null AccaBella-kuoron lauluissa soi elämän suola

Teija Palolahti johtaa kauniaislaista AccaBella-naiskuoroa, jonka harjoituksissa lapsetkin saavat olla mukana.

Teija Palolahti johtaa kauniaislaista AccaBella-naiskuoroa, jonka harjoituksissa lapsetkin saavat olla mukana.

Ajankohtaista

AccaBella-kuoron lauluissa soi elämän suola

Italian konserteista haaveileva AccaBella-kuoro on kauniaislaisten äitien arjen henkireikä.

Teija Palolahti, olet AccaBella-kuoron johtaja. Millainen kuoro AccaBella on?

Alunperin Mammaköörin nimellä toiminut Kauniaisten seurakunnan AccaBella-kuoro on ollut jo pitkään laulaville äideille henkireikä arjen pyörityksen keskellä. Sen vuoksi harjoituksiin on aina järjestetty lastenhoitaja, joka on mahdollistanut myös pienten lasten äitien osallistumisen kuoroon. Vuosien myötä perhetilanne on monilla helpottunut, mutta tarve kokoontua yhteen laulamaan on säilynyt vahvana. "Viidellä nopealla" kuvailisin AccaBellaa; voimaannuttava, vallaton, räiskyvä, iloinen, lämminhenkinen.

Millaista musiikkia on luvassa Suola-konsertissa, jossa esiinnytte?

Olemme yhdessä nuoriso-ohjaaja ja muusikko Tiro Rohkimaisen kanssa valinneet elämänmakuista musiikkia kaikilla mausteilla. Suola-konsertin musiikki on helposti lähestyttävää, moniulotteista, pohdiskelevaakin aina Cohenin ja Egotripin musiikista Simojokeen ja Rohkimaiseen. Musiikki sopii kaikenikäisille.

Kumpi on kuorolle tärkeämpää: harjoitukset vai esiintyminen?

Kysyin kommentteja kuorolaisilta ja vastaus oli: pukeutuminen. Onhan kyseessä nuorista mammoista koostuva kuoro. Harjoitukset ovat todellinen suola, mutta jos ei olisi esiintymisiä, puuttuisi tavoitteellisuus ja yleisökontakti. Ne vuorostaan inspiroivat kuoroa kehittymään ja jatkamaan harjoittelua.

Millainen on mielestäsi onnistunut konsertti?

Onnistunut konsertti koskettaa ja puhuttelee. Se synnyttää vuorovaikutusta esiintyjän ja yleisön välillä. Parhaimmillaan se voi avata uusia näkymiä ja inspiroida kuulijaa. Edellytyksenä kaikelle tälle on hyvin suunniteltu ja harjoiteltu ohjelmisto, jolloin esiintyjä vapautuu elämään hetkessä ja välittämään todellisia tunteita ihmiseltä ihmiselle.

Konsertti päättää Kehon ja mielen hyvinvointi-iltojen sarjan. Millainen musiikki tekee hyvää?

Musiikki itsessään, ilman sanojakin, hoitaa ja virtaa suoraan sieluun ja tekee hyvää. Se voi olla hyvin erilaista riippuen omasta elämäntilanteesta ja tunnetilasta. Hyvää tekevä musiikki myötäelää, lohduttaa, tarjoaa tarttumapintaa monenlaisille tunteille; niin ilolle kuin surullekin. "Vastuu" on kuulijalla, haluaako tai kykeneekö hän sillä hetkellä antautumaan musiikin vietäväksi – ja tulla hoidetuksi.

Mistä AccaBella-kuoro haaveilee?

Haaveilemme monestakin asiasta, mutta aina kaikki haaveet vievät Roomaan. Konserttikiertue Italiaan on harjoitustemme kestovitsi, mutta totta toinen puoli. Jos joku haaveilee laulavansa AccaBellan riveissä, hän on sydämellisesti tervetullut puolivallattomaan joukkoomme.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.