Paula Huhtala -haulla löytyi 237 hakutulosta.

1. Puoli vuosisataa pyhäkoulua: ”Tämä on huipputehtävä!”

Liisa Kivekäs hoitaa omaakin hengellisyyttään pyhäkoulunopettajana Espoossa.

28.06.2019

2. Ilona Gill haluaa koskettaa lauluillaan − musiikkia ja kansainvälistä tunnelmaa luvassa helluntaijuhlassa Espoossa

Espoolainen nuori laulajatähti Ilona Gill nauttii saadessaan esiintyä kirkoissa. Helluntaina hän laulaa Espoon tuomiokirkossa Francis Asisin kanssa.

06.06.2019

3. Tule perheiden kesäkahvilaan Perkkaan kappelille

Jos kotipihan leikkipaikat kyllästyttävät, lasten kanssa voi lähteä perheiden kesäkahvilaan Perkkaan kappelille. Suositussa kesäpaikassa on monenlaista ohjelmaa.

05.06.2019

4. "Hiljaisuuteen tarvitaan kaikki" – lähde venäjänkieliselle pyhiinvaellukselle helatorstaina Espoossa

Pyhiinvaellus voi olla vaikkapa neljän kilometrin kävely asemalta seurakunnan leirikeskukseen. Elina Rožnovski jännittää, onnistuuko vaeltajaryhmältä hiljaisuudessa kulkeminen.

17.05.2019

5. Kukkapenkin aarteet vaihtuvat uusiin Perennamessussa – Nupurissa vaalitaan yhteisöllisyyttä maanläheisesti

Kun yhdistetään jumalanpalvelus ja viherpeukalot, saadaan tulokseksi Perennamessu. Koristekasveja vaihtamalla ja ostamalla sekä hevosenlannan myynnillä kootaan varoja hyvää tarkoitukseen.

06.05.2019

6. Saamenpuvun ompeleminen on paluuta omille juurille – nuoret haluavat nyt pinkin tai lilan perinnepuvun

Saamenkäsitöiden kerhossa ommellaan perinteisiä pukuja, keskustellaan kulttuurista ja tutkitaan sukujuuria.

06.05.2019

7. Kiinnostaako ukulele? – Soittamista harjoitellaan nuorten kurssilla Espoonlahden seurakunnassa

Ukulele eli pienikokoinen nelikielinen kitara on noussut monen suosikkisoittimeksi.

24.04.2019

8. Tuomas-vauva eli vain kaksi viikkoa – ”Surusta tuli osa meitä ja sen kanssa oppi elämään”

Esikoisen syntyminen oli Maiju ja Jussi Tolvaselle onnellinen tapahtuma. Iso ilo muuttui suureksi suruksi muutaman viikon kuluttua, kun vauva kuoli. Elämä jatkui sen jälkeen, mutta ei entisenlaisena.

02.04.2019

9. Seurakunnan pikadeiteiltä voi löytää kesäksi oman kullan

Espoon seurakuntien ensimmäisessä pikadeittitapahtumassa on kolme minuuttia aikaa tutustua toiseen. Ensikohtaaminen voi parhaimmillaan johtaa läheiseen suhteeseen.

02.04.2019

10. Köyhyys ja moniongelmaisuus ovat kirkon diakonian ykkösasioita – asumisen kalleus lisää ahdistusta pääkaupunkiseudulla

Diakonia ei voi paikata yhteiskunnan aukkoja jatkuvasti ja pitkäaikaisesti, sanoo Leppävaaran seurakunnan diakoni Noora Rajala.

21.03.2019

11. Seurakunnan päiväkerhossa leikitään yhdessä ja opitaan tärkeitä taitoja

Espoon seurakuntien päiväkerhoissa käy 900 lasta. Viisivuotias Visa pohtii kauppiaan uraa leikkiessään kauppaa kavereiden kanssa Kalajärven kappelilla.

27.02.2019

12. Baritoni Tommi Hakala valmistautuu kolmeen ylijumalan rooliin ja konsertoi Olarin kirkossa

Oopperalaulaja Tommi Hakala elää poikkeuksellista vaihetta. Ensimmäistä kertaa uransa aikana hän ei ole oopperanäyttämöllä, vaan valmistautuu Ring-oopperan rooleihin ja konsertoi muun muassa Espoossa.

26.02.2019

13. Kesään on vielä aikaa, mutta Pisara-suurleirille voi jo ilmoittautua

Heinäkuussa Partaharjun leirikylä on kuusi päivää täynnä vilinää ja vilskettä. Valtakunnalliselle Pisara-leirille osallistuu satoja varhaisnuoria pääkaupunkiseudulta.

19.02.2019

14. Yli sukupuolinormien ja uskontokuntien – Haave-leiri antaa identiteettiään pohtivalle nuorelle vertaistukea ja tilaa pohtia isoja kysymyksiä

Suomen ainoa sukupuolivähemmmistöön kuuluville nuorille suunnattu leiri järjestetään nyt toisen kerran ja siihen odotetaan osallistujia ympäri maata.

14.02.2019

15. Tapiolassa tehdään kasvomaalauksia ja halataan koiria Yhteisvastuukeräyksen hyväksi

Espoon seurakunnissa on kevään aikana paljon erilaisia tapahtumia, joilla kerätään varoja Yhteisvastuukeräykseen.

23.01.2019

16. Kalajärven kappelin Nojatuolimessussa pappi ei saarnaa vaan haastattelee seurakuntalaista

Matalan kynnyksen Nojatuolimessussa seurakuntalaiset ovat ratkaisevassa osassa. He soittavat, laulavat, lukevat Raamattua ja paljon muuta. Nojatuolimessu on yhteisöllinen kokemus.

17.01.2019

17. Terveystalo vuokraa Espoon seurakunnilta lisää tilaa – Leppävaaran seurakuntatoimisto muuttaa vuokralle

Turun moottoritien ja Kehä ykkösen kulmauksessa sijaitsevasta toimistokeskittymästä löytyi uudet tilat Leppävaaran seurakuntatoimistolle.

16.01.2019

18. Espoolaiskaksikko on vienyt apua Viroon jo satoja autokuormallisia – vaatteiden lisäksi toivotaan puurojauhoja ja kroonikkovaippoja

Tallinnan modernien kerrostalojen takana avautuu köyhä maa, jossa on pulaa kaikesta. Espoolaiset Kari Roine ja Rauha Väisänen ovat 20 vuoden ajan vieneet suomalaisten lahjoittamaa apua esimerkiksi virolaisiin seurakuntiin, hoivakotiin ja sosiaalikeskukseen.

07.01.2019