null Älä pelkää

Älä pelkää

Te saatte puolustajan; minä lähetän hänet Isän luota. Hän, Totuuden Henki, lähtee Isän luota ja todistaa minusta. Joh. 15:26  

Kummilapsi teki tiukan kysymyksen: "Mitä sinä pelkäät ihan kaikkein eniten?" Monenlaisia asioita tuli mieleeni. Keskustelimme yhdessä peloista ja esiin nousivat muun muassa sota, luonnonkatastrofit ja tärkeiden ihmisten tai oman terveyden menettäminen. Keskustelun myötä selvisi, että kysymyksen takana oli pelko mennä uuteen ryhmään. Lapselle ja nuorelle, niin kuin aikuisellekin, on tärkeää, että kuuluu joukkoon, eikä ole ulkopuolinen.

Ensi sunnuntain evankeliumitekstissä olevat Jeesuksen sanat kohdistuivat pelkääville opetuslapsille ja muille Jeesuksen seuraajille. Tuolloin eläneiden kristittyjen elämää saattoi useinkin hallita pelko, sillä vaino ja jopa kuolemanvaara olivat todellisia.

Jeesuksen sanat olivat rohkaisevia. Hän lupasi seuraajilleen puolustajan, Pyhän Hengen, Totuuden Hengen. Ihmisten ei tarvitse jäädä pelkojensa kanssa yksin.

Pyhä Henki on voima, joka voi muuttaa pelon rohkeudeksi. Pyhän Hengen kautta saamme kokea Jumalan läsnäolon elämässämme. Tässä läsnäolossa on meidänkin turvallista elää. "Rukoilen, Herra, yhä: Henkesi lahjoita. Sytytä valo pyhä, mieleni kirkasta. Yön usvat aamu voittaa, taas uusi päivä koittaa, saan elää armosta" (virsi 124).

Ensi sunnuntai on 6. sunnuntai pääsiäisestä. Sen aihe on Pyhän Hengen odotus. Alttarilla on valkoinen liina ja neljä kynttilää.
Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 27:1–3, 7–9, Jes. 44:1–5, Room. 8:12–17 ja Joh. 15:26–16:4.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.