Marjo Kytöharju -haulla löytyi 401 hakutulosta.

1. Kaikki äidistäni -näytelmä korostaa jokaisen ihmisen arvoa, sanoo mediakohun aiheuttaneessa draamassa näyttelevä Katariina Kaitue

Pedro Almodóvarin elokuvaan perustuvan näytelmän teemoista näyttelijälle itselleen läheisiä ovat äitiys ja hyväksytyksi tuleminen.

18.09.2020

2. Jätetyksi tuleminen voi aiheuttaa shokin – eroryhmä tukee Espoossa elämän jatkumista

Erosta toipumiseen auttaa siihen liittyvien tunteiden käsitteleminen, sanoo eroryhmän ohjaaja Paula Ruotsalainen.

08.09.2020

3. Myyrmäen Virtakirkossa esitettävä tanssiteos kertoo pyhästä Birgitasta

Osana VanDance-tapahtumaa Virtakirkossa nähdään teos Minä Birgitta, joka pureutuu yhteiskunnallisena ja hengellisenä vaikuttajana tunnettuun pyhään Birgittaan.

07.09.2020

4. Jumalasta turvaa uudessa maassa ja kulttuurissa: seura­kunta auttoi Venäjältä muuttanutta Anzhelika Khimichiä kotiutu­maan Suomeen

Venäjänkielinen seurakunta­yhteisö on auttanut kotoutumisessa Hakunilassa asuvaa Anzhelika Khimichiä. Kohta hän voi osallistua omalla äidinkielellä pidettävään raamattupiiriin kotikulmillaan.

27.08.2020

5. Dokumentti kuvaa, miten vaativa prosessi sukupuolen korjaaminen on – Anna Iivanaisen elokuva kertoo transihmisten arjesta ja ajatuksista

Dokumenttielokuvassa Sinusta Minuksi trans- ja muunsukupuoliset ihmiset kertovat arjestaan, kokemuksistaan ja sukupuolen korjaamiseen liittyvistä haasteista.

27.08.2020

6. Huippumuusikot soittavat Ankkabarockissa – festivaali sai innoituksen Korson kirkon cembalosta

Helposti lähestyttävä barokkifestivaali järjestetään Korsossa syyskuun alussa viidennen kerran.

27.08.2020

7. Harras hetki: Titus Hjelm pääsee autuaaseen olotilaan soittaessaan lavalla bassokitaraa

Bändissä soittaminen antaa uskontotieteen apulaisprofessorille hienoja yhdessä tekemisen kokemuksia. Se on vastapainoa yksinäiselle tutkijantyölle.

13.08.2020

8. Martan valinnassa metromatkustajat kertovat käännekohtiaan teologille – Kaija Pakarisen näytelmä odotti lavalle pääsyä pitkään

Päähenkilö Martta kyseenalaistaa tutkimustyönsä ja luterilaisen kirkon modernit keinot lähestyä ihmisiä.

12.08.2020

9. Täällä oli Helsingin ensimmäinen kirkko – Paavalinkirkon näyttely vie matkalle aikaan, jolloin Helsinki oli kuin maalaiskylä

Kirkon katutason ikkunoissa nähtävä näyttely ja siihen liittyvät kävelykierrokset johdattavat Helsingin juurille Vanhaankaupunkiin.

10.08.2020

10. Tarvittiin 1 250 kilometriä kävelyä merenrannalla, ennen kuin työuupumus hellitti – kustannuspäällikkö Markku Aalto kirjoitti kokemuksestaan esikoisromaanin

Markku Aalto haki apua, kun oli lysähtää tietokoneensa päälle. Vuorotteluvapaa ja psykoterapia auttoivat työuupumukseen.

07.08.2020

11. Kypsän iän rakkautta, kolmikymppisten kriiseilyä ja arkkitehtipariskunnan suhde – loppukesän elokuvissa voi eläytyä rakkauteen eri ikävaiheissa

Aalto, Seurapeli ja Lauluja rakkaudesta kertovat kukin omalla tavallaan rakkauteen liittyvistä ristiriidoista.

31.07.2020

12. Helka Pärssinen osti kaupasta luomumunia ja laittoi ne hautumaan lampun alle – nyt hänellä on pari kukkoa ja kanaparvi

Kotikanalan pitäjän mukaan tarkkaa arvojärjestystä noudattavat kanat ovat olleet vaikeinakin aikoina iso voimavara ja ilon lähde.

26.05.2020

13. Harras hetki: Kun Sonja Hellén-Nieminen ajaa moottoripyörällä mutkaisia teitä, hänen päänsä tyhjenee

Kevään tullessa motoristia kihelmöi ajatus siitä, että saa taas hypätä moottoripyörän selkään.

25.05.2020

14. Tuuli Charalambous voitti kilpailun, jossa haettiin uutta säkeistöä Suvivirteen – sanoituksessa viitataan ilmastonmuutokseen ja koronaeristykseen

Vantaankosken seurakunnan järjestämään kilpailuun tuli 62 vastausta. Piispa Teemu Laajasalo valitsi voittajan esiraadin valitsemasta kolmesta parhaasta säkeistöehdotuksesta. Voittosäkeistö on kuultavissa verkossa.

17.05.2020

15. Harras hetki: Laura Tressel tajusi hengityksen merkityksen runoja kirjoittaessaan

Esikoisrunokokoelman julkaissutta espoolaista rauhoittaa hengityksen ääni, joka syntyy raittiissa ilmassa juostessa tai jännittävässä paikassa sukeltaessa.

15.05.2020

16. Kun gospelkuoro ja yleisö laulavat samaan tahtiin, kyse on enemmän kuin musiikista – ”Syntyy yhteisöllinen rukous, jossa on läsnä itse Jumala”

Uusia innovatiivisia kuoronjohdon menetelmiä käyttävä Nina Pakkanen vetää suosittua Gospel Helsinki -kuoroa sekä 300 laulajan Gospelia kaikille -ryhmää.

12.05.2020

17. Kalligrafi Veera Mäkelän kynänjälki näkyy kirkonkirjoissa

Helsingin tuomiokirkon vieraskirjaan tekstataan tiedot esimerkiksi valtiollisista jumalanpalveluksista, valtiomiesten hautaan siunaamisista ja piispojen tulo- ja lähtömessuista.

11.05.2020