Pauli Juusela -haulla löytyi 1317 hakutulosta.

1. Ehtoolliselle pääsee taas – seurakunnat ovat keksineet luovia tapoja jakaa ehtoollista koronarajoituksia noudattaen

Jotkut seurakunnat vaativat etukäteisilmoittautumista, osa pitää useita pieniä tilaisuuksia.

22.01.2021

2. Hämeenkylän kirkkoherraksi valittu Matti Hyry: ”Ilman kirkkoa maailma olisi karu paikka”

Tuleva kirkkoherra Matti Hyry arvostaa kansankirkollisuutta, jossa jokaiselle on tilaa.

21.01.2021

3. Helsingin seurakuntayhtymän urakkaepäselvyyksistä nostetaan lahjussyyte – tutkintapyyntö tehtiin jo maaliskuussa 2016

Syytteen nostamisesta uutisoi ensin Ylen ruotsinkielinen toimitus. Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki ei vielä voi kommentoida asiaa.

18.01.2021

4. Tämä kolahti: Barack Obaman kirja näyttää Yhdysvaltain presidentin vallan ja sen rajat

Barack Obama aloitti kautensa katastrofaalisessa taloustilanteessa, kuten Joe Biden nyt. Aikaa ei ollut hukattavana.

18.01.2021

5. Hämeenkylän kirkkoherraksi valittu Matti Hyry: ”Seurakunta saa keskustelevan ja asiapainotteisen johtajan”

Hämeenkylän seurakuntaneuvosto valitsi perjantai-illan kokouksessaan uudeksi kirkkoherraksi seurakunnan pitkäaikaisen papin Matti Hyryn.

15.01.2021

6. Noin viisisataa kristityksi kääntynyttä turvapaikanhakijaa odottaa yhä ratkaisua hakemukseensa – kirkkojen mukaan moni palautettu piileskelee kotimaassaan vainoajia

Evankelinen Allianssi katsoo, ettei Suomi ole aina noudattanut oikeusturvaperiaatetta turvapaikkatutkinnassa. Maahanmuuttovirasto kertoo ottaneensa kritiikin vakavasti.

15.01.2021

7. Tikkurilan uuden kirkon vihkiäismessu televisoidaan – samana iltana kirkosta tulee suoratoistona Reino Nordinin konsertti

Tikkurilan uuden kirkon vihkiäiset joudutaan viettämään sunnuntaina 24.1. ilman seurakuntalaisia. Seurakuntalaisille järjestetään avajaisviikolla opastettuja kierroksia kirkkoon.

15.01.2021

8. Koronapandemian varjossa kristittyihin kohdistunut sorto paheni – jopa joka kahdeksas kristitty maailmassa joutui maksamaan kovaa hintaa uskostaan

Open Doorsin arvion mukaan vähintään 340 miljoonaa kristittyä joutui viime vuonna uskonsa vuoksi vainotuksi. Vaikein tilanne on Pohjois-Koreassa.

13.01.2021

9. Koronan kurittaman Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen: valoa näkyy jo, vaikka taudin jälkiä korjataan vielä pitkään

Kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan Vantaan seurakunnat on ollut ihmisten auttamisessa arvokas yhteistyökumppani kaupungille.

11.01.2021

10. Pääkaupunkiseudun seurakuntien koronarajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun

Rajoitukset ovat yhtä tiukkoja kuin kaupungeilla. Jumalanpalveluksia voi seurata vain netin kautta.

08.01.2021

11. Helluntaikirkko pitää koronarokotusten vastustamista Raamattuun vetoamalla vastuuttomana ja vaarallisena

Suomen Helluntaikirkon mukaan lääketieteen saavutuksista on syytä kiittää Jumalaa, ja toimia terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.

08.01.2021

12. Kommentti: Donald Trump osoittautui vääräksi profeetaksi – presidenttiä palvoneilta pastoreilta taisi unohtua ensimmäinen käsky

Presidentti Donald Trumpin kannattajien hyökkäys Yhdysvaltain kongressiin näytti, millaisen sotkun hän taakseen jättää.

07.01.2021

13. Tämä kolahti: Bruce Springsteenin uusi albumi katsoo menneeseen ja raottaa tietä taivaaseen

The E Street Band jyrää kuin livekeikalla. Bruce Springsteenin sanoituksissa näkyy katolilainen tausta.

05.01.2021

14. Miika Auvinen antaa äänen vainotuille kristityille – niille, joiden kirkkoja poltetaan, Raamatut kielletään ja joiden henki on vaarassa

Open Doorsin toiminnanjohtaja on tottunut lukemaan vainosta ja väkivallasta. Toisinaan työläppäriltä luettu tieto vie silti polvilleen.

30.12.2020

15. Koronavuosi vähensi kirkosta eroamista – valtakunnallisesti kirkon jättäneitä oli marraskuussa yli 5 400 viimevuotista vähemmän

Kirkkoon liittyminen on tänä vuonna lisääntynyt. Tätä selittää kuitenkin lähinnä se, että vauvoja on koronariskin vuoksi kastettu tavallista myöhemmällä iällä.

16.12.2020

16. ”Lukemattomien lasten turhat kuolemat ovat estettävissä” – Pelastakaa Lapset varoittaa, että koronapandemia voi kasvattaa aliravittujen lasten määrä miljoonilla

Pelastakaa Lapset -järjestön raportissa todetaan, että koronapandemia saattaa kumota vuosien edistyksen aliravitsemuksen vastaisessa taistelussa.

15.12.2020

17. Helsingin hävikkiruokaterminaali aloittaa toimintansa Tapulikaupungissa – yhteistyöverkosto sai nimen Stadin safka

Hävikkiterminaaliin ei tule omaa ruokajakoa, vaan se jakaa ruoan eteenpäin kymmenille ruoka-aputoimijoille.

14.12.2020

18. Helsingin seurakunnat varautuvat pienenevään talouteen

Helsingin seurakuntien ensi vuoden talousarvio on alijäämäinen.

11.12.2020

19. Koronarajoitukset jatkuvat: Pääkaupunkiseudun kirkot eivät järjestä ihmisiä kokoavia joulutapahtumia edes ulkona

Suurin osa Helsingin, Espoon ja Vantaan kirkoista valaistaan jouluyönä. Hautausmaille odotetaan satojatuhansia kävijöitä.

11.12.2020