Marjo Kytöharju -haulla löytyi 356 hakutulosta.

1. Omaishoitajana toiminut perheenisä teleporttaa itsensä viidelle mantereelle – Poissa-elokuva kertoo oman ajan tarpeesta

Arttu Haglundin ensimmäisen pitkän elokuvan budjetti oli vain 20 000 euroa, ja silti sitä kuvattiin 30 maassa.

22.11.2019

2. Miki Liukkonen muuttaa usein – uusi asunto merkitsee kamalissa rotanloukuissakin asuneelle kirjailijalle eteenpäin menemistä

Tällä kertaa Miki Liukkonen muutti Töölöstä takaisin Kallioon, kimppakämppään. Hän viihtyy silti parhaiten omissa oloissaan, kirjoittamisen parissa.

18.11.2019

3. Kehitysvammaisella Vertillä, 17, on autistisia piirteitä, sopeutumiskäyttäytymishäiriö sekä terraario, jossa on sirkkoja, kovakuoriaisia ja etanoita

Omaishoitaja-äiti Minna Kedonoja pitää itsestäänselvänä, että hän hoitaa oman lapsensa. ”Rakkautta, sitähän tämä on”, hän sanoo.

18.11.2019

4. Tämä kolahti: Jumalan armosta -elokuva kuvaa riipaisevasti katolisen papin hyväksikäytön uhreja

Katolinen kirkko yritti estää tositapahtumiin perustuvan elokuvan ensi-illan keväällä Ranskassa.

13.11.2019

5. Lasten kanssa pohditaan vakaviakin aiheita: Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu herättävät ajatuksia myös ilmastonmuutoksesta

Vatsastapuhuja Petteri Hakanen kertoo lapsille kannustamisen ja reilun meiningin merkityksestä. – Olen itse kokenut, miten suuri merkitys niillä on elämässä.

13.11.2019

6. Harras hetki: Kirjailija Eira Mollberg pääsee irti maailman hälystä virolaisessa luostarissa – syntien tunnustaminen tuntui käsittämättömän hyvältä

Kirjailija kertoo hengellisistä ja muista kokemuksistaan Villahousuhäpeä-teoksessaan. Teatteri Avoimissa ovissa esitetään parhaillaan kirjaan perustuvaa näytelmää.

30.10.2019

7. Ensimmäisen kerran järjestettävällä Ars Moriendi -festivaalilla voi tanssia kuolemantanssia ja laulaa hautajaisvirsiä

Tuomiokirkon kryptassa ja muualla Helsingissä pidettävän festivaalin tavoitteena on tehdä kuolema näkyväksi taiteen, työpajojen ja keskustelujen muodossa.

22.10.2019

8. Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís: ”Lapselle ääneen lukeminen vahvistaa lapsen itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja”

Mikään tekninen laite ei korvaa sitä läheisyyttä, mikä vanhemmalla ja lapsella on yhteisissä lukuhetkissä.

09.10.2019

9. Mummo siirsi sota-ahdistusta Sirpa Kähköselle, kun tämä oli lapsena yökylässä – kirjailija ammentaa sukunsa tarinoista

Sirpa Kähkönen kirjoittaa uutta sotahistoriaa myös tuoreessa romaanissaan Muistoruoho.

03.10.2019

10. Harras hetki: Iiro Rantala rentoutuu lukemalla oopperoiden partituureja

Eniten Rantalaa puhuttelevat vanhojen mestareiden, kuten Mozartin ja Verdin, kevyimmät ja hauskimmat teokset.

02.10.2019

11. Joka kolmas nuori on harkinnut oman henkensä riistämistä – kansainvälisenä itsemurhien ehkäisypäivänä keskitytään nuoriin selviytyjiin

Suomen mielenterveysseuran itsemurhien ehkäisykampanja #mitäkuuluu tuo esiin Selviytyneiden gallerian, joka sisältää itsemurhasta selviytyneiden nuorten tarinoita.

09.09.2019

12. Nuori tyttö ahdistuu, kun koti myydään ja vanhemmat uupuvat – Suvi Vaarlan Westend-romaani kertoo 1990-luvun lamasta

Talouden syöksykierre jätti syvät jäljet moneen suomalaiseen perheeseen. Kirjailijalla on siitä myös omaa kokemusta.

06.09.2019

13. Vantaalla pelastettiin kymmeniä kulttuurihistoriallisesti arvokkaita hautoja – yksi niistä on soitonopettajana toimineen Sokea-Marin viimeinen leposija

Vantaan seurakuntayhtymä haluaa säilyttää taiteellisesti ja historiallisesti arvokkaat haudat, koska ne ovat tärkeää paikallishistoriaa.

05.09.2019

14. Malmin seurakunta kokeilee yhteistyötä Verkosto-seurakunnan kanssa – Verkosto korostaa yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistyötä

Yhteistyön tarkoituksena on saada uusilla toimintamalleilla Malmin seurakuntaan mukaan enemmän nuoria aikuisia ja lapsiperheitä.

02.09.2019

15. Espoolaisperhe ystävystyi Afganistanista tulleen Mohammadin kanssa – Diakonissalaitos etsii kummiperheitä maahanmuuttajataustaisille nuorille

Afganistanista 15-vuotiaana yksin Suomeen tullut Mohammad on tutustunut suomalaiseen elämänmenoon kummiperheen opastuksella. Pääkaupunkiseudulla yli 20 alaikäisenä maahan tullutta nuorta turvapaikanhakijaa odottaa kummiperhettä.

28.08.2019

16. Suositun espoolaisen kappelin uusi alttaritaulu koostuu taiteilija Aale Hakavan hiilipiirrosluonnoksista

Auroran kappeliin asennettu triptyykkityyppinen alttaritaulukokonaisuus kertoo elämän keskeneräisyydestä.

23.08.2019

17. Tolkien-tietäjä Petri Tikka laulaa haltiakielellä ja löytää Sormusten herrasta kristilliset hyveet

Fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienin maailman perusteellisesti tunteva pappi on opetellut jopa Tolkienin luomaa haltiakieltä, quenyaa. Vaimokin löytyi kieliharrastuksen kautta.

23.08.2019

18. Hyvä uutinen: Naisten Pankki teki huiman tuloksen keräämällä 15 miljoonaa kehitysmaiden naisille

Keräysvaroilla on tuettu 12 vuoden ajan naisten ja tyttöjen yrittäjyyttä ja koulutusta eri maanosissa.

23.08.2019

19. Tekeekö mieli taidetta, mutta hinta hirvittää? Teoksia saa korottomalla osamaksulla ja palautusoikeudella lainaamoista

Kun taideteoksen lainaa ilman ostositoumusta, saa rauhassa miettiä, haluaako sen kokonaan itselleen.

20.08.2019