Paula Huhtala -haulla löytyi 417 hakutulosta.

1. Hiljaisella viikolla kirkossa kuljetaan Jeesuksen rinnalla – ”Silloin ollaan uskon ja ihmisyyden ytimessä”

Tapiolan kirkossa Espoossa hiljainen viikko alkaa meditatiivisilla rukoushetkillä ja päättyy pääsiäisen iloon.

19.03.2024

2. Johannes-passion musiikki ja tarina puhuttelevat yhä – ”Siinä on jotakin universaalia ihmisyyttä, joka sopii nykyihmiselle”

Johann Sebastian Bachin säveltämän Johannes-passion ensiesityksestä tulee pitkäperjantaina kuluneeksi 300 vuotta.

08.03.2024

3. Radalla-festivaali tuo nuorten muusikoiden sävelet Espoon tuomiokirkkoon – viimeinen konsertti osallistuu Earth Hour -tapahtumaan 23.3.

Kolmen muusikkoystävän perustamalla festivaalilla jaetaan kamarimusiikin ilosanomaa.

04.03.2024

4. Suntiolla ei ole kahta samanlaista päivää – ”Tässä työssä pitää olla pelisilmää”, kertoo monenlaisia tilanteita ratkonut Teija Pikkarainen

Espoon tuomiokirkon suntio Teija Pikkarainen ei voisi kuvitella itselleen mieluisampaa työpaikkaa.

27.02.2024

5. Leppävaaran kirkon urkurentoutuksessa saa pötkötellä kirkon lattialla

Uruissa on rauhoittavia ääniä, jotka resonoivat ihmiskehossa fyysisesti, diakoni Noora Lana kertoo.

19.02.2024

6. ”Ruuanlaitto on minun juttuni” – Peitsa Pesola löysi omannäköisen vapaaehtoistehtävän kotiseurakunnastaan

Keittiössä viihtyvä Peitsa Pesola valmistaa tiistaisin keittoruuan 60 hengelle Espoossa Leppävaaran kirkolla. Seurakunta tarjoaa hyvin monenlaisia vapaaehtoistehtäviä.

14.02.2024

7. Hämeenkylän kirkossa tehdään meditatiivinen matka musiikin, valojen ja savun maailmaan

Audiovisuaalinen esitys tarjoaa mahdollisuuden pysähtymiseen ja irtiottoon hetkisestä arjesta. ”Erikoisuus saattaa yllättää hyvällä tavalla”, sanoo muusikko Hannu-Pekka Heikkilä.

12.02.2024

8. ”Ihan kuin olisin syntynyt uudelleen” – Noora Suikkari löysi lukiosta vihdoin samanhenkisiä kavereita peruskoulun kestäneen kiusaamisen jälkeen

Yhteisvastuukeräys auttaa tänä vuonna nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa menettää elämänhallintansa.

31.01.2024

9. Valituksia, oikaisuvaatimuksia, eriäviä mielipiteitä ja kantelu kapituliin – seurakuntien ovien avautuminen sateenkaarivihkimisille on ollut mutkien taival Espoossa

Espoonlahden seurakunnan jo tehtyyn kielteiseen päätökseen haetaan nyt muutosta uuden kirkkoherran ja uusien luottamushenkilöiden voimin.

04.01.2024

10. Soul Connection -bändin sielukkaat rytmit värittävät joululauluja – luvassa myös massiivista jenkkigospelia

Espoolainen Olarin kirkko kylpee väreissä, kun soul-gospelyhtye esiintyy.

18.12.2023

11. Kirkon kulttuuripalkinto Jukka Ahokkaalle ja Jukka Leppilammelle – molemmat ovat edistäneet kristillistä musiikkikulttuuria

Helsingin seurakunnissa työskennellyt kirkollisten musiikkitapahtumien tuottaja ja helsinkiläinen pitkän linjan muusikko saavat vuoden 2023 palkinnon.

14.12.2023

12. Joulupolun lyhtyjen sisältä löytyy jouluevankeliumi

Espoon tuomiokirkonmäellä joulupolun voi kiertää silloin, kun itselle sopii. Sen voi tehdä myös kotisohvalla istuen.

07.12.2023

13. Elomaan perheessä kierrätetään ja lahjoitetaan apua tarvitseville – Eevi 4 v: ”Haluamme laittaa hyvän kiertämään”

Antamisen ilo ja apua tarvitsevien tukeminen yhdistyvät pääkaupunkiseudun seurakuntien Rakenna joulupuu -keräyksessä.

28.11.2023

14. Pikajuna lähtee raiteelta yksi – pienoisjunat liikennöivät kirkon kellarissa

Tapiolan seurakunnan pienoisrautatiekerho aloitti jo 1960-luvulla, ja se toimii yhä.

15.11.2023

15. Hale Heikkilän konsertissa kuulija voi matkata intuitiivisiin äänimaailmoihin vaikka rennosti makoillen

Hale Heikkilä ei ole säveltänyt konserttiensa musiikkia etukäteen, vaan se syntyy yleisön antamista sanoista.

03.11.2023

16. Lapsen ja nuoren surulla ei aina ole sanoja – ”Surun käsittelyssä ei ole oikoreittiä”

Läheisen kuolema aiheuttaa suuren surun. Aikuiset, nuoret ja lapset kokevat sen eri tavoin.

31.10.2023

17. Laulamisen riemu täyttää Tapiolan kirkon lapsikuorojen yhteiskonsertissa

Sadan laulajan lastenkonsertti nostaa esille Espoon seurakuntien lapsikuorot.

23.10.2023