3 x rakkausromaani

3 x rakkausromaani

Arturo Pérez-Reverte: Kohtalon tango. Like 2013.

Elämässä ei pidä epäröidä. Herrasmiesvaras Maxin ja häikäisevän Mechan tapaamiset Buenos Airesissa, Espanjan sisällissodan aikaisessa Nizzassa ja viimein kuusikymppisinä Italiassa muodostavat kirjan vangitsevan kehystarinan. Arturo Pérez-Reverte ei lankea siirappiin, vaan kaiken yllä leijuu tangon haikea syke ja ohi kulkevan rakkauden suru.

Sanna Tahvanainen: Kuningatar. Schildts & Söderströms 2013.

Kun kuningatar rakastaa, hän muistuttaa tavallisia kuolevaisia. Ensin Viktoria itsenäistyy hallitsevasta äidistään. Sitten hän hakee tasapainoa prinssipuoliso Albertista. Viimein voimia mittaa oma vanheneminen. Tahvanaisen lause on syvä ja kirkas. Hänen Viktoriansa on aito ihminen. ”Kaikki tarvitsemasi on sinussa itsessäsi”, kuuli 1800-luvulla Iso-Britanniaa hallinnut kuningatar jo varhain.

Stefan Moster: Rakkaat toisilleen. Siltala 2013.

Elämän hallinta ei onnistu, oppivat kirjan päähenkilöt Ines ja Daniel. Muodikas koti Hampurissa alkaa kumista tyhjyyttään, kun lasta ei kuulu. Hedelmöityshoidoissa tramppaavat puolisot alkavat yhä enemmän kätkeytyä toisiltaan. Kumpikin tarkkailee, tekee ja ajattelee paljon enemmän kuin puhuu. Rakastaminen ei totisesti ole helppoa.

Jaa tämä artikkeli: