Michael Hoffmanin Kesäyön unelma -elokuva vuodelta 1999.
Lempeä näyttämöllä ja valkokankaalla - kolme rakkausmenoa Helsingissä
Rakkaus-teema on esillä KAVIn elokuvasarjassa, Teatterimuseon näyttelyssä ja Kom-teatterin näytelmässä.
Rakkautta valkokankaalla
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI juhlii rakkausteemalla 100-vuotiasta Suomea, 90-vuotiasta elokuvateatteri Orionia ja 60-vuotiasta Suomen elokuva-arkistoa. Orionin Näytelty rakkaus -sarjassa nähdään 4.2.–29.3. filmatisointeja Anton Tsehovin ja William Shakespearen näytelmistä. Lisäksi kevään ohjelmistossa on muun muassa suomalaisten naiskirjailijoiden teoksiin pohjautuvia elokuvia ja Suuri lukuseikkailu -ohjelmaan liittyviä lastenelokuvia. Lisätiedot: www.kavi.fi
Suomalaisen teatterin Romeo ja Julia vuodelta 1881.
Rakkauden tiloja näyttämöllä
Kaapelitehtaalla sijaitseva Teatterimuseo ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI ovat yhdistäneet voimansa rakkausteeman merkeissä. Museon uusi näyttely kertoo, miten rakkautta on kuvattu suomalaisilla näyttämöillä. Rakkauden merkitystä pohditaan 14.2. alkaen kotimaisten näytelmien, Shakespearen klassikoiden ja venäläisen draaman kautta. Lisätiedot: kavi.fi/elokuvasarja/teatterimuseo-näytelty-rakkaus.
Kokki, varas, vaimo ja rakastaja Kom-teatterissa 15.2. alkaen.
Draamaa ruoasta ja rakkaudesta
Kupliva kolmiodraama ruoasta ja rakkaudesta valtaa Kom-teatterin, kun siellä saa 15.2. ensi-iltansa Kokki, varas, vaimo ja rakastaja. Teos tuli tunnetuksi 1990-luvun alussa Peter Greenawayn samannimisenä elokuvana. Riko Saatsin ohjaamassa näytelmässä kysytään, etsimmekö vain hetken mielihyvää ja tyydytystä ja onko onni vain nautintoa.
Jaa tämä artikkeli: