Pauli Juusela -haulla löytyi 1711 hakutulosta.

1. Pääkirjoitus: Viertolan kouluampuminen pysäytti – tämä ei saa enää toistua

Aivan liian monet lapset ja nuoret voivat pahoin. On aika ryhtyä sanoista tekoihin, jotta tilanne muuttuisi.

18.04.2024

2. ”Autoritaariset valtiot kasvattavat vaikutusvaltaansa” – Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu ovat huolissaan kehitysyhteistyön lisäleikkausten seurauksista

Hallitus päätti kehysriihessään uusista 50 miljoonan euron lisäleikkauksista kehitysyhteistyöhön. Lisäksi aiempia leikkauksia aikaistetaan.

17.04.2024

3. ”Vaikka minua potkittiin, pyysin, että saisin jäädä jengiin” – Piispa Kaisamari Hintikka koki nuorena totaalisen yksinäisyyden kesän

Espoon piispa Kaisamari Hintikka on huolissaan nuorten yksinäisyydestä ja väkivallasta. Oma raju nuoruuden kokemus auttaa ymmärtämään, miltä tuntuu jäädä yksin.

02.04.2024

4. Pääkirjoitus: Hiljaisen viikon tapahtumista on 2000 vuotta, mutta ihmisten toiminta on yhä samanlaista

Ristin miehellä on sanottavaa kaikille meille, jotka olemme tehneet vääriä valintoja.

21.03.2024

5. Pääkirjoitus: Jokainen päivä Gazan sotaa on liikaa

Hamasin pitää vapauttaa kaikki panttivangit ja Gazaan on saatava aikaiseksi pitävä tulitauko. Siitä on neuvoteltu jo aivan liian pitkään.

07.03.2024

6. Vantaalainen Rauno Juhola joutui 24-vuotiaana keskelle Ruandan kansanmurhaa – ”Ihminen, jolla on yhtään empatiakykyä, ei voi olla auttamatta toista hädässä”

Rauno Juhola osallistui nuorena Ranskan muukalaislegioonan operaatioon, jolla pyrittiin pysäyttämään kansanmurha Ruandassa. Hän näki läheltä sekä pysäyttävää pahuutta että pyyteetöntä hyvyyttä.

04.03.2024

7. ”Jos väsymme tukemaan Ukrainaa, kaivamme omaa kuoppaamme”, painotti eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho Senaatintorilla Valoa Ukrainaan -tapahtumassa

Senaatintorilla oli runsaasti väkeä sateisesta säästä huolimatta. Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyksen tasan kaksi vuotta sitten.

24.02.2024

8. Pääkirjoitus: Vain ihmisille merkityksellinen kirkko voi kasvaa

Seurakunnissa on jo pitkään käytännössä ­alistuttu siihen, että niiden jäsenmäärä laskee. Jeesus ei kehottanut tähän.

08.02.2024

9. Pääkirjoitus: Kiitos sinulle lukija! – lukijatutkimus osoitti, että lehti on tärkeä kontakti kirkkoon

Kirkko ja kaupungin lukijakunta on laaja, ja siihen kuuluu niin kirkon jäseniä kuin kirkkoon kuulumattomiakin.

25.01.2024

10. Patriarkka Kirillistä tuli sodan aikana Putinin nöyrä alttaripoika

Ennen sotaa Venäjän ortodoksisella kirkolla ja Moskovan patriarkka Kirillillä oli vielä itsenäistä liikkumatilaa. Nyt patriarkan kohtalo on sidottu hallitsijaan.

03.01.2024

11. Stalinin Neuvostoliitto toteutti julman etnisen puhdistuksen – suomalaisia kuoli vainoissa yhtä paljon kuin talvisodassa

”Jos äitisi oli suomalainen, niin sinä olit suomalainen. Siitä me kärsimme.” Näin kiteytti inkerinsuomalainen Tyyne haastattelussa sen, miksi suomalaisia vainottiin.

28.12.2023

12. Espoon seurakunnat käyttävät ensi vuonna seurakunnalliseen toimintaan 28,7 miljoonaa euroa

Kiinteistökantaa on yhtymänjohtaja Risto Hämäläisen mukaan lähivuosina pakko vähentää mittavan korjausvelan vuoksi.

14.12.2023

13. Pääkirjoitus: Joulu näyttää meille Jumalan, joka on aivan toisenlainen kuin odottaisi

Koko maailmaa mullistava tapahtumaketju alkaa mahdollisimman pienestä.

07.12.2023

14. Yltiörehellinen Halla-aho, kansaa rauhoitteleva Aaltola ja sosiaalieettisesti piilokatolilainen Essayah – piispan ja presidenttiehdokkaiden keskustelut jatkuivat

Helsingin piispa Teemu Laajasalon ja presidenttiehdokkaiden arvokeskusteluissa puhuttiin muun muassa arvojen alkuperästä ja niiden äkillisestä muuttumisesta nykyisessä maailmantilanteessa.

04.12.2023

15. Israelin ja Palestiinan konflikti ei ole ikuinen – uskonnot voivat olla tukemassa poliittista tahtoa rauhaan

Espoolainen Tapiolan seurakunta järjesti rohkean ja ymmärrystä etsivän tilaisuuden Israelin ja Palestiinan konfliktista. Siinä asetuttiin ihmisyyden puolelle.

01.12.2023

16. Päätoimittajalta: Turvallisuus, inhimillisyys ja oikeusvaltio – tästä kolminaisuudesta täytyy pitää kiinni

Päätös sulkea itäraja oli oikea. Käyty keskustelu sen sijaan sisältää huolestuttavia piirteitä. Meidän täytyy pitää kiinni arvoistamme. Ne erottavat meidät Venäjästä.

30.11.2023

17. Kirkon Ulkomaanapu myöntää 220 000 euroa Itä-Jerusalemin ja Länsirannan perheiden auttamiseksi

Sota Gazassa on heikentänyt humanitaarista tilannetta myös muilla palestiinalaisalueilla.

29.11.2023

18. Pääkirjoitus: Rauhaan tarvitaan ihmisyyden kunnioitusta yli vihan syventämien rajojen

Jos Lähi-itään halutaan joskus rauha, pitää löytää niitä, jotka uskaltavat sen tehdä.

23.11.2023

19. Arkkipiispa Tapio Luoma, piispa Kaisamari Hintikka ja Kirkon Ulkomaanapu vetoavat Gazan tulitauon puolesta

Tulitauko tarvitaan kiireellisesti, jotta humanitaarisen avun vieminen perille mahdollistuu ja siviilejä voidaan suojella, todetaan vetoomuksessa.

17.11.2023