Marjo Kytöharju -haulla löytyi 361 hakutulosta.

1. Suntio valmistelee kirkon aattohartauteen: ”On mahtavaa olla luomassa ihmisille iloa ja kristillistä juhlaa”

Suntioiden päivät voivat olla joulun aikaan pitkiä, mutta Teija Pikkarainen, Ilkka Niemi ja Tuija Hasselberg ehtivät viettää myös omaa joulua.

19.12.2019

2. Harras hetki: Yhdeksänvuotias Olli Tiihonen vaeltaa joulukuvaelmassa paimenena Betlehemiin

Lasten aattohartaudessa esitettävä joulukuvaelma on nuoren konkariesiintyjän mielestä hieno tapa kunnioittaa Jeesuksen syntymäpäivää.

17.12.2019

3. Tämä kolahti: Kansallisteatterin Rikinkeltainen taivas kertoo eletystä elämästä haikean kauniisti

Kjell Westön romaaniin perustuva näytelmä johdattaa pohtimaan omaa nuoruuttaan ja valintojaan.

10.12.2019

4. ”Lapset pystyvät esittämään vaativaakin musiikkia”, sanoo vuoden nuorisokuoroksi valitun CandoMinin johtaja Viena Kangas

Ulkomaillakin menestynyt espoolainen lapsikuoro panostaa tasokkaan laulamisen lisäksi läsnäoloon ja heittäytymiseen. Kuorotaipaleen voi aloittaa jo kuusivuotiaana.

02.12.2019

5. Itseoppinut koodaaja Vlada Laukkonen näyttää, että kuka vain oppii koodaamaan

Vlada Laukkonen kannustaa muitakin naisia it-alalle muun muassa Mimmit koodaa -kampanjassa.

29.11.2019

6. Omaishoitajana toiminut perheenisä teleporttaa itsensä viidelle mantereelle – Poissa-elokuva kertoo oman ajan tarpeesta

Arttu Haglundin ensimmäisen pitkän elokuvan budjetti oli vain 20 000 euroa, ja silti sitä kuvattiin 30 maassa.

22.11.2019

7. Miki Liukkonen muuttaa usein – uusi asunto merkitsee kamalissa rotanloukuissakin asuneelle kirjailijalle eteenpäin menemistä

Tällä kertaa Miki Liukkonen muutti Töölöstä takaisin Kallioon, kimppakämppään. Hän viihtyy silti parhaiten omissa oloissaan, kirjoittamisen parissa.

18.11.2019

8. Kehitysvammaisella Vertillä, 17, on autistisia piirteitä, sopeutumiskäyttäytymishäiriö sekä terraario, jossa on sirkkoja, kovakuoriaisia ja etanoita

Omaishoitaja-äiti Minna Kedonoja pitää itsestäänselvänä, että hän hoitaa oman lapsensa. ”Rakkautta, sitähän tämä on”, hän sanoo.

18.11.2019

9. Tämä kolahti: Jumalan armosta -elokuva kuvaa riipaisevasti katolisen papin hyväksikäytön uhreja

Katolinen kirkko yritti estää tositapahtumiin perustuvan elokuvan ensi-illan keväällä Ranskassa.

13.11.2019

10. Lasten kanssa pohditaan vakaviakin aiheita: Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu herättävät ajatuksia myös ilmastonmuutoksesta

Vatsastapuhuja Petteri Hakanen kertoo lapsille kannustamisen ja reilun meiningin merkityksestä. – Olen itse kokenut, miten suuri merkitys niillä on elämässä.

13.11.2019

11. Harras hetki: Kirjailija Eira Mollberg pääsee irti maailman hälystä virolaisessa luostarissa – syntien tunnustaminen tuntui käsittämättömän hyvältä

Kirjailija kertoo hengellisistä ja muista kokemuksistaan Villahousuhäpeä-teoksessaan. Teatteri Avoimissa ovissa esitetään parhaillaan kirjaan perustuvaa näytelmää.

30.10.2019

12. Ensimmäisen kerran järjestettävällä Ars Moriendi -festivaalilla voi tanssia kuolemantanssia ja laulaa hautajaisvirsiä

Tuomiokirkon kryptassa ja muualla Helsingissä pidettävän festivaalin tavoitteena on tehdä kuolema näkyväksi taiteen, työpajojen ja keskustelujen muodossa.

22.10.2019

13. Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís: ”Lapselle ääneen lukeminen vahvistaa lapsen itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja”

Mikään tekninen laite ei korvaa sitä läheisyyttä, mikä vanhemmalla ja lapsella on yhteisissä lukuhetkissä.

09.10.2019

14. Mummo siirsi sota-ahdistusta Sirpa Kähköselle, kun tämä oli lapsena yökylässä – kirjailija ammentaa sukunsa tarinoista

Sirpa Kähkönen kirjoittaa uutta sotahistoriaa myös tuoreessa romaanissaan Muistoruoho.

03.10.2019

15. Harras hetki: Iiro Rantala rentoutuu lukemalla oopperoiden partituureja

Eniten Rantalaa puhuttelevat vanhojen mestareiden, kuten Mozartin ja Verdin, kevyimmät ja hauskimmat teokset.

02.10.2019

16. Joka kolmas nuori on harkinnut oman henkensä riistämistä – kansainvälisenä itsemurhien ehkäisypäivänä keskitytään nuoriin selviytyjiin

Suomen mielenterveysseuran itsemurhien ehkäisykampanja #mitäkuuluu tuo esiin Selviytyneiden gallerian, joka sisältää itsemurhasta selviytyneiden nuorten tarinoita.

09.09.2019

17. Nuori tyttö ahdistuu, kun koti myydään ja vanhemmat uupuvat – Suvi Vaarlan Westend-romaani kertoo 1990-luvun lamasta

Talouden syöksykierre jätti syvät jäljet moneen suomalaiseen perheeseen. Kirjailijalla on siitä myös omaa kokemusta.

06.09.2019

18. Vantaalla pelastettiin kymmeniä kulttuurihistoriallisesti arvokkaita hautoja – yksi niistä on soitonopettajana toimineen Sokea-Marin viimeinen leposija

Vantaan seurakuntayhtymä haluaa säilyttää taiteellisesti ja historiallisesti arvokkaat haudat, koska ne ovat tärkeää paikallishistoriaa.

05.09.2019

19. Malmin seurakunta kokeilee yhteistyötä Verkosto-seurakunnan kanssa – Verkosto korostaa yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistyötä

Yhteistyön tarkoituksena on saada uusilla toimintamalleilla Malmin seurakuntaan mukaan enemmän nuoria aikuisia ja lapsiperheitä.

02.09.2019