Pihla Tiihonen -haulla löytyi 283 hakutulosta.

1. ”Tykkään olla joulufiiliksissä varhain” – Karoliina Kempas, 19, on Jouluradion ikätoveri, joka aloittaa kanavan kuuntelun työmatkoilla

Kotona Kempas laulaa nostalgisten laulujen mukana samalla kun leipoo pipareita ja torttuja. ”Katsomme sisarusteni kanssa joulupiirrettyjä, vaikka olemme jo aikuisia.”

24.11.2022

2. ”Näitä arpia en enää peitä, ne on aarteita sittenkin” – iltakirkossa lauletaan Kari Tapion lauluja

Kari Tapion musiikin kautta voi käsitellä asioita, joista on muuten vaikea puhua, ajattelee Tuomo Kahenvirta.

01.11.2022

3. Hautausmaa kuuluu lastenkin pyhäinpäivään – Pyhän Laurin kirkon viereen tehdään heille rastirata

Lapset pohtivat rastiradalla taivasta ja miettivät, ketä kaipaavat.

31.10.2022

4. Petteri Hakanen vaihtoi uskonnonopettajan työn vatsastapuhumiseen ja taikatemppuihin – hän esiintyy karhujen ja rumpalin kanssa lapsille Vantaalla

”Mua naurattaa niin, että silmistä lentää vettä”, kommentoi lapsi yleisöstä esitystä.

21.10.2022

5. Enkeli on alkujaan kosminen voima, ei lasten söpö juttu – ”On paljon lässyn lässyn meininkiä”

Suosittu Suojelusenkeli-virsi päivittelee maailman pimeyttä ja jättää lastenhoidon taivaallisen siivekkään varaan. Virsirunoilija ja pappi Pekka Kivekäs pitää ajatusta suorastaan vaarallisena.

29.09.2022

6. Osa nuorista kiinnostuu riparilla kristinuskosta, joku noituudesta – ”En olisi odottanut, että nautin niin paljon”

Nuoret pohtivat riparilla helvettiä ja pitävät hauskaa. Rippikoulua kiitellään kyselyissä.

28.09.2022

7. Samuli Sirviö, 37, tuottaa hittejä, valaa uskoa tähtiin kriisin hetkellä ja kantaa kaulassaan artistipuoliso Ellinooran antamaa ristiä – ”Päässä on hiljainen rukous”

Kanttorin poika Samuli Sirviö aikoi kirkon töihin, mutta päätyi kotimaisen musiikin huipulle. Hänestä musiikkipiireissä on helppo olla kristitty: ”Kommentit ovat olleet useammin semmoisia, että vau, kuin sellaisia, että vitun spede.”

21.09.2022

8. Huono Äiti -yrittäjä Sari Helin pani kaiken uusiksi viisikymppisenä, tekee 13-tuntisia työpäiviä ja rukoilee kaasuttaessaan rekkojen ohi – ”Uskon korkeimman johdatukseen”

”Olen aikamoinen sähköjänis ihmiseksi”, sanoo Kirkko ja kaupungin verkkokolumnistina aloittava Helin. Jo 12 vuoden ajan hän on tarjonnut foorumin äitien avautumiselle.

17.08.2022

9. Miten rippikoulu vaikutti sinuun? Vastaa kyselyyn ja voita leffalahjakortti

Saitko rippikoulusta elämääsi jotain uutta, olitko siellä oma itsesi, sujuiko kaikki hyvin? Teemme juttua aiheesta.

08.08.2022

10. Moni hääpari pyytää papilta sukupuolineutraalia vihkikaavaa – ”Heterosuhteemme ei ole salaisuus, mutta emme halua korostaakaan sitä”

Miehen ja vaimon sijaan voidaan vihkiä puolisot. Kirkollisten toimitusten esirukouksiin julkaistiin viime keväänä päivitettyjä vaihtoehtoja, ja papit muokkaavat omiakin.

29.07.2022

11. Kirkkohäiden hitit vaihtuivat: leffamusiikki haastaa perinteiset häämarssit

Saisiko olla Disney-romantiikkaa, Harry Potter -fiilistelyä vai sittenkin muumimusiikkia? Kuuntele, mitä kaikkea on soitettu vihkitilaisuuksissa.

29.07.2022

12. Pappi ja homo Aki Kekkonen vaihtoi stuertin hommat kirkon töihin: ”Vähemmistörooli on opettanut asettumaan toisten asemaan”

Aki Kekkonen on nähnyt, kuinka seksuaalivähemmistöön kuuluviin ihmisiin tutustuminen vähentää ennakkoluuloja heitä kohtaan. Hänet voi tavata Helsinki Pridessa seurakuntien teltassa.

13.06.2022

13. Syrjähyppyjä, sitoutumista, yksinhuoltajuutta ja monenlaista maskuliinisuutta – kevään kirjat saavat katsomaan kotoisia lintuja uusin silmin

Haarapääskyt pesivät monen kerrostalon räystään alla. Kun pari ikääntyy, naaras alkaa etsiä vakikumppaniaan nuorempaa ja pitkäpyrstöisempää paritteluseuraa. Suurin osa lintulajeista jakaa huoltajuuden yhden kumppanin kanssa, mutta ruokittavilla poikasilla voi olla useampi isä.

27.05.2022

14. Lemmikin kuolema surettaa kuin minkä tahansa perheenjäsenen poismeno: ”Kissan menettäminen oli kovempi paikka kuin joidenkin ihmisten”

Läheisen eläimen hyvästelleet lukijat kertovat tuskasta, yksinäisyydestä ja tunteidensa vähättelystä. ”Työkaverini totesi, että mitä sinä jotain eläintä suret, kun ihmisiäkin kuolee. Silloin piti taistella, etten olisi motannut häntä.”

17.05.2022

15. Viisi vinkkiä nepsy-lapsen vanhemmalle: helpotusta arkeen ja hermoille

Elämä sujuu, kun aikuinen ottaa huomioon adhd:n tai muun neurokirjon häiriön vaikutukset lapseen. Kokeile päiväkoti-ikäisen tai pikkukoululaisen kanssa.

29.04.2022

16. Kirkosta erotaan useimmiten rahan takia: ”Moni on tyytymätön siihen, että kirkollisverojen jälkeen pitää maksaa vielä hautauksestakin”

Kirkon jäsenmäärän laskua on selitetty suomalaisten maallistumisella sekä kohuilla, jotka ovat liittyneet esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen kohteluun. Tuore tutkimus nostaa kuitenkin talouden tärkeimmäksi lähtösyyksi. Myös pettymys lähiseurakunnan toimintaan voi ajaa ulos.

21.04.2022