3 x sekalainen seurakunta

3 x sekalainen seurakunta

Heavykirkko Pantokrator, Bogota

Kolumbian pääkaupungin ulkopuolelle kokoontuneet seurakuntalaiset ovat pukeutuneet mustaan. Useimmat ovat läpikotaisin tatuoituja ja lävistettyjä. He osallistuvat lauantaisin jumalanpalvelukseen, joka on yhdistelmä perinteistä messua ja heavykonserttia. Pitkät tukat vain heiluvat, kun 50 seurakuntalaista tempautuu musiikin mukaan. Seurakunnan perustaja, pastori Cristian Gonzalez on myös messubändin rumpali.

Taistelulajikirkko Trinity Church, Rochester

Pastorit Paul Burress ja Brandon Beals pitävät kahden miehen välisiä kamppailuja uskonnollisina. Niinpä he järjestävät sellaisia omassa kirkossaan. Perusteluna on muun muassa se, että Jeesus oli taistelija. Oscarin voittanut ohjaaja Daniel Junge on tehnyt kristillisistä taistelijoista Fight Church -dokumentin, jonka ensi-iltaa on kaavailtu tälle keväälle.

Nudistikirkko White Tail Chapel, Virginia

Pastori Allen Parker sai inspiraationsa alastomiin jumalanpalveluksiin luomiskertomuksesta. Hänen mielestään vaatteiden riisuminen tekee ihmisistä tasa-arvoisia. Osa seurakuntalaisista istuu messuissa ilman rihmankiertämää, jotkut ovat paljastaneet vain osan itsestään. Myös vaatetus sallitaan. Pastori itse on aina aatamin asussa. Amerikkalaisessa kirkossa on vietetty myös nakuhäitä.

Jaa tämä artikkeli: