Pihla Tiihonen -haulla löytyi 166 hakutulosta.

1. Parikymppiset puhuvat Jumalalle kuten heille lapsena opetettiin: ”Äidin poismenon jälkeen olen rukoillut saman iltarukouksen itsekseni”

Nuoret aikuiset kertovat, että rukous on rakas rituaali, joka tuo turvaa ennen nukahtamista. Rukouksen kohde voi olla universaali korkeampi voima, jossa yhdistyvät eri uskonnot.

29.11.2019

2. Sakari Hukka, 21, pätkäpaastoaa, nousee aamuyöllä meditoimaan ja juoksee tähtien alla – Z-sukupolvi elää hengellisyyttä omalla tavallaan

Parikymppisten Z-sukupolvi ottaa vaikutteita eri uskonnoista. Siviilipalvelusmies Sakari Hukka on kasvanut evankelis-luterilaiseen uskoon, jota hän täydentää buddhalaisella zenmeditaatiolla, krishnaliikkeen pyhillä teksteillä ja itseään kurittamalla.

21.11.2019

3. Helsingin Kalasataman paikalla oli hurja satama, jota poliisikin vältteli – uusille asukkaille jaetaan värikäs historiikki

Menneisyys on kuorittu Kalasatamasta pois nimeä ja maa-ainesta myöten. Ennätyskorkeat tornitalot rakennetaan alueelle, jolla tehtiin ennen ennätyksiä lähinnä lapsikuolleisuudessa.

31.10.2019

4. Nuusa Niskala, 31, on pappi ja punkkari, joka tahtoo taistella Jumalan mukana – ”Yhteiskunnassa ja kirkossa tarvitaan kaaosta”

Ylen dokumentin päähenkilö huutaa ensin mikrofoniin punk-keikalla ja veisaa sitten virren kastejuhlassa. Hän on kohdannut pappina rankkoja ennakkoluuloja, eikä punkkarienkaan kanssa ole aina helppoa.

21.10.2019

5. Kerro seksuaalisesta ahdistelusta uskonnollisessa yhteisössä

Oletko kokenut tai nähnyt ahdistelua, seksuaalista väkivaltaa tai lasten hyväksikäyttöä uskonnollisessa yhteisössä, esimerkiksi seurakunnassa? Vastaa nimettömänä kyselyyn, jonka pohjalta kirjoitetaan lehtiartikkeli.

14.10.2019

6. Parhaat retkikohteet lapsille – kokeneet luontoseikkailijat vinkkaavat suosikkinsa pääkaupunkiseudulla

Retkikirjailija Raija Hentman Vantaalta, hirvisafariopas Joni Valkila Helsingistä ja cityeläintutkija Mia Vehkaoja Espoosta tuntevat lähimetsänsä tarkasti.

09.10.2019

7. Tämä kolahti: Esseekokoelma Villi ihminen raatelee luontohaaveet ja antaa masennukselle syyn

Riikka Kaihovaara kertoo, miksi arki tuntuu joskus lattealta, kansallispuistoissa vaelletaan jonossa ja sudet herättävät vihaa. Hän löytää kesyttämättömän luonnon jättömailta.

27.09.2019

8. Liito-orava hyppäsi päin naamaa Helsingin Munkkivuoressa – ”Silmäkulma on hellänä”

Uhanalaisia kurreja liitelee Munkkivuoressa niin paljon, että paikallisessa Facebook-ryhmässä vitsaillaan jo kypärän ja suojalasien tarpeesta iltalenkillä.

27.09.2019

9. Cityeläinten salattu elämä – piilokamerat kuvasivat ihmisten lähellä hiippailevia villejä nisäkkäitä vuoden ajan

Kuudenkymmenen riistakameran ottamat ainutlaatuiset kuvat yllättivät tutkijatohtori Mia Vehkaojan. Pääkaupunkiseudun ketut eivät väistä juuri mitään.

26.09.2019

10. Käpyläläinen Joni Valkila vetää lähisafareita, joilla on hirvitakuu – video näyttää, millainen kuhina ulkona käy, kun ihmiset nukkuvat

Safarilla näkyi yhden aamun aikana kymmenen hirveä ja valtavasti kauriita vain 40 minuutin automatkan päässä Helsingistä. Hirvisafareita vetävä Valkila oli lapsena Jehovan todistaja, joka odotti leikkejä villieläinten kanssa paratiisimaassa.

05.09.2019

11. ”Tyhjä tontti tuntuu viherkeitaalta” – Ensimmäistä satoaan korjaavat kaupunkiviljelijät kertovat aloittelijan mokansa

Merike Mandri siivosi uudelta palstaltaan monta takakontillista autonosia, viinipulloja ja mätää puuta ennen kuin pääsi viljelemään. Härkikseen tottunut Anna Perälä opettelee kokkaamaan tuoreista härkäpavuistaan.

20.08.2019

12. Tytöttely ja pojittelu seis, oma saunavuoro halukkaille – sateenkaariväki haluaa kymmenen parannusta rippikouluun

Kirkko ja kaupunki kysyi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöiltä, miten rippikoulua pitäisi kehittää. Yli sata vastasi.

24.06.2019

13. Hulppeaan rantasaunaan vai tanssimaan? – Tässä ovat parhaat menovinkit ilmaiseen kaupunkijuhannukseen

Pääkaupunkiseudulla voi viettää juhannuksen ilman rahanmenoa ja ruuhkassa matkustamista. Kokot loimuavat, ellei metsäpalovaroitus kiellä.

18.06.2019

14. ”Kamppailin yksin helvettiin joutumisen pelon kanssa” – muunsukupuoliset, transihmiset, homo- ja biseksuaalit sekä muu sateenkaariväki kertoo rippikoulumuistonsa

Yli sata sukupuoli- ja seksuaalivähemmistön jäsentä vastasi Kirkko ja kaupungin rippikoulukyselyyn. Jotkut uskalsivat tulla kaapista rippikoulu- ja isosajan ansiosta.

18.06.2019

15. Koskelan Tarzanista piti tulla biologi, mutta tulikin piispa – Kaisamari Hintikka riisuu piispan asun, heittää löylyä ja kertoo, millaista on elää uudessa roolissa

Saunassa moni suomalainen on aidoimmillaan. Kaisamari Hintikka hikoilee vanhojen ystäviensä kanssa yhteissaunassa. ”Jos siitä kertoo ulkomaalaisille, niin varsinkin jenkit pyörtyvät kauhusta.”

22.05.2019

16. Näin lasten kanssa rukoillaan: äiti sanoo iltarukouksen vaikka puhelimessa marketista

Kirkko ja kaupungin lukijat tuunaavat vanhoja rukouksia lapsilleen ja kehittävät omia perinteitä. Suureen iltarukouskyselyyn tuli 264 vastausta.

23.04.2019

17. Earth Hour pimentää kirkkoja – Kirkko Helsingissä toimii tuuli- ja vesivoimalla, Espoossa luotetaan ydinvoimaan ja fossiilisiin energialähteisiin

Kirkko Helsingissä käyttää 100-prosenttisesti tuulisähköllä ja vesivoimalla tuotettua energiaa. Vantaalla uusiutuvien energialähteiden osuus on 50,5 prosenttia, Espoossa 38,5 prosenttia.

29.03.2019