Pihla Tiihonen -haulla löytyi 136 hakutulosta.

1. ”Takaisin lähtöruutuun” – Mikan adhd-selvitys jumittaa neljättä vuotta, lääkityksen piiriin päässyt Jani yleni johtajaksi

Viime vuonna julkaistiin Käypä hoito -suositus aikuisten adhd:lle. Hoitoon pääseminen ei ole pääkaupunkiseudulla kuitenkaan helpottunut.

Mon Dec 17 09:40:00 EET 2018

2. Sijaltainen nousee – eläkeläisten muistoissa iltarukous tuntui äidiltä, mutta myös pelotteli kuolemalla

Kirkko ja kaupunki kysyi iltarukousmuistoja, ja noin 270 lukijaa vastasi. ”Mitä jos Jumala pudottaa kuuman kiven päähän?” 69-vuotias nainen mietti lapsena nukkumaan mennessään.

Mon Dec 03 09:45:00 EET 2018

3. Tyytyväisyys parisuhteeseen voi lisääntyä vauvan synnyttyä – parisuhdeonnea suojaavat yllättävät asiat kuten lapsen sukupuoli

Psykologian tohtori Jallu Lindblom jakaa lapsiperheet kuuteen tyyppiin, joista tavallisin on lapselle paras.

Fri Nov 30 13:00:00 EET 2018

4. Testaa, miten parisuhteesi voi – oletko kumppanillesi kaikkein tärkein?

Suhteesta kertoo paljon, uskaltaako siinä riidella ja näyttää läheisyydenkaipuunsa.

Thu Nov 08 11:30:00 EET 2018

5. Onnellisilla pareilla on keinonsa – näin voi selvitä vaikka pettämisestä, pitkistä työmatkoista ja talon rakentamisesta vauva-aikana

Kokenut perheterapeutti Helena Toppari kertoo, miksi jotkut parit pääsevät yli ongelmista, joihin toisten suhde kaatuu. Testaa, mitä parisuhteellesi kuuluu.

Thu Nov 08 11:00:00 EET 2018

6. Tämä kolahti: Yönaiset neuvovat, mitä perheetön nelikymppinen nainen voi elämällään tehdä

Matkustaminen on vastaus kaikkiin kysymyksiin Mia Kankimäen uutuuskirjassa.

Mon Oct 15 09:45:00 EEST 2018

7. ”Halloween on kiva, kun se pelottaa” – Vaahtokarkkikummitukset ja muffinihämähäkit kuuluvat Ninni Rainteen syksyn suosikkijuhlaan

Kahdeksanvuotias helsinkiläinen viettää myös kekriä. Silloin olkipukki palaa.

Mon Oct 15 09:00:00 EEST 2018

8. Kaivosmiehen tyttärestä tuli ympäristöaktivisti ja kersantti – 24-vuotias Riikka Karppinen rikkoo lasikattoja ja ikävöi kotisuota

”En ole koskaan jättänyt mitään tekemättä siksi, että en olisi uskaltanut.”

Tue Oct 09 16:20:00 EEST 2018

9. Tiedätkö jo nämä viisi rohkeaa naista? – Lastenkirja nostaa sankarilliset suomalaisnaiset esikuviksi

”Katsotaan, mitä se yksi tyttö voi tehdä” sanoi Riikka Karppinen, kun nousi vastustamaan ylikansallista kaivosyhtiötä.

Wed Sep 19 09:00:00 EEST 2018

10. Kouluissa kiusataan eniten nyt alkusyksyllä – ”Jos poika ei halua olla kukkulan kuningas, hänet jätetään usein porukasta”

Ujot, räjähtelevät ja joukosta erottuvat lapset joutuvat muita useammin kiusatuiksi. Joissakin luokissa kiusataan huomattavasti vähemmän kuin toisissa. Asiantuntijat ja lukijat kertovat, miksi.

Mon Sep 03 13:30:00 EEST 2018

11. Laulaja Benjamin Peltonen selätti ihmispelon psykologin avulla – ”Itkin isälle, etten uskalla mennä kouluun bussilla”

Instagramista julkisuuteen noussutta laulajaa haukuttiin somessa ja vähäteltiin koulussa. Varsinkin vanhemmat pojat kiusasivat.

Fri Aug 24 12:30:00 EEST 2018

12. Paleface kertoo, miksi menehtynyttä toimittaja-muusikko Perttu Häkkistä muistetaan graffiteilla – tältä muistograffitit näyttävät

Häkkinen kuoli tapaturmaisesti Hakaniemessä, jossa kiveykseen kirjoitetun tekstin ympärille on muodostunut katualttari.

Thu Aug 16 14:30:00 EEST 2018

13. Kirkko Helsingissä hamuaa kauppakeskus Rediin – muotikujan akvaariosta saisi esimerkiksi pop up -perheneuvontaa

– Osallistumme kauppakeskuksessa melkein kaikkeen paitsi Black Fridayhin, visioi kirkkoherra Kari Kanala. Robottipappiakin on mietitty. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää kohtaamispaikasta 16. elokuuta.

Fri Aug 10 16:15:00 EEST 2018

14. Saunominen keksittiin ennen mindfulnessia – "Siihen liittyy jopa new age -henkistä uutta mystisyyttä"

Tuoreessa väitöstutkimuksessa suomalainen sauna on luonnonkirkko, jossa puhdistuvat sielu ja ruumis. Siellä voi vaikka muistella edesmennyttä marsua.

Mon Jul 09 08:00:00 EEST 2018

15. 70-vuotias Raija Hentman on kolunnut yli 140 luontokohdetta pääkaupunkiseudulla nivelrikosta huolimatta – tätä komeaa polkua hän suosittelee

Sipoonkorven Kalkinpolttajanpolku tarjoaa sankkaa metsää, hikisiä nousuja, avaria näköaloja ja laavun. Kulkijoita ei ole liikaa.

Tue May 29 09:00:00 EEST 2018

16. Metrolla metsään, kätketyille hiekkarannoille ja reittiveneelle, joka vie saariin – helppo lähiretki alkaa tästä

Klikkaa metroasemilta luontoretkeilijän ja ulkoilijan löydöt. Esittelyssä kohteet Helsingin ja Espoon jokaisen 25 aseman ympäristöstä.

Fri May 18 10:30:00 EEST 2018

17. Lasten tarpeista vaietaan, koska "syyllisyyden aiheuttaminen vanhemmille on tabu" – evoluutiobiologi neuvoo, miten tuet lapsen hyvinvointia

Sanotaan, että lapselle on tärkeintä, että hänen ympärillään on rakastavia aikuisia. Se on harhaluulo, sanoo tutkija Vienna Setälä-Pynnönen.

Wed May 02 10:00:00 EEST 2018

18. Lähimetsä vähentää pieni- ja suurituloisten terveyseroja – kaupunkilainen tarvitsee luontoa vähintään viisi tuntia kuukaudessa

Pääkaupunkiseudun asukkaat kokevat metsän henkilökohtaisesti tärkeäksi useammin kuin muut suomalaiset. Mika Välipirtti Helsingin Luonnonsuojeluyhdistyksestä vaihtoi työn kansainvälisissä pörssiyhtiöissä kaupunkimetsien puolustamiseen.

Thu Apr 19 11:00:00 EEST 2018