Pauli Juusela -haulla löytyi 1608 hakutulosta.

1. Kommentti: Putinin patriarkka muistuttaa Natsi-Saksan valtakunnanpiispaa

Patriarkka Kirillin maailmassa Jeesuksen tilalle on asetettu pyhä Venäjä ja sen johtaja Vladimir Putin. Vertauskohtia löytyy Hitlerin ja Stalinin ajoista.

30.09.2022

2. Isot kirkot ajavat Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan talousahdinkoon – Suomenlinnan kirkosta luovutaan, mutta se ei riitä

Seurakunnan alijäämä kasvaa kolmessa vuodessa 650 000 euroon. Aluehallintovirasto on jo huomauttanut työntekijöiden jaksamisesta.

30.09.2022

3. Miten me tästä selviydymme? – Piispat Teemu Laajasalo ja Kaisamari Hintikka pitävät kysymystä pelastuksesta nyt erityisen ajankohtaisena

Lähes 900 pappia kokoontuu Lohjalle ja Helsinkiin miettimään pelastusta. Sota, kulkutauti ja ilmastohätä tuovat kysymyksen tähän aikaan. Samalla se on ikuinen.

26.09.2022

4. Kirkkoon kuuluu nyt alle puolet vantaalaisista – maahanmuuttajataustaisen väestön määrä vaikuttaa jäsenprosenttiin

Kirkkoonkuulumisprosentti painui Vantaalla elokuun lopussa ensimmäisen kerran alle viidenkymmenen.

5. Helsingin yhteinen kirkkoneuvosto esittää Juha Rintamäkeä yhtymänjohtajaksi

Esitys on yksimielinen. Helsingin kirkkovaltuusto päättää asiasta 6. lokakuuta.

6. Patriarkka Kirill lupaa taivaspaikan sodassa kaatuville venäläisille

Venäjän ortodoksisen kirkon päämiehen mukaan oikea uskova ei pelkää kuolemaa.

23.09.2022

7. Pyhän Annan lastenkirkosta ostotarjous – naapurissa asuva yrittäjä haluaa palauttaa tyhjillään seisovan rakennuksen hengelliseen käyttöön

Ostotarjouksen tekijä on helluntailaisen Aikamedian toimitusjohtaja, entinen lähetyslentäjä ja Vantaan vuoden 2020 yrittäjä Olavi Kumpulainen. Tarjoushinta on 250 000 euroa.

23.09.2022

8. Piispa emerita Irja Askolalle myönnettiin kirkon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinto

Ehdotuksia palkinnon saajiksi saatiin 107, Askolaa ehdotettiin 85 kertaa.

21.09.2022

9. Seurakuntavaalien ehdokaslistoille saatiin pääkaupunkiseudulla runsaasti uusia ehdokkaita – joukossa muun muassa Mikael Jungner

Helsingissä osa seurakunnista sai hyvin ehdokkaiksi myös alle 30-vuotiaita. Espoossa nuorten ehdokkaiden määrä puolittui. Vantaalla nuoria ehdokkaita on 16.

16.09.2022

10. Diakonian vapaaehtoisiksi tulee nykyisin ihmisiä, jotka eivät kuulu kirkkoon, käy ilmi tuoreesta diakonian barometristä

Vapaaehtoisina toimii myös niitä, jotka itse saavat apua. Osallisuuden kokemus lisää elämän merkityksellisyyttä, sanoo johtava diakoniatyöntekijä Maija Hietaniemi.

15.09.2022

11. Onko kirkko keksinyt ikiliikkujan? – Piispainkokouksen pääsihteerin Kari Kopperin mukaan samaa sukupuolta olevien vihkimistä ei ratkaista piispainkokouksessa hetkessä

Mikkelissä koolla ollut piispainkokous ei saanut ainakaan vielä ratkaisua ongelmaan, jota kirkossa on vuosikausia palloteltu toimielimeltä toiselle.

14.09.2022

12. Myyrmäen kirkon peruskorjauksen urakoitsijakilpailutus on käynnissä

Mittavan peruskorjauksen tavoitteena on korjata sisäilmaongelmat, joiden vuoksi kirkko on ollut suljettuna vuodesta 2019.

14.09.2022

13. Pyhän Laurin kappelin kuparivaras sai vankeutta ja isot vahingonkorvaukset maksettavakseen

Siunauskappelia auringonvalolta suojaavat verkot vahingoittuivat pahoin ja on epävarmaa, saadaanko niitä enää korjattua.

13.09.2022

14. Kirkon rahojen väheneminen iskee työntekijöihin – Helsingin seurakuntien yhteisistä palveluista leikataan lähes joka kymmenes työpaikka

Alkuperäinen vähennystavoite oli 90 henkilötyövuotta, yt-neuvottelujen jälkeinen lopputulos on 45. Lähes 500 henkilöä koskevat neuvottelut olivat kirkon historian laajimmat.

09.09.2022

15. ”Kenelläkään ei ole oikeutta siunata sotarikoksia ja kansanmurhaa” – Ukrainalaispiispan puhe kokousedustajille ja nuorten epätoivo jäivät Kati Pirttimaan mieleen

Kirkkojen maailmanneuvoston kokouksessa Venäjän edustajat ovat olleet hiljaa. Ukrainan lisäksi on puhuttu paljon ilmastonmuutoksesta ja kuultu alkuperäiskansojen viestiä.

06.09.2022

16. ”Johdatte kirkkoa kulkemaan tietä, joka pilkkaa Jumalaa” – Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier jyrähti Venäjän ortodoksisen kirkon johdolle

Kirkkojen maailmanneuvoston verkkosivuilla puheen kärki piilotettiin ja ydin vesitettiin. Venäjän kirkon edustaja luonnehti puhetta valtiovallan painostukseksi.

02.09.2022

17. ”Nyt on aika tehdä loppukiri” – Lähes kaikille seurakuntavaalien ehdokaslistoille pääkaupunkiseudulla tarvitaan vielä ehdokkaita

Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla pulaa on erityisesti nuorista ehdokkaista. Mahdollisista kokonaan uusista ehdokaslistoista ei ole vielä tietoa. Aikaa on 15.9. asti.

02.09.2022

18. Kellonummen hautausmaa sai Green Flag Award -tunnuksen ensimmäisenä hautausmaana Suomessa

Tuomarit vaikuttuivat Espoon suurimman hautausmaan rauhallisesta tunnelmasta, luonnonläheisyydestä ja ympäristövaikutusten huomioon ottamisesta.

01.09.2022

19. Kirkkojen maailmanneuvosto kokoontuu Ukrainan sodan varjossa

Kritiikistä huolimatta kokoukseen osallistuu myös Venäjän kirkon delegaatio. Paikalla on myös kaksi ukrainalaista ortodoksista kirkkoa.

31.08.2022