Paula Huhtala -haulla löytyi 361 hakutulosta.

1. Vietätkö joulua yksin Espoossa? Tule joulujuhlaan Hvittorpiin

Espoon seurakuntien yhteiseen joulujuhlaan kutsutaan yksin joulua viettävät. Aattoiltaa voi viettää myös Tapiolan kirkolla.

28.11.2022

2. Espoossa arvoliberaalien ja naisten asema vahvistui kirkkovaltuustossa – ”Arvoliberaalien nousu alkoi jo edellisissä vaaleissa”

Kirkkovaltuustoon valittiin 40 naista ja 21 miestä. Olarin kymmenestä kirkkovaltuutetusta peräti seitsemän vaihtui.

21.11.2022

3. Kirkko kaikille -listat keräsivät äänipotin seurakuntavaaleissa Espoossa

Yhdessä matkalla -ehdokaslistat menettivät paikkoja.

20.11.2022

4. Seurakuntavaalien äänestysprosentti laski Espoossa – ahkerimmin äänestettiin Tapiolan seurakunnassa, vähiten Leppävaarassa

Alustavien tietojen mukaan 10 prosenttia äänioikeutetuista espoolaisista kävi äänestämässä.

20.11.2022

5. Kauniaisten kirkko sai omat kirkkosukat

Kotiseurakunnan kirkkosukkien neulominen on nyt suosittua. Kauniaisten kirkko sai nyt omat nimikkosukkansa.

15.11.2022

6. Irma Truhposen suurin suru kesti vuoden – ”Harrastus ja ystävät auttoivat eteenpäin”

Kuoroystävät, laulaminen ja ensimmäinen lapsenlapsi toivat Irma Truhposelle lohtua puolison kuoleman jälkeen.

27.10.2022

7. Salvat 1701 -koraalidraama vie katsojan keskelle ruton riivaamaa Helsinkiä

Ohjaaja Ville Sandqvistin mukaan esitys on harras, voimakas ja jopa karnevalistinen.

10.10.2022

8. Kymppisynttäreillä iloitaan ja syödään täytekakkua Espoossa

Lapselle on iso asia täyttää kymmenen vuotta. Espoon tuomiokirkkoseurakunta järjestää tänäkin vuonna isot Kymppisynttärit.

06.10.2022

9. ”Jos me emme tuo klassista kirkkomusiikkia lasten ja nuorten elämään, sitä ei tee kukaan muukaan” – Kimuralli-festivaalin päätöskonsertissa esiintyy jopa 150 nuorta

Lasten ja nuorten kirkko­musiikkifestivaali Kimuralli huipentuu lauantaina 8.10. tilaussävellyksen kanta­esitykseen Tapiolan kirkossa.

05.10.2022

10. Tyhjän sylin kirkkohetkessä on tilaa surulle – seurakunnissa pääsee myös helposti keskustelemaan papin tai diakonin kanssa

Tyhjän sylin kirkkohetkeen Soukan kappeliin ovat tervetulleita kaikki, joille aihe on kipeä.

21.09.2022

11. Ikivanhoja hymnejä käännettiin suomeksi – ”Ajatuksena on, että kukaan meistä ei ole erikoisuus, vaan me kaikki laulamme yhdessä samaa sävelmää”

Hymnit voisivat tuoda vaihtelua jumalanpalveluksiin, sillä niiden musiikkimaailma on erilainen kuin virsien.

14.09.2022

12. Pari­suhteen ajo­koulu tarjoaa verkossa lisätukea suhteeseen – ”Kiireisessä lapsiperheessä ei jää voimia parisuhteen hoitamiseen”

Syyskuussa avautuvalla verkkosivustolla käsitellään muun muassa arkitaitoja, läheisyyttä ja seksuaalisuutta sekä kommunikointia ja haaveita.

13.09.2022

13. Tällainen on diakoniatyöntekijän tavallinen työpäivä Espoossa – ”Tässä työssä saan kohdata ihmisen kokonaisuutena”

Diakonissa Anna Handroon työpäivään kuului mielekkään vapaaehtoistyön etsimistä, suunnittelupalaveri ja ihmisen auttamista kiperässä tilanteessa.

29.08.2022

14. Espoon tuomiokirkossa juhlitaan 50-vuotiasta kaupunkia

Espoo juhlii! -viikko huipentuu juhlamessuun Tuomiokirkossa 28. elokuuta.

22.08.2022

15. Chapple-kirppis avaa syyskautensa merkki- ja juhlavaatekirppiksellä

Kerran kuukaudessa järjestettävällä kirppiksellä kuka tahansa voi myydä tavaroitaan. Jokaisella tapahtumalla on oma teema.

16.08.2022

16. Vapaaehtoistehtävät kirkossa antavat paljon Satu ja Pauno Hellstenille – pieniä puuristejä syntyy käsityönä Nepalin lasten hyväksi

Seurakunnissa on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Toisten hyväksi toimiminen voi tuoda merkitystä omaan elämään.

09.08.2022

17. Kannattaako siirtää vanhempien riita iltaan, jolloin lapsi on nukkumassa? – Asiantuntija kommentoi perheiden kasvatuspulmia

Vanhemmat voivat selvittää ristiriitojaan esimerkiksi lähtemällä kävelylle, sanoo perheneuvoja Marko Autio.

05.07.2022

18. Mitä tehdä, kun puoliso lähtee pois kesken riidan tai tutkii puhelimeni? – Asiantuntija kommentoi parisuhteen klassisia kompastuskohtia

Perheneuvojan vinkeillä voi päästä eroon vanhoista toimintatavoista ja ajatuksista. Samalla parisuhde voi muuttua paremmaksi.

23.06.2022

19. Juhannusaattona Hvittorpin kurssikeskuksessa pääsee saunaan ja joogatakin voi

Espoon seurakunnat tarjoavat mahdollisuuden viettää juhannusaattoa saunoen, uiden ja makkaraa paistaen.

20.06.2022

20. Onnistuneeseen perhelomaan ei ole yhtä reseptiä – asiantuntija vinkkaa: ”Kaikkea kivaa ei kannata ladata muutamaan kesäkuukauteen”

Perhe voi pitää perhepalaverin, jossa kehitetään ratkaisuvaihtoehtoja yhteiselle kesälomalle.

15.06.2022