Ay-pomo Tero Ristimäki saarnaa Työn messussa 5.11.
– Sote-uudistus vaikuttaa Talentian jäsenten työhön ja vielä enemmän sosiaalipalveluja tarvitsevien ihmisten arkeen, sanoo puheenjohtaja Tero Ristimäki.

Ay-pomo Tero Ristimäki saarnaa Työn messussa 5.11.

Kirkkokahveilla keskustellaan Suomi 100 -hengessä työn suuresta muutoksesta.

Ammattiliitto Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki, saarnaat Työn messussa 5.11. Olet varmaan tottunut vähän toisenlaisiin "saarnapönttöihin"?

– Kyllä. Oman työni "saarnat" ovat hyvin erilaisia tilanteita: jäsentilaisuuksia, päättäjille ja poliitikoille puhumista, keskustelua ja neuvottelua ja kokoustamista. Iso asia tällä alalla on sote-uudistus. Missä olosuhteissa Talentian jäsenet, sosionomit ja sosiaalityöntekijät, tekevät työtään uusissa rakenteissa? Ja vielä tärkeämpää: mikä on sosiaalipalveluja ja sosiaalityötä tarvitsevien ihmisten tulevaisuus uusissa rakenteissa?

Mistä aiheesta aiot puhua?

– Järjestäjät toivoivat minun viittaavan tekstiin, jossa puhutaan maan suolasta. Se herätti minussa ajatuksia kolmesta teemasta. Ensinnäkin, mitkä ovat nyky-yhteiskuntamme arvot ja ihmiskuva? Mikä on sosiaalityön etiikka? Mitä on empatia?

Milloin viimeksi kävit kirkossa?

– Se liittyy yleensä perhejuhliin. Edelliset kerrat ovat nuorimman pojan valatilaisuus, joka tosin pidettiin taivasalla, ja ensimmäisen lapsenlapseni kastetilaisuus.

Onko ammattiyhdistysliikkeen ja kirkon välillä nykypäivänä jännitteitä?

– Talentian näkökulmasta ei ole. Koska edustan akavalaista yhteisöä, käymme työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluita kirkon kanssa. Olemme siis sopijaosapuolia. Sosiaalialan näkökulmasta sosiaalihuollolla ja kirkolla on yhteistyötä diakonian kautta. Yhteisenä tavoitteena on apua tarvitsevien ihmisten auttaminen.