Pihla Tiihonen -haulla löytyi 156 hakutulosta.

1. ”Tyhjä tontti tuntuu viherkeitaalta” – Ensimmäistä satoaan korjaavat kaupunkiviljelijät kertovat aloittelijan mokansa

Merike Mandri siivosi uudelta palstaltaan monta takakontillista autonosia, viinipulloja ja mätää puuta ennen kuin pääsi viljelemään. Härkikseen tottunut Anna Perälä opettelee kokkaamaan tuoreista härkäpavuistaan.

20.08.2019

2. Tytöttely ja pojittelu seis, oma saunavuoro halukkaille – sateenkaariväki haluaa kymmenen parannusta rippikouluun

Kirkko ja kaupunki kysyi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöiltä, miten rippikoulua pitäisi kehittää. Yli sata vastasi.

24.06.2019

3. Hulppeaan rantasaunaan vai tanssimaan? – Tässä ovat parhaat menovinkit ilmaiseen kaupunkijuhannukseen

Pääkaupunkiseudulla voi viettää juhannuksen ilman rahanmenoa ja ruuhkassa matkustamista. Kokot loimuavat, ellei metsäpalovaroitus kiellä.

18.06.2019

4. ”Kamppailin yksin helvettiin joutumisen pelon kanssa” – muunsukupuoliset, transihmiset, homo- ja biseksuaalit sekä muu sateenkaariväki kertoo rippikoulumuistonsa

Yli sata sukupuoli- ja seksuaalivähemmistön jäsentä vastasi Kirkko ja kaupungin rippikoulukyselyyn. Jotkut uskalsivat tulla kaapista rippikoulu- ja isosajan ansiosta.

18.06.2019

5. Koskelan Tarzanista piti tulla biologi, mutta tulikin piispa – Kaisamari Hintikka riisuu piispan asun, heittää löylyä ja kertoo, millaista on elää uudessa roolissa

Saunassa moni suomalainen on aidoimmillaan. Kaisamari Hintikka hikoilee vanhojen ystäviensä kanssa yhteissaunassa. ”Jos siitä kertoo ulkomaalaisille, niin varsinkin jenkit pyörtyvät kauhusta.”

22.05.2019

6. Näin lasten kanssa rukoillaan: äiti sanoo iltarukouksen vaikka puhelimessa marketista

Kirkko ja kaupungin lukijat tuunaavat vanhoja rukouksia lapsilleen ja kehittävät omia perinteitä. Suureen iltarukouskyselyyn tuli 264 vastausta.

23.04.2019

7. Earth Hour pimentää kirkkoja – Kirkko Helsingissä toimii tuuli- ja vesivoimalla, Espoossa luotetaan ydinvoimaan ja fossiilisiin energialähteisiin

Kirkko Helsingissä käyttää 100-prosenttisesti tuulisähköllä ja vesivoimalla tuotettua energiaa. Vantaalla uusiutuvien energialähteiden osuus on 50,5 prosenttia, Espoossa 38,5 prosenttia.

29.03.2019

8. Älykkäät ja harvinaiset mustatakit liittyivät Kallion kirkon naakkaparveen – ”Kirkon torneissa on vetovoimaa”

Kallion kantajengi on hyväksynyt tulokkaat mukisematta. Varislintujen sosiaalisuus ei katso lajirajoja.

12.03.2019

9. Millainen on Jeesuksen luontosuhde? – Helsingin tuomiokirkossa saarnataan ympäristöhaasteista

”Tänä keväänä eniten vaikutusta on äänestämisellä”, sanoo Luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen.

18.02.2019

10. ”Minun rakkauteni ei muutu, olet sitten lesbo tai mies” isä sanoi itseään pohtivalle lapselleen – parikymppinen Arttu on ollut nyt vuoden virallisesti mies

Moni asia on yllättänyt sukupuolensa korjanneen yliopisto-opiskelijan. Suomessa kiistellään parhaillaan siitä, saako lapsille puhua muusta kuin tytöistä ja pojista.

15.02.2019

11. Aura Raulo, 29, tutkii pussailevia hiiriä, järkyttää Oxfordin yliopistossa pyjamahousuillaan ja sukupuoli-identiteetillään sekä nokittelee ateistiguru Dawkinsille

Kirkko ja kaupungin uusi verkkokolumnisti on körtti ja evoluutiobiologi, jonka lempilaji on ihminen: ”Voisimme olla hedelmöitymässä tai hedelmöittämässä melkein koko ajan, mutta sen sijaan rakennamme avaruusasemia.”

11.02.2019

12. Johtaja aloittaa aamunsa adhd-lääkkeellä

Nykyinen työelämä tarvitsee niitä vahvuuksia, joita adhd‑oireisilla usein on. Sitä mieltä on johtoasemassa oleva Jani, joka sai diagnoosin kymmenkunta vuotta sitten.

28.01.2019

13. Supikoirasta tulee helmikuussa henkipatto, jonka saa metsästää omalta pihalta – Seurasaaren söpöjä Instagram-tähtiä kesytettiin pullanpaloilla

Kuka tahansa saa pian pyydystää ja tappaa alueellaan liikkuvan supikoiran. ”Olen huolissani siitä, seuraako uudesta asetuksesta eläinsuojeluongelmia, koska supikoiraa vihataan”, sanoo Helsingin kaupungin ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen.

16.01.2019

14. Anja Jousikari odottaa, että lapsenlapsenlapsi näyttää kieltä – muistisairaat vanhukset kertovat, mikä joulussa on olennaista

Eeva Nurmi, 84, viettää ensimmäisen joulun tekemättä itse "huushollia". Ebba Niilekselä, 90, toivoo eniten rauhaa. Vierailimme Korson vanhustenkeskuksen hoivakodissa.

20.12.2018