null Aikuisten värityskirjat ovat nyt supersuosittuja

Kuva: Jukka Granstrom

Kuva: Jukka Granstrom

Hyvä elämä

Aikuisten värityskirjat ovat nyt supersuosittuja

Myydyimpien tietokirjojen kärkisijoja hallitsevat nyt aikuisten värityskirjat. Tarkka värittäminen purkaa stressiä ja irrottaa arjesta. Ei ihme, että moni on koukussa niihin.

Istahdan värityskirjani ääreen, vaikka pitäisi tehdä aivan muuta. Vedän vielä nuo sulat kirkkaan oranssilla. Ohuet ääriviivat, joiden muodostamat kuviot täytän tussilla tarkasti – ei yhtään viivan yli. Lintu saa monivärisen asun.

Pitkät siipisulat odottavat vielä värikylpyä. Keskityn työhön. Tasainen, rytmikäs käden liike tekee selkeää värivanaa. Hengitän rauhallisesti ja annan ajatusteni vaeltaa.

Kun siivet ovat valmiita, katselen seuraavaksi pöllön kasvoja. Ne odottavat kutsuvina.

Tarkastelen kahtakymmentäviittä eriväristä tussiani edessäni ja mietin. Onko noiden komeiden otsatöyhtöjen väri musta vai ruskea? Tartun tummanruskeaan kynään. Töyhtöjen ulkoreunojen värivalinta jää vielä avoimeksi. Palaan siihen myöhemmin.

Pikkutarkka värittäminen vie mukanaan. Pöydälle levittämästäni aikuisten värityskirjan jokaiselta aukeamalta löytyy perhosia sekä muita eläimiä, lehtiä, kukkia ja muita hyvin yksityiskohtaisia kuvioita, jotka koukuttavat.
 

Hengitän rauhallisesti ja annan ajatusteni vaeltaa."


Nyt pitäisi lopettaa ja tehdä aivan muuta. Jatkan kuitenkin. Pari minuuttia vielä ja sitten stop. Tekisi kuitenkin mieli täyttää vihreällä loput tammen lehdet. Olen tiukkana itselleni enkä jatka enää.

Lasken värit kädestäni ja etäännytän itseni kuvioiden maailmasta. Nyt on keskityttävä siihen, mihin alun perin pitikin: tämän jutun kirjoittamiseen. Jutun aiheena on, mikä aikuisten värityskirjoissa viehättää. Taisinkin jo hieman avata aihetta sinulle, hyvä lukija.

Värittäminen auttaa keskittymään

Siis mikä taika värityskirjoissa on?

Mekaaninen ja tarkka tekeminen rentouttaa. Se on helppoa, mutta hidasta ja tarkkaa. Työ on näkyvää ja lopputulos täysin omissa käsissä. Meditatiivisessa tekemisessä stressi lievenee, ajatukset ja mieli kirkastuvat. Värittämisen sanotaan myös auttavan keskittymään esimerkiksi luennolla. Ei ihme, että moni on jäänyt koukkuun.

Kirjakaupoissa on tarjolla lukuisia eriaiheisia värityskirjoja, jotka on suunnattu aikuisille, lähinnä naisille. Suosittuja teemoja ovat kukat ja muut kasvit, geometriset kuviot sekä eläimet, etenkin perhoset.

Nettikirjakaupoista löytyy lisäksi muun muassa raamatullisia ja juutalaisia värityskirjoja sekä itämaisia mandala-aiheita.
 

Työ on näkyvää ja lopputulos täysin omissa käsissä."


Aikuisten värityskirjat levisivät tuttavapiirissäni vauhdilla kevään ja kesän aikana.

Innostus iski minuun nähtyäni Facebookissa ystäväni väritystyön. Seuravana päivänä hankin puutarha-aiheisen kirjan ja kuvasin valmiiksi saamani työn Facebook-seinälleni.

Toinen ystäväni innostui siitä heti, kysyi ostopaikkaa ja lähti kirjakauppaan. Innostuksen ketju jatkui, kun hän latasi nettiin kuvia valmiista väritystöistä. Mistä tuollaisia saa, häneltä udeltiin.

Mitä tapahtui pari tuntia sitten keittiön pöydälle jättämälleni värityskirjalle? 18-vuotias tyttäreni huomasi sen, istahti alas, käänsi esiin uuden sivun, otti käteensä tussin ja aloitti.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Värityskuvat sopivat aikuisille ja lapsille – lataa täältä itsellesi sopiva ja väritä!

Hyvä elämä

Lataa kuvia pdf-tiedostoina kuvien alla olevista linkeistä. Printtaa. Keskity ja nauti.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.