Marjo Kytöharju -haulla löytyi 345 hakutulosta.

1. Joka kolmas nuori on harkinnut oman henkensä riistämistä – kansainvälisenä itsemurhien ehkäisypäivänä keskitytään nuoriin selviytyjiin

Suomen mielenterveysseuran itsemurhien ehkäisykampanja #mitäkuuluu tuo esiin Selviytyneiden gallerian, joka sisältää itsemurhasta selviytyneiden nuorten tarinoita.

09.09.2019

2. Nuori tyttö ahdistuu, kun koti myydään ja vanhemmat uupuvat – Suvi Vaarlan Westend-romaani kertoo 1990-luvun lamasta

Talouden syöksykierre jätti syvät jäljet moneen suomalaiseen perheeseen. Kirjailijalla on siitä myös omaa kokemusta.

06.09.2019

3. Vantaalla pelastettiin kymmeniä kulttuurihistoriallisesti arvokkaita hautoja – yksi niistä on soitonopettajana toimineen Sokea-Marin viimeinen leposija

Vantaan seurakuntayhtymä haluaa säilyttää taiteellisesti ja historiallisesti arvokkaat haudat, koska ne ovat tärkeää paikallishistoriaa.

05.09.2019

4. Malmin seurakunta kokeilee yhteistyötä Verkosto-seurakunnan kanssa – Verkosto korostaa yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistyötä

Yhteistyön tarkoituksena on saada uusilla toimintamalleilla Malmin seurakuntaan mukaan enemmän nuoria aikuisia ja lapsiperheitä.

02.09.2019

5. Espoolaisperhe ystävystyi Afganistanista tulleen Mohammadin kanssa – Diakonissalaitos etsii kummiperheitä maahanmuuttajataustaisille nuorille

Afganistanista 15-vuotiaana yksin Suomeen tullut Mohammad on tutustunut suomalaiseen elämänmenoon kummiperheen opastuksella. Pääkaupunkiseudulla yli 20 alaikäisenä maahan tullutta nuorta turvapaikanhakijaa odottaa kummiperhettä.

28.08.2019

6. Suositun espoolaisen kappelin uusi alttaritaulu koostuu taiteilija Aale Hakavan hiilipiirrosluonnoksista

Auroran kappeliin asennettu triptyykkityyppinen alttaritaulukokonaisuus kertoo elämän keskeneräisyydestä.

23.08.2019

7. Tolkien-tietäjä Petri Tikka laulaa haltiakielellä ja löytää Sormusten herrasta kristilliset hyveet

Fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienin maailman perusteellisesti tunteva pappi on opetellut jopa Tolkienin luomaa haltiakieltä, quenyaa. Vaimokin löytyi kieliharrastuksen kautta.

23.08.2019

8. Hyvä uutinen: Naisten Pankki teki huiman tuloksen keräämällä 15 miljoonaa kehitysmaiden naisille

Keräysvaroilla on tuettu 12 vuoden ajan naisten ja tyttöjen yrittäjyyttä ja koulutusta eri maanosissa.

23.08.2019

9. Tekeekö mieli taidetta, mutta hinta hirvittää? Teoksia saa korottomalla osamaksulla ja palautusoikeudella lainaamoista

Kun taideteoksen lainaa ilman ostositoumusta, saa rauhassa miettiä, haluaako sen kokonaan itselleen.

20.08.2019

10. Kaipaatko vertaistukea vanhemmuuteen? Vantaan Pähkinärinteessä pääsee koko perhe illalla kerhoon

Pähkinä-kahvilassa toimintansa aloittava iltaperhekerho kokoontuu kerran viikossa torstaisin ja kestää puolitoista tuntia.

12.08.2019

11. Tämä kolahti: Kuusivuotiaan Aatoksen vilpittömät jumalapohdinnat pysäyttävät

Dokumenttielokuva Aatos ja Amine kuvaa suomalaischileläistä poikaa ja hänen elämäänsä muslimivaltaisella asuinalueella Brysselissä.

09.08.2019

12. Tikkurilassa pääsee tutustumaan vapaaehtoistyön eri muotoihin

Vapaaehtoistyötä voi tehdä omien voimavarojensa ja elämäntilanteensa mukaan.

08.08.2019

13. Harras hetki: Näyttelijä Jari Virman koki pyhiä hetkiä Turkin-vaelluksella

Virmanin tarinoihin vuoristossa, paimenen kodissa, kirkossa ja moskeijassa voi eläytyä Kansallisteatterin Tie Konyaan -esityksessä.

07.08.2019

14. Pienenä Janne Tateno matki viulunsoittoa japanilaisilla syömäpuikoilla – nyt hän konsertoi Suomessa vanhojen opiskelukavereidensa kanssa

Japaniin kotiutunut viulisti Janne Tateno kokee kahdessa kulttuurissa elämisen rikkautena. Opiskelukavereista koostuva La Tempesta -orkesteri tekee vuosittaisen esiintymisensä Olarin kirkossa.

29.07.2019

15. Faust-oratorion ohjaaja Jussi Nikkilä näkee Faustin hahmossa nykyajalle tyypillisiä piirteitä – ”Tässä ajassa on paljon itsekkyyttä”

Helsingin juhlaviikoilla nähtävässä oratoriossa nähdään Faustin monet puolet ja Islannissa kuvatut taivaskohtaukset.

24.07.2019

16. Tikkurila Festivaalilla jaetaan festarikansalle Pyhää vettä -vesipulloja – etiketti syntyi opiskelijatyönä

Vantaan ammattiopistossa opiskeleva Teemu Ketonen otti Tikkurilan seurakunnan tilaaman työn kiinnostavana haasteena.

08.07.2019

17. Harras hetki: Teknologiapäällikkö Leena Valmu rentoutuu kirjoittamalla kirjeitä käsin

Valmun mielestä hidas viestittely on hyvää vastapainoa nykyiselle hektiselle maailmalle. Kirjeen matka Amerikkaan kestää lähes viikon.

27.06.2019

18. Laulava lehmäkuoro, viisas kemisti ja navettatontut ryydittävät uutta tiedekomediaa

Vantaan Näyttämö Navethalia toimii tilalla, missä työskenteli Nobel-palkittu A.I. Virtanen.

19. Harras hetki: Luonnonvesissä uiminen tuo hyvän olon Johanna Vuoksenmaalle

Ohjaaja nauttii järvissä, lammissa ja joissa uimisesta. Hän kokosi kiehtovimmista uimapaikoistaan kirjan.

06.06.2019

20. Dome Karukoski ja hänen ohjaamansa uutuuselokuvan J.R.R. Tolkien elivät haastavan lapsuuden

Suomalaisohjaajalle produktio oli unelmien täyttymys – ja kurkistus kipeään menneisyyteen.

05.06.2019