null Brother Christmas lahjoitti kymmeniätuhansia euroja lapsiperheille diakoniatyön kautta

Kirkkoherra Martti Häkkänen ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Katri Kulmala tapasivat Brother Christmasin Mikaelinkirkossa. Kiitokseksi lahjoituksesta he antoivat hänelle seurakuntalaisen tekemän piparkakkutalon.

Kirkkoherra Martti Häkkänen ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Katri Kulmala tapasivat Brother Christmasin Mikaelinkirkossa. Kiitokseksi lahjoituksesta he antoivat hänelle seurakuntalaisen tekemän piparkakkutalon.

Brother Christmas lahjoitti kymmeniätuhansia euroja lapsiperheille diakoniatyön kautta

Viisi helsinkiläisseurakuntaa sai lahjoituksen, joka tuo joulun moneen perheeseen. Brother Christmasin mukaan diakoniatyön kautta apu menee sinne, missä sitä tarvitaan.

Viisi helsinkiläisseurakuntaa sai iloisen jouluyllätyksen. Hyväntekijänä tunnettu Brother Christmas päätti lahjoittaa rahaa vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseen ja tukemiseen seurakuntien diakoniatyön kautta.

Haagan, Kannelmäen, Malmin ja Meilahden seurakunnat saivat Brother Christmasilta yhteensä 35 000 euroa eli 8750 euroa kukin. Mikaelin seurakunta puolestaan sai Brother Christmasin kautta noin 5000 euron rahoituksen kahteen vähävaraisille perheille suunnattuun retkeen – lisäksi tuli 20 kappaletta 250 euron lahjakortteja Lidliin sekä 200 Tokmannin joululahjakassia.

– Seurakuntien diakoniatyöllä on selkeät ja hyvät kontaktit apua tarvitseviin lapsiperheisiin samoin kuin kuntien sosiaalityöntekijöillä. Apu menee varmasti perille, perustelee Brother Christmas tekoaan.

Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka on seurakunnan saamasta yllätyksestä iloinen.

– Tämä on loppuvuoden paras juttu. Näin isolla summalla rahaa saa jo paljon aikaan. Tosin, kun saimme tiedon lahjoituksesta vasta viime torstaina, niin täytyy vielä miettiä, millä konkreettisella tavalla se parhaiten käytetään lapsiperheiden auttamiseen, Arikka kertoo.

Hän sanoo olevansa lahjasta kiitollinen ja hämmentynyt.

– On huikeata, että maailmassa on vielä tällaista hyväntahtoisuutta, että halutaan auttaa näin vilpittömästi. Toki asian toinen puoli on se, että on surullista, kun yhteiskunnan kehitys on sellainen, että diakoniatyön kautta täytyy paikata sosiaalitoimea. Häkellyttävän hienoa tämä kuitenkin on.

Kun tarttuu asioihin ja saa muita mukaan, siinä on voimaa.
– Brother Christmas

Brother Christmas haluaa nähdä miten hyvä kasvaa

Mikaelin seurakunnan vapaaehtoistyön koordinaattori Katri Kulmala kertoo tuntevansa Brother Christmasin edellisen työnsä kautta. Hän oli aiemmin töissä Käpyrinne ry:ssä, jossa vanhuksille järjestettiin Brother Christmasin tuella muun muassa retki Nuuksioon ja laskiaistapahtuma.

– Aloitin seurakunnassa lokakuussa. Brother Christmas soitti ja kysyi, onko meillä tiedossa jouluiloa tarvitsevia perheitä. Sitä kautta saatiin diakoniatyölle lahjakortteja ja joululahjakasseja, jossa oli glögiä, kahvia, pipareita ja suklaata. Sitten tuli vielä uusi yhteydenotto ja saimme varat kahteen retkeen, jotka kohdennetaan vähävaraisille lapsiperheille, kertoo Kulmala.

Hänen mukaansa on mahtavaa kokea, miten hyvä lähtee kiertämään, kasvamaan ja kehittymään. Tämä juuri oli Brother Christmasin eli Ari Koposen idea, kun hän aloitti toimintansa.

– Yksi iso motiivi on ollut ihmisten innostaminen näkemään, että kun tarttuu asioihin ja saa muita mukaan, siinä on voimaa. Ei vain puhuta, vaan tehdään. Halusin tehdä työtä, jolla on merkitystä, lainatakseni intin iskulausetta. Tässä pystyn antamaan ihmiselle väylän auttaa. On ollut hienoa tavata huipputyyppejä, niin avun saajia kuin antajia, Brother Christmas kertoo.

Hänen mukaansa Brother Christmas partoineen on brändi, jonka avulla saa paljon enemmän aikaan kuin jos hän toimisi omissa nimissään ja kasvoillaan. Toiminta alkoi vapaaehtoistyönä, mutta perustamalla yhdistyksen oli mahdollisuus saada rahankeräyslupa. Hän on yhdistyksen ainoa työntekijä. Lahjoituksia tulee niin yksityisiltä kuin yrityksiltä.

– Nyt on ollut tosi kiireistä aikaa. Olen pystynyt järjestämään 600–700 ihmiselle joulun, jollaista he eivät olisi muuten saaneet. Jatkan töitä perjantaihin asti, sitten vedän vähän henkeä.

Sinun työsi lahjojen jakajana on ympärivuotista toisin kuin joulupukilla?

– Annetaan joulupukin hoitaa jouluaatto, Brother Christmasille jää muu osa vuodesta.

Helsingin seurakuntien lisäksi Brother Christmas on jakanut lahjoituksia myös Vantaan seurakunnilla jaettavaksi lapsiperheille. Vantaalle tullut avustus on yli 9000 euron arvoinen.

18.12. klo 14.30 lisätty tieto lahjoituksesta Vantaan seurakunnille.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: