Marjo Kytöharju -haulla löytyi 387 hakutulosta.

1. Helka Pärssinen osti kaupasta luomumunia ja laittoi ne hautumaan lampun alle – nyt hänellä on pari kukkoa ja kanaparvi

Kotikanalan pitäjän mukaan tarkkaa arvojärjestystä noudattavat kanat ovat olleet vaikeinakin aikoina iso voimavara ja ilon lähde.

26.05.2020

2. Harras hetki: Kun Sonja Hellén-Nieminen ajaa moottoripyörällä mutkaisia teitä, hänen päänsä tyhjenee

Kevään tullessa motoristia kihelmöi ajatus siitä, että saa taas hypätä moottoripyörän selkään.

25.05.2020

3. Tuuli Charalambous voitti kilpailun, jossa haettiin uutta säkeistöä Suvivirteen – sanoituksessa viitataan ilmastonmuutokseen ja koronaeristykseen

Vantaankosken seurakunnan järjestämään kilpailuun tuli 62 vastausta. Piispa Teemu Laajasalo valitsi voittajan esiraadin valitsemasta kolmesta parhaasta säkeistöehdotuksesta. Voittosäkeistö on kuultavissa verkossa.

17.05.2020

4. Harras hetki: Laura Tressel tajusi hengityksen merkityksen runoja kirjoittaessaan

Esikoisrunokokoelman julkaissutta espoolaista rauhoittaa hengityksen ääni, joka syntyy raittiissa ilmassa juostessa tai jännittävässä paikassa sukeltaessa.

15.05.2020

5. Kun gospelkuoro ja yleisö laulavat samaan tahtiin, kyse on enemmän kuin musiikista – ”Syntyy yhteisöllinen rukous, jossa on läsnä itse Jumala”

Uusia innovatiivisia kuoronjohdon menetelmiä käyttävä Nina Pakkanen vetää suosittua Gospel Helsinki -kuoroa sekä 300 laulajan Gospelia kaikille -ryhmää.

12.05.2020

6. Kalligrafi Veera Mäkelän kynänjälki näkyy kirkonkirjoissa

Helsingin tuomiokirkon vieraskirjaan tekstataan tiedot esimerkiksi valtiollisista jumalanpalveluksista, valtiomiesten hautaan siunaamisista ja piispojen tulo- ja lähtömessuista.

11.05.2020

7. Suvivirsikilpailun ideoinut pappi Jere Hämäläinen: ”Suvivirsi sopii hyvin myös korona-aikaan”

Vantaankosken seurakunnan pappi Jere Hämäläinen ideoi kilpailun, jossa etsittiin Suvivirteen uutta säkeistöä. Kilpailu sai kovan suosion.

11.05.2020

8. Harras hetki: Puutarhuri Tuomo Salovuori perusti hiljaisuuden puutarhan

Puutarhatyö Vivamossa rauhoittaa Tuomo Salovuoren mieltä. Siinä näkee konkreettisesti käsiensä työn tuloksen.

30.04.2020

9. Jeesus seikkailee Markus Leikolan romaanissa simpanssina

Karvainen messias pääsee kirjan sivuilla todistamaan ihmisen pahuutta ja hyvyyttä historian eri aikakausina.

28.04.2020

10. Vinkkejä poikkeusoloissa selviytymiseen: ”Ota myös omaa aikaa ja tilaa”

– Tänne voi soittaa pienissä ja isoissa pulmissa, sanoo Vantaan seurakuntien perheneuvonnan tukipuhelinpalvelussa työskentelevä Petri Patronen.

07.04.2020

11. Seurakuntien muskarit ja nuorten hengailu tapahtuvat Vantaalla nyt verkossa

Seurakuntien varhaiskasvattajat tekevät päivittäin sisältöä sosiaalisen median kanaville.

06.04.2020

12. Aivoinfarktista toipuva oopperalaulaja Juha Uusitalo tietää, mitä on elämän arvaamattomuus

Ympäri maailmaa esiintynyt laulaja joutui sairastuttuaan jättämään oopperalavat. Nyt peruuntui koronavirustilanteen takia Johannes-passio, jossa hänen oli tarkoitus laulaa Jeesuksen osa.

31.03.2020

13. Pääsiäiseen voi valmistautua vaeltamalla hiljaisuudessa – Kari Koivula huomasi kävelyn tarjoavan vastapainoa hälylle

Hiljaisen viikon pyhiinvaelluksia järjestäneen Koivulan mukaan hiljaisuudessa kulkeminen lataa akkuja hälyn täyttämässä maailmassa.

30.03.2020

14. Harras hetki: Gospellattarien tanssiminen tuo syvää iloa

Annaelina Mäkilammen mielestä hengellisyyttä voi ilmaista kehon ja liikkeen avulla.

24.03.2020

15. Vantaan kirkkokonsertit vetivät viime vuonna tuhansia enemmän kuin ennen – nyt konsertteja on peruttu koronavirustilanteen vuoksi

Suosion kasvu johtuu suureksi osaksi Pyhän Laurin kirkon vetovoimasta ja laajasta tarjonnasta.

18.03.2020

16. Paula Koivuniemi seuraa äitinsä esimerkkiä elämällä sopuisasti ja ottamalla huomioon muut ihmiset

Pitkän uran tehnyt laulaja käy keikoilla myös vanhusten palvelutaloissa. Silloin nousee monesti kyynel silmäkulmaan.

11.03.2020

17. Leskenlehdet-ryhmässä puhutaan siitä, kun puolisoa ei enää ole

– Jos tunteet patoaa, ne jäävät kytemään sisälle, ja elämässä on vaikea päästä eteenpäin, sanoo ryhmän vetäjänä toimiva Kaija Väänänen.

11.03.2020

18. Elisabeth Rehn ihmettelee, minne maailmasta on kadonnut ihmisrakkaus – ”Srebrenican joukkohaudat on näky, joka ei unohdu koskaan”

Entinen puolustusministeri ja sittemmin YK-tehtävissä toiminut Elisabeth Rehn on huolestunut maailman pakolaistilanteesta ja ääriliikkeiden vahvistumisesta.

09.03.2020

19. Taiteilijakaksikko tutustui kehitysvammaisten arkeen Euroopassa ja Afrikassa – vammaisten kohtelussa on isoja eroja eri maissa

Valokuvaaja Jyri Pitkäsen ja kirjailija Eveliina Talvitien Erilaiset-näyttely on esillä Kulttuuri­keskus Stoassa Itäkeskuksessa.

06.03.2020

20. Kun ohjaaja Klaus Härön äiti kuoli, lääkäri sanoi, että suru on kasa hiekkaa, joka pitää kantaa pois

Palkitun elokuvaohjaajan uusin teos sisältää omaelämäkerrallisia elementtejä, sillä siinäkin isä suree puolisoa ja poika äitiä.

26.02.2020