null Aloita alushousuista!

Aloita alushousuista!

Sanaparista "reilut alushousut" tulee mieleen parhaat päivänsä nähneet lötköttävät kalsarit. Väri on jo vähän virttynyt ja kuminauhakin antaa periksi hieman enemmän kuin olisi tarpeen. Mutta maailma muuttuu. Nyt "reilut alushousut" tarkoittaa Reilun kaupan alushousuja, joita valmistaa muun muassa brittiläinen alusvaatemerkki Pants to Poverty.

Reilun kaupan alushousuja tehdään sekä miehille että naisille, useissa eri väreissä ja malleissa. Housut on valmistettu — totta kai — luomupuuvillasta.

Kalsareiden valmistusmaa on Intia, jossa puuvillan kasvattajat saavat viljelystään kunnollisen korvauksen. Eettisyyteen pyritään koko tuotantoketjussa: lapsityövoiman käyttö on kielletty, työajat ovat kohtuulliset, kuljetuksessa suositaan meri- ja maaliikennettä ja pyrkimyksenä ovat pitkät asiakassuhteet, jotta kaikki kalsareiden tekoon osallistuvat voisivat kehittää toimintaansa.

Ympäristöstä huolestuneille eettiset ja ekologiset alushousut ovat kauan odotettu uutuus, sillä kalsareita tulee harvemmin ostettua kierrätettyinä. Nyt päivän — ja maailman parantamisen — voi aloittaa oikeanlaisilla alushousuilla.

Suomessa eettisiä alushousuja myy muun muassa www.vihreakauppa.com.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.