null Alfa-kurssi vei Sonja Holapan harppauksen lähemmäksi Jumalaa

Espoolainen Sonja Holapalle Alfa-kurssin käyminen merkitsi paljon. Hänen mukaansa kurssi on yhteiskristillinen ja siellä on lupa myös epäillä ääneen.

Espoolainen Sonja Holapalle Alfa-kurssin käyminen merkitsi paljon. Hänen mukaansa kurssi on yhteiskristillinen ja siellä on lupa myös epäillä ääneen.

Alfa-kurssi vei Sonja Holapan harppauksen lähemmäksi Jumalaa

Sonja Holappa meni kristinuskon perusteita käsittelevälle Alfa-kurssille muutama vuosi sitten, koska halusi keskustella elämän tarkoituksesta ja uskonasioista.

Olet käynyt kristinuskon perusteita Alfa-kurssin ja nyt olet samaisen kurssin vetäjänä. Miten kiinnostuit aiheesta, Sonja Holappa?

Halusin keskustella elämän tarkoituksesta ja uskonasioista muiden näistä asioista kiinnostuneiden kanssa. Alfa-kurssi tarjosi siihen hyvän tilaisuuden.

Mitä kurssi merkitsi sinulle?

Paljon. Se oli merkittävä askel lähemmäksi Jumalaa ja Jeesusta. Kurssilla papit ja muut puhujat alustivat kristinuskoon liittyvistä aiheista omakohtaisilla kokemuksilla höystettynä ja sen jälkeen aiheista pääsi keskustelemaan ryhmässä. Molemmat olivat todella tärkeitä osia kurssia.

Onko kurssi tarkoitettu tosiuskovaisille?

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka etsivät elämän tarkoitusta ja haluavat selvittää tai selventää suhdettaan Jumalaan ja kristinuskoon. Se sopii siis ainakin uskonasioista hiljattain kiinnostuneille, ateisteille tai vaikka vain tiedollista sisältöä etsivälle. Tosiuskovakin huomaa vasta-alkajan voivan opettaa häntä.

Millaista Jumala-kuvaa kurssilla välitetään?

Se välittää kuvaa Jumalasta, joka kutsuu ihmisiä yhteyteensä poikansa Jeesuksen kautta.

Onko kurssilla lupa epäillä ääneen?

Ilman muuta. Kurssilla ei tarvitse tunnustautua minkään uskonnon edustajaksi. Epäileminenkin on eräänlaista etsintää ja hapuilua Jumalan yhteyteen.

Millaista käsitystä kristinuskosta Alfa-kurssi edustaa?

Alfa-kurssi on yhteiskristillinen ja kertoo kristinuskon perusteiden kautta Jumalan rakkaudesta ihmistä kohtaan ja kuinka se vaikuttaa jokapäiväisessä elämässä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: