Marjo Kytöharju -haulla löytyi 376 hakutulosta.

1. Aivoinfarktista toipuva oopperalaulaja Juha Uusitalo tietää, mitä on elämän arvaamattomuus

Ympäri maailmaa esiintynyt laulaja joutui sairastuttuaan jättämään oopperalavat. Nyt peruuntui koronavirustilanteen takia Johannes-passio, jossa hänen oli tarkoitus laulaa Jeesuksen osa.

31.03.2020

2. Pääsiäiseen voi valmistautua vaeltamalla hiljaisuudessa – Kari Koivula huomasi kävelyn tarjoavan vastapainoa hälylle

Hiljaisen viikon pyhiinvaelluksia järjestäneen Koivulan mukaan hiljaisuudessa kulkeminen lataa akkuja hälyn täyttämässä maailmassa.

30.03.2020

3. Harras hetki: Gospellattarien tanssiminen tuo syvää iloa

Annaelina Mäkilammen mielestä hengellisyyttä voi ilmaista kehon ja liikkeen avulla.

24.03.2020

4. Vantaan kirkkokonsertit vetivät viime vuonna tuhansia enemmän kuin ennen – nyt konsertteja on peruttu koronavirustilanteen vuoksi

Suosion kasvu johtuu suureksi osaksi Pyhän Laurin kirkon vetovoimasta ja laajasta tarjonnasta.

18.03.2020

5. Paula Koivuniemi seuraa äitinsä esimerkkiä elämällä sopuisasti ja ottamalla huomioon muut ihmiset

Pitkän uran tehnyt laulaja käy keikoilla myös vanhusten palvelutaloissa. Silloin nousee monesti kyynel silmäkulmaan.

11.03.2020

6. Leskenlehdet-ryhmässä puhutaan siitä, kun puolisoa ei enää ole

– Jos tunteet patoaa, ne jäävät kytemään sisälle, ja elämässä on vaikea päästä eteenpäin, sanoo ryhmän vetäjänä toimiva Kaija Väänänen.

11.03.2020

7. Elisabeth Rehn ihmettelee, minne maailmasta on kadonnut ihmisrakkaus – ”Srebrenican joukkohaudat on näky, joka ei unohdu koskaan”

Entinen puolustusministeri ja sittemmin YK-tehtävissä toiminut Elisabeth Rehn on huolestunut maailman pakolaistilanteesta ja ääriliikkeiden vahvistumisesta.

09.03.2020

8. Taiteilijakaksikko tutustui kehitysvammaisten arkeen Euroopassa ja Afrikassa – vammaisten kohtelussa on isoja eroja eri maissa

Valokuvaaja Jyri Pitkäsen ja kirjailija Eveliina Talvitien Erilaiset-näyttely on esillä Kulttuuri­keskus Stoassa Itäkeskuksessa.

06.03.2020

9. Kun ohjaaja Klaus Härön äiti kuoli, lääkäri sanoi, että suru on kasa hiekkaa, joka pitää kantaa pois

Palkitun elokuvaohjaajan uusin teos sisältää omaelämäkerrallisia elementtejä, sillä siinäkin isä suree puolisoa ja poika äitiä.

26.02.2020

10. ”Kanteleella voi soittaa vaikka rokkia” – myös kansanmuusikko Aurora Visan omissa sävellyksissä on vaikutteita populaarimusiikista

Sibelius-Akatemiassa kanteleen­soittoa opiskeleva 25-vuotias Visa haluaa tuoda kansallissoittimestamme esiin uusia puolia.

25.02.2020

11. Ysärin tv-tähti Anu Hälvä pani pelin poikki ja keskittyi teatteriin – nyt hän elää elämänsä parasta aikaa

”Taide on minulle tärkeä itsensä toteuttamisen kanava”, sanoo musiikkia ja teatteria tekevä laulaja, näyttelijä ja ohjaaja. Hän kertoo luovuudesta voimavarana Naisten päivänä Espoon Karakappelissa.

21.02.2020

12. Näyttelijä Elena Leeve kaipaa hektisen työn vastapainoksi yksinoloa – se on ylellisyyttä ruuhkavuosia elävälle

Suosittu näyttelijä ja kahden alle kouluikäisen lapsen äiti Elena Leeve nähdään pahasti lukossa olevan Annan roolissa Kansallisteatterin uutuusnäytelmässä.

20.02.2020

13. Nuoruuden paino-ongelmat saivat Virpi Hämeen-Anttilan tuntemaan itsensä vielä aikuisenakin kelvottomaksi reppanaksi

Hämeen-Anttila kertoo kirjassaan Paino, miten hän löysi jatkuvan laihduttamisen jälkeen lopulta luottamuksen itseensä ja kehoonsa.

12.02.2020

14. Tämä kolahti: Jumalan ja terapeutin kiivassanainen keskustelu saa pohtimaan asioita maan ja taivaan välillä

Martti Suosalo ja Sanna-Kaisa Palo tekevät sykähdyttävät roolityöt Espoon Kaupunginteatterin näytelmässä Voi Luoja!

11.02.2020

15. Ahdistunut Jumala tilittää ongelmistaan Espoon Kaupunginteatterin näyttämöllä

Voi Luoja! -näytelmä kuvaa sitä, mitä terapeutin vastaanotolla tapahtuu uupuneen Jumalan saapuessa asiakkaaksi.

22.01.2020

16. Suntio valmistelee kirkon aattohartauteen: ”On mahtavaa olla luomassa ihmisille iloa ja kristillistä juhlaa”

Suntioiden päivät voivat olla joulun aikaan pitkiä, mutta Teija Pikkarainen, Ilkka Niemi ja Tuija Hasselberg ehtivät viettää myös omaa joulua.

19.12.2019

17. Harras hetki: Yhdeksänvuotias Olli Tiihonen vaeltaa joulukuvaelmassa paimenena Betlehemiin

Lasten aattohartaudessa esitettävä joulukuvaelma on nuoren konkariesiintyjän mielestä hieno tapa kunnioittaa Jeesuksen syntymäpäivää.

17.12.2019

18. Tämä kolahti: Kansallisteatterin Rikinkeltainen taivas kertoo eletystä elämästä haikean kauniisti

Kjell Westön romaaniin perustuva näytelmä johdattaa pohtimaan omaa nuoruuttaan ja valintojaan.

10.12.2019

19. ”Lapset pystyvät esittämään vaativaakin musiikkia”, sanoo vuoden nuorisokuoroksi valitun CandoMinin johtaja Viena Kangas

Ulkomaillakin menestynyt espoolainen lapsikuoro panostaa tasokkaan laulamisen lisäksi läsnäoloon ja heittäytymiseen. Kuorotaipaleen voi aloittaa jo kuusivuotiaana.

02.12.2019

20. Itseoppinut koodaaja Vlada Laukkonen näyttää, että kuka vain oppii koodaamaan

Vlada Laukkonen kannustaa muitakin naisia it-alalle muun muassa Mimmit koodaa -kampanjassa.

29.11.2019