null Arvio: Terrorismi näkyy nyt pohjoismaisissa dekkareissa

Hyvä elämä

Arvio: Terrorismi näkyy nyt pohjoismaisissa dekkareissa

Dekkarit saavat miettimään, minne kaikkialle terrorismin lonkerot voivat oikein ulottuakaan.

Vähemmän nationalismia, kiitos!

Norjalaisen Anne Holtin kirjassa Tuntematon uhka (Gummerus) räjähtää islamilainen kulttuurikeskus, jossa kuolee 23 ihmistä. Kuka haluaa pahaa ihmisille, jotka haluavat vain elää elämäänsä ja olla norjalaisia muslimeja?

Holt nostaa taitavasti esiin asenteita, joilla maahanmuuttajiin suhtaudutaan, eikä lopputulos ole lainkaan odotettu. Olennaisia kysymyksiä, hyviä vastauksia ja harras toive: vähemmän nationalismia, kiitos!
 

Kiinnostavasti poliisin kansainvälisestä tiedustelusta

Leif GW Perssonin Pommimies ja hänen naisensa (Otava) on dekkarin ystäville oikea herkkupala. Kansainvälinen terrorismi uhkaa nyt Ruotsin kuningasperhettä kansallispäivän juhlissa Skansenilla. Kuka on asialla ja miksi?

Persson avaa taitavasti ruotsalaista yhteiskuntaa ja poliisin tiedustelutyötä – myös kansainvälistä. Hänen henkilöissään on syvyyttä ja särmää. Naiset nousevat tutkimuksen keskukseen, eikä se tunnu olevan miespuolisille työtovereille ongelma. Virkistävää, ettei kukaan ole renttu.
 

Hyytävä kuva tulevaisuuden Suomesta

Risto Isomäen kirjassa Haudattu uhka (Tammi) maalataan hyytävä kuva tulevaisuudesta: Isis on Suomessa ja itsenäisyyspäivän juhlissa sairastuu äkkiä tuhansia ihmisiä. Kuolonuhrien luku kasvaa ja Suomi on pian kansainvälinen uutinen. Mutta mitä Isis puuhaa Olkiluoto 3:n läheisyydessä?

Isomäki pistää arvoitusta ratkovat henkilönsä luennoimaan ydinvoiman vaaroista. Täyttä ja kiinnostavaa asiaa, mutta henkilöhahmot eivät luennoimisesta syvene vaikka toimintaa riittää.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.