Pihla Tiihonen -haulla löytyi 339 hakutulosta.

 1. Demiseksuaali Emmi, 33, tarvitsee hidasta deittailua syttyäkseen – ”Kuin aivoihin tulisi huone, jota siellä ei aiemmin ollut”

  Demiseksuaali ei tunne seksuaalista vetovoimaa ilman syvää yhteyttä toisen kanssa. Sinkkuna seksi voi unohtua vuosiksi.

  19.06.2024

 2. Turun piispa Mari Leppänen on paljasjalkainen helsinkiläinen, joka kasvoi 7-lapsisessa vanhoillislestadiolaisessa perheessä Käpylässä – hän saarnasi jo teinileikissään syntejä anteeksi

  Mari Leppänen sai tukiopetusta Koskelan koulussa ja ui Kumpulan maauimalassa. Maineikas Ressun lukio jäi kesken, koska hänen piti mennä päivätöihin. Lukion rehtori varoitti hänen pilaavan tulevaisuutensa, mutta niin ei käynyt.

  18.06.2024

 3. Seksiä harrastetaan vähemmän kuin ennen: ”Elämä on helpompaa ja tasapainoisempaa näin”

  ”Keksin monta asiaa, joita mieluummin harrastan vapaa-ajalla, vaikkapa retkeilyä ja käsitöitä”, 34-vuotias muunsukupuolinen toteaa. Hän sai lapsenkin neitsyenä.

  22.05.2024

 4. Marie-Augustin Laurent-Huyghues-Beaufond unohti vuosiksi, mitä katolinen pappi teki hänelle nuorena rippituolissa – ranskalaisesta it-insinööristä tuli dominikaaniveli Helsinkiin

  Papeilta vaadittua selibaattia on esitetty yhdeksi syyksi lasten hyväksikäyttöön katolisen kirkon piirissä. Marie-Augustin Laurent-Huyghues-Beaufond arvostaa seksistä pidättäytymistä. ”Selibaatti vapauttaa.”

  14.05.2024

 5. Neitsyt nyt ja aina – aseksuaali Juuli Rämö, 28, ei ole koskaan tuntenut vetoa kehenkään

  Juuli Rämön mielestä aseksuaalisuutta ymmärretään huonosti. Häntä on sen vuoksi kehotettu menemään lääkäriin, epäilty lapsuustraumoista ja ahdisteltu. ”Minulle on sanottu, että sinun on pakko edes kokeilla seksiä, halusit tai et.”

  13.05.2024

 6. Lapsettomuutta on helpompi perustella järkisyillä kuin toivetta lapsesta: ”Siinä on jotakin mykkää ja alkukantaista”

  Saara Turunen esittelee tarkkanäköisessä romaanissaan lukuisia syitä valita lapseton elämäntapa. Kaipuuta äitiyteen on vaikeampi selittää.

  10.05.2024

 7. Sattuuko kuoleminen? – Kuoleman asiantuntijat vastaavat kysymyksiin, joita ihmiset miettivät elämän lopussa

  ”Jos ihmisellä on oikein paha kuolemanpelko, vapaaehtoiset voivat valvoa yötä päivää hänen vierellään”, sairaalapappi Maarit Nissinen kertoo.

  18.04.2024

 8. Anne Rauma valmistui kuolindoulaksi ensimmäisten joukossa Suomessa – ”Kenenkään ei pitäisi kuolla yksin”

  Harvinaisen ammatin edustaja tukee ihmisiä kuoleman lähestyessä maallisin keinoin. ”En pystyisi rukoilemaan tai veisaamaan virsiä.”

  09.04.2024

 9. Kuolevien kohtaaminen on sairaalapappi Maarit Nissisen työtä – ”Kuolema voi olla myös kaunis”

  Pitkä koulutus auttaa poikkeuksellisessa ammatissa. Aiemmin sairaalapappi työskenteli kampaajana ja urheiluvälinemyyjänä.

  09.04.2024

 10. Yrittäjä Jari Sarasvuo tahtoo karmataseensa kuntoon – ”Tulen tehneeksi vääryyksiä”

  Jari Sarasvuo harjoittelee vastustamaan viettiensä käskyjä. Hän luottaa anteeksipyyntörokotteeseen ja seitsemään kristilliseen hyveeseen. ”Ihminen on enkelin ja elukan äpärälapsi.”

  13.03.2024

 11. Kohtaa teinin tunteet kuin ammattilainen – kuusi askelta kohti yhteisymmärrystä

  Psykoterapeutit ja murrosikäisten äidit Janna Manninen ja Leea Mattila jakavat neuvonsa aikuisille. Nuorta voi tukea riidan keskelläkin.

  14.02.2024

 12. Lukion vanhojentanssit jätetään väliin yllättävistäkin syistä: ”En mennyt lukioon, koska olin pulleahko, ja ajatuskin vanhojentansseista kauhistutti!”

  Lukijat kertovat, miksi eivät osallistuneet perinteisiin lukiojuhliin. Rahapula oli vain yksi esteistä. ”Kun en kuulunut normiin, en kokenut olevani tervetullut.”

  06.02.2024

 13. Suomen Lukiolaisten Liitto: Sukupuolineutraalius vahvistuu vanhojentansseissa – tytöttely ja pojittelu ovat jäämässä historiaan

  Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja August Kiattrakoolchai tietää, että jotkut tytöt jättävät vanhojentanssit väliin, koska heille ei riitä poikia tanssipartnereiksi. Toiset nauttivat aiempaa vapaammasta roolijaosta.

  29.01.2024

 14. Muunsukupuolinen Annika Castrén, 17, perehtyi miesten perinteiseen juhlapukeutumiseen vanhojentansseja varten: ”Frakissa on fancy ja classy olo”

  Torkkelin kuvataidelukion tanssitreeneissä puhutaan sukupuolineutraalisti viejistä ja seuraajista. Annika Castrén on harjoitellut koreografioita myös balettitanssija-äitinsä kanssa.

  29.01.2024

 15. Kun rakkaus päättyy, siihen on syynsä, joista voi ottaa opikseen – parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow: ”On ihme, että meillä ylipäänsä on parisuhteita!”

  On hyödyllisempää nähdä oma osuutensa kuin syytellä exää. ”On ollut vaikeaa, vaikka lähdin itse suhteesta. Mietin välillä, teinkö liian hätiköidyn päätöksen”, 41-vuotias mies vastasi Kirkko ja kaupungin lukijakyselyyn.

  25.01.2024

 16. Usko lisää onnellisuutta parisuhteessa

  ”Uskonnollisten ihmisten parisuhteissa yhteiseen aikaan on panostettu enemmän”, sanoo Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula.

  18.01.2024

 17. Miltä ero tuntuu 20-, 30-, 40-, 50-, 60- ja 70-vuotiaasta? – ”Pelkäsin menettäväni myös lapset”

  ”Ensimmäiset kolme kuukautta tuntuivat kuolemalta”, 25-vuotias nainen vastasi lukijakyselyyn. ”On helpottunut olo, kun saa elää totuudellisesti, eikä tarvitse teeskennellä onnellista perhe-elämää”, 44-vuotias nainen kirjoitti.

  16.01.2024

 18. ”Aidsia ei voi pitää Jumalan rangaistuksena” – Kirkko ja kaupunki on aina tarttunut kiistanalaisiin aiheisiin

  Makupalat menneistä lehdistä näyttävät, mikä puhutti 1980-luvulta 2000-luvun alkuvuosiin: uskovaiset ketkut, sunnuntaikauppa, New Age – ja tietysti homoseksuaalisuus.

  12.01.2024

 19. Kerro kokemuksesi vanhojentansseista tai niistä pois jäämisestä – voita leffalippuja!

  Tanssiaisasu, kampaus, limusiini, jatkot, risteily: vanhojentansseihin voi käyttää paljon rahaa.

  02.01.2024

 20. ”Tukkani hieman leimahti” – Lukijat kertovat joulukommelluksista

  Kysyimme tapauksia, jolloin joulunvietto ei mennyt ihan niin kuin piti. Ja niitähän riitti. ”Sitä joulua en unohda!”

  19.12.2023