Pauli Juusela -haulla löytyi 1640 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Ratkaisu kiistaan uskonnonopetuksesta voisi olla tämä

Lapsella on oikeus oppia ymmärtämään perhettä ja perinnettä, johon on syntynyt. Maailman ymmärrys kasvaa iän myötä.

02.02.2023

2. Seurakunnilta vihreää valoa sopimukselle ammattiopiston tontista ja Jokiniemen kaavoituksesta

Helsingin ja Vantaan seurakunnat ja Vantaan kaupunki ovat valmistelleet esisopimuksen, johon sisältyy ammattiopisto Varian tontin myynti kaupungille ja kaavoitushanke Jokiniemessä.

27.01.2023

3. Pääkirjoitus: Ilman uskonnonvapautta ei ole sananvapautta eikä vähemmistöjen suojaa

Suomen ensimmäinen uskonnonvapauslaki täyttää sata vuotta. Uskonnonvapauteen kuuluvat sekä oikeus uskoa että oikeus olla uskomatta.

19.01.2023

4. Kirkkojen maailmanneuvoston kokouksessa Venäjä-kritiikkiä piiloteltiin – arkkipiispa Tapio Luoma, mitä oikein tapahtui?

Kokouksesta jäi jäljelle tukku kysymyksiä. Kuten se, miksi loppuraporttiin ei otettu suomalaisehdotusta, jossa ilmaistiin huoli Venäjän kirkon sotaa myötäilevistä kannanotoista.

27.12.2022

5. Espoon seurakunnat aikovat pysäyttää jäsenkadon – lapset ja nuoret ovat uuden strategian keskiössä

Kirkon halutaan olevan merkityksellinen myös niille, joita se ei nyt kiinnosta.

16.12.2022

6. Tiukka säästökuuri jatkuu Helsingin seurakuntayhtymässä – ”Kasvu ja suuruus eivät ole ainoita menestyksen mittareita”, sanoo kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hanna Mithiku

Kuluneella kaudella Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto on tehnyt poikkeuksellisen merkittäviä päätöksiä, osan niistä ennätyksellisessä maratonkokouksessa.

09.12.2022

7. ”Saamelaisiin kohdistuvan vihapuheen on loputtava”, vetoavat arkkipiispa Tapio Luoma ja Oulun piispa Jukka Keskitalo

Piispat ottavat asiaan kantaa Facebookissa ja Twitterissä. Taustana on viime aikoina kärjistynyt keskustelu saamelaiskäräjälaista.

01.12.2022

8. Vantaan kirkkovaltuusto hylkäsi  yhdenvertaisuushankkeen: perusteluna käytettiin ”hankkeeseen sisään leivottua sateenkaari-ideologiaa”

Valtuusto hyväksyi Vantaan seurakuntien ensi vuoden budjetin, jonka toimintamenot ovat 36,9 miljoonaa euroa. Kirjava kirkko -hankkeen kustannusarvio oli 33 500 euroa.

30.11.2022

9. Vantaan seurakunnat myyvät Pyhän Annan lastenkirkon

Sisäilmaongelmien vuoksi suljetun kirkon kauppahinta on 250 000 euroa.

30.11.2022

10. Jouluradion Hoosianna yllättää jälleen – adventin valtakunnallisessa televisiojumalanpalveluksessa soi joulumusiikki

Jouluradion Hoosiannan videolla kerrataan Jouluradion 20. tuotantokautta. Sovituksen ovat tehneet Metropolian musiikinopiskelijat.

25.11.2022

11. Vantaankosken kirkkoherraehdokkaat esittäytyvät videoilla ja vaalipaneelissa

Kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto 21. joulukuuta. Ehdolla on kolme pappia.

18.11.2022

12. Herttoniemen seurakunta päätti luopua tyhjillään seisovan kirkkonsa vuokraamisesta

Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöjohtajan Osmo Rasimuksen mukaan neuvotteluja kirkon tontin kehittämisestä käydään viranomaisten kanssa hyvässä hengessä.

17.11.2022

13. Seurakuntavaaleissa äänesti pääkaupunkiseudulla ennakkoon 28 600 ihmistä – äänestysvilkkaus laski hieman edellisvaaleista

Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 20.11. Espoon keskusvaalitoimikunnan puheenjohtaja toivoo näkevänsä silloin jonoa äänestyspaikoilla.

14.11.2022

14. Espoon tuomiokirkkoseurakunta lykkäsi päätöstään tiloista luopumisesta

Tuomiorovasti Ari Paavilaisen mukaan seurakunta koostuu useista alueista, joille oma tila on erityisen merkittävä. Tämä tekee päätöksestä vaikean.

11.11.2022

15. Kommentti: Älä valita, vaan äänestä – vai annatko vallan muille?

Moni on seurannut jännittyneenä sitä, miten Yhdysvaltain välivaaleissa käy. Vaikka seurakuntavaaleissa ei ratkaista yhtä suuria asioita, niissäkin äänestämisellä on iso merkitys.

09.11.2022

16. Näin etenee uiguurien kansanmurha: Naisia steriloidaan, lapset viedään vanhemmiltaan, ihmisiä suljetaan keskitysleireille ja viedään pakkotyöhön

Yhdysvaltain uskonnonvapauskomitean puheenjohtaja, uiguuriaktivisti Nury Turkel kertoo Kiinan pyrkivän tuhoamaan uiguurit kansana. Hän on itse syntynyt vankeudessa.

07.11.2022

17. Tämä kolahti: Kiovan muistojen kirjuri kuljettaa lukijan Ukrainan julmaan nälänhätään, josta maailma vaikeni

Neuvostojohtaja Josif Stalin näännytti miljoonia ukrainalaisia nälkään. Erin Littekenin ajankohtainen romaani kuvaa todellisuutta fiktion keinoin.

24.10.2022

18. Vantaankosken seurakuntaneuvosto palasi äänestyksen jälkeen lähetysjärjestöjen tukemisessa aiemmalle linjalle – Tasa-arvonäkökulma jäi vähemmistöön

Viime vuonna seurakunta leikkasi yhden äänen enemmistöllä kolmen järjestön tukia. Tuolloin perusteluna oli kyseisten järjestöjen suhtautuminen naisten pappeuteen.

24.10.2022

19. Piispa Mari Leppänen valittiin Helsingin yliopiston Vuoden Alumniksi –”Tuntemattoman edessä korostuu luotettavan ja tutkitun tiedon merkitys”

Perusteluna oli Turun piispan vaikeita aiheita pelkäämätön osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

21.10.2022