Marjo Kytöharju -haulla löytyi 323 hakutulosta.

1. Harras hetki: Selja Purovaara äänitti Youtubeen virsikirjan kaikki virret

Muusikko löysi virren ytimen kolmivuotisen Virsi päivässä -projektinsa aikana. Hän säesti Youtube-videoilla itseään esimerkiksi kitaralla tai mandoliinilla.

09.05.2019

2. Flirttailua terapeutin sohvalla – Laura Lindstedt kertoo romaanissaan hyperseksuaalisen naisen erikoisen tarinan

Ystäväni Natalia -romaanissa terapeutti ja asiakas käyvät valtataistelua. Terapeutin sukupuolta ei paljasteta, mikä pitää lukijan ajatukset liikkeessä.

03.05.2019

3. Millaista olisi seurata kuoleman jälkeen salaa läheisten elämää? Anna-Maria Eilitän esikoisromaani lähti ajatusleikistä

Kun olen poissa -romaani on teologian opiskelijan ilkikurinen kuvaus kuolemasta.

25.04.2019

4. Kun miehet tapaavat, he saattavat kuunnella musiikkia läpi yön − Otso Karhu pitää kummisetäänsä tärkeänä kasvattajana ja auktoriteettina

Otso Karhu kokee kummisedän olevan luottohenkilö, johon voi ottaa yhteyttä pahassakin paikassa.

10.04.2019

5. Opiskelijat tuovat lavalle Raamatun anopin ja miniän, Ruutin ja Noomin

Raamattuopiston teatteri- ja musiikkilinjalaisten esittämä Leivän talo -musiikkinäytelmä kertoo Raamatun aikaisesta pakolaisuudesta.

05.04.2019

6. Roosa Heimon kirje talletettiin aikakapselissa Tikkurilan uuden kirkon perustuksiin

Lukiolainen laati tuleville sukupolville kirjeen, jossa hän kertoo, miltä Tikkurila, Vantaa ja koko Suomi näyttävät nuoren silmin.

04.04.2019

7. Erja Lyytinen teki uutta levyä sanoittaessaan matkan itseensä ja pääsi irti kiltin tytön kahleista

Eron tuomasta tuskasta selviydyttään blueskitaristi kokee itsensä entistä vahvemmaksi sekä muusikkona että äitinä.

01.04.2019

8. Valtimonteatterissa voi eläytyä paperittomien tuskaan – roolihahmot kommunikoivat toistensa kanssa ilman yhteistä kieltä

Erika Eva ohjasi kantaaottavan esityksen Suomessa paperittomiksi jääneistä, koska häntä suututtaa hallituksen maahanmuuttopolitiikka.

29.03.2019

9. Harras hetki: Sanna-June Hyde nauttii olostaan veden paijaamana

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen roolista kiitosta saaneen näyttelijän nopea mieli rauhoittuu, kun hän pääsee uimaan.

15.03.2019

10. Mixu Lauronen esittää sairaustarinansa supersankariasussa – kovia kokeneet kiertävät luomassa toivoa taiteellaan

Mixu Lauronen ja Maria Hagman saivat koulutuksen kulttuurikokemusasiantuntijoiksi. Nyt he kulkevat eri puolilla pääkaupunkiseutua kertomassa taiteen keinoin sairaudestaan ja surustaan.

08.03.2019

11. ”Madossa ja peuranvasassa voi helposti nähdä koko luomistyön” – Annankadulla avattua näyttelyä inspiroi Ilmestyskirja

Taiteilijat edustavat eri tyylisuuntia ja ajatusmaailmoja. Ystävyyttä ja työtoveruutta ei häiritse, vaikka heillä on myös erilaiset näkemykset hengellisyydestä.

07.03.2019

12. Lähelläsi asuu monta yksinäistä ihmistä – siitä kertoo musiikkiteatteri Kapsäkin Yksinäisten kaupunki

Eppu Nuotion käsikirjoittamaan ja Jukka Nykäsen säveltämään teokseen sisältyy surullisesta aiheesta huolimatta valoisia sävyjä.

25.02.2019

13. Tuuli Salmisesta tuli masennuksen kautta kirjailija – ”Pahimmillaan masennus on sitä, että yrittää pitää silmät auki ja hengittää”

Kirjoittaminen auttoi Tuuli Salmista toipumisessa. Aluksi hän kirjoitti pienille lapuille huomioita, ja nyt hän on julkaissut jo toisen romaaninsa.

21.02.2019

14. Tämä kolahti: Juha Hurmeen Making of Lea -näytelmän kieli-ilottelu saa haltioitumaan

Kom-teatterin lavalla nähtävä teos kuvaa vauhdikkaasti ensimmäisen suomalaisen teatteriesityksen syntymistä.

19.02.2019

15. Akseli Gallen-Kallelalla oli elämänmittainen suhde Kalevalaan - Ainon mallina toimi hänen Mary-vaimonsa

Gallen-Kallelan museon näyttelyssä nostetaan esiin tunnetun kuvataiteilijamme kalevalaisia naishahmoja sekä hänen Suur-Kalevala-hankkeensa.

18.02.2019

16. Yksinäisyys on niin tuskallista, että se voi tappaa, sanoo Kosketa minua -näyttelyn valokuvaaja Johanna Kare

Yksinäisyydestä kertova näyttely on nähtävillä Sanomatalon Käytävägalleriassa. HelsinkiMissio on osallistunut sen toteuttamiseen.

13.02.2019

17. Oskari Turpeisen roolihahmo kasvaa sikiöstä aikuiseksi Yhteinen iho -teoksessa

Kanneltalossa nähtävässä teoksessa kuvataan äidin ja pojan yhteiseloa.

06.02.2019

18. Andy Warhol oli harras kristitty, joka kävi salaa kirkossa – poptaiteen edelläkävijästä tehtiin ooppera

Warholin kuvasarjat Marilynista ja Campbellin säilykepurkeista hätkäyttivät 1960-luvulla. Musiikkitalossa ja Espoon kaupunginteatterissa nähtävä FLASH FLASH -ooppera kertoo ristiriitaisen taiteilijan ja mediapersoonan tarinan.

22.01.2019