null Bachia kahvin kera Olarin kirkossa

Kitarataiteilija Timo Korhonen esiintyy BachCafen ensimmäisessä konsertissa Olarin kirkossa.

Kitarataiteilija Timo Korhonen esiintyy BachCafen ensimmäisessä konsertissa Olarin kirkossa.

Ajankohtaista

Bachia kahvin kera Olarin kirkossa

BachCafe-tapahtuma nostaa esiin mestarisäveltäjä Johann Sebastian Bachin tuotannon.

Sielun syvyyksiin painuvat Johann Sebastian Bachin melodiat kaikuvat Olarin kirkossa Espoossa kahdessa peräkkäisessä konsertissa. BachCafe -tapahtuma nostaa esiin mestarisäveltäjän tuotannon.

Bach ei ollut työkaveriensa arvostama työntekijä, mutta jälkipolville jäi suunnaton säveltuotanto, jonka vertaista on mahdoton nimetä.

– Kanttori on parantumattoman kuriton. Hän osoittaa vain vähäistä taipumusta työskentelyyn, moittivat turhautuneet Leipzigin virkamiehet aikanaan Johann Sebastian Bachia. Säveltäjän elämä kirkon ja hovin palveluksessa näyttää olleen arkista suukopua ja kiivastakin eripuraa aika ajoin, mutta virkamiesten käsitys Bachin ahkeruudesta meni pahasti metsään.

Ensimmäisessä Olarin kirkon konsertissa kello 16.30 kitarataiteilija Timo Korhonen soittaa Ciacconan ja Partitan E-duuri. Korhosmaiseen tapaan hän tuo kontrastisen elementin ohjelmaansa soittamalla japanilaisen Hosokawan kevättä enteilevän kappaleen Sakura (Kirsikan kukat).

Jälkimmäisessä konsertissa klo 18 sellotaiteilija Erkki Rautio ja cembalotaiteilija Elina Mustonen esittävät kolme gambasonaattia, joiden myötä Bach kehitti säveltyyliään. Kosketinsoitin ei jäänyt enää säestämään melodiasoitinta, vaan sai hoitaakseen toisen sooloäänen säestävän bassolinjan lisäksi.

 

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Samppa Laakso laulaa keskiajan sävelmiä ekomessussa

Ajankohtaista

Rekolan kirkossa juhlitaan 12.3. uskonpuhdistuksen merkkivuotta ekomessun merkeissä.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.