Marjo Kytöharju -haulla löytyi 552 hakutulosta.

 1. Fazerin kahvilan ikkunassa voi ihailla syötävän kaunista seimeä

  Kondiittorimestari Marika Korhonen on kirjoittanut tämänvuotiseen Fazerin jouluseimeen joululaulun sanoja suklaalla. Seimi on osa perinteistä Helsingin jouluseimet -tapahtumaa.

  20.11.2023

 2. Käpylän kirkon kirpputorilla voi tehdä kiinnostavia löytöjä

  Käpylän kirkolla pidetään seurakuntalaisen aloitteesta ensi sunnuntaina kirpputori, jossa myydään seurakunnan vanhoja tavaroita.

  08.11.2023

 3. Katri Korolainen kokoontuu pyhäinpäivinä sisarustensa kanssa äidin haudalla – siellä lauletaan usein virsi Maa on niin kaunis

  Korolaisen suvulle on luontevaa lähteä pyhäinpäivänä Malmin hautausmaalle muistelemaan äitiään. He osallistuvat toisinaan myös seurakunnan tarjoamaan ohjelmaan.

  31.10.2023

 4. Helsingissä alkoi lähisuhdeväkivaltaa ehkäisevä kampanja Rakaskin ihminen voi satuttaa – erityisesti lapsiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt

  Helsingin seurakuntien perheneuvoja Mari Kinnunen muistuttaa, että lähisuhdeväkivalta voi aiheuttaa isoja vaurioita ihmisen elämään.

  25.10.2023

 5. Heli Hyttinen esittää itkuvirsiä Tuomiokirkon kryptan Itkujuhlassa isoisoisoäitinsä, karjalaisen itkijän Irinja Reijosen, innoittamana

  Itkujuhla-esitys sai alkusysäyksensä, kun Heli Hyttinen sai tietää isoisänsä isoäidistä, joka oli aikansa tunnetuimpia karjalaisia itkijänaisia.

  18.10.2023

 6. Tikkurilan seurakunnan kielikerhossa opitaan suomen kieltä rennossa ilmapiirissä

  Maahanmuuttajille suunnattua kielikerhoa vetää diakonissa Mirja Jalo. Tavoitteena on käydä yhdessä vapaata ja kannustavaa keskustelua.

  25.09.2023

 7. Ilkka Vainio selvisi syövästä ja puuhaa nyt Syöpäsäätiön hyväntekeväisyyskonserttia kirkkoon – ”Minusta olisi aika tylsää, jos ei uskoisi mihinkään”

  Sanoittaja, laulaja ja musiikkituottaja haluaa kiittää lääkäreitä ja verenluovuttajia järjestämällä konsertin Helsingin Johanneksenkirkossa.

  22.09.2023

 8. Paikka näkymättömälle surulle – kuolleiden lasten muistomerkki valmistui Hämeenkylän seurakunnan hautausmaalle Vantaalle

  Kirkkoherra Matti Hyry halusi muistopaikan, jossa vanhemmat ja muut läheiset voivat muistella menehtynyttä lasta.

  14.09.2023

 9. Viidenkympin villitys – Jyrki69, Virpi Kätkä ja Sanna-Mari Hovi aloittivat teologian opiskelun aikuisiällä

  The 69 Eyes -yhtyeen keulakuva Jyrki69 eli Jyrki Linnankivi, 54, kutsuu opintoja salaiseksi nautinnokseen. CatCat-duosta tuttua Virpi Kätkää, 53, kiinnostaa papin ammatti. Kustannustoimittaja-kirjailija Sanna‑Mari Hovi, 54, halusi haastaa itsensä ja kohentaa elämänlaatuaan.

  14.09.2023

 10. Jussi Vatanen näyttelee Aki Kaurismäen palkitussa uutuuselokuvassa rakastunutta duunaria: ”Tämä rooli oli kuin haave, josta en osannut edes haaveilla”

  Näyttelijä oppi jo nuorena Sonkajärvellä arvostamaan yhteisöllisyyttä. Myös elokuvan tekeminen on yhteispeliä, joka voi viedä jopa punaiselle matolle Cannesin elokuvajuhlilla.

  01.09.2023

 11. Antiikki- ja taidekauppias Wenzel Hagelstam kutsuu itseään ikuiseksi etsijäksi: ”Rahaa tarvitaan elämiseen, silti tärkeämpää on mielenrauha”

  Antiikki- ja taidekauppias on elänyt värikkään elämän, ja hän pitääkin tavaraa tärkeämpänä uusien asioiden kokemista. Häntä kiinnostavat myös uskonnot ja vastauksien etsiminen olemassaolon kysymyksiin.

  17.08.2023

 12. Verneri Pohjola esittää Kaija Saariahon viimeiseksi jääneen sävellystyön – trumpettikonsertto Hush kuvaa säveltäjän tuntemuksia elämän rajallisuudesta

  “Meille syntyi hieno yhteys”, kertoo Verneri Pohjola yhteistyöstä kesäkuun alussa menehtyneen kansainvälisesti tunnetun säveltäjän kanssa. Trumpettikonsertto kuullaan elokuussa Helsingin juhlaviikoilla.

  12.07.2023

 13. Eri puolilla Suomea on avoinna satoja Tiekirkkoja – pääkaupunkiseudulla matkailijan pysäkkinä toimii kolme kivikirkkoa

  Matkailijalla on mahdollisuus pysähtyä levähtämään kotimaassa yli 260 kirkkoon. Osassa on paikalla kesäopas kertomassa kohteesta.

  15.06.2023

 14. Mallikoulu rohkaisi kirkkoherra Harri Henttistä käyttämään koruja ja värikkäitä vaatteita jo nuorena – ”Aistillisuus on Jumalan lahjaa, ja se kuuluu ihmisyyteen”

  Vuoden korunkantajaksi valittu Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen eli KirkkoHarri löysi itsensä ja seksuaali-identiteettinsä kunnolla vasta viisikymppisenä.

  12.06.2023

 15. Kallion seurakunta aikoo luopua remontin tarpeessa olevasta Alppilan kirkosta

  Alppilan kirkko tarvitsisi mittavan peruskorjauksen, eikä siihen ole nyt varaa. Seurakunta aikoo luopua myös nuorten tila Talosta.

  09.06.2023

 16. Meripelastaja Anni Muukkonen: ”Veneily saaristossa on kuin olisi kirkossa”

  Meripelastusaluksen päällikön Anni Muukkosen mukaan kovassa myrskyssä on hyvä tuntea tervettä pelkoa.

  02.06.2023

 17. Oopperalaulaja Ida Wallén esittää Tikkurilan kirkossa natsien vaimentamaa musiikkia: ”Menneisyyden julmuuksia ei saa unohtaa”

  Ida Wallén haluaa muistuttaa ihmisiä Saksan historian surullisesta ajanjaksosta: hän on koonnut konsertin kansallissosialistien uhreiksi joutuneiden säveltäjien unohtuneista teoksista.

  25.05.2023

 18. Kirjailija Petja Lähde löytää inspiraationsa Itä-Helsingistä: ”Täällä kohtaavat köyhyys ja rikkaus, leipäjonot ja kartanot”

  Petja Lähteen rikosromaanissa liikutaan kirjailijalle tutuissa maisemissa Kontulan ostarilla ja Rastilan kallioilla.

  24.05.2023

 19. Viittomakielinen artisti Miguel Peltomaa: ”On tärkeää yrittää päivittäin toimia niin, että kaikki olisivat samalla viivalla”

  Miguel Peltomaa tuli koko kansan tietoisuuteen Käärijän ja muiden Uuden Musiikin Kilpailun artistien kappaleiden viittomakielisenä tulkitsijana.

  22.05.2023

 20. Ukrainalainen Natalia Yakymchuk: ”Kaipaan tavattomasti entistä elämääni ja kotiani Hersonissa”

  Sotaa Suomeen paennut ukrainalaisäiti viettää tulevaa äitienpäivää menemällä perheensä kanssa kalaan.

  05.05.2023