Alaston kakku
Mikäli lontoolaista huippuleipuria on uskominen, tässä on vuoden kuumin kakkutrendi häissä.

Mikäli lontoolaista huippuleipuria on uskominen, tässä on vuoden kuumin kakkutrendi häissä.

Alaston kakku

29-vuotias lontoolainen Lily Vanilli on julkkisten ja hääparien ihailema artesaanileipuri. Vanillin mukaan päällystämättömät kakut tulevat olemaan tämän vuoden hääkakkutrendi. Itse hän koristelee sokerikakkupohjista kootun hääkakun hedelmillä, syötävillä kukilla sekä tomusokerilla.

Hääasiantuntijoiden mukaan myös vaihtoehtokakut ovat nousussa. Yhä useampi hääpari valitsee kakun sijaan muffinsseista, donitseista tai vaikka vohveleista kootun tornin. Suolaisen ystävät kokoavat pizzoista, susheista tai erilaisista juustoista kakkua mukailevan pinon.

Etenkin hääkakun koristeissa on mahdollisuus ilotella. Taitava sokerileipuri tekee mitä mielikuvituksellisemman koristeen kakun kaunistukseksi, mutta valmiskoristeissakin on runsaasti vaihtoehtoja. Verkkokauppa Confetti myy humoristisia kakkukoristeita, joissa morsian vaikkapa kalastaa sulhasen ongella kakun reunalta tai pariskunta kaasuttelee moottoripyörällä kakun huipulla.

Kakku voi kertoa myös morsiusparin yhteisestä harrastuksesta tai intohimosta. Maailmalla on nähty jo pitkään Tähtien sota -teemaisia kakkuja (ja morsiuspareja), mutta nyt erilaiset zombie- ja hirviöviritelmät näyttäisivät olevan nousussa. Hurjimmissa sulhaselta on pää irti ja mansikkahilloveri valuu pitkin kakun kylkiä.

Jaa tämä artikkeli: