Pauli Juusela -haulla löytyi 1392 hakutulosta.

1. Lauttasaaressa rakennetaan uutta vanhan ehdoilla – merkittävä osa kirkon miljoonaremontista jää näkymättömiin ja salapoliisityötäkin tarvitaan

Helsingin pinta-alaltaan suurimman kirkkorakennuksen peruskorjaukseen sisältyy myös 30 neliön uudisrakennus. Se liittyy siihen, miten kirkosta tulee kaikkien kirkko.

29.07.2021

2. Tämä kolahti: Lauri Hokkasen teos on silmiä avaava tilitys siitä, mihin totuudelta silmät sulkeva opillisuus voi johtaa

Usko Neuvostoliittoon toi taistolaisille elämän tarkoituksen, peitti todellisuuden ja sai näkemään Prahan miehittäneet panssarit rauhan aseina.

26.07.2021

3. Mekan pyhiinvaelluksen pyhää vettä jakavat tänä vuonna robotit

Zamzam-lähteen vettä pidetään pyhänä. Sitä, kuten myös katolilaisille pyhää Lourdesin vettä ja Jordan-joen pyhää vettä myydään myös Amazonin verkkokaupassa.

22.07.2021

4. Kirkolliskokous saa käsiteltäväkseen aloitteen, joka yhdistää yli jakolinjojen – Aloitteeseen vaikutti omakohtainen kokemus rukouksen merkityksestä

Peräti 67 kirkolliskokousedustajaa on allekirjoittanut aloitteen, jossa toivotaan rukouksen aseman vahvistamista kirkossa. Aloite on osoitettu piispainkokoukselle.

21.07.2021

5. Elokuun kirkolliskokous saa käsiteltäväkseen jälleen uuden aloitteen samaa sukupuolta olevien vihkimisestä

Nyt toivotaan piispojen selvittävän ratkaisua, jossa tunnustettaisiin erilaiset näkemykset niin, että ne eivät olisi ykseyden este. Vihkiminen olisi mahdollista, ei pakollista.

20.07.2021

6. Risto Vilhusen ainutlaatuinen veistospuisto aukeaa hetkeksi

Taiteilija Risto Vilhusen veistospuisto Vantaan Sotungissa avataan kesäisin määräajaksi yleisölle. Tänä kesänä se on auki runsaan viikon.

7. Hämeenkylän ja Korson hautausmaille rakennetaan lisää hautapaikkoja

Kirkkojen yhteydessä sijaitsevat pienet hautausmaat ovat täyttymässä.

16.07.2021

8. Pääkaupunkiseudulta löytyy vanhoja, merkitsemättömiä mestauspaikkoja – papeilla oli kuolemanrangaistuksissa monta roolia

Helsingin viimeinen rauhanaikainen teloitus – ja roviolla polttaminen – tapahtui Kampissa 1819. Kuolemanrangaistuksen langettaminen vaati kunnon todisteita. Oleellista oli syytetyn tunnustus.

16.07.2021

9. Tämä kolahti: Auschwitzin tuhoamisleiriltä selvinnyt Eddie Jaku kertoo olevansa maailman onnellisin mies

Satavuotias Australiassa asuva juutalainen näki natsien kuolemanleirillä ihmiskunnan pahimman puolen. Hän sanoo, että onni on jotain, minkä voimme valita.

04.06.2021

10. Verotulot kasvoivat ja säästöjä syntyi – koronavuoden talousluvut yllättivät pääkaupunkiseudun seurakunnat

Helsingissä jäsenmäärän pieneneminen ja raskas kiinteistömassa ovat yhtälö, jonka ratkaiseminen vaatii rakenteellisia muutoksia. Muuten 180 miljoonan euron kassa tyhjenee nopeasti.

04.06.2021

11. Päivi Räsänen saa tukea Yhdysvalloista – evankelista Franklin Grahamin mukaan saatana yrittää rajoittaa sananvapautta ja tukahduttaa uskonnonvapauden

Yksi Yhdysvaltain evankelikaalien johtohahmoista, Franklin Graham, otti Twitterissä voimakkaasti kantaa kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd) puolesta.

04.06.2021

12. Miten ihmeessä kuntavaaleihin liittyy rakkaus? – Tutkija Jason Lepojärven mukaan hyveitä kehittämällä voi välttää vallan korruptoitumisen vallanhimoksi

Teologian tohtori ja rakkaustutkija Jason Lepojärvi määrittelee rakkauden arvostavaksi ja vastaanottavaksi sitoutumiseksi toisen hyvään. Poliitikon pitäisi ajaa yhteistä hyvää.

02.06.2021

13. ”Seurakunnalle tiedotetaan, että Huuhkajat on kisoissa” – futishulluksi tunnustautuva kirkkoherra Kari Kanala esittelee pelaajia EM-kisajoukkueen videolla

Kirkkoherra hehkuttaa Leo Väisästä Paavalin kirkon saarnastuolista. Tämän veljestä Saulista Kanalalle tulee mieleen nimikaima Saul eli apostoli Paavali.

02.06.2021

14. Kommentti: Valko-Venäjä käyttää diktatuurin pelikirjaa – demokratiaa pitää nyt puolustaa

Kun Minskiin kaapattu oppositioaktivisti ”tunnustaa” Valko-Venäjän julkaisemalla videolla syyllisyytensä, mieleen tulevat Josif Stalinin näytösoikeudenkäynnit.

28.05.2021

15. Rekolan seuraava kirkkoherra valitaan kansanvaalilla

Seurakuntaneuvosto päätti asiasta keskustelun jälkeen yksimielisesti.

28.05.2021

16. Pääkaupunkiseutulaiset haluavat, että kirkko auttaa vanhuksia, vähäosaisia ja elämän kriiseissä olevia – moni pitää tärkeänä myös seksuaalivähemmistöjen tukemista

Kahdessatoista kaupungissa tehdyssä kyselytutkimuksessa näkyy kirkon suuri ongelma: entistä useampi jäsen ei koe kirkkoa itselleen erityisen merkitykselliseksi.

27.05.2021

17. ”Seurakuntayhteys vahvistuu ja enemmistö vantaalaisista kuuluu kirkkoon” – Vantaan seurakunnat asettaa strategiassaan rohkean tavoitteen

Yhteinen kirkkovaltuusto saa kesäkuussa hyväksyttäväkseen strategian, joka ei heitä pyyhettä kehään negatiivisen jäsenkehityksen edessä.

26.05.2021

18. Apocalyptican Eicca Toppiselle yhteys luontoon on pyhä – selloheviyhtye lähtee kirkkoihin kiertueelle

”Ollaan bändikavereiden kanssa mietitty, pitäisikö ottaa sellot ja mennä jonkun terassin aidan viereen soittamaan. Katsottaisiin, kuinka nopeasti terassi tyhjennetään, kun nyt siellä onkin ohjelmaa,” Eicca Toppinen sanoo.

26.05.2021

19. Monica Cleve valittaa hallinto-oikeuteen Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherranvaalista

Valitus voi lykätä kirkkoherran viran täyttöä jopa parilla vuodella. Porvoon tuomiokapituli käsittelee viran väliaikaista hoitoa kokouksessaan kesäkuussa.

21.05.2021

20. Oppilaitospappi Laura Mäntylä jodlaa työkseen – Somekanavan nimettömyys tarjoaa mahdollisuuden puhua papille syvällisistä ja vaikeista asioista

Helsingin yliopiston oppilaitospappi Late Mäntylä kertoo naputtavansa usein kännykkä sauhuten jodlauksia opiskelijoille. Mistä oikein on kyse?

20.05.2021