Äidin adressi vaikutti perhetyön pelastumiseen
Onnellinen loppu. – Olen kiitollinen, että kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto huomioivat adressimme ja lapsitoiminta jatkuu entisellään, Kirsi Poola sanoo. Hän hoitaa kotona tyttäriään Evelinaa, 3 vuotta, Karolinaa, 8 kuukautta ja Julianaa, 5 vuotta.

Onnellinen loppu. – Olen kiitollinen, että kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto huomioivat adressimme ja lapsitoiminta jatkuu entisellään, Kirsi Poola sanoo. Hän hoitaa kotona tyttäriään Evelinaa, 3 vuotta, Karolinaa, 8 kuukautta ja Julianaa, 5 vuotta.

Äidin adressi vaikutti perhetyön pelastumiseen

Sydämistyneet pitäjänmäkeläiset keräsivät pikavauhdilla adressin. Lastenkerhot jatkuvat syksyllä entiseen tapaan Konalan seurakuntatalossa.

Väheneekö seurakunnan lasten kerhotoiminta Pitäjänmäellä Konalassa? Tämä oli uhkana, kun seurakunnan pitkäaikainen lastenohjaaja ilmoitti jäävänsä eläkkeelle syyskuun alusta.

Kolmen pienen lapsen kotiäiti Kirsi Poola oli yksi niistä kerholaisten vanhemmista, jotka saivat seurakunnalta kirjeen. Siinä viitattiin seurakunnalla tiedossa olevaan säästökuuriin ja kerrottiin: ”näyttää siltä, että lapsi- ja perhetoiminta aloittaa syyskauden neljän ja puolen lastenohjaajan sijasta kolmella ja puolella lastenohjaajalla”. Kerhopäivät Konalan kirkolla muuttuisivat ja neljästi viikossa kokoontuva ryhmä supistettaisiin kolmipäiväiseksi.

Sydämistyneet ja lapsityöhön tyytyväiset pitäjänmäkeläiset keräsivät pikavauhdilla adressin Pitäjänmäen seurakunnan lapsityön puolesta. Äitien allekirjoittama nettiadressi keräsi reilussa vuorokaudessa yli 140 allekirjoitusta.
 

Äitien allekirjoittama nettiadressi keräsi reilussa vuorokaudessa yli 140 allekirjoitusta.


Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi sai nettiadressin juuri ennen 20.5. pidettyä seurakuntaneuvoston kokousta. Seurakuntaneuvosto päätti, että syksystä lähtien seurakuntaan palkataan määräaikainen, osa-aikainen lastenohjaaja. Hän toimii tehtävässä, kunnes seurakuntaneuvosto tekee päätöksen, miten lapsi- ja perhetyö järjestetään pitkäjänteisesti.

– Vuoden 2016 taloussuunnitelma pyritään laatimaan siten, että se sisältää mahdollisuuden uuden työntekijän palkkaamiseen, Antturi täsmentää.

Lastenohjaajan työsuhteen loppumiseen varauduttiin jo 9.5., jolloin lapsi- ja perhetyö linjattiin yhdeksi seurakunnan strategiseksi painopisteeksi. Linjauksen tarkoituksena oli auttaa tekemään sellaisia päätöksiä, ettei perhetyöstä nipistettäisi.

– Perhetyöstä ei leikata, eikä sellaista ole missään vaiheessa edes suunniteltu. Leikkaukset tulevat kohdistumaan ensimmäisenä pappien määrään, Antturi kertoo.

Kirsi Poola kiittää seurakuntaa, joka kuuli lapsiperheiden huolen. Oli mukavaa huomata, että päätöksentekoon voi vaikuttaa.

– On ilo olla sellaisen seurakunnan jäsen, jossa seurakuntalaisten huolet otetaan vakavasti ja niihin vastataan. Olemme todella ilahtuneita ja kiitollisia, että lapsi- ja perhetyö koetaan seurakunnassa näin tärkeäksi, Poola iloitsee.

 

Päivitetty 29.5.2015

Jaa tämä artikkeli: