Aikuista lasta etsimässä
Naisen usko törmää miehen uskon menetykseen.

Naisen usko törmää miehen uskon menetykseen.

Aikuista lasta etsimässä

Stephen Frears: Philomena.


Teini-ikäinen tyttö tulee vuonna 1952 Irlannissa raskaaksi ja lähetetään nunnien luo luostariin. Hän synnyttää siellä pojan, mutta menettää tämän Yhdysvaltoihin adoptioon. Eläkevuosiinsa asti nainen on etsinyt tietoa siitä, mihin hänen lapsensa joutui ja miten tämän kävi.

Parhaillaan elokuvateattereissa pyörivä Stephen Frearsin tosipohjainen elokuva Philomena heijastelee kovia asenteita: syntisestä seksistä seuraa ansaittu rangaistus ja ankaraa työntekoa. Lisäksi elokuvassa on kirkollisia salaisuuksia ja vaikenemista, jopa suorastaan harhaan johtamista.

Philomena, Judi Denchin näyttelemä nainen, saa Amerikkaan suuntautuvaan lapsenetsintään seurakseen työttömän toimittajan Martinin (Steve Coogan). Heidän keskusteluissaan naisen usko törmää miehen uskon menetykseen ja naisen hellyttävä amerikkalaisen elämänmenon ihmettely kaiken nähneen toimittajan väsähtämiseen. Samalla molempien ymmärrys kuitenkin kasvaa.

Kun pojan kohtalo selviää, tarinasta kohoaa elokuvan suuri teema: miten voi antaa anteeksi niille, jotka ovat tehneet itselle väärin? Philomenan vastaus on selvä: vihaamalla ei jaksa elää.

Jaa tämä artikkeli: