Marjo Kytöharju -haulla löytyi 575 hakutulosta.

1. Riitta Havukainen näyttelee tieteiselokuvassa, jossa ihmiset nuorentuvat kokeilevalla geeniterapialla – itse hän ei haluaisi kokea vastaavaa

Näyttelijä ei usko, että nuortuminen tekisi onnellisemmaksi. Hän nauttii nyt siitä, että 40 kiireisen työvuoden jälkeen on aikaa kuunnella itseään ja jaksamistaan.

11.04.2024

2. ”Onnellisten saaren” uusi kirkkoherra Kalle Kuusniemi: Saarelta löytyy elämän koko kirjo, ja kirkolle voi tulla niin elämän hyvinä kuin huonoinakin aikoina

Kirkkoherra haluaa omalta osaltaan jatkaa seurakunnan hyvää ja avointa vuorovaikutusta lauttasaarelaisten kanssa.

03.04.2024

3. Perheiden vertaisleirillä käydään läpi lapsen ja vanhemman surua – ”Kun tapaa muita saman kokeneita, se antaa tukea ja turvaa”

Helsingin seurakunnat järjestävät Terhokodin kanssa vertaisleirin vanhemman menettäneille perheille.

03.04.2024

4. Tikkurilan kirkossa on luvassa rentoa gospelmeininkiä – Elämäni biisi -ohjelmasta tuttu Jepa Lambert johtaa Sounds of Mercy -kuoroa

Sounds of Mercy -kuoron pääsiäissunnuntain konsertissa kuullaan afroamerikkalaista gospelia. Jepa Lambertin mielestä se on positiivista ja voimaannuttavaa musiikkia.

27.03.2024

5. Lukiolainen Aino Hosio odottaa pääsevänsä ensi kertaa ”spessumessuun” eli pääsiäisyön messuun

Vantaalla asuvasta Aino Hosiosta on jännittävää nähdä, miten harras tunnelma hämärässä ja pikkuhiljaa valaistuvassa Korson kirkossa on.

26.03.2024

6. Puista turvaa Espoon ja Morogoron lapsille – Espoon seurakunnat istuttaa puuntaimia Tansaniaan yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa

Puuntaimet omistetaan symbolisesti espoolaisille lapsille. Niiden istuttamisen ajatellaan rakentavan sekä Suomen että Tansanian tulevaisuutta kestävän kehityksen näkökulmasta.

18.03.2024

7. Vantaalla voi tehdä hyvää Yhteisvastuulenkeillä – jokaisesta uudesta osallistujasta maksetaan kymmenen euroa YV-keräykseen

Vantaankosken seurakunta kutsuu väkeä lenkeille, jotka tehdään kävellen tai hölkkäämällä.

07.03.2024

8. Lavalla mies, keppi ja mikki – sokea koomikko Tommi Vänni pyrkii murtamaan stereotyyppistä kuvaa vammaisista

Stand up -koomikko kertoo huumorilla höystettyjä tarinoita arjestaan näkövammaisena.

01.03.2024

9. Rekolan kirkolla voi nauttia lounaan jälkeen makoisista löylyistä – ”Tämä on kyllä hienoa palvelua seurakunnalta”

Ruokailu ja saunominen tutussa seurassa vetävät tiistaisin väkeä Pyhän Andreaan kirkon Yläovet auki -tapahtumaan.

21.02.2024

10. 60-vuotias Leppävaaran seurakunta juhlii koko vuoden – alkajaisiksi vietetään Päivä kirkonmäellä -tapahtumaa

Monimuotoiseen juhlapäivään sisältyvät perhemessu, lasten puuhapaja, entisten seurakuntanuorten muistelua, tietoa maailman kriisialueilta ja kitaramusiikkia.

05.02.2024

11. Oletko aina halunnut laulaa porukalla Matteus-passion kuoro-osia – nyt sitä voi kokeilla Lauttasaaren kirkossa

Matteus-passion sing-along-tilaisuudessa Suomen Laulu -kuoro tukee laulullaan niitä, joille teoksen kuorostemmat eivät ole ennestään tuttuja.

05.02.2024

12. Ihminen kaipaa luontoa ja omaa yhteisöä – Saara Liljan valokuvat pohjustavat Tikkurilan kirkon taidehetkiä

Saara Liljan ja Arto O. Salosen vetämissä Osaksi suurempaa -taideilloissa pohditaan yhteisöllisyyden merkitystä muun muassa kestävämmän yhteiskunnan rakentamisessa.

26.01.2024

13.  Oopperamusiikin ystävät kokoontuvat Hämeenkylän kirkolla – asiantuntijana vierailee Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen

Vantaalaisen Hämeenkylän seurakunnan Oopperakerho on perehtynyt lukuisiin oopperoihin kotimaassa ja ulkomailla vuodesta 2009 lähtien.

22.01.2024

14. Antti Tuurin uusin romaani kertoo mystisestä lintujen kesyttäjästä, joka muistuttaa eläinten suojeluspyhimystä Franciscus Assisilaista

Romaanin taustalla on kirjailijan oma nuoruuden kokemus 1970-luvun lopulta. Hän alkoi tuolloin pohtia, voisiko lintuihin saada jonkinlaisen yhteyden.

19.01.2024

15. Jokainen on arvokas – Helsingin ekumeeninen toimikunta tuomitsee rasismin kaikissa muodoissa

Toimikunta ottaa yhteiskuntarauhan puolesta kantaa Kristittyjen ykseyden rukousviikolla.

19.01.2024

16. Kansallisoopperan uutuudessa nunnat taistelevat uskonsa puolesta – ”Teoksen musiikki on puhuttelevaa ja puhdistavaa”, sanoo äiti Marieta esittävä Tuija Knihtilä

Ranskan vallankumouksen aikaiseen luostari­yhteisöön sijoittuva Karmeliittasisaret nähdään Kansallisoopperassa nyt ensimmäistä kertaa.

16.01.2024

17. Sisukas nainen meren armoilla – Tiina Lymi haluaa kertoa Myrskyluodon Maija -elokuvan kautta rakkauden ja hyväksytyksi tulemisen tärkeydestä

1800-luvulle sijoittuvan tarinan yhtenä keskeisenä teemana on hengellisyys. Tuolloin kristinuskon rinnalla elivät yhä väkevinä myös kansanuskomukset ja henkiolennot.

11.01.2024

18. Ihmiset tarvitsevat nykyisessä maailmantilanteessa viihdettä enemmän kuin koskaan, sanoo humoristisia kirjoja ja viihdyttäviä tv-ohjelmia kirjoittava Janne Sarja

Viihteentekijän uudessa romaanissa seikkailee kiltti ja hyväntahtoinen Jami, joka rukoilee pahassa paikassa apua Jumalalta.

08.01.2024

19. Neulominen ei ole vain mummojen hommaa, sanoo neulontaan lukioikäisenä punkkarina hurahtanut Tiina Mahlamäki

Uudessa Neuloosi-kirjassaan Tiina Mahlamäki kertoo neulomisen maailmasta ja omista kokemuksistaan. Suomeen neulomisen toivat keskiajalla Naantalissa toimineet birgittalaisnunnat.

28.12.2023