null Risti voi tulla vastaan missä vain

Risti voi tulla vastaan missä vain

Tunnisteella #silmätristissä jaettuja kuvia on lisää Instagram-tilillä @kirkkojakaupunki.

Suomenojan vanhan kivilaiturin risti

Paljon valokuvaavan Elina Jokipaltion risti löytyi Espoon rantaraitilta, Suomenojan venesataman läheltä. Lenkillä ollessaan hän istui hetkeksi rannalle vanhalle kivilaiturille lepäämään. "Katsoin sivulle alas ja huomasin ristin varjon, joka muodostui kivien raosta ja terästangosta. Oli lankalauantai. Ristin ja hautakiven murtumisen välinen aika", hän kuvailee.

Risti yläilmoissa Hietalahdenrannassa

Jere Huttunen löysi kuvauskohteensa ollessaan kävelyllä Hietalahdenrannassa Helsingissä. "Kuuntelin musiikkia ja katselin sataman vilinää, kun huomasin aivan selvän ristin veneen mastossa", hän muistelee. Huttunen ei erityisesti yrittänyt löytää ristejä matkallaan, mutta masto muistutti häntä Instagramin Silmät ristissä -haasteesta. "Harrastan kuvaamista lähes päivittäin, joten sen kuvaaminen tuli heti mieleeni."

Sähköjohdon kiinnittävä risti Kalliossa

Anna-Mari Raunion kuvassa on sähköjohdon seinään kiinnittävä risti. Se löytyi Kallion kirkon alapuolelta, Hakaniemen torin puolelta. Vaikka Rauniolle kameran ulkoiluttaminen on jokapäiväinen harrastus, haastekuva tuli eteen yllättäen. "Risti tuli vastaan sattumalta, kun katselin toista projektia varten sähkökaappeja ja rännejä", hän kertoo.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi