Pauli Juusela -haulla löytyi 1002 hakutulosta.

1. ”Uskomatonta, että kirkko antaa minulle näin paljon aikaa pohtia elämää” – Useimmat käyvät aikuisrippikoulun kahdestaan papin kanssa keskustellen

Aikuisrippikoulun käy vuosittain lähes tuhat ihmistä. Nyt tueksi on ilmestynyt ensimmäinen tehtäväkirja. Se sopii myös niille, jotka haluavat muuten vain pohtia elämän isoja kysymyksiä.

20.06.2019

2. ”Kirkon sanoma kuuluu kaikille” – Arkkipiispa Tapio Luoma vastaa kansanedustaja Päivi Räsäselle

Luoman mukaan kirkon tuki Helsinki Pridelle ei ole kannanotto avioliittolakiin.

19.06.2019

3. Vantaan seurakunnat kehittää jäsenetuja – nyt taataan seurakuntatilojen maksuttomuus jäsenille kirkollisissa juhlissa

Vain pöytäliinoista peritään maksu. Sähköisiä palveluja kehitetään koko ajan.

19.06.2019

4. ”Nyt on yhdestoista hetki” – Piispat Kaisamari Hintikka ja Teemu Laajasalo toivovat hallinto-oikeuden päätöksen patistavan kirkkoa vihkimään myös samaa sukupuolta olevat parit

Espoon ja Helsingin piispat kannattavat kaikkien parien kirkollista vihkimistä. Heidän mielestään on surullista, jos kirkko ei pysty ratkaisemaan asiaa itse.

18.06.2019

5. Lisää rahaa uppoaa: Myyrmäen kirkon kuntotutkimus paljasti kosolti korjattavaa

Isoja ongelmia on havaittu rakenteissa, tiiliverhoilussa, seinissä ja lattioissa.

17.06.2019

6. Piispa Teemu Laajasalo palkitsee rohkeita sateenkaarityön tekijöitä kirkossa – palkinto ilahduttaa ja herättää kriittisiä kysymyksiä

Piispa Teemu Laajasalo jakoi kolme Myötätuntopalkintoa sateenkaarityöstä. Palkitut toimivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien ja heidän läheistensä parissa. ”Kuka johtoporukasta uskaltaa puolustaa sateenkaarikansaa?” kysyy palkinnon vastaanottanut pappi Jaana Partti.

14.06.2019

7. Arkkipiispa: jako voittajiin ja häviäjiin uhkaa yhteiskunnan rauhaa, mutta toivoa on

Arkkipiispa Tapio Luoman mielestä nykyajan haasteet ovat kauna, kovuus ja kärsimättömyys.

12.06.2019

8. Herttoniemen kirkossa paljastui niin pahoja kosteusongelmia, että sulkeminen oli ainoa oikea ratkaisu

Kirkkorakennus on korjattavissa, mutta lopullinen hintalappu voi hirvittää.

9. Vesihuoltolinjaa siirretään Lehtisaaressa tulevien uusien asuntojen tieltä

Helsingin kaupunki aloittaa loppukesästä vesijohtolinjan siirtämisen Lehtisaaressa. Linjan siirto on edellytys alueelle tuleville uusille asunnoille.

12.06.2019

10. Espoon yhteinen kirkkoneuvosto keskusteli Kirkko ja kaupungin sopimuksesta – taustalla yhden jäsenen aloite

Kun Vantaa päätti irtisanoa Kirkko ja kaupungin nykyisen sopimuksen, myös Espoossa joudutaan ottamaan asiaan kantaa.

11.06.2019

11. Vantaan seurakunnat korottaa Lehtisaaren maanvuokria vantaalaisten vuokratasolle

Vantaan seurakunnat palasi aiempaan päätökseensä vuokraehdoista. Vuokratuottojen ero vastaa pienen seurakunnan toimintamäärärahoja.

10.06.2019

12. Pappi Marjaana Toiviaista vainonneille tuomio käräjillä – 28 tuomittiin kunnianloukkauksesta, yksi laittomasta uhkauksesta

Tuomioon johtaneissa kirjoituksissa muun muassa toivottiin papin kuolemaa tai joutumista raiskatuksi, luokattiin hänen vakaumustaan ja huoriteltiin häntä.

07.06.2019

13. Espoossa seurakuntien maille nousee asuntoja 1 300–1 500 ihmiselle

Iivesniemen tiivis rakentaminen päätettiin jo silloin, kun alueelle sijoitettiin metroasema. Nykyisestä metsiköstä osa säilyy puistona.

07.06.2019

14. Suomalainen rippikoulu on erityisen kiinnostava ilmiö – walesilainen St Asaph ja Helsingin hiippakunta sopivat yhteistyöstä

Käytännön yhteistyö on jo aloitettu Vantaalla Hakunilan ja Vantaankosken seurakunnissa.

04.06.2019

15. ”Täällä ei nyt henki kulje” – Herttoniemen kirkko suljettiin kosteusvaurion takia

Banderolli lainattiin Vantaankosken seurakunnasta, joka tiedotti Myyrmäen kirkon sulkemisesta samaisella tekstillä.

03.06.2019

16. Matti Pikkujämsä sai Vuoden kuvittaja -palkinnon – Kirkko ja kaupungin Gurun opissa -kuvat syntyvät hänen käsissään

Kuvittajat ry:n mukaan Matti Pikkujämsä on ilmiömäinen lahjakkuus ja suvereeni kuvittaja, joka hengittää kynänsä kautta.

03.06.2019

17. Vangit kertovat poliisipappi Jaani Vilkkilälle, mitä on hyvä elämä: ”Se on turvallista, tavallista arkea, johon kuuluvat työpaikka ja koti”

Henkirikoksen uhrin omaista ei kannata yrittää lohduttaa, sillä sanat kaikuvat helposti tyhjinä. Tärkeintä on olla läsnä, sanoo poliisipappi Jaani Vilkkilä.

31.05.2019

18. Kirkko valtaa ensin Senaatintorin, sitten jalkapallostadionin – helatorstai aloittaa juhlaputken

Senaatintorilla järjestetään helatorstain aattona 29.5. Stadin suvivirsi -tilaisuus ja helatorstaina ensin juhlamessu ja sitten konsertti. Töölön seurakunta on varannut 9.6. jalkapalloareenan perhetapahtumalle.

29.05.2019

19. Helsingissä soitetaan MM-kultakelloja, kun Leijonien kone laskeutuu – Huopalahdessa ”mörkökellot” soivat jo viime yönä

Leijonien maailmanmestaruus innostaa myös kirkkoa. Helsingin kirkkojen kellot soivat tänään kello 14.30, kun kultajoukkue palaa kotimaan kamaralle. Lisäksi kelloja soitetaan myös Vantaalla.

27.05.2019