Pauli Juusela -haulla löytyi 1191 hakutulosta.

1. Haagan johtava diakoniatyöntekijä Sofia Honkanen on huolissaan mielenterveyskuntoutujista – helsinkiläisten hätä näkyy diakoniatyössä

Diakonian asiakasmäärät ovat nousseet noin viidenneksen. Ruokakasseja jaetaan joka arkipäivä lähes 2 000. Yksinäisyys ahdistaa, korona pelottaa ja mielenterveyskuntoutujat etsivät apua.

26.05.2020

2. Antti Tuisku ja Teemu Laajasalo kohtaavat nettikeikalla – ”Puhumme etsimisestä, kaipauksesta, virheistä, armosta ja Jumalasta”, sanoo piispa

Antti Tuisku esittää Valittu kansa -albuminsa kappaleet suorana netissä. Keikan aikana Tuisku keskustelee kolmesti piispa Teemu Laajasalon kanssa.

25.05.2020

3. 90-vuotias Olavi Satamavuori tekee kauppareissunsa aamukolmelta – Helsinki-avun soittajasta tuli hänelle keskustelukumppani

Helsinki-avussa on soitettu kymmeniä tuhansia puheluita. Yksi puhelun saaneista on Olavi Satamavuori.

22.05.2020

4. Espoon kaupunki toivoo yhteistyön jatkuvan, vaikka perheneuvonnan rahallinen tuki loppuu

”Kuntalaisten saama palvelu on ollut hyvää”, sanoo kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Mari Ahlström. Tukea ei voi enää jatkaa muun muassa kilpailutussyistä.

22.05.2020

5. Kuuntelevia korvia, välittämistä ja konkreettista apua – Vantaalla soitetaan vielä 1 700 ikäihmiselle

Kymmenentuhatta ikäihmistä on Vantaalla saanut jo soiton tai viestin. Nyt soiton saa vielä noin 1 700 yli 85-vuotiasta.

20.05.2020

6. Espoossa voi nyt varata diakonia-ajan verkossa, Vantaalla myös kirkkohäät

Vantaalla diakonian ajanvaraus netissä on ollut jo pitkään arkea. Se on tuonut myös uusia asiakkaita.

20.05.2020

7. Jumalanpalveluksiin voi kesäkuun alusta alkaen osallistua yli 50 henkilöä kerrallaan

Edellytyksenä isolle väkimäärälle on tilan koko ja turvaohjeiden noudattaminen. Piispa Teemu Laajasalon mukaan ikäihmisiltä ei kysytä papereita, vaan harkinta on heillä itsellään.

19.05.2020

8. Millä tavalla rippileirejä järjestetään korona-aikana?

Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasioista vastaavan johtajan Jarmo Kokkosen mukaan rippileirille lähdetään sitten, kun turvallisuuden ja terveyden hyväksi on tehty kaikki tarpeellinen.

15.05.2020

9. Turun piispa Kaarlo Kalliala jää eläkkeelle helmikuussa 2021 – uusi piispa valitaan loppuvuodesta

Kallialan eläkeikä tulee täyteen marraskuussa. Hänelle myönnettiin kahden kuukauden jatkoaika virassaan koronaepidemian seurausten vuoksi.

13.05.2020

10. ”Piispat hukkasivat henkisen johtajuuden” – Onko näin?

Tapio Luoma, Saska Saarikoski ja Hanna Wass ottavat kantaa ajankohtaiseen kysymykseen.

13.05.2020

11. Helsingissä päästään rippileireille jo kesäkuussa – ”Kovin erilaisia niistä tulee kuin aiempina vuosina”, sanoo yhtymänjohtaja Juha Rintamäki

Ensimmäiset rippileirit käynnistyvät Helsingissä 10. kesäkuuta. Leirikeskukset on varattu varmuuden vuoksi koko syksyn viikonlopuiksi.

12.05.2020

12. Suomen Lähetysseuralta lähes 400 000 euroa koronan vastaiseen työhön Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä

Hankkeilla tuetaan terveydenhoitoa, tiedonvälitystä, hygieniaa ja ruokaturvaa.  Esimerkiksi Zimbabwessa kolme miljoonaa ihmistä saa tietoa koronaviruksesta.

12.05.2020

13. ”Seuraan lapsuuteni sankaria” – Pitäjänmäen kirkkoherra Arto Antturi siirtyy Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtajaksi

Helsinkiläisen Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi on kutsuttu Medialähetys Sanansaattajien uudeksi toiminnanjohtajaksi. Antturia innostaa medialähetystyön kyky tavoittaa ihmisiä.

11.05.2020

14. Espoossa valmistellaan perheneuvonnan muuttamista osin maksulliseksi – syynä on rahapula, koska kaupunki ei enää osallistu toimintaan

Espoon seurakunnat ei ole vielä tehnyt omavastuumaksusta päätöstä, sillä ratkaisu on vaikea. Jos perheneuvonta joutuu sen sijaan vähentämään väkeä, moni espoolainen jää ilman apua.

08.05.2020

15. Pääkaupunkiseudun seurakunnat käynnistävät rippileirejään  – jumalanpalveluksiin pääsee 1.6. alkaen tiukoin rajoituksin

Vantaalla osa rippileireistä pidetään jo kesäkuun puolella, Espoossa leirejä ei pidetä ennen juhannusta, Helsingissä alkukesän leirejä siirretään syksyyn. Jumalanpalveluksissa on 50 hengen rajoitus.

08.05.2020

16. Pääkaupunkiseudun seurakunnat eivät vähennä väkeä, vaikka tulot laskevat miljoonilla – resursseja kohdennetaan sen sijaan auttamiseen

Verotulot vähenevät viisi prosenttia. Sijoitusten arvo laskee miljoonilla. Työntekijöitä ei siitä huolimatta lomauteta. Seurakuntien taloudesta vastaavat korostavat auttamista ja toivoa.

07.05.2020

17. Piispat linjasivat: seurakunnat voivat järjestää leirejä ja ehtoollisjumalanpalveluksia jo kesäkuussa

Osallistujia saa olla korkeintaan 50, kuten Suomen hallitus maanantaina ohjeisti. Yön yli kestäviä leirejä kannattaa piispojen mukaan järjestää vasta juhannuksen jälkeen.

05.05.2020

18. Kristinuskoa voi puolustaa monin argumentein, mutta Eero Junkkaalan mielestä yksi on ylitse muiden: kristinusko seisoo tai kaatuu Jeesuksen mukana

Kärsimyksen ongelmaan ei teologian tohtori Eero Junkkaalan mukaan ole helppoa vastausta. Pahan sijasta hän kehottaa kiinnittämään katseen siihen hyvään, mitä maailmassa on.

04.05.2020

19. Pääkirjoitus: Suomi toimii ja kirkko auttaa niin, ettei kaikkea ehdi edes kertoa

Seurakunnat jakavat ruoka-apua, soittavat vanhuksille ja antavat keskusteluapua. Pääkaupunkiseudulla yhteistyötä tehdään kaupunkien kanssa.

29.04.2020

20. Vantaan kirkkovaltuusto näytti vihreää valoa Kirkko ja kaupunki -yhteistyön jatkolle

Pääkaupunkiseudun seurakuntien kesken neuvoteltu uusi sopimus hyväksyttiin Vantaalla. Jos sopimus hyväksytään myös Espoossa, Kauniaisissa ja Helsingissä, Kirkko ja kaupunki jatkaa seurakuntien yhteisenä mediana.

29.04.2020