Marjo Kytöharju -haulla löytyi 469 hakutulosta.

1. Kun sielu tarvitsee hoitoa, sitä saa suomalaiselta papilta maailmallakin – ”Vieraassa maassa asuminen voi aktivoida pohjatonta yksinäisyyden tunnetta”

Suomalaisen papin puheille pääsee erityisen hyvin Euroopassa. Lontoossa voi tavata Marjaana Härkösen, Berliinissä Päivi Lukkarin ja Tallinnassa Markku Päiviön. ”Ei ole ollut sellaista inhimilliseen elämään kuuluvaa asiaa, jota ei olisi tullut vastaan", Härkönen kertoo.

13.01.2022

2. Hakunilan kirkolla voi tutustua kastepukuihin – ”Äitini ompeli puvun hääpukukankaastani”

Vantaalaisella Hakunilan kirkolla avattiin kasteen sunnuntaina 9.1. kastepukunäyttely Rakkauden suojassa.

10.01.2022

3. Taiteilija Kaisa Salmi ideoi Rekolan kirkkoon rakkautta pulppuavan kastepuun – puuhun kiinnitetään uusien kastettujen nimet

Vantaalaisessa Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa otettiin joulukuussa käyttöön kastepuu, joka sai lopullisen hahmonsa taiteilijan ja seurakuntalaisten yhteistyönä.

07.01.2022

4. Moka on myös mahdollisuus, sanoo tunaroinnin ja tumpeloinnin mestariksi itseään kutsuva psykologi Outi Olani

Epäonnistumisen aiheuttaman häpeän voi kääntää voimaksi Outi Olanin kehittämän Mokasin-menetelmän avulla.

04.01.2022

5. Tikkurilan kirkko valmistautuu ensimmäiseen jouluunsa tiukentuneissa koronarajoituksissa – ”Eiköhän kaikki onnistu myös tänä jouluna”

Työntekijät valmistelevat innolla Tikkurilan kirkon ensimmäistä joulua, vaikka hartaustilaisuuksiin voidaan ottaa vain kolmasosa tilan normaalista henkilömäärästä.

13.12.2021

6. Heikki Hursti: ”Muiden ihmisten huomioiminen on minulle pyhää”

Koronatilanteen pahennettua Heikki Hursti joutui tekemään kipeän päätöksen perumalla vähä­varaisten joulujuhlan jo toisen kerran. Jouluruokien jakelu kuitenkin toteutuu.

10.12.2021

7. Harras hetki: Virret vievät talonmies Kalevi Korhosen lapsuuteen

Helsinkiläinen talonmies rauhoittaa sunnuntait hartaan musiikin kuuntelulle. Hänen lempivirtensä liittyvät tiettyihin ihmisiin ja tapahtumiin.

16.11.2021

8. Anni Tanskanen voitti Maailmanpyörässä-lastenrunokilpailun Helsingin monikulttuurisuudesta kertovalla tekstillään

Teos-kustantamon ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon järjestämä kilpailu herätti suurta kiinnostusta. Runoja tuli kaikkiaan 749 kappaletta.

15.11.2021

9. Synkkien virsien illassa veisataan karstat pois sielusta ja nielusta

Kanttori Petri Koivusalon ideoimassa suositussa yhteislaulu­tilaisuudessa saa laulaa ahdistuksesta ja vihasta. Virsiä veisataan Espoon tuomiokirkossa 14.11.

09.11.2021

10. Kirjailija Juha Itkonen on kasvanut neljän lapsensa myötä: ”Olen nyt eri ihminen kuin ensimmäisen lapseni syntyessä”

Juha Itkonen käsittelee Kaikki oli heidän -romaanissaan isien ja poikien suhdetta, miehenä olemista sukupolvien ketjussa.

08.11.2021

11. Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi vietti muistisairaan äitinsä kanssa aikaa soittamalla hänelle tuttuja tanssikappaleita

Muusikko sai oman kokemuksensa myötä ajatuksen soivasta hoivasta. Hänestä on hienoa nähdä, miten musiikki herättää muistoja ja avaa väylän ihmisen tunnemuistiin.

04.11.2021

12. Tämä kolahti: Kansallisteatterin Pintaremontti-draamakomedia kertoo koskettavan hauskasti perheen ja rakkauden kaipuusta

Teatterin lavalla nähdään joukko ihmisiä, jotka ovat onnettomia, koska eivät pysty täyttämään kuvitelmaansa täydellisestä elämästä.

29.10.2021

13. Taina Latvala kirjoitti omakohtaisen romaanin: ”Äidiksi tuleminen ei ole aina itsestään selvää”

Torinon enkeli kertoo lapsen hankkimista pohtivasta naisesta, joka turvautuu ongelmissaan Raamattuun

20.10.2021

14. ”Läheisen menetys jää aina osaksi elämää” – Kati Kaartinen käsikirjoitti koskettavan näytelmän kuolemasta ja surusta Kansallisteatteriin

Itsekin nuorena leskeytynyt käsikirjoittaja sanoo, että taiteessa on tärkeää käsitellä kuolemaa ja siihen liittyviä rankkojakin tuntemuksia.

07.10.2021

15. Lotta Svärd -säätiön juhlavuoden suojelija Jenni Haukio: ”Olen oppinut tapaamiltani lotilta sen, että koettelemusten edessä on noustava erimieli­syyksien yläpuolelle”

Tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion mielestä on tärkeää pitää lottatyön henkistä perintöä elävänä tulevaisuuden sukupolvia varten.

30.09.2021

16. Värikkäitä keskusteluja Lutherin kanssa ja sisäistä painia Jumalan ja Saatanan välillä − Jari Tervon Mikael Agricolasta kertovassa romaanissa suurmiehestä tulee ihminen

Paitsi Agricolasta romaani Pääskyt talvehtivat järvenpohjassa kertoo suomalaisuuden juurista, luterilaisesta uskosta ja suomen kielen perustamisesta.

22.09.2021

17. Häikiön perheen lapset käyvät isoäidin kanssa raamattuleirillä, vaikka lasten isälle kirkko on etäinen – ”Jos isovanhemmat hoitavat lapsiani, on heillä oikeus myös tehdä päätöksiä lastenkasvatuksen suhteen”

Tutkimuksen mukaan uskonasiat voivat aiheuttaa suvussa suuriakin ristiriitoja. Häikiön perheessä hyväksytään se, että vanhemmat ja isovanhemmat kasvattavat lapsia eri tavalla.

17.09.2021

18. Kirkkoherra Kari Kanala: ”Tanssikilpailu tarjosi uuden tavan katsoa maailmaa” – Jorma Uotinen kommentoi, että pappi pisteli pelottomasti parastaan

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala on tuttu monista tv-ohjelmista. Hän osallistui myös suosittuun Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun.

16.09.2021

19. Meteorologi Kerttu Kotakorpi teki kirjan Suomen luonnon tulevaisuudesta: ”Minulle luonto on pyhä”

Ylen tv-meteorologin teos Suomen luonto 2100 kertoo ilmastonmuutoksen seurauksista.

24.08.2021

20. Niin kuin taivaassa -musikaali tarjoaa toivoa – ”Tarina herättää ajatuksia siitä, miten ihminen voisi elää täyttää elämää”

Ohjaaja Jakob Höglund haltioitui nähtyään musikaalin Tukholmassa. Nyt hän haluaa tarjota saman elämyksen suomalaisille Helsingin Kaupunginteatterissa.

23.08.2021