Arkkipiispalta surunvalittelut Afganistanin surmatyön johdosta

Arkkipiispalta surunvalittelut Afganistanin surmatyön johdosta

Arkkipiispa Kari Mäkinen on esittänyt surunvalittelunsa Afganistanissa surmattujen Kansanlähetyksen avustustyöntekijöiden omaisille. Kaksi Kansanlähetyksen työntekijää sai surmansa keskiviikkona.

– Tänään muistan Jumalan edessä Afganistanissa surmattuja Kansanlähetyksen avustustyöntekijöitä ja menehtyneiden omaisia. ”Autuaita ovat rauhantekijät.” (Matt. 5:9), Mäkinen kirjoittaa.

– Jumala, anna voimia, anna ihmisiä surevien rinnalle, auta, ettei iankaikkisen elämän toivo peittyisi surun ja käsittämättömyyden alle.

Arkkipiispa nostaa viestissään esiin myös muut viime aikojen traagiset tapahtumat.

– Kuoleman, sodan ja väkivallan viestit niin Gazasta, Ukrainasta ja Syyriasta ovat järkyttäneet mieliämme viime päivinä. On syytä hiljentyä rauhanrukoukseen maailman kriisipesäkkeissä väkivallan, sorron, pelon ja kuoleman uhan alla elävien puolesta.

– Jumala anna maailmaasi rauhantekijöitä. Anna viisautta ja voimaa edistää rauhaa omassa ja maailman elämässä.

Avustustyöntekijöillä vuosien kokemus

Kaksi suomalaista avustustyöntekijää sai surmansa ampumavälikohtauksessa Länsi-Afganistanissa. Surmatut naiset olivat Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähettämiä avustustyöntekijöitä.

Kyse on Kansanlähetyksen pitkäaikaisista työntekijöistä, joilla molemmilla oli vuosien kokemus terveydenhoitotyöstä alueella.

Kansanlähetys toimii Afganistanissa yhteistyössä kansainvälisen IAM-avustusjärjestön kanssa. Kansanlähetys tekee Afganistanissa mielenterveystyötä, kehittää sosiaalityötä sekä parantaa erityisesti naisten ja vammaisten asemaa ja toimintamahdollisuuksia.

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seitsemästä lähetysjärjestöstä. Kansanlähetyksellä on 72 ulkomaantyöntekijää, jotka toimivat lähetystyössä Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa ja Oseaniassa.

Jaa tämä artikkeli: