Marjo Kytöharju -haulla löytyi 491 hakutulosta.

1. Selja Raudas maalasi Raamatun maisemissa Genesaretinjärven rannalla – työn tulokset ovat esillä Tuomiokirkon kryptassa

Kuvataiteilija teki vuoden kestäneen tutkimusretken Pohjois-Israelin jylhään ja lähes koskemattomana säilyneeseen luontoon.

17.06.2022

2. Pyhän Laurin kirkon perhejuhannuksessa laulatetaan lapsia

Vantaalaisella Pyhän Laurin kirkolla järjestetään juhannusaattona 24.6. juhannusjuhla, jossa voi osallistua vaikka puistomuskariin.

13.06.2022

3. Riparimummoksi ryhtynyt Kaarina Leinonen tykkää halailla ja hullutella – ”Olen tällainen halitäti”

Hän on toiminut useana vuonna rippileirinuoria tukevana riparimummona Vantaalla.

02.06.2022

4. Jukka Leppilammen mielestä mikään ei korvaa livemusiikin tuottamaa elämystä – Helsingin Urkukesä -festivaalilla on 115 ilmaista konserttia

Urut soivat Helsingin viidessä kirkossa läpi kesän. Konserteissa voi samalla tutustua kirkkojen arkkitehtuuriin.

02.06.2022

5. Vantaalaisten Kuusijärvikirkossa voi nauttia musiikista ja eväistä uimarannalla

Hakunilan seurakunta järjestää Kuusijärven rannalla folk-henkisen luontokirkon.

20.05.2022

6. Disney-elokuvissa kiiltokuvarakkaus on vaihtunut tiimityön voimaan – ”Nyt on sosiaalisesti hyväksyttyä, että Disney-elokuvia voi fanittaa vielä ripari-ikäisenäkin”

Disney-elokuvien hahmot ovat nykyään monimuotoisempia ja tyttö- ja naisrooleja on enemmän, sanoo väitöskirjatutkija Aino Isojärvi. Vantaalaisessa Kivistön kirkossa vietetään toukokuun lopussa messua tutuilla Disney-sävelillä.

20.05.2022

7. Kirkon sairaalasielunhoidon kehittäjä Kirsti Aalto: ”Sairaalapapin työssä on yhä keskeisintä potilaan ja hänen läheistensä tukeminen”

Kirsti Aalto on vaikuttanut osaltaan siihen, että sairaalapapit kuuluvat kiinteänä osana terveydenhuoltoon.

17.05.2022

8. Jonna Kulmuni on tutkinut yli 15 vuotta kekomuurahaisten elämää: ”Keväällä heräävä muurahaispesä on naisten valtakunta”

Dosentti Kulmuni ihailee sitä, miten hienoon yhteistyöhön muurahaiset pystyvät pesässä ja sen ulkopuolella.

02.05.2022

9. Kom-teatterin sielunmessu – ohjaaja Lauri Maijala vaikuttui uskonnollista kyläyhteisöä kuvaavasta Runar ja Kyllikki -näytelmästä jo lapsena

Jussi Kylätaskun klassikkonäytelmään perustuva Runar ja Kyllikki kertoo kahden nuoren kasvamisesta aikuiseksi ahdasmielisessä ja moraalisesti ristiriitaisessa ympäristössä.

31.03.2022

10. Hengellinen elämys voi sekoittaa pään – Joel Haahtela on kirjailija, psykiatri ja ortodoksisen kirkon diakoni, joka matkaa romaanissaan ihmisen sisimpään

”Me synnymme maailmaan villeinä tapauksina, mutta meidät sopeutetaan yhdenmukaisiksi”, Joel Haahtela toteaa. Romaanissa esikoinen kadehtii kuopusta, joka ei välitä yhteiskunnan vaatimuksista.

29.03.2022

11. Osastonhoitaja Jaana Pilvinen pyrkii suhtautumaan hoivatyön digitalisaatioon myönteisesti: ”Älylattian kautta hoitaja saa tiedon, milloin asiakas nousee aamulla sängystä”

Palvelutalo Eedenissä työskentelevää Jaana Pilvistä harmittaa se, että tietokonekeskeisyyden vuoksi hoitajat eivät ehdi olla riittävästi vanhusten vierellä.

23.03.2022

12. Hevosten paijaaja - kiroilevan siilin piirtäjä Milla Paloniemi toteutti lapsuuden unelman ja perusti hevostilan

Sarjakuvapiirtäjä uskoo itsetutkiskelun ja haaveilun voimaan. Tälle tielle häntä auttoi monivuotinen psykoterapia, jota hän kutsuu mielen puhdistukseksi.

23.03.2022

13. Kirjailija Sirpa Kähkönen pelkäsi sotaa jo lapsena mummonsa sotamuisteluiden vuoksi – ”Nyt on tärkeintä vaalia omaa mielenrauhaansa”

Tässä maailmantilanteessa on tärkeää puhua rauhan puolesta, sanoo siviilien sota- ja evakkokokemuksia kirjoissaan kuvannut Sirpa Kähkönen.

14.03.2022

14. Tuskaisen Hamletin rooliin heittäytyvä Olavi Uusivirta: ”Ihmiselämän mysteeri on siinä, että etsimme mielekkyyttä mielettömästä maailmasta”

Uusivirta nähdään tänä keväänä Kansallisteatterissa isän haamun piinaamana Hamletina. Vastaparina näyttämöllä hänellä on oma isä.

09.03.2022

15. Harras hetki: Avantouinti tyhjentää jäämaileri Elina Mäkisen mielen hälystä

Mäkinen on ensimmäinen suomalainen, joka on uinut jäämailin eli 1,6 kilometriä alle viisiasteisessa vedessä.

08.03.2022

16. Surun rytmi on hidas – Mina Laamon dokumenttielokuva kuvaa kuoleman, sairauden, eron ja ulkopuolisuuden tunteen aiheuttamaa surua

Kymmenen ihmisen surusta kertova dokumentti lähti ohjaajan omista kokemuksista. Monesta surevasta tuntui, että ulkopuoliset yrittivät rajata surua ja sen kestoa.

21.02.2022

17. Harras hetki: Kirjailija Johanna Venhoa auttaa jaksamaan lähimetsän rauha

Johanna Venho hakeutuu metsän hiljaisuuteen aina kun ehtii. Talvisessa metsässä hengityskin kulkee paremmin.

18.02.2022

18. Kirjailija Jukka Viikilä sai toisen mahdollisuuden – sydänleikkaus syvensi elämän merkitystä

Kahdesti Finlandia-palkittu kirjailija ammentaa voimaa kirjallisuudesta ja musiikista. Rumpujen soittaminen tuntuu hänestä erityisen elähdyttävältä, sillä silloin voi päästä täysin sanojen tuolle puolelle.

08.02.2022

19. Harras hetki: Viherkasviharrastus on tuonut Vilma Hylen elämään hyvää tekeviä rutiineja

Vilma Hyle osti nelisen vuotta sitten kotiinsa peikonlehden, ja nyt hänellä on yli sata viherkasvia. Hän vaihtoi jopa alaa harrastuksensa innoittamana.

07.02.2022