Marjo Kytöharju -haulla löytyi 428 hakutulosta.

1. Lukiolainen Elsa Aronniemi: ”Kalevalan tunteminen kuuluu yleissivistykseen”

Vantaalainen Elsa Aronniemi käy lukion ensimmäistä luokkaa Helsingin suomalaisessa yhteiskoulussa. Hän tulkitsi peruskoulun päättötyössään Eino Leinon kalevalamittaisia Helkavirsiä.

26.02.2021

2. Avioero antoi Teemu Kunnolle mahdollisuuden kokeilla minimalistista elämäntapaa −muutoksesta syntyi myös blogi ja kirja

Minimalismi itsessään ei anna merkitystä elämään, vaan se syntyy muista asioista.

22.02.2021

3. Harras hetki: Uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen jäi koukkuun endorfiineihin, joita keho vapauttaa juostessa

Uutisankkuri on huomannut, että juoksulenkki talvisessa luonnossa kirkastaa ajattelua.

19.02.2021

4. ”Moni on on hämmästynyt, miten hyvää hiljaisuus tekee” – hiljaisuuden retriitissä keho ja mieli rauhoittuvat

Hiljaisuuden retriitti antaa hengellisen kokemuksen, jota jokainen sanoittaa omalla tavallaan, sanoo retriiteissä säännöllisesti käyvä Minna Pohjolainen.

19.02.2021

5. Vantaalla voi tilata ystävälle soivan tervehdyksen puhelimella

Rekolan seurakunnan kanttorit kehittivät soivan ystävänpäiväkortin.

09.02.2021

6. Kynttiläjätteet tulee hakea haudoilta myös pois – jos haudalla ei käy kuin jouluna, saattaa kynttiläjäte lojua siellä koko vuoden

Haudoille tuotujen kynttilöiden muovi- ja metallijäte on jokavuotinen ongelma Vantaan hautausmailla.

27.01.2021

7. Yhteisvastuukeräys auttaa tänä vuonna köyhiä ikäihmisiä – Vantaankosken seurakunnassa jaetaan ruokakasseja ja raha-avustuksia

Tämä on erittäin tärkeä kohde, sillä ikäihmisten köyhyys on kaikille tuttu ilmiö, sanoo diakoni Auli Kekoni.

25.01.2021

8. Odottavien vanhempien vertaistukiryhmä kokoontuu etäyhteydellä Herttoniemessä

Herttoniemen seurakunnassa aloitti tammikuussa ensimmäistä lastaan odottavien ryhmä Zoom-yhteydellä. Ryhmässä käsitellään odottamiseen liittyviä tuntemuksia. Vastaavia ryhmiä on tulossa lisää.

22.01.2021

9. Dekkarikirjailijaksi ryhtynyt entinen huumepoliisi Kale Puonti: Huumebisnes on muuttunut karummaksi

Ei kukaan ole paha syntyessään, sanoo Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjaa kirjoittava, vuosikymmeniä rikoksia selvittänyt konkaripoliisi.

22.01.2021

10. Ihmisiä, joiden elämässä ei ole ketään – dokumentti Näkymättömät esittelee yksinhuoltaja Emmamarian, eronneen Lassen ja työttömän Emilian

Antti Lempiäisen yksinäisyydestä kertova dokumenttielokuva kuuluu verkossa järjestettävän DocPoint-dokumenttifestivaalin teoksiin.

20.01.2021

11. Pidä etätyössä taukoja ilman älylaitteita, kehottaa aivojen asiantuntija Mona Moisala

Korona-aikana moni etätöitä tekevä stressaantuu sähköisen viestinnän tulvasta. Mona Moisala neuvoo, miten välttyä liialta kuormittumiselta.

08.01.2021

12. Harras hetki: Kun Riitta Liljavirta lomautettiin koronan vuoksi, hän alkoi ommella kasvomaskeja vanhuksille ja vähävaraisille

Espoolainen Riitta Liljavirta ompeli Tapiolan seurakunnan diakoniatyön asiakkaille 180 kasvomaskia.

21.12.2020

13. Kaneli ja sokeri tuovat riisi­puuron maun parhaiten esiin, sanoo Espoonlahden seurakunnan emäntä Toini Tissari

Monen suomalaisen jouluaattoon kuuluu riisipuuro. Toini Tissari valmistaa kehuja saaneen joulupuuronsa vedestä, riisistä ja kermasta.

15.12.2020

14. THL:n Mika Salminen: ”Ketään ei saa jättää korona­uhkan takia jouluna yksin”

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtaja Mika Salminen suosittelee joulun viettämistä lähipiirissä ja ehdottaa, että joulupukki jättää lahjat ovensuuhun.

30.11.2020

15. ”Armon merkitys on lapsiperhevaiheessa tärkeä”, sanoo kirjailija Miika Nousiainen, joka kirjoittaa humoristisesti perhe-elämän kipupisteistä

Pienten lasten kanssa hyvät ja huonot hetket vaihtelevat. ”Sitä kutsutaan ­elämäksi”, Miika Nousiainen toteaa.

18.11.2020

16. 12-vuotiaan Minni Korkalaisen mielestä parasta on se, että saa viettää aikaa vanhempien ja pikkusiskon kanssa

Lapsella on yhteiskunnassa tietyt oikeudet. Espoolaiselle Minni Korkalaiselle tärkeintä elämässä ovat perhe ja piirtäminen.

17.11.2020

17. Vuoden nuoriso­kuoroksi valittu Vaskivuoren lukion kamarikuoro esittää tänä vuonna Jouluradion Hoosiannan

Hoosiannan uusi versio kuullaan Jouluradiossa perinteisesti ensimmäisenä adventtina.

10.11.2020

18. Lapset ovat yksi parhaista asioista elämässäni, sanoo tietokirjailija Ilkka Enkenberg

Isänä olemisesta kirjan kirjoittanut Ilkka Enkenberg tiesi jo teini-ikäisenä haluavansa jonain päivänä lapsia.

06.11.2020

19. Tämä kolahti: Kirjava lintu -elokuvan pienen pojan taival sodan jaloissa järkyttää

Vanhemmistaan eroon joutuneen pojan riipaiseva tarina kuvaa, miten ihmisen kokema julmuus alkaa vaikuttaa mieleen ja käytökseen.

05.11.2020

20. Jouluradio tuli täysi-ikäiseksi! ”Ihmiset tarvitsevat enemmän kuin koskaan musiikkikanavaa, joka luo uskoa, toivoa ja rakkautta”, sanoo toimituspäällikkö

Joulumusiikin ystävät voivat jälleen kuunnella Jouluradiota perinteisillä radiotaajuuksilla loppiaiseen asti.

02.11.2020