Pihla Tiihonen -haulla löytyi 221 hakutulosta.

1. Miniatyyrimestari kutistaa helsinkiläisen kirkon pahvipyhätöksi muutamassa päivässä – rakentelu alkoi riisimuropaketeista

Veli-Pekka Bäckman tekee kirkoista rakennussarjoja, joiden laveeraamiseen hän käyttää usein kahvia.

03.03.2021

2. Uuden Tikkurilan kirkon kahvilasta saa kakkua, keittoa ja kuohujuomaa – ”Lapset ovat erittäin tervetulleita”

Kun kahviloissa ja ravintoloissa ei saa pandemian vuoksi istuskella, Lauran Kaffila myy ruokaa mukaan.

02.03.2021

3. Ainakin viisikymmentä suomalaista joutui viime vuonna ihmiskaupan uhriksi – rikos pysyy tiukimmin piilossa, kun hyväksikäytetty kuuluu valtaväestöön

Kotimaisen ihmiskaupan uhreja päätyi viime vuonna auttamisjärjestelmään ensi kertaa enemmän kuin ulkomailla hyväksikäytettyjä. Joskus ensimmäiseksi huomion herättää uhrin lapsen oireilu.

26.02.2021

4. Kamalat äidit -ryhmissä saa tsemppausta ja ymmärrystä – murrosikäisten vanhemmat eivät kohtaa leikkipuistossa, joten puhumisen tarve on ilmeinen

Välillä on hyvä muistuttaa itseään, että teinin ärsyyntyminen johtuu tämän iästä eikä vanhemmasta, sanoo nuorisotyönohjaaja Sirpa Rosenberg.

24.02.2021

5. Piispa Laajasalo perusti tasa-arvonyrkin – mukaan kutsuttu yliopistopappi Laura Mäntylä: ”Homojen asemasta on väännetty kirkossa iät ja ajat, ja nyt ollaan siirtymässä vaiheeseen, jossa ei haluta hyväksyä sukupuolen moninaisuutta”

Helsingin hiippakunnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmä seuraa arkkipiispan antamaa mallia. Ryhmän puheenjohtaja Satu Huttunen pitää sitä luontevana jatkona seksuaalisen häirinnän ehkäisylle.

12.02.2021

6. Nyt puhuvat vihreä muslimi Inga Härmälä ja hiilikaivosta pysäyttänyt buddhalainen meditaatio-opettaja Juha Penttilä – ”Ytimessä on kysymys siitä, miten aiheutamme kärsimystä itsellemme ja muille eläinlajeille”

Ympäristönsuojelussa sivuutetaan usein uskonnot, mutta ei ehkä kannattaisi. Meneillään oleva YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikko nostaa tämän vuoden teemaksi ympäristöön liittyvän vuoropuhelun.

04.02.2021

7. Levottomuudet, koronapandemia ja heinäsirkat piinaavat Etiopian Tigrayn aluetta – Lähetysseura auttaa  50 000 eurolla

Humanitaarisen työn asiantuntijan Miia Barrow'n mukaan tilanteen vakavuudesta on ollut vaikea saada tietoja, koska puhelinlinjat ja sähköt ovat olleet poikki.

04.02.2021

8. ”Juuri näin elämäni kuuluu mennä” –  Saara Pihlaja auttaa ihmisiä pahimmissa paikoissa, joista luemme uutisissa

Saara Pihlaja kohtaa päivätyössään alaikäisiin liittyvää ihmiskauppaa, pakkoavioliittoja ja kunniaväkivaltaa. Välillä hän ottaa palkatonta vapaata ja lähtee Punaisen Ristin avustustyöntekijäksi maailman vaarallisimpiin maihin.

28.01.2021

9. Lestadiolaisuuden jälkeen seurasi viiden vuoden masennus – nyt Rebekka Naatus pyrkii alle kolmen tunnin maratoniin ja kyseenalaistaa kolumneissaan ”mitä tahansa, jos sattuu huvittamaan”

Kirkko ja kaupungin uusi verkkokolumnisti Rebekka Naatus aikoo käsitellä kirkkoon ja yhteiskuntaan liittyviä aiheita, joista ei puhuta avoimesti. Aiemmin hän on ärsyttänyt niin feministejä kuin piispojakin.

25.01.2021

10. Muusikko Laura Närhi liikuttuu lempijoululaulustaan joka kerta – ”Jouluna hälinä taukoaa hetkeksi”

Laura Närhen lapsi on syntynyt joulupäivänä, joten pyhinä on paljon juhlittavaa.

21.12.2020

11. ”Helvetissä on noin 800 000 astetta, mutta taivaassa saa hyvää ruokaa” – Kalevi Helvetin virtuaalinäyttelyssä rutto riivaa New Yorkia, ja kyykäärmeitä kuhisee kaikkialla

Nyt ollaan lopunajan tunnelmissa. Virtuaalisen kauhunäyttelyn inspiraationa ovat toimineet niin Raamattu kuin vampyyrielokuvat. Myös taiteilija itse piipahtaa näyttelytilassa.

18.12.2020

12. Hesy: ”Pelkäämme koronalemmikkien hylkäysbuumia” – Eläinsuojelurikokset ovat yleistyneet

Moni kaipaa nyt elämäänsä jotain pehmeää ja pörröistä. Eläinpoliisi Anne Hietala uskoo, että pentutehtailijat ja salakuljettajat vastaavat lisääntyneeseen kysyntään.

09.12.2020

13. Hoosianna-videosta tuli viraalihitti – ”Järkyttävän hieno, bravo!”

Vaskivuoren lukion kamarikuoro teki Jouluradiolle tilaustyönä musiikkivideon, jossa valmistaudutaan koronajouluun maskien ja graffitien keskellä. Videota on katsottu jo lähes puoli miljoonaa kertaa. Se on Jouluradion kaikkien aikojen ennätys.

02.12.2020

14. Katukysely: Mikä on lempijoululaulusi? ”Nukutamme lapset ympäri vuoden laulamalla Sylvian joululaulua”

Joulu tulee korona-ajasta huolimatta, eri lailla vain kuin ennen. Joululauluja kajautetaan tänä vuonna parvekkeilta. Myyrmäenraitilla pysäytetyt kertovat joulunodotuksestaan poikkeusaikana.

01.12.2020

15. Sateenkaarimessu on Vantaalla harvinaisuus, järjestäjät jännittivät häiriöitä – ”Sateenkaari-ihmiset voivat saada koska vain verbaalisen tikarin kylkiluiden väliin seurakuntien toiminnassa”

Vantaan seurakuntien tasa-arvosuunnitelma päivitetään luottamushenkilö Sari Roman-Lagerspetzin aloitteesta. Hänestä homokielteisyys tulisi nähdä syrjintänä kuten rasismi ja antisemitismi.

25.11.2020

16. Etsitään jouluenkeleitä köyhille – ”Lapset eivät paljon muita lahjoja saaneet, mutta meille tuli kiva joulu”

Rakenna joulupuu -keräyksessä voi antaa lahjakortin vaikkapa supermarkettiin tai koko perheen elämykseen. Yksineläjä saattaisi ilahtua hieronta- tai kampaamolahjakortista.

19.11.2020

17. Koronapandemia näkyy myös Aleksanterinkadun jouluseimissä – tietäjät, paimenet ja Jeesus-lapsi eristetään toisistaan plekseillä

”Joulu ei ole kadonnut mihinkään, vaikka joudummekin käyttäytymään eri lailla kuin tavallisesti,” sanoo seimiä rakentava Pia Niemi.

18.11.2020

18. 200-vuotiaat jokihelmisimpukat kuolevat ja valosaaste peittää kaupungit – Anni Kytömäen Finlandia-ehdokkaassa ja muissa syksyn kirjoissa surraan luonnon puolesta

Anni Kytömäen Margarita, Mikko-Pekka Heikkisen Sähkömies ja Sigri Sandbergin Pimeys kuvaavat, miten ihmisten ja luonnon kohtalot ovat lopulta yhtä.

17.11.2020