinen maksoi velkojaan 93 000 eurolla, jotka Vantaan seurakunnat maksoi vahingossa hänen tililleen. Hän sai keväällä ehdollisen vankeusrangaistuksen ja...

Tapiolan kirkon peruskorjaus alkaa ensi keväänä – suunnittelu pohjautuu perhetaloidealle

Tapiolan kirkon peruskorjaus alkaa toukokuussa. Kirkkoherra Päivi Linnoisen mukaan kirkon sisäraitista ja kahvilasta tehdään niin mielenkiintoiset, että satunnaiset kävijät tulevat kirkkoon uudestaan.

Diakonissalaitos avaa hätämajoituksen kylmenevien säiden takia

Hätämajoitus on suunnattu pääasiassa EU-alueen liikkuvalle väestölle. Helsinkiläisille asunnottomille suunnattu majoitus toimii Hietaniemen palvelukeskuksessa. Periaate on, että ketään ei jätetä ulos.