Arvio: Juice kammosi auktoriteetteja
Juice Leskinen esiintyy itsenäisyyspäivän juhlissa Jäähallissa Helsingissä 1986.

Juice Leskinen esiintyy itsenäisyyspäivän juhlissa Jäähallissa Helsingissä 1986.

Arvio: Juice kammosi auktoriteetteja

Antti Heikkinen: Risainen elämä. Juice Leskinen 1950–2006. Siltala 2014.


Juice Leskinen oli suomalaisen rockin eturintamassa 1970-luvun puolivälistä lähtien. Antti Heikkisen vaikuttava elämäkerta kertoo, miksi Juice oli sellainen kuin oli.

Ystävilleen Juice Leskinen oli läheinen, mutta tunteitaan hän osasi käsitellä parhaiten lauluissaan. Onnellisimmillaan Juice oli keikoilla, mutta hauskanpito muuttui vuosien varrella pakonomaiseksi elämäntavaksi.

Juicelle tärkeitä elämän rajapintoja olivat nainen ja idea Jumalasta. Uskovaisiin hänen oli vaikeaa suhtautua myönteisesti. Juicen maailmassa Jumalalla ei ollut enää tilaa toimia, sillä ihmiset olivat pilanneet kaiken vakavuudellaan, tekopyhyydellään ja kaksinaismoraalillaan.

Elämäkerta kuvaa Juice Leskisen auktoriteettikammoa, mutta vähän myös hänen jumalakuvaansa. Oman isän varhainen menetys ja klassisen pahan isäpuolen astuminen näyttämölle merkitsivät lapsuuden loppua ja varjoa niin yksityiselämässä kuin teksteissäkin. Oli lopulta parempi epäillä ja olla vähän syrjästäkatsoja, koska tavallaan kaikki oli jo menetettyä.

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi