null ”Mies sekä hylje kumpikin on”

Tapaakohan Kotkan kirkossa vanhoja poikia viiksekkäitä?

Tapaakohan Kotkan kirkossa vanhoja poikia viiksekkäitä?

”Mies sekä hylje kumpikin on”

Mikä yhdistää sanoja metalli, puuha, pop ja nalle? Niitä yhdistää toinen sana, joka on messu. Kirkoissamme on järjestetty niin metallimessuja kuin nallemessuja, mutta nyt Kotkassa eläydytään Junnu Vainio -messuun.

Junnu Vainio -messussa käytetään sanoittaja-säveltäjän luontoaiheisia lauluja. Alkulauluna on Yksinäinen saarnipuu ja synnintunnustuksen yhteydessä lauletaan Kotkan poikii ilman siipii. Esirukous on jaksotettu kertosäkeellä laulusta Kun päättyy työ. Messussa lauletaan yhdessä myös Vanhoja poikia viiksekkäitä, Loppuelämäni ensimmäinen päivä, Kaunissaari ja Ääretön aava ympärilläin.

Erikoista musiikin lisäksi messussa on se, että saarna toteutetaan haastatteluna. Antero Kekkonen keskustelee Markku Vainion kanssa Junnu Vainion arjen teologiasta.

Viihdemusiikin monitoimimies Junnu Vainio teki yli 2400 sanoitusta tai sävellystä. Synnyinkaupunkinsa Kotkan lisäksi hän asui useita vuosia Helsingissä ja Espoossa. Vainio kuoli Sveitsissä vuonna 1990. Hänet on haudattu Hietaniemen hautausmaalle.

Jos Junnu Vainio -faneilla on lauantai-iltana 22.5. kello 19 tekemisen puutetta, Kotkan kirkkoon hurauttaa Helsingistä bussilla kahdessa ja puolessa tunnissa. Sinne johtaa myös suora ja hyvä autotie.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.