Pihla Tiihonen -haulla löytyi 190 hakutulosta.

1. Rakastan sinua ja sinua – perinteisen parisuhteen rinnalle nousee vaihtoehtoja: ”Lintuhäkin oven pitää olla auki”

Kahden tai useamman kumppanin kanssa suhteen solmineet suomalaiset kertovat valintansa eduista ja haasteista Parisuhdepäivitys-kirjassa. ”Polyamoria ei sovi joka jaanalle ja jampalle, mutta jotkut elävät niin tyytyväisinä”, seurakunnan perheneuvoja Iiris Koskinen sanoo.

11.06.2020

2. Radiojumalanpalvelus tehdään kelloa tuijottaen – mitä tapahtuu, jos pappi ei pysy aikataulussa?

Pappi Kristiina Hyppölä toimii liturgina Vantaan Kivistön kirkossa nauhoitetussa radiojumalanpalveluksessa, joka kuullaan Yle Radio 1:ssä 7.6.

05.06.2020

3. Tämä kolahti: Olipa kerran tummasävyinen Helsinki, jossa vuoden 2047 teknologia kohtaa historian ja muinaisen kansanuskon

Lukiolaistyttö Verna tasapainolautailee Kalasataman rannoilla romaanissa Helsinki Underground, joka opastaa myös paikallishistoriaan.

02.06.2020

4. ”Kaipaan hektiseen työhön” – Kirsi Tulikoura-Korhonen, 51, vaihtaa taloussuunnittelijan työstä pienemmälle palkalle sairaanhoitajaksi keskellä korona-aikaa

Suomalaisten kiinnostus ryhtyä hoitotyöhön on laskenut monta vuotta. Kirsi Tulikoura-Korhosen ammatinvaihtohaave toteutuu, kun hän valmistuu Diakista sairaanhoitajaksi.

29.05.2020

5. Nuoret miehet innostuivat viljelystä – Ville Nikkasen, 31, kasvit joutuvat palstalla rääkkiin, joka tuo makuun potkua

Ympäristöystävällisiä teknologioita kehittävä VTT:n tutkija Ville Nikkanen tykkää seurata, mikä kasvaa ja mikä kuolee. Harrastus on saanut arvostamaan maanviljelijöitä.

22.05.2020

6. Vantaan vanha kirkkotie vie urbaanille päivävaellukselle

Kirkkotien seitsemän etappia johdattavat valkovuokkometsistä koskenrantaan ja kartanolta ison autotien viereen. Reitti seurailee 15,5 kilometriä historiallista Kuninkaantietä.

22.05.2020

7. Nyt metsä kirkkoni olla saa – Sipoonkorvessa vietetään joka viikko päivärukoushetki vuosisatoja vanhan mallin mukaan

Luontoa harrastava laulaja Hannu Holma ja hänen kirkkoherraystävänsä Hans Tuominen tutustuttavat Sipoonkorven kansallispuistoon, jossa kuvaavat rukoushetkiä Facebookiin. Molemmat tarvitsevat paljon metsää viikkoonsa.

20.05.2020

8. Artisti Arttu Wiskarin ravintolan ”raksamiehen annoksia” jaetaan vähävaraisille perheille – vapaaehtoiset maksavat lounaat ja kirkko ohjaa ne perille

Myös ravintola hyötyy yhteistyöstä Espoonlahden seurakunnan kanssa. Arttu Wiskari: ”Saan lahjoituksina kuukaudessa lähes yhden työntekijän palkan.”

06.05.2020

9. ”Lupaatko olla mun?” – Naiset ja muunsukupuoliset kertovat kekseliäistä tavoistaan kosia: puoliso etsi sormuksen geokätköstä tai rintaliiveistä

Kosimiskyselyyn vastanneet esittivät suuren kysymyksen tähtitaivaan alla porekylvyssä ja tunturin huipulla, mutta useammin kuitenkin keittiönpöydän ääressä.

30.04.2020

10. Aikuisen kannattaa leikkiä kymmenestä syystä – hyödytön hauskanpito on tärkeintä kiireisille suorittajille

”Leikkisyys pitää hengissä vaikeissa elämäntilanteissa”, sanoo psykoterapeutti ja pappi Saija Falck.

16.04.2020

11. Itseoppinut autonrassaaja Onni Tuominen, 72, huoltaa Helsingin Alppilassa ikääntyneitä menopelejä aamusta iltaan – ”Ei ole suunnitelmissa jäädä kokonaan eläkkeelle”

Auto-Harraste on tupakantuoksuinen miesluola, jossa kanta-asiakkaat poikkeavat kahvilla. Moni asiakassuhde on kestänyt vuosikymmeniä, eikä uusia haluta.

26.03.2020

12. Oletko nolo nipottaja, jolle teini ei kerro mitään? Tässä on kymmenen varmaa tapaa mokata vanhempana!

Mitä tiukemmassa hihnassa vanhempi pitää nuortaan, sitä isompi tarve tällä on kapinoida.

06.03.2020

13. Kun nainen tai muunsukupuolinen kosii – kerro kokemuksesi ja voita ravintolaillallinen

Kosiminen oli ennen miesten hommaa, paitsi karkauspäivänä. Miten nykyään pyydetään puolisoksi, sanotaan tahdon tai torjutaan ehdotus?

26.02.2020

14. Sakari Hukka, 21, fasts, meditates in the morning and runs under the stars – generation Z is spiritual in its own way

The youth of generation Z, in their twenties, draw inspiration from different religions. Sakari Hukka, a non-military serviceman, was brought up in the Evangelical Lutheran tradition, which he complements with zen meditation, sacred texts of the Krishna movement and self-punishment.

25.02.2020

15. Ääritunteita nostattava mantelitumake pomottaa teinin aivoissa  – nuori oppii helpommin palkinnon kuin rangaistuksen avulla

15-vuotiaana teini-ikä on syvimmillään ja suuret kysymykset, esimerkiksi kuolema, mietityttävät. Juuri silloin kirkko kutsuu jäsenensä rippikouluun.

17.02.2020

16. Lukijat kertovat alaikäisiä lähennelleistä kirkon työntekijöistä – ”Kirkossa ehkäistään nykyään ahdistelua tiukemmin kuin laki edellyttäisi”

”Halusi samaan makuupussiin nukkumaan”, entinen seurakuntanuori kuvaa nuorisotyöntekijää. Johtaja Jarmo Kokkonen Kirkkohallituksesta vakuuttaa, että työntekijät eivät enää lähde yksin nuorten kanssa telttailemaan. Laaja kysely kertoo, että 95 prosenttia rippikoululaisista tunsi olonsa turvalliseksi viime vuonna.

10.02.2020

17. Näin menestyt tulevaisuudessa – älä ole ihmisparisto

Futuristi ja esikoiskirjailija Perttu Pölönen neuvoo, miten sinustakin tulee tulevaisuuden toivo.

06.02.2020

18. Futuristi Perttu Pölönen, 24, elää jo tulevaisuudessa – ”Seuraavaksi tulee inhimillinen vallankumous”

Espanja, Hollanti, Italia, Kroatia, Myanmar, Ruotsi, Saksa, Suomi ja Thaimaa: Pölönen ponnistaa puhekeikoille Lestadiolaisten ylioppilaskodista.

06.02.2020