Pihla Tiihonen -haulla löytyi 143 hakutulosta.

1. Millainen on Jeesuksen luontosuhde? – Helsingin tuomiokirkossa saarnataan ympäristöhaasteista

”Tänä keväänä eniten vaikutusta on äänestämisellä”, sanoo Luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen.

Mon Feb 18 11:50:00 EET 2019

2. ”Minun rakkauteni ei muutu, olet sitten lesbo tai mies” isä sanoi itseään pohtivalle lapselleen – parikymppinen Arttu on ollut nyt vuoden virallisesti mies

Moni asia on yllättänyt sukupuolensa korjanneen yliopisto-opiskelijan. Suomessa kiistellään parhaillaan siitä, saako lapsille puhua muusta kuin tytöistä ja pojista.

Fri Feb 15 14:20:00 EET 2019

3. Aura Raulo, 29, tutkii pussailevia hiiriä, järkyttää Oxfordin yliopistossa pyjamahousuillaan ja sukupuoli-identiteetillään sekä nokittelee ateistiguru Dawkinsille

Kirkko ja kaupungin uusi verkkokolumnisti on körtti ja evoluutiobiologi, jonka lempilaji on ihminen: ”Voisimme olla hedelmöitymässä tai hedelmöittämässä melkein koko ajan, mutta sen sijaan rakennamme avaruusasemia.”

Mon Feb 11 10:00:00 EET 2019

4. Johtaja aloittaa aamunsa adhd-lääkkeellä

Nykyinen työelämä tarvitsee niitä vahvuuksia, joita adhd‑oireisilla usein on. Sitä mieltä on johtoasemassa oleva Jani, joka sai diagnoosin kymmenkunta vuotta sitten.

Mon Jan 28 16:05:00 EET 2019

5. Supikoirasta tulee helmikuussa henkipatto, jonka saa metsästää omalta pihalta – Seurasaaren söpöjä Instagram-tähtiä kesytettiin pullanpaloilla

Kuka tahansa saa pian pyydystää ja tappaa alueellaan liikkuvan supikoiran. ”Olen huolissani siitä, seuraako uudesta asetuksesta eläinsuojeluongelmia, koska supikoiraa vihataan”, sanoo Helsingin kaupungin ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen.

Wed Jan 16 12:50:00 EET 2019

6. Näillä vinkeillä reissaat lentämättä – maata pitkin matkustaville järjestetään ensimmäiset matkamessut

Ilmastoahdistuksen ei tarvitse estää matkustamista.

Fri Jan 04 13:30:00 EET 2019

7. Anja Jousikari odottaa, että lapsenlapsenlapsi näyttää kieltä – muistisairaat vanhukset kertovat, mikä joulussa on olennaista

Eeva Nurmi, 84, viettää ensimmäisen joulun tekemättä itse "huushollia". Ebba Niilekselä, 90, toivoo eniten rauhaa. Vierailimme Korson vanhustenkeskuksen hoivakodissa.

Thu Dec 20 11:55:00 EET 2018

8. ”Takaisin lähtöruutuun” – Mikan adhd-selvitys jumittaa neljättä vuotta, lääkityksen piiriin päässyt Jani yleni johtajaksi

Vuonna 2017 julkaistiin Käypä hoito -suositus aikuisten adhd:lle. Hoitoon pääseminen ei ole pääkaupunkiseudulla kuitenkaan helpottunut.

Mon Dec 17 09:40:00 EET 2018

9. Sijaltainen nousee – eläkeläisten muistoissa iltarukous tuntui äidiltä, mutta myös pelotteli kuolemalla

Kirkko ja kaupunki kysyi iltarukousmuistoja, ja noin 270 lukijaa vastasi. ”Mitä jos Jumala pudottaa kuuman kiven päähän?” 69-vuotias nainen mietti lapsena nukkumaan mennessään.

Mon Dec 03 09:45:00 EET 2018

10. Tyytyväisyys parisuhteeseen voi lisääntyä vauvan synnyttyä – parisuhdeonnea suojaavat yllättävät asiat kuten lapsen sukupuoli

Psykologian tohtori Jallu Lindblom jakaa lapsiperheet kuuteen tyyppiin, joista tavallisin on lapselle paras.

Fri Nov 30 13:00:00 EET 2018

11. Testaa, miten parisuhteesi voi – oletko kumppanillesi kaikkein tärkein?

Suhteesta kertoo paljon, uskaltaako siinä riidella ja näyttää läheisyydenkaipuunsa.

Thu Nov 08 11:30:00 EET 2018

12. Onnellisilla pareilla on keinonsa – näin voi selvitä vaikka pettämisestä, pitkistä työmatkoista ja talon rakentamisesta vauva-aikana

Kokenut perheterapeutti Helena Toppari kertoo, miksi jotkut parit pääsevät yli ongelmista, joihin toisten suhde kaatuu. Testaa, mitä parisuhteellesi kuuluu.

Thu Nov 08 11:00:00 EET 2018

13. Tämä kolahti: Yönaiset neuvovat, mitä perheetön nelikymppinen nainen voi elämällään tehdä

Matkustaminen on vastaus kaikkiin kysymyksiin Mia Kankimäen uutuuskirjassa.

Mon Oct 15 09:45:00 EEST 2018

14. ”Halloween on kiva, kun se pelottaa” – Vaahtokarkkikummitukset ja muffinihämähäkit kuuluvat Ninni Rainteen syksyn suosikkijuhlaan

Kahdeksanvuotias helsinkiläinen viettää myös kekriä. Silloin olkipukki palaa.

Mon Oct 15 09:00:00 EEST 2018

15. Kaivosmiehen tyttärestä tuli ympäristöaktivisti ja kersantti – 24-vuotias Riikka Karppinen rikkoo lasikattoja ja ikävöi kotisuota

”En ole koskaan jättänyt mitään tekemättä siksi, että en olisi uskaltanut.”

Tue Oct 09 16:20:00 EEST 2018

16. Tiedätkö jo nämä viisi rohkeaa naista? – Lastenkirja nostaa sankarilliset suomalaisnaiset esikuviksi

”Katsotaan, mitä se yksi tyttö voi tehdä” sanoi Riikka Karppinen, kun nousi vastustamaan ylikansallista kaivosyhtiötä.

Wed Sep 19 09:00:00 EEST 2018

17. Kouluissa kiusataan eniten nyt alkusyksyllä – ”Jos poika ei halua olla kukkulan kuningas, hänet jätetään usein porukasta”

Ujot, räjähtelevät ja joukosta erottuvat lapset joutuvat muita useammin kiusatuiksi. Joissakin luokissa kiusataan huomattavasti vähemmän kuin toisissa. Asiantuntijat ja lukijat kertovat, miksi.

Mon Sep 03 13:30:00 EEST 2018

18. Laulaja Benjamin Peltonen selätti ihmispelon psykologin avulla – ”Itkin isälle, etten uskalla mennä kouluun bussilla”

Instagramista julkisuuteen noussutta laulajaa haukuttiin somessa ja vähäteltiin koulussa. Varsinkin vanhemmat pojat kiusasivat.

Fri Aug 24 12:30:00 EEST 2018

19. Paleface kertoo, miksi menehtynyttä toimittaja-muusikko Perttu Häkkistä muistetaan graffiteilla – tältä muistograffitit näyttävät

Häkkinen kuoli tapaturmaisesti Hakaniemessä, jossa kiveykseen kirjoitetun tekstin ympärille on muodostunut katualttari.

Thu Aug 16 14:30:00 EEST 2018