Pihla Tiihonen -haulla löytyi 207 hakutulosta.

1. Hoosianna-videosta tuli viraalihitti – ”Järkyttävän hieno, bravo!”

Vaskivuoren lukion kamarikuoro teki Jouluradiolle tilaustyönä musiikkivideon, jossa valmistaudutaan koronajouluun maskien ja graffitien keskellä. Videota on katsottu jo lähes puoli miljoonaa kertaa. Se on Jouluradion kaikkien aikojen ennätys.

02.12.2020

2. Katukysely: Mikä on lempijoululaulusi? ”Nukutamme lapset ympäri vuoden laulamalla Sylvian joululaulua”

Joulu tulee korona-ajasta huolimatta, eri lailla vain kuin ennen. Joululauluja kajautetaan tänä vuonna parvekkeilta. Myyrmäenraitilla pysäytetyt kertovat joulunodotuksestaan poikkeusaikana.

01.12.2020

3. Sateenkaarimessu on Vantaalla harvinaisuus, järjestäjät jännittivät häiriöitä – ”Sateenkaari-ihmiset voivat saada koska vain verbaalisen tikarin kylkiluiden väliin seurakuntien toiminnassa”

Vantaan seurakuntien tasa-arvosuunnitelma päivitetään luottamushenkilö Sari Roman-Lagerspetzin aloitteesta. Hänestä homokielteisyys tulisi nähdä syrjintänä kuten rasismi ja antisemitismi.

25.11.2020

4. Etsitään jouluenkeleitä köyhille – ”Lapset eivät paljon muita lahjoja saaneet, mutta meille tuli kiva joulu”

Rakenna joulupuu -keräyksessä voi antaa lahjakortin vaikkapa supermarkettiin tai koko perheen elämykseen. Yksineläjä saattaisi ilahtua hieronta- tai kampaamolahjakortista.

19.11.2020

5. Koronapandemia näkyy myös Aleksanterinkadun jouluseimissä – tietäjät, paimenet ja Jeesus-lapsi eristetään toisistaan plekseillä

”Joulu ei ole kadonnut mihinkään, vaikka joudummekin käyttäytymään eri lailla kuin tavallisesti,” sanoo seimiä rakentava Pia Niemi.

18.11.2020

6. 200-vuotiaat jokihelmisimpukat kuolevat ja valosaaste peittää kaupungit – Anni Kytömäen Finlandia-ehdokkaassa ja muissa syksyn kirjoissa surraan luonnon puolesta

Anni Kytömäen Margarita, Mikko-Pekka Heikkisen Sähkömies ja Sigri Sandbergin Pimeys kuvaavat, miten ihmisten ja luonnon kohtalot ovat lopulta yhtä.

17.11.2020

7. Lapsestakin voi tulla uhriutunut marttyyri, joka ankeuttaa ympäristöään – marttyyriydestä voi päästä irti, kunhan ilmapiiri on turvallinen

Marttyyrilla on huono itsetunto, minkä vuoksi hän odottaa loputtomasti kiitosta. Seurauksena on ilottomuutta ja uupumusta.

16.11.2020

8. Korona vei Helsinki-Vantaalla työt niin monelta, että tehtaan lakkautuksetkin jäävät toiseksi – lentoemännät ryhtyivät personal trainereiksi ja hoitajiksi, kun 10 000 lomautettiin

Vantaan työttömyys tuplaantui viime vuodesta. Vasta perustettu Uudenmaan TE-toimiston ilmailualan tiimi auttaa uusille urille.

12.11.2020

9. Kommentti: Minäkin olen käynyt terapiassa, ja nyt on aika sanoa se ääneen

Harvalla on sujunut aina kuin Strömsössä. Kenelläpä ei olisi kokemusta esimerkiksi hankalasta suhteesta omiin vanhempiin, kiusaamisesta, unettomuudesta tai tuskallisesta erosta.

29.10.2020

10. Rakkaus jatkuu, vaikka kuolema erottaa – My Little Pony ja muut uudenlaiset muistoesineet haudoilla kertovat kaipauksesta

Läheisten muistaminen on muuttunut 2000-luvulla. Kävimme katsomassa, mitä hautausmaille tuodaan kynttilöiden ja kukkien lisäksi.

21.10.2020

11. Tämä kolahti: Tosi rakkaus odottaa ikuisesti – vampyyri Edward rukoilee Jumalalta voimaa suojella Bellaa itseltään

Suosittu vampyyriromantiikka henkii perinteisiä arvoja: seksuaalisuus uhkaa johtaa turmioon, rakkaussuhde on tarkoitettu pysyväksi ja sielun suojeleminen menee kaiken muun ylitse.

16.10.2020

12. Kalapastori hoitaa sieluja ja myy fileitä – ”Kala symboloi myös hengen ravintoa”

Suomen tärkeintä saaliskalaa juhlitaan perinteisillä Stadin Silakkamarkkinoilla.

29.09.2020

13. ”Hämäräperäisiä katoamisia, gangsterisotia ja juoppoutta” – Helsingin virkistyssaaren kautta salakuljetettiin ennen ihmisiä ja pirtua

Eestiluoto on oma valtakuntansa ulkomeren laidalla. Tulli takavarikoi sen rantavesistä kieltolain aikana tuhansia litroja pirtua kerrallaan. ”Oskar taisi olla aika pässi”, tunnetun salakuljettajan perillinen Eva-Mi Sederlöf kuvaa isoisäänsä.

17.09.2020

14. Miljoonakämppien myyminen ei tuntunut enää miltään – Roni Arvonen, 28, jätti menestyksekkään uran ja myi Teslankin

”Yritin täyttää sisäistä tyhjyyttäni ulkoisella materialla, mutta ei sellainen toimi”, Roni Arvonen sanoo.

11.09.2020

15. Kirjailija Selja Ahava uskoo, että intohimot on sisäänkirjoitettu meihin – ”Minua koskettavat tarinat, joissa ihminen uskaltaa ottaa askelia, joita häneltä ei odoteta”

Nainen riistäytyy vapaaksi odotuksista ja Jumala joutuu ahtaalle Ahavan romaanissa, joka kuljettaa 1600-luvun noitavainoista nykypäivän Berliiniin. Jumalan erityisesti rakastamista hyönteisistä tulee sinä aikana katoavaa biomassaa.

09.09.2020

16. Jännät nunnat – esittelyssä kolme hengennaista, joista ei kerrottu historiantunneilla

Mitä yhteistä on soturijohtajalla, matemaatikolla ja bolševikilla, joka pelasti juutalaislapsia joutumasta keskitysleirille? Heistä kaikista tuli nunnia.

19.08.2020

17. Rakastan sinua ja sinua – perinteisen parisuhteen rinnalle nousee vaihtoehtoja: ”Lintuhäkin oven pitää olla auki”

Kahden tai useamman kumppanin kanssa suhteen solmineet suomalaiset kertovat valintansa eduista ja haasteista Parisuhdepäivitys-kirjassa. ”Polyamoria ei sovi joka jaanalle ja jampalle, mutta jotkut elävät niin tyytyväisinä”, seurakunnan perheneuvoja Iiris Koskinen sanoo.

11.06.2020

18. Radiojumalanpalvelus tehdään kelloa tuijottaen – mitä tapahtuu, jos pappi ei pysy aikataulussa?

Pappi Kristiina Hyppölä toimii liturgina Vantaan Kivistön kirkossa nauhoitetussa radiojumalanpalveluksessa, joka kuullaan Yle Radio 1:ssä 7.6.

05.06.2020

19. Tämä kolahti: Olipa kerran tummasävyinen Helsinki, jossa vuoden 2047 teknologia kohtaa historian ja muinaisen kansanuskon

Lukiolaistyttö Verna tasapainolautailee Kalasataman rannoilla romaanissa Helsinki Underground, joka opastaa myös paikallishistoriaan.

02.06.2020