3 x reseptikirja

3 x reseptikirja

Mimi Spencer – Sarah Schenker: 5:2-dieetti reseptit. WSOY 2014.

Moni etsii hyvää elämää ja terveyttä suositun 5:2-dieetin avulla, jossa paastotaan viikossa kaksi päivää ja viitenä syödään normaalisti. Mimi Spencerin ja Sarah Schenkerin selkeä kirja osoittaa, miten vähillä kaloreilla saa aikaan nopeasti hyvää. Hiukan täydennettynä kirjan ohjeilla pärjää niinä viitenä muunakin päivänä.

Chrissy Freer: Superviljat. Minerva 2014.

Nyt kun viljatuotteita välttävä karppaus on hiipumassa, terveyttä ja hyvinvointia voi etsiä Chrissy Freerin vedet suuhun tuovasta herkkukirjasta. Se kertoo sadan reseptin avulla, miten käsitellään esimerkiksi kvinoaa, amaranttia, hirssiä ja emmer- ja freekeh-vehnää. Keliaakikot ilahtuvat, sillä monet kirjan ravinteikkaista viljoista käyvät heillekin. Mutta mistä saa kvittenitahnaa?

Elina Tanskanen: Hyvän mielen reseptejä. Paasilinna 2014.

Elina Tanskasen mielestä etsivän mystikon asenne luo hyvän elämän. Hänen kirjansa yllyttää 38 ”ravintoaineen” käyttöön. Ne liittyvät muun muassa ihmissuhteisiin, oppimiseen, elämyksiin, luovuuteen ja unelmiin. Erinomaisia vinkkejä yhdistää se, että ensin pitää olla tietoinen tilanteestaan ja toiveistaan. Sitten voi muistaa vaikka, että arvoistani tulee kohtaloni.

Jaa tämä artikkeli: