Pauli Juusela -haulla löytyi 968 hakutulosta.

1. ”Mosambikissa on yhä paikkoja, joihin ei ole päästy” – Kirkon Ulkomaanapu yrittää saada kouluja toimimaan, pääkaupungin seurakunnat tukevat

Mosambikista tavoitettu humanitaarisen avun asiantuntija Kaisa-Leena Juvonen iloitsee Vantaan seurakuntien eilen tekemästä 20 000 euron avustuspäätöksestä. Myös Helsingin ja Espoon seurakuntayhtymä lahjoittavat rahaa Mosambikiin.

25.04.2019

2. Piispa Teemu Laajasalo kutsuu Jussi Halla-ahon Kirkkopäiville – Helsingin ja Vantaan kirkkovaltuustojen puheenjohtajat kritisoivat

Vantaan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Eve Rämö ihmettelee, miksi Helsingin piispa kieltäytyy puhumasta asiasta kirkon luottamushenkilöiden kanssa.

24.04.2019

3. Kallion Johannes-Passion lipputuloja lahjoitettiin Notre Damen urkujen kunnostamiseen

Kallion Kantaattikuoron lahjoitus on Tommi Niskalan mukaan symbolinen lahja. Notre Damen pääurkuri Vincent Dubois piti Kalliossa urkukonsertin helmikuussa 2016.

17.04.2019

4. ”Uskalla elää. Ja kuolla.” – Vantaan seurakunnat räväyttää uskon puheenaiheeksi katukuvaan ja sosiaaliseen mediaan

Kampanja alkaa tänään, pääsiäistä edeltävän hiljaisen viikon maanantaina ja kestää kuuden viikon ajan. Kaipaus siihen, että kirkko puhuisi rohkeasti ydinsanomastaan, nousi tavallisilta vantaalaisilta.

15.04.2019

5. Porvoon piispaksi valittiin kirkkoherra Bo-Göran Åstrand

Pietarsaaren ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand valittiin Porvoon piispaksi. Vaalissa tarvittiin toinen kierros, jonka Åstrand voitti äänin 309–265.

6. Mosambikiin lähtee 40 000 euron edestä katastrofiapua Espoon seurakunnilta

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto myönsi avustuksen luonnonkatastrofin uhrien auttamiseksi. Kirkon Ulkomaanapu valittää avun perille.

10.04.2019

7. ”Kotikylästäni ovat jäljellä vain kuolleiden luut” – Bathsheba odottaa kahden pienen lapsensa kanssa, myöntääkö Suomi heille turvaa

Kamerunilaisen Bathsheban toivo oli jo katoamassa, kun Espoon Olarin seurakunta asettui hänen tuekseen.

10.04.2019

8. Parkkikiekko, älypuhelin ja K&k-lehti pääsivät metallilieriöön, kun Tikkurilan uuden kirkon perustuksiin kätkettiin aikakapseli

Aikakapseli laitettiin paikalleen peruskiven muuraustilaisuudessa. Rakennustyöt etenevät vauhdilla. Valmista pitäisi olla adventtina 2020.

04.04.2019

9. Kristinuskon pitää haastaa kaikenlainen fundamentalismi, sanoo Suomessa vieraillut dominikaaniveljeskunnan oppinut Timothy Radcliffe

Fundamentalismi on modernin ajan ilmiö, joka vetoaa erityisesti heihin, jotka tuntevat tuntevat itsensä näkymättömiksi.

04.04.2019

10. Herttoniemen kirkkoa vaivaavat vakavat kosteusongelmat – ongelman laajuus varmistuu parin viikon sisällä

Sisäilmaongelmat paljastuivat aluksi kellarikerroksesta. Nyt tutkitaan myös yläkertaa, jossa sijaitsevat kirkkosali ja jumppasali.

01.04.2019

11. Piispa Teemu Laajasalo palkitsi Helsingin seurakuntayhtymän – syynä nopea ja konkreettinen toiminta hädänalaisten auttamiseksi

Nopea reaktio Mosambikin myrskyn uhrien auttamiseksi ja muukin konkreettinen auttamistyö toi piispalta Myötätuntopalkinnon.

01.04.2019

12. Mosambikin hätä sai Helsingin seurakunnat kaduille – helsinkiläiset lahjoittivat kahden päivän aikana noin 27 000 euroa, kirkkoneuvosto lisäsi summaan 30 000 euroa

Hirmumyrsky Idain aiheuttama tuho on valtava. Tilannetta vaikeuttavat alueella todetut kolera-tapaukset. Kirkon Ulkomaanapu on lähettänyt paikan päälle oman asiantuntijan.

29.03.2019

13. Tämä kolahti: Kuinka vihapuhe muuttuu terroriksi – kevään uutiset osoittavat Patrioottien maailman pelottavan ajankohtaisuuden

Kun vihapuheen kanssa tarpeeksi kauan flirttailee, joku ottaa sen todesta. Uutiset maailmalta ja Suomesta osoittavat, että Patrik Engmanin fiktio ei ole kaukana todellisuudesta.

27.03.2019

14. Vantaa on kärjessä kirkon verkkoasiakaspalveluissa – netissä voi varata ajan diakoniaan ja kastetilaisuuden

Diakoniatyöntekijän voi varata netin kautta kaikissa Vantaan seurakunnissa, kasteen kolmessa.

22.03.2019

15. Lähetyslentäjät auttavat hirmumyrskyn uhreja Mosambikissa – avun vieminen tuhon keskelle vaatii lentäjiltä erityistaitoja

MAF Suomen toiminnanjohtaja Janne Ropponen: "Tilanne Mosambikissa on sydäntäsärkevä, sadattuhannet tarvitsevat apua."

20.03.2019

16. Tervetuloa päihdevieroittujien ja paperittomien Helsinkiin – ”erityisen vihattu romani” Rene Långström alkoi käyttää huumeita 12-vuotiaana

Helsingin diakonissalaitos auttaa elämänsä suuntaa etsiviä nuoria. Puolet Vamoksessa olleista nuorista päätyy koulutukseen tai työelämään, ja se säästää yhteiskunnalta paljon rahaa.

20.03.2019

17. ”Kuvottavan rangaistuksen tarkoitus on pelotella naisia” – huivipakkoa vastustanut iranilainen naisaktivisti tuomittiin 148 raipaniskuun ja 38 vuoden vankeuteen

Nasrin Sotoudeh sai vuonna 2012 Euroopan Unionin Saharov-palkinnon. Tutkija Alan Salehzadehin mukaan Iranin hallinto haluaa hänen tuomiollaan hiljentää maassa leviävän naisten kansanliikkeen.

19.03.2019