null 1 400 kivistöläistä allekirjoitti tukiasumisyksikköä vastustavan adressin

Tukiasumisyksiköstä järjestettiin tiistaina 15.12. keskustelutilaisuus Kanniston koululla. Kuva: Wikimedia commons

Tukiasumisyksiköstä järjestettiin tiistaina 15.12. keskustelutilaisuus Kanniston koululla. Kuva: Wikimedia commons

1 400 kivistöläistä allekirjoitti tukiasumisyksikköä vastustavan adressin

Tukiasumisyksikkö perustetaan Vantaalle vastustuksesta huolimatta. Yksikköön suunnitellaan monenlaista vapaaehtoistoimintaa.

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan 1400 kivistöläistä on allekirjoittanut adressin, jolla vastustetaan alueelle suunniteltua tukiasumisyksikköä alaikäisille turvapaikanhakijoille. Kivistössä asuu kaikkiaan noin 4000 ihmistä. Vantaan kaupunki ei ryhdy toimiin adressin johdosta.

Tukiasumisyksiköstä pidettiin keskustelutilaisuus tiistaina 15.12. Kanniston koululla. Lähiaikoina avattavaan yksikköön majoitetaan noin 30 nuorta turvapaikanhakijaa. Tukiasumisyksikköä pyörittää Kotouma Oy, ja paikalla on henkilökuntaa vuorokauden ympäri.

"Yksiköissä on kodinomaiset puitteet ja myös kasvatusvastuu nuorista; on kotiintuloajat ja kotitöitä. Ohjaajamme ovat roolimalleja ja asiakkaita sosiaalistetaan tähän yhteiskuntaan ja kulttuuriin ensimmäisestä päivästä alkaen", Kotouma Oy:n toimitusjohtaja Lari Christensen kertoi Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Tukiasumisyksikköön on suunnitteilla monenlaisia mahdollisuuksia vapaaehtoisille, esimerkiksi harrastustoiminnan vetämistä ja kielenopetusta. Vantaankosken seurakunta ja Vantaan seurakuntayhtymä ovat mukana koordinoimassa toimintaa. Vapaaehtoistoiminnasta järjestetään starttikoulutus Kivistön kirkon seurakuntasalissa maanantaina 11.1. kello 17.30–20.30.

Uutistekstiä on tarkennettu 16.12. kello 14.00.

Jaa tämä artikkeli: