Pihla Tiihonen -haulla löytyi 268 hakutulosta.

 1. Pappi ja homo Aki Kekkonen vaihtoi stuertin hommat kirkon töihin: ”Vähemmistörooli on opettanut asettumaan toisten asemaan”

  Aki Kekkonen on nähnyt, kuinka seksuaalivähemmistöön kuuluviin ihmisiin tutustuminen vähentää ennakkoluuloja heitä kohtaan. Hänet voi tavata Helsinki Pridessa seurakuntien teltassa. 

  13.06.2022

 2. Syrjähyppyjä, sitoutumista, yksinhuoltajuutta ja monenlaista maskuliinisuutta – kevään kirjat saavat katsomaan kotoisia lintuja uusin silmin

  Haarapääskyt pesivät monen kerrostalon räystään alla. Kun pari ikääntyy, naaras alkaa etsiä vakikumppaniaan nuorempaa ja pitkäpyrstöisempää paritteluseuraa. Suurin osa lintulajeista jakaa huoltajuuden yhden kumppanin kanssa, mutta ruokittavilla poikasilla voi olla useampi isä.

  27.05.2022

 3. Lemmikin kuolema surettaa kuin minkä tahansa perheenjäsenen poismeno: ”Kissan menettäminen oli kovempi paikka kuin joidenkin ihmisten” 

  Läheisen eläimen hyvästelleet lukijat kertovat tuskasta, yksinäisyydestä ja tunteidensa vähättelystä. ”Työkaverini totesi, että mitä sinä jotain eläintä suret, kun ihmisiäkin kuolee. Silloin piti taistella, etten olisi motannut häntä.”

  17.05.2022

 4. Viisi vinkkiä nepsy-lapsen vanhemmalle: helpotusta arkeen ja hermoille

  Elämä sujuu, kun aikuinen ottaa huomioon adhd:n tai muun neurokirjon häiriön vaikutukset lapseen. Kokeile päiväkoti-ikäisen tai pikkukoululaisen kanssa.

  29.04.2022

 5. Kirkosta erotaan useimmiten rahan takia: ”Moni on tyytymätön siihen, että kirkollisverojen jälkeen pitää maksaa vielä hautauksestakin”

  Kirkon jäsenmäärän laskua on selitetty suomalaisten maallistumisella sekä kohuilla, jotka ovat liittyneet esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen kohteluun. Tuore tutkimus nostaa kuitenkin talouden tärkeimmäksi lähtösyyksi. Myös pettymys lähiseurakunnan toimintaan voi ajaa ulos.

  21.04.2022

 6. Leipäjonot saavat jakoon poikkeuksellisen vähän ruokaa – lapsiperheet, opiskelijat ja Ukrainan pakolaiset ilmestyivät elintarvikejakoihin, joista yksi pienituloinen ihmisryhmä lähes katosi pandemian myötä

  ”Ruoan hinta on noussut, joten punalaputetut tuotteet menevät entistä paremmin kaupaksi. Niitä päätyy vähemmän hävikkiin ja jakoon avuntarvitsijoille”, Stadin safkan johtaja Anni Heinälä sanoo.

  19.04.2022

 7. Muunsukupuolinen Pietari Jetsonen, 22, lainasi uuden nimensä raamatulliselta esikuvaltaan: molemmat kielsivät Jumalan kolmesti ennen kuin ryhtyivät uskollisiksi seuraajiksi – ”Haluan olla queer-Pietari”

  Pappi piirsi kastemaljan vedellä ristin teologian opiskelija Pietari Jetsosen otsaan ja siunasi nimenmuutoksen kirkossa. ”Kastekaavasta muokattu tilaisuus oli niin kaunis, että itkin melkein silmät päästäni.”

  11.04.2022

 8. ”Lapseni saattoi pienenä saada raivarin siitä, mikä viikonpäivä on” – Maria Mustrannan psykologinen trilleri haastavien ja väkivaltaisten lasten äitiydestä sai alkunsa omasta epätoivosta

  Kirjailija Maria Mustranta kysyy, kuinka paljon vaikutusvaltaa vanhemmilla lopulta on lapsiinsa. Vanhempien ei odoteta ratkaisevan lapsensa lukihäiriötä, mutta käytösongelmat kyllä. ”Kokenut hoitaja ilmoitti, että ei huolehdi lapsestamme enää päivääkään.”

  15.03.2022

 9. Topi Rautiainen, 25, vastaa somessa kärsivällisesti änkyröille, joiden mukaan homoseksuaalisuus vie helvettiin – ”Uskon, että Jumala on kutsunut minut homona papin työhön”

  Helsingin yliopiston teologian opiskelija esittelee viisi väitettä, joita hän joutuu toistuvasti kommentoimaan uskoa ja seksuaalivähemmistöjä käsittelevissä somekeskusteluissa.

  08.03.2022

 10. Tee testi: Oletko hyvässä vireessä, ylikierroksilla vai onko olo kuin elävällä kuolleella?

  Joskus sydän tykyttää vauhdilla ja keskittyminen repeilee. Toisinaan hommat etenevät tahmeasti kuin virransäästötilassa. Testi neuvoo kohti optimivireyttä. 

  04.03.2022

 11. Kurt Främling, 43, kosi Minttu Rauvosta, 31, toisilla treffeillä, kirkkohäät pidetään puoli vuotta myöhemmin – ”Adhd on yksi ominaisuus, joka tekee rakkaastani juuri hänet”

  Pari aikoo välttää uusperheessään edellisten suhteiden ongelmat puhumalla kaikesta ajoissa. Heillä on yhteensä seitsemän lasta neljän ex-puolison kanssa.

  22.02.2022

 12. Ota 10 asiaa huomioon rakkaussuhteessa, johon adhd tai Asperger vaikuttaa – ”Toivottavasti jokaisella omaa tilaa tarvitsevalla on käytössään hiljainen huone”

  Adhd-aikuiset eroavat muita useammin. Pari- ja perhepsykoterapeutti Kaisa Humaljoki huomauttaa, että suhde voi olla hyvä, vaikka se ei kestäisi vuosikymmeniä. ”Jokaisella suhteella on toivonsa ja mahdollisuutensa.”

  16.02.2022

 13. Pyhäkoulumuistoissa opettaja liikuttuu kertoessaan Jeesuksesta, tuore pulla tuoksuu ja karitsatarrat houkuttelevat – ”Muistan edelleen lämmöllä Esteri-tätiä”

  Lukijat lähettivät Kirkko ja kaupungin kyselyyn yli viisisataa tarinaa lapsuutensa pyhäkoulusta. Siellä opittiin herkkujen jakamista tasan, kynttilöiden sytyttämistä ja rukouksia. 

  07.02.2022

 14. ”Sanoin puoliksi vitsillä, että entä jos oletkin autisti?” – Anna, 29, on luonut kihlattunsa Villen, 31, toiminnasta ikään kuin matemaattisen kaavan

  Asperger-ihminen ei kyhnytä kylki kyljessä rakastuneenakaan. Oma tila on tärkeää ja puhe suoraa. Ville arvostaa sitä, että kumppanin ajatuksia ja tarpeita ei tarvitse arvailla.

  04.02.2022

 15. Onni syntyy sivutuotteena – siihen keskittyminen aiheuttaa masennusta, mutta kipeiden tunteiden hyväksyminen lisää hyvinvointia

  Kolme self help -kirjaa antaa reseptinsä parempaan oloon. Omaa suorituskykyä voi lisätä kylmillä suihkuilla, seksillä ja pyjamapäivillä.

  03.01.2022

 16. Uuden ajan veteraanit säpsähtelevät ilotulituksista, rakastuvat ja tukevat toisiaan vuosikymmeniä kriisialueelta paluun jälkeen – ”Kotona äiti sanoi, että sinä olet Petri muuttunut”

  Entiset rauhanturvaajat tietävät, että aseenpiippuun tuijottaminen muuttaa ihmistä, eikä mikään ole yhtä tärkeää kuin rauha. Pikkuasioista kitisemistä ei jaksaisi kuunnella.

  16.12.2021

 17. Valvoja Raija Kalliorinne tuntee Suomen lastenkodit todennäköisesti paremmin kuin kukaan muu – hän tarkastaa sijoituspaikan tavat, kun helsinkiläinen Nico sijoitetaan toiselle puolelle maata

  ”Olen haastatellut ainakin 500 helsinkiläislasta sadoissa lastenkodeissa”, Kalliorinne kertoo. Hän kohtaa yhä uudelleen lasten oikeuksien perusteetonta rajoittamista.

  19.11.2021