Pihla Tiihonen -haulla löytyi 251 hakutulosta.

1. Onni syntyy sivutuotteena – siihen keskittyminen aiheuttaa masennusta, mutta kipeiden tunteiden hyväksyminen lisää hyvinvointia

Kolme self help -kirjaa antaa reseptinsä parempaan oloon. Omaa suorituskykyä voi lisätä kylmillä suihkuilla, seksillä ja pyjamapäivillä.

03.01.2022

2. Uuden ajan veteraanit säpsähtelevät ilotulituksista, rakastuvat ja tukevat toisiaan vuosikymmeniä kriisialueelta paluun jälkeen – ”Kotona äiti sanoi, että sinä olet Petri muuttunut”

Entiset rauhanturvaajat tietävät, että aseenpiippuun tuijottaminen muuttaa ihmistä, eikä mikään ole yhtä tärkeää kuin rauha. Pikkuasioista kitisemistä ei jaksaisi kuunnella.

16.12.2021

3. Valvoja Raija Kalliorinne tuntee Suomen lastenkodit todennäköisesti paremmin kuin kukaan muu – hän tarkastaa sijoituspaikan tavat, kun helsinkiläinen Nico sijoitetaan toiselle puolelle maata

”Olen haastatellut ainakin 500 helsinkiläislasta sadoissa lastenkodeissa”, Kalliorinne kertoo. Hän kohtaa yhä uudelleen lasten oikeuksien perusteetonta rajoittamista.

19.11.2021

4. Räppäri Mercedes, 28, ja elinkautistuomion istunut Janne Raninen, 44, rukoilevat, hoitavat marsujaan ja suunnittelevat isoja kirkkohäitä – ”Tuntuu upealta luvata uskollisuutta Jumalan edessä”

Linda-Maria Roine on huolissaan siitä, että Helsingin rap-piireissä fanitetaan Tukholman lähiöiden meininkiä. ”Tukholmassa räppärit kulkevat luotiliiveissä, koska joku voi oikeasti ampua heidät.”

17.11.2021

5. Sivistys on näennäisesti hyödytöntä, mutta sen murentuminen voi johtaa sosiaalisiin ongelmiin kuten Yhdysvalloissa

Tiukka hyödyn tavoittelu, populistinen politiikka ja samanmielisten poterot sosiaalisessa mediassa rapauttavat sivistystä. Tätä mieltä olivat kirjailija Laura Lindstedt sekä akatemiatutkija Timo Miettinen Keskusteluja kryptassa -sarjan sivistyskeskustelussa.

29.10.2021

6. Ysäriradion juontaja Rea Tallgren viettää suruaikaa – läheisyys isänisän eli ”ukon” kanssa kesti niin naissuhteen kuin nuoruuden kasvolävistyksetkin

Lokakuussa haudattu ukko jätti jälkeensä virsinuotteja ja lauseen: ”Ei ole mitään hätää tässä elämässä”.

25.10.2021

7. Riesana vaikeat vanhemmat – aikuiset lapset kertovat: ”Kasvaessani minusta tuli kaikin tavoin vääränlainen”

Perheneuvoja Eila-Kaarina Immonen etsii kokemuksista aineksia uudenlaiseen tarinaan. Uhrin rooli on vasta alku.

21.10.2021

8. Oikotien onneen voi löytää kosketuksesta –  filosofi Esa Saarinen ehdottaa painelemaan rakastetun varpaita

Tiukka päämäärään suuntautuminen ehkäisee onnellisuutta. Tähän tulokseen esseisti Silvia Hosseini ja filosofi Esa Saarinen tulivat Keskusteluja kryptassa -sarjan onnikeskustelussa.

15.10.2021

9. Suo siellä, vetelä täällä – Helsingin seurakunnat halusivat osallistua ilmastotalkoisiin ennallistamalla ojitettuja soitaan, mutta sitten alkoivat erimielisyydet

Suomen luonnonsuojeluliitto ei ole saanut päätettyä, mitä seurakuntayhtymän soille pitäisi tehdä. Poikkeuksellisen hyvä hakkuukesä menetettiin jo.

06.10.2021

10. Testissä Tikkurilan supersankariseikkailurata – nelosluokkalaiset Nooa Huttunen ja Eetu Niinimäki antoivat arvosanaksi yhdeksän

Kännykkäsovelluksen ohjaama rata on suunniteltu aikuisen ja lapsen yhteiseksi puuhaksi. Yhdeksänvuotiaat Nooa Huttunen ja Eetu Niinimäki arvioivat, että heidän ikäisensä voisivat suorittaa sen keskenäänkin.

28.09.2021

11. Seta palkitsi kirkon kasvatuksen ja perheasioiden asiantuntijat – ”Hyvyyttä ja rakkautta ei tule pantata”

Asiallisen tiedon omena -tunnustus tuli sateenkaari-ihmisten puolustamisesta sekä sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ja perheiden moninaisuuden pitämisestä esillä.

21.09.2021

12. 10 vinkkiä muistisairaan läheiselle: näin huolehdit itsestäsi ja hänestä

Onko läheiselläsi muistisairaus? Niin on arviolta 193 000:lla muullakin suomalaisella.

17.09.2021

13. ”Kiusaamisen takia sain pakkoajatuksia” – Koulukiusatuksi joutuminen altistaa mielen sairastumiselle

Tutkija Virpi Pöyhönen muistuttaa, että koulukiusaamisen hoito edellyttää pitkäjänteisyyttä. Sen avulla kiusaaminen on saatu vähenemään Suomessa.

15.09.2021

14. Suomen rikkaimpiin kuuluva syysmorsian: ”Mies elää opintotuella ja minä pääomatuloilla” – Tuloerot puolisoiden välillä ovat tavallisia, mutta niiden ei tarvitse johtaa kahden elintason parisuhteeseen

”Toinen vanhempi voi lähteä lasten kanssa lomamatkalle tai muihin vapaa-ajan rientoihin. Toinen joutuu jäämään kotiin, jos hänellä ei ole varaa maksaa omia kulujaan”, kertoo perheneuvoja Elisabeth Falck joidenkin käytännöistä.

30.08.2021

15. Stadin suurin honka on Olli Sinivaaran muusa – runoilija treenaa suosikkimännikössään Itä-Helsingissä trial-pyöräilyä, josta hänellä on kuusi Suomen mestaruutta

Olli Sinivaara ylistää kuudennessa runokokoelmassaan lähimetsiä ja erityisesti niiden jylhiä mäntyjä. ”Ne ovat olleet minulle läheisiä olentoja lapsesta asti.”

23.08.2021

16. Onko tässä Stadin 10 legendaarisinta puuta? – ”Onttoon salavaan on mahtunut parikymmentä natiaista kerrallaan”

Entinen uhrimänty sinnittelee työmaalla ja kartanopuistoon kaatunut tammi sai siisteyden ja lahopuun puolustajat vastakkain. Helsingin puidenhoidon työnjohtaja Sami Kiema esittelee persoonalliset suosikkipuunsa.

03.08.2021

17. Helsingin rikkaimman kauppiaan purjelaiva haaksirikkoutui Lauttasaaren edustalla vuonna 1759 – nyt venepuuseppä on rakentanut siitä kolme kuukautta pienoismallia saaren kirkkoon

Marko Torvinen aloitti miniatyyrilaivojen tekemisen avioeron jälkeen. ”Päätin, etten ryyppää itseäni hengiltä.” Harrastus jatkuu hänen toisen vaimonsa Anne Torvisen kanssa.

01.06.2021