Pauli Juusela -haulla löytyi 1056 hakutulosta.

1. ”Joululaulujen laulaminen kirkossa on suorastaan sielunhoitoa”, sanoo Kauneimpien Joululaulujen suojelijaksi lupautunut Katri Helena

Maailman lasten hätä on lähellä Katri Helenan sydäntä. Kauneimmat Joululaulut on myös keräys, jolla autetaan lapsia yli 20 maassa.

18.10.2019

2. Helsingissä voi nyt varata sähköisesti hautaan siunaamisen, Vantaalla kasteen

Sähköinen ajanvaraus ei poista henkilökohtaista palvelua. Ajan voi edelleen varata myös puhelimitse tai seurakunnassa.

18.10.2019

3. Seurakunnan tiloissa kävi Triplan avajaisissa tuhansia ihmisiä – ”Kakkua on tilattu lisää”

Fokuksen toiminnasta vastaava pappi Auvo Naukkarinen kertoo, että ovet ovat kaikille avoimet.

17.10.2019

4. Kommentti: Toiset juhlivat kauppakeskuksessa, toiset viettävät yön taivasalla

Todellisuudet ovat etäällä toisistaan. Asunnottomien yö ja kauppakeskuksen avajaiset osuvat samaan päivään.

17.10.2019

5. Kirkon Ulkomaanapu käynnistää hätäkeräyksen Syyrian kurdialueilla – ”Tästä ei ole tulossa humanitaarinen kriisi, tämä on jo sellainen”

Yli 400 000 ihmisellä on pulaa jopa vedestä. Kirkon Ulkomaanavun Lähi-idän aluetoimiston johtaja Ashraf Yacoub kuvaa tilannetta Damaskoksesta.

16.10.2019

6. Leppävaaran kirkon remontti on loppusuoralla – tulevaa toimintaa suunnitellaan palvelumuotoilulla

Sisäilmaongelmat on nyt selätetty, ja osa kirkosta otetaan adventtina käyttöön. Nyt halutaan kuulla seurakuntalaisten toiveita toiminnasta.

16.10.2019

7. Raide-Jokerin rakennustyöt hankaloittavat pääsyä Maunulan uurnalehtoon – pyhäin- ja isänpäivänä kannattaa tulla julkisilla

Hautausmaalla käymiseen on syytä varata aikaa, ohjeistaa ylipuutarhuri Sari Hokkanen. Hän on huolissaan tulevan pikaraitiolinjan reitistä, joka kulkee hautausmaan sisäänkäynnin poikki.

15.10.2019

8. Vantaan Yhteinen pöytä sai myötätuntopalkinnon – hävikkiruoasta hyötyy joka viikko yli 5 000 ihmistä

Piispa Teemu Laajasalon mukaan Yhteinen pöytä on tehnyt uraauurtavaa työtä ruoka-aputoiminnan parissa. Sen toiminta kiinnostaa myös maailmalla.

11.10.2019

9. Tämä kolahti: Malala Yousafzain kirja muistuttaa siitä, millaisia ihmisiä pakolaistilastojen takana on

Malala Yousafzaita ammuttiin 15-vuotiaana, koska hän puolusti tyttöjen oikeutta koulunkäyntiin. Nyt Yousafzai antaa äänen muille kauheuksia paenneille tytöille ja naisille.

09.10.2019

10. Uusi hävikkiruokaterminaali mullistaa Helsingin ruoka-avun – kaupungin ja seurakuntien yhteistyöhanke tuo tehoa ruoanjakeluun

Toiminnan käynnistäminen vaatii kaupungilta ensi vuodelle 1,2 miljoonaa euroa. Yhteistyöhanke työllistää, helpottaa köyhyyttä ja auttaa ilmastotavoitteissa.

04.10.2019

11. Myyrmäen kirkon korjauskulut nousevat taivaisiin, ja Vantaalla on jonossa muitakin remonttia tarvitsevia kirkkoja

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto joutuu tekemään vaikeita päätöksiä.

03.10.2019

12. Hevipastori pidätettiin pappisvirasta törkeän kavalluksen vuoksi – ”Jos mokaan, haluan hoitaa asian”

Hevimessuista tunnettu pappi Haka Kekäläinen maksoi velkojaan 93 000 eurolla, jotka Vantaan seurakunnat maksoi vahingossa hänen tililleen. Hän sai keväällä ehdollisen vankeusrangaistuksen ja menetti nyt pappisvirkansa määräajaksi.

03.10.2019

13. Tapiolan kirkon peruskorjaus alkaa ensi keväänä – suunnittelu pohjautuu perhetaloidealle

Tapiolan kirkon peruskorjaus alkaa toukokuussa. Kirkkoherra Päivi Linnoisen mukaan kirkon sisäraitista ja kahvilasta tehdään niin mielenkiintoiset, että satunnaiset kävijät tulevat kirkkoon uudestaan.

01.10.2019

14. Diakonissalaitos avaa hätämajoituksen kylmenevien säiden takia

Hätämajoitus on suunnattu pääasiassa EU-alueen liikkuvalle väestölle. Helsinkiläisille asunnottomille suunnattu majoitus toimii Hietaniemen palvelukeskuksessa. Periaate on, että ketään ei jätetä ulos.

15. Nuoret maalasivat Tikkurilan kirkkotyömaan aitaan graffitin

Graffitin nimi on Yhdessä. Katutaiteen tekemistä ohjasi graffitiartisti Hende Nieminen.

30.09.2019

16. Kenraali Brian Peddlen johtama armeija sotii niitä asioita vastaan, jotka tuhoavat ihmistä ja luomakuntaa

– Yritämme olla hyvyyden voima, sanoo Pelastusarmeijan johtaja Brian Peddle. Hän on arvoltaan kenraali ja hänen vaimonsa Rosalie komentaja sotilaallisesti organisoidussa kristillisessä yhteisössä.

30.09.2019

17. ”Ilmastotekoja nyt!” raikasi Eduskuntatalolla, kun Ilmastolakko kokosi tuhansia nuoria mielenilmaukseen

Kansainvälinen ilmastoviikko huipentui perjantaina ilmastolakkoon. Helsingissä tuhannet ihmiset, joista suurin osa lapsia ja nuoria, kokoontuivat Arkadianmäelle. Kirkko Helsingissä jakoi osallistujille hävikkiruokaa.

27.09.2019

18. Vauvoja kastetaan enemmän kuin kastetilastot kertovat – jos toinen vanhemmista ei kuulu kirkkoon, lapsi jää usein kastamatta

Kirkosta eroamisen lisäksi kasteiden määrää laskee ulkomaalaistaustaisen väestön kasvu.

27.09.2019

19. Oikeusnotaari Wiking Vuori: Kirkon johdon tulkinta avioliittolaista ei ole kestävä, koska kirkon jäsenten oikeuksia ei voi rajoittaa Kirkkokäsikirjalla

Helsingin hiippakuntavaltuuston varapuheenjohtajan ja oikeusnotaari Wiking Vuoren mukaan oikeusvaltioperiaate velvoittaa kirkkoa, joka käyttää julkista valtaa.

24.09.2019

20. Suomessa vieraileva Hongkongin luterilainen piispa Ben Chang: ”Tarvitaan puolueeton komitea tutkimaan, kuka on vastuussa väkivallasta”

Piispa Ben Changin mukaan Hongkongin protestit eivät ole hallinnon vastainen vallankumous, vaan ilmausta huolesta ja tyytymättömyydestä.

20.09.2019