null 27 ihmistä loukkaantui kävelysillan romahtaessa Tapiolassa – kirkoissa pidetään rukoushetkiä koululaisten, omaisten ja hoitohenkilökunnan puolesta

Espoon Tapiolassa useita ihmisiä loukkaantui sillan romahdettua aamupäivällä torstaina 11. toukokuuta. Poliisin mukaan useampi ihminen oli pudonnut viiden metrin korkeudesta.

Espoon Tapiolassa useita ihmisiä loukkaantui sillan romahdettua aamupäivällä torstaina 11. toukokuuta. Poliisin mukaan useampi ihminen oli pudonnut viiden metrin korkeudesta.

Ajankohtaista

27 ihmistä loukkaantui kävelysillan romahtaessa Tapiolassa – kirkoissa pidetään rukoushetkiä koululaisten, omaisten ja hoitohenkilökunnan puolesta

Onnettomuudessa loukkaantuneet nuoret olivat kahdeksasluokkalaisia Kalasataman peruskoulusta Helsingistä. Joukossa oli yksi aikuinen.

Espoon Tapiolassa sattui torstaina aamupäivällä onnettomuus, kun Itätuulenkujan tilapäinen kävelysilta romahti koululaisryhmien alta. HUS tiedotti, että 24 nuorta on viety alueen eri sairaaloihin, mutta kenelläkään ei ole hengenvaarallisia vammoja.

Tapiolan seurakunta kertoi nopeasti Facebookissa, että kirkko on avoinna hiljentymistä varten. Torstai-iltana kello 18 Tapiolan kirkossa järjestetään rukoushetki kaikille, joita onnettomuus on koskettanut ja järkyttänyt. Myös keskusteluapua on saatavilla.

Onnettomuuteen joutuneet koululaiset olivat Kalasataman peruskoulun kahdeksasluokkalaisia Helsingistä. He olivat menossa retkelle taidemuseo Emmaan.

Kalasatamassa toimiva Kallion seurakunta reagoi onnettomuuteen järjestämällä lyhyen rukoushetken Kallion kirkossa. Sen piti pappi Visa Viljamaa Torstaina iltapäivällä -tilaisuuden aluksi. 

– Tuomme Sinun eteesi kaikki tänään Espoossa loukkaantuneet, heidän omaisensa, hoitohenkilökunnan sekä koululaisten ystävät ja toverit, jotka ovat huolissaan heistä, Viljamaa sanoi.

Kirkossa oli noin 300 ihmistä, jotka olivat tulleet kuuntelemaan päivän vierasta, näyttelijä Hannu-Pekka Björkmania. Moni kuuli onnettomuudesta vasta kirkossa. Monella oli myös tuttuja lapsia Kalasataman peruskoulussa.

Kallion seurakunnan nuorisotyöstä vastaava pappi Esa-Pekka Helanne on tarjonnut seurakunnan apua Kalasataman peruskouluun. Helanne on valmiina kohtaamaan myös rippikoululaiset ja heidän kysymyksensä.

– Onnettomuus koskettaa laajasti nuoria. Olemme läsnä jokaista varten sekä kirkossa että omassa nuorisotilassamme Talolla, Toinen linja 8. Talo on auki tänään klo 20 asti ja perjantaina klo 16.30–21.

Tapiolan kirkossa järjestetään onnettomuuden vuoksi kaksikielinen rukoushetki 11.5. klo 18. Kuva: Jukka Granström / Espoon seurakuntien kuva-arkisto

Tapiolan kirkossa järjestetään onnettomuuden vuoksi kaksikielinen rukoushetki 11.5. klo 18. Kuva: Jukka Granström / Espoon seurakuntien kuva-arkisto

Twitterissä onnettomuutta kommentoitiin vilkkaasti. Siitä twiittasivat muun muassa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka, Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo, tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

”Espoon Tapiolassa tapahtuneessa onnettomuudessa on monta koululaista. Taivaallinen Isä, ole lähellä kaikkia loukkaantuneita. Ympäröi rakkaudellasi ne, jotka ovat säikähtäneet ja ne, jotka ovat huolissaan omista rakkaistaan. Anna voimia ja viisautta niille, jotka hoitavat heitä”, piispa Hintikka twiittasi.

Redi-kauppakeskuksen Silta-tilassa Kalasatamassa on illalla kello 20 asti Kallion seurakunnan työntekijöitä tavattavissa. Myös torstaina kello 18 Kallion kirkossa pidettävässä viikkomessussa rukoillaan onnettomuuden uhrien ja kaikkien niiden puolesta, joita onnettomuus koskettaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Helsingin Kalasataman paikalla oli hurja satama, jota poliisikin vältteli – uusille asukkaille jaetaan värikäs historiikki

Hyvä elämä

Menneisyys on kuorittu Kalasatamasta pois nimeä ja maa-ainesta myöten. Ennätyskorkeat tornitalot rakennetaan alueelle, jolla tehtiin ennen ennätyksiä lähinnä lapsikuolleisuudessa.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.