null Auttoiko vaalikone?

Auttoiko vaalikone?

Ikäihmisten nettikerhossa Pähkinärinteessä tutustuttiin ke 3.10. vaalikoneisiin.

Elvi Tapio, 68

Mikä toi sinut nettikerhoon?

— Lapset ostivat minulle tietokoneen, ja he ovat tarpeen mukaan opastaneet minua sen käytössä. Huomasin kerhon Vantaan Laurista, ja tulin hakemaan täältä vähän apua. Aloitin kerhossa keväällä 2010. Käytän tietokonetta lähinnä pankkiasioihin ja siihen, että katson joitakin väliin jääneitä tv-ohjelmia.

Mitä vaalikoneista selvisi?

— Vaalikoneet ovat mielenkiintoisia. Tutkimme niitä täällä kerhossa eduskuntavaalienkin aikaan. Osaan vaalikoneiden kysymyksistä on vaikea vastata. Oman nykytilanteeni pohjalta minun oli helppo ottaa kantaa terveyspalveluihin ja vanhustenhoitoon. Mutta jos tarvitsisin enemmän noita palveluita, voisi kannan ottaminen olla vaikeampaa.

Pisteillä 1–5, paljonko annat nettikerholle?

— Annan täydet 5 pistettä nettikerhon idealle. Monilla ikäpolveni ihmisistä netin käyttö on hakusessa.

Tapani Peltonen, 80

Mikä toi sinut nettikerhoon?

— Olen nyt täällä toista kertaa. Huomasimme vaimoni kanssa kerhon lehdestä, ja tulimme tänne yhdessä. Meillä on kotona tietokone, ja jonkin verran sillä on leikitty. Töissä ollessamme opimme kumpikin jonkinlaiset alkeet koneen käytössä.

Mitä vaalikoneista selvisi?

— Olen katsonut vaalikoneita ennenkin. Tuntuu, että kaikissa vaalikoneissa kysymykset ovat vaikeita. Voisi vastata noin ja toisaalta näin. Jos askartelee kysymysten kanssa, oppii ainakin tietämään asiat, joita kunnallispolitiikassa ja valtuustossa käsitellään. Yksi ikuisuuskysymys on, pitäisikö joitain määrärahoja korottaa ja lisätä veroja, vai vähentää ja pienentää.

Pisteillä 1–5, paljonko annat nettikerholle?

— Idea on erinomainen, mutta annan varovaisesti 4 pistettä lyhyen kokemukseni perusteella.

Riitta Sivenius, 66

Mikä toi sinut nettikerhoon?

— Kerho syntyi minun ideastani lokakuussa 2009. Eläkkeelle jäätyäni halusin antaa tietoasiantuntijan osaamiseni käyttöön. Olin huomannut eräässä yhdistyksessä, että monet fiksut naiset eivät ymmärtäneet tietokoneesta ja sähköpostista juuri mitään. Monilla oli yhteinen sähköpostiosoite puolison kanssa, vaikka viestit voivat olla hyvin henkilökohtaisia. Ehdotin kerhoa Hämeenkylän seurakunnalle, ja se hankki kaksi läppäriä kerhon käyttöön.

Mitä vaalikoneista selvisi?

— Kokeilimme Vantaan Sanomien ja Helsingin Sanomien vaalikoneita. Ylen vaalikone ei ollutkaan vielä käytössä. Kysymyksiä on kiinnostava katsoa ja vastailla niihin, mutta vaalikoneen tulos ei vaikuta äänestyspäätökseeni.

Pisteillä 1–5, paljonko annat nettikerholle?

— Annan 5 pistettä kerholaisten sitkeydelle.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.