null Arvio: Rokkari muistelee ukkiaan

Arvio: Rokkari muistelee ukkiaan

Rolling Stones -legenda Keith Richards kirjoitti lastenkirjan.

Keith Richards, yksi maailman kuuluisimmista kitaristeista ja The Rolling Stones -yhtyeen perustajajäsen, näyttää nyt pehmeämpää puoltaan. Häneltä on nimittäin ilmestynyt lastenkirja. Sen nimi kertoo olennaisen: Ukki ja minä – Tarina isoisästäni ja ensimmäisestä kitarastani. Lukijoita kirjalle löytynee omasta takaa, sillä rokkarilla on 350 kitaransa lisäksi viisi lasta ja viisi lastenlasta.

Richardsin oman lapsuuden suurin sankari oli isoisä, ukki Gus, joka alun perin johdatti hänet musiikin pariin. Ukki ja minä -kirja onkin lämpimän nostalginen muistelu Keithin lapsuusvuosista, ukista ja siitä, miten Keith ensimmäisen kerran rakastui soittimiin ja ennen kaikkea kitaraan.

Ukki Gus on kirjan pikkupojalle vapauteen ja luovuuteen kannustaja. Hänen kanssaan voi kävellä minne sattuu haluamaan ja kuunnella hänen hyräilevän kokonaisia sinfonioita, nukkua puun alla tähtien valossa, mennä soitinkauppaan katselemaan soitinkorjaajien työtä ja lopulta oppia soittamaan kitaraa.

Ukki ja minä on todellinen hyvän mielen kirja. On hauska lukea siitä, miten yli 50 vuotta maailmaa kiertäneen Richardsinkin muistot vievät asioihin, jotka ovat meille useimmille tärkeimpiä: perheeseen ja lähimpiin ihmisiin. Keith Richardsin tyttären Theodora Richardsin sympaattisen kotikutoinen kuvitus luo siihen kauniisti pysähtynyttä 1950-luvun Lontoon tunnelmaa.

Kirja on mainio lahjavaihtoehto Rollari-ukeille, -vaareille ja -papoille – yhdessä lapsenlapsen kanssa luettavaksi.

Keith Richards ja Theodora Richards: Ukki ja Minä. Like 2015.

Jaa tämä artikkeli: