Marjo Kytöharju -haulla löytyi 414 hakutulosta.

1. ”Armon merkitys on lapsiperhevaiheessa tärkeä”, sanoo kirjailija Miika Nousiainen, joka kirjoittaa humoristisesti perhe-elämän kipupisteistä

Pienten lasten kanssa hyvät ja huonot hetket vaihtelevat. ”Sitä kutsutaan ­elämäksi”, Miika Nousiainen toteaa.

18.11.2020

2. 12-vuotiaan Minni Korkalaisen mielestä parasta on se, että saa viettää aikaa vanhempien ja pikkusiskon kanssa

Lapsella on yhteiskunnassa tietyt oikeudet. Espoolaiselle Minni Korkalaiselle tärkeintä elämässä ovat perhe ja piirtäminen.

17.11.2020

3. Vuoden nuoriso­kuoroksi valittu Vaskivuoren lukion kamarikuoro esittää tänä vuonna Jouluradion Hoosiannan

Hoosiannan uusi versio kuullaan Jouluradiossa perinteisesti ensimmäisenä adventtina.

10.11.2020

4. Lapset ovat yksi parhaista asioista elämässäni, sanoo tietokirjailija Ilkka Enkenberg

Isänä olemisesta kirjan kirjoittanut Ilkka Enkenberg tiesi jo teini-ikäisenä haluavansa jonain päivänä lapsia.

06.11.2020

5. Tämä kolahti: Kirjava lintu -elokuvan pienen pojan taival sodan jaloissa järkyttää

Vanhemmistaan eroon joutuneen pojan riipaiseva tarina kuvaa, miten ihmisen kokema julmuus alkaa vaikuttaa mieleen ja käytökseen.

05.11.2020

6. Jouluradio tuli täysi-ikäiseksi! ”Ihmiset tarvitsevat enemmän kuin koskaan musiikkikanavaa, joka luo uskoa, toivoa ja rakkautta”, sanoo toimituspäällikkö

Joulumusiikin ystävät voivat jälleen kuunnella Jouluradiota perinteisillä radiotaajuuksilla loppiaiseen asti.

02.11.2020

7. Kuolemasta on hyvä puhua pienenkin lapsen kanssa, sanoo kirjailija Kirsi Alaniva

Oman lapsen kysymykset kuolemasta sysäsivät Kirsi Alanivan kirjoittamaan Luutarhan tarinoita.

26.10.2020

8. Kekriä vai uunia? – Entisajan Suomessa vietettiin kekriä samaan tyyliin kuin nykyistä halloweenia

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tutkija Juha Nirkko on perehtynyt pyhäinpäivän, kekrin ja halloweenin viettoon.

26.10.2020

9. Albinonin Adagiota vai Ismo Alankoa? Hautajaisten musiikiksi valitaan klassikoita tai vainajan persoonaan liittyviä modernejakin kappaleita

Hautajaiset ovat erityinen juhla, johon liittyy suuria tunteita. Sen vuoksi siunaustilaisuuden musiikilla on iso merkitys.

21.10.2020

10. Äänellä itkijä Emmi Kuittinen on tehnyt itkuvirsiä korona-ajasta ja muista nykyajan huolista

Karjalaista perinnettä jatkavassa ikuisen ikävän runoudessa ovat pääosassa suru ja murhe.

20.10.2020

11. Lauluyhtye Club for Five teki virsilevyn – tässä ovat viisikon omat suosikkivirret

Club for Five juhlistaa 20-vuotista taivaltaan julkaisemalla Virret-levyn.

21.09.2020

12. Kuolemapajassa Vantaalla valmistetaan uurnia ja taivassukkia – kuolema on tabuaihe, josta ei ole helppo puhua

Viidessä Kuolemapaja-illassa keskustellaan kuolemasta eri teemojen kautta.

21.09.2020

13. Joulukuusiyrittäjä Timo Tammenaho istuttaa männyntaimia hiilinieluiksi – ”Haluan antaa luonnolle jotakin takaisin”

Timo Tammenahon, 39, mukaan puiden istuttaminen on tehokas tapa hidastaa ilmaston lämpenemistä.

21.09.2020

14. Kaikki äidistäni -näytelmä korostaa jokaisen ihmisen arvoa, sanoo mediakohun aiheuttaneessa draamassa näyttelevä Katariina Kaitue

Pedro Almodóvarin elokuvaan perustuvan näytelmän teemoista näyttelijälle itselleen läheisiä ovat äitiys ja hyväksytyksi tuleminen.

18.09.2020

15. Jätetyksi tuleminen voi aiheuttaa shokin – eroryhmä tukee Espoossa elämän jatkumista

Erosta toipumiseen auttaa siihen liittyvien tunteiden käsitteleminen, sanoo eroryhmän ohjaaja Paula Ruotsalainen.

08.09.2020

16. Myyrmäen Virtakirkossa esitettävä tanssiteos kertoo pyhästä Birgitasta

Osana VanDance-tapahtumaa Virtakirkossa nähdään teos Minä Birgitta, joka pureutuu yhteiskunnallisena ja hengellisenä vaikuttajana tunnettuun pyhään Birgittaan.

07.09.2020

17. Jumalasta turvaa uudessa maassa ja kulttuurissa: seura­kunta auttoi Venäjältä muuttanutta Anzhelika Khimichiä kotiutu­maan Suomeen

Venäjänkielinen seurakunta­yhteisö on auttanut kotoutumisessa Hakunilassa asuvaa Anzhelika Khimichiä. Kohta hän voi osallistua omalla äidinkielellä pidettävään raamattupiiriin kotikulmillaan.

27.08.2020

18. Dokumentti kuvaa, miten vaativa prosessi sukupuolen korjaaminen on – Anna Iivanaisen elokuva kertoo transihmisten arjesta ja ajatuksista

Dokumenttielokuvassa Sinusta Minuksi trans- ja muunsukupuoliset ihmiset kertovat arjestaan, kokemuksistaan ja sukupuolen korjaamiseen liittyvistä haasteista.

27.08.2020