Pauli Juusela -haulla löytyi 1110 hakutulosta.

1. Piispa Teemu Laajasalo tapasi paavi Franciscuksen Vatikaanissa – Laajasalo vaikuttui paavin yksinkertaisesta ohjeesta

Suomalaisen ekumeenisen valtuuskunnan tammikuinen vierailu Roomassa on vuosittainen perinne, joka alkoi vuonna 1985.

17.01.2020

2. Vainottujen kristittyjen määrä kasvoi taas miljoonilla – taustalla on usein ääri-islamilainen terrorismi tai valtiojohtoinen nationalismi

Open Doors -järjestön listauksen kärkikymmenikkö on tuttu. Muiden järjestöjen raportit ja uutiset maailmalta täydentävät kuvaa.

15.01.2020

3. ”Kirkon jäsenkato pysäytetään markkinoinnilla” – onko näin?

Karoliina Nivari, Tuomas Nevanlinna ja Nina Osei ottavat kantaa ajankohtaiseen väitteeseen.

15.01.2020

4. Ison Omenan Chapple kerää väkeä aamusta iltaan – Olarin seurakunta sai toiminnastaan Espoon hiippakunnan Yhdessä-palkinnon

Piispa Kaisamari Hintikka myönsi palkinnon tunnustuksena innovatiivisesta yhdessä tekemisestä. Kauppakeskustila tavoittaa runsaasti myös nuoria.

14.01.2020

5. Suomen mielenterveysjärjestelmä jättää kaikkein vakavimmin sairastuneita heitteille – dramaattinen päätös tehtiin 1980-luvulla

Tutkija Karoliina Ahosen mukaan mielenterveyspotilaiden palvelujärjestelmää on kehitetty kyvykkäiden ja aktiivisten ihmisten ehdoilla.

13.01.2020

6. Mitä Haagan seurakunta istutti pihalleen ja miksi? ”Syy on yksinkertainen: Huuhkajat”

Haagan seurakunta julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa kolme pappia istuttaa kanervaa kirkon pääovelle Suomen jalkapallomaajoukkueen kannatusasuissa.

13.01.2020

7. Samaa sukupuolta olevien vihkiminen jakaa kirkolliskokousvaalien ehdokkaita Helsingin hiippakunnassa – enemmistö on valmis kompromissiin

Vain harva helsinkiläisehdokas luopuisi kirkkorakennuksista tai vähentäisi kirkon työntekijöiden määrää.

13.01.2020

8. Lähetyslentäjien Janne Ropponen haluaa suojella uhanalaiset perhoset Malmin lentokentällä – ”Olemme viheryökkösen kanssa molemmat lentotehtävissä”

Lähetyslentäjien toiminnanjohtaja Janne Ropponen uskoo, että lentokenttä, luonnonsuojelu ja Malmin asuntorakentaminen voivat kaikki onnistua kompromissilla.

09.01.2020

9. Tämä kolahti: Venäjän propagandakoneisto ei kaihda keinoja mustamaalatessaan vastustajiaan – Jessikka Aron kirjassa on trillerimäistä tuntua

Toimittaja Jessikka Aro tuntee nahoissaan infosodan, jonka uhreista hän kirjoittaa. Bonnier-palkitusta jutusta alkoi Venäjän ja sille myötämielisten käynnistämä vaino.

03.01.2020

10. Sovinnosta halutaan kansalaistaito – Diakonissalaitos, Helsingin seurakuntayhtymä ja Suomen Lähetysseura yhdessä asialla

Työtä jännitteiden purkamiseksi ja sovinnon eteen aiotaan tehdä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

27.12.2019

11. Ruokaa, rukousta kolmella kielellä ja afrikkalaisia rytmejä – Suomen sudanilaiset kristityt juhlivat joulua Rekolan kirkossa Vantaalla

Monet Suomessa asuvat sudanilaiset kristityt ovat löytäneet kotikirkokseen luterilaisen kirkon. Myös oma yhteisö on tärkeä ja se, että lapset oppivat rukoilemaan omalla kielellään.

27.12.2019

12. ”Rauhallista, pommitonta joulua”, toivottivat helsinkiläiset toisilleen talvisodassa – Raili Järvinen muistaa sodasta pommisuojana toimineen perunakellarin tuoksun

Helsinkiläinen Raili Järvinen oli talvisodan alkaessa kuusivuotias. Hän pakeni pommituksia maalle. Pääkaupunki ei saanut joulurauhaa.

20.12.2019

13. Espoolainen kappelineuvosto otti kantaa alueensa asukkaiden puolesta: ”Terveysaseman siirto on kestämätön ratkaisu”

Espoon kaupunki päätti tiistaina siirtää Viherlaakson terveysaseman palvelut Kiloon. Hanketta vastustamaan nousi alueen kirkollinen toimija, kappelineuvosto.

18.12.2019

14. Helsingin seurakunnilta palaa ensi vuonna rahaa rakennuksiin – talousarvio on 8,6 miljoonaa alijäämäinen, kassa hupenee 23,5 miljoonalla

Hallintojohtaja Juha Tuohimäen mukaan yhtälö on mahdollinen, koska aiempina vuosina kassaan on kertynyt rahaa.

16.12.2019

15. ”Viha estää näkemästä itsemme ulkopuolelle” – uskontojen edustajat, uskonnottomat, poliisi ja kansanedustajat etsivät ratkaisuja vihapuheeseen

Ylikomisario Jari Taposen mukaan sananvapautta ei välttämättä tarvitse rajoittaa lailla nykyistä enempää. Kyse on enemmänkin siitä, miten lakeja tulkitaan.

13.12.2019

16. ”Meillä on moraalinen velvollisuus auttaa lapset ja äidit pois al-Holin leiriltä”, sanoo Helsingin piispa Teemu Laajasalo

Piispa Teemu Laajasalon mukaan lasten elämän suojelu ja heidän hengissä pysymisensä varmistaminen on ihmisyyden kannalta aika matala minimistandardi. Siihen Suomella on kyllä varaa.

13.12.2019

17. Vantaan seurakunnat antavat 30 000 euroa Syyrian pakolaisten auttamiseen

Yhteisen kirkkoneuvoston myöntämä summa ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta maan sisäisille pakolaisille.

12.12.2019

18. Tiilissä sanaa, lasissa symboleja – Tikkurilan kirkkoon tuleva julkisivutaide pysäyttää ohikulkijan miettimään kristinuskon sanomaa

Tikkurilan kirkon julkisivutaiteen suunnittelevat taiteilija Jaana Partanen ja arkkitehti Heikki Lamusuo.

12.12.2019

19. Kaivokselan koululaiset lahjoittavat lelujaan tarvitseville – koulun yhteistyökumppanina toimii seurakunta

Kuinka yhdistää kestävä kehitys, kierrätys, antamisen ilo ja joulumieli? Vantaalainen Kaivokselan alakoulu keksi tavan ja löysi keinon viedä apu perille.

10.12.2019