Pauli Juusela -haulla löytyi 1224 hakutulosta.

1. ”Kirkkoon kuuluminen on Kalliossa tietoisempi päätös kuin missään muualla Suomessa”, väittää kirkkoherra Riikka Reina

Kallion seurakunnan kirkon ovet ovat auki kaikille, myös vessaa tarvitseville asunnottomille. Seurakunnassa katsotaan rohkeasti peiliin, jotta toiminta on seurakunnan arvojen mukaista.

11.08.2020

2. Arkkipiispa Tapio Luoman mukaan kirkko on väistämättä myös poliittinen toimija

Puhuessaan ja toimiessaan heikkojen, köyhien ja sorrettujen puolesta kirkko muistuttaa, että syrjään joutuneet ovat osa yhteiskuntaamme, sanoi arkkipiispa Tapio Luoma.

10.08.2020

3. Lauttasaaren seurakunta muuttaa uusiin väistötiloihin – Kauppakeskus Lauttiksen tilasta luovutaan

Lauttasaaren kirkon peruskorjaus alkaa elokuun lopussa. Heikkiläntien toimistotaloon tulee tiloja myös ruotsinkieliselle Johanneksen seurakunnalle.

07.08.2020

4. ”Tuhon mittakaava on suunnaton” – Kirkon Ulkomaanavulta 50 000 euroa hätäapua Beirutiin, kansalaiskeräys on käynnissä

Kirkon Ulkomaanapu reagoi nopeasti Beirutin räjähdykseen, joka jätti 300 000 ihmistä kodittomiksi. Libanonin tilanne oli jo entuudestaan vaikea.

06.08.2020

5. ”Freesi näkökulma” – Kolmannekselle lukijoista Kirkko ja kaupunki on täysin tai lähes ainoa side kirkkoon

Kirkko ja kaupungin johtokunnan puheenjohtajan Heikki Sarasteen mukaan lehti tavoittaa hyvin lukijansa. Tutkimukseen vastasi 1500 lukijaa.

06.08.2020

6. Saisiko olla katolinen kasvomaski tai sellainen, jota koristaa Jeesus ja Donald Trump?

Koronapandemia on tehnyt kasvomaskeista maailmalla jokapäiväisen vaatteen. Miksei sillä voisi ilmaista myös uskonnollista identiteettiä?

04.08.2020

7. Helsingan keskiaikapäivä toteutetaan verkossa – keskiaikainen messu seurailee Turun messukirjaa vuodelta 1488

Viime vuonna tapahtuma keräsi Helsingin pitäjän kirkonkylään Vantaalle 11 000 kävijää.

03.08.2020

8. Syyria aikoo rakentaa kopion Hagia Sofiasta ja tehdä siitä ortodoksikirkon, Venäjältä tukea hankkeelle

Toimi on protesti sille, että Turkki muutti Hagia Sofian moskeijaksi. Turun piispa Kaarlo Kalliala toivoo, että Hagia Sofiaan löytyisi sopuratkaisu.

31.07.2020

9. Pääkaupunkiseudun seurakunnat siirtyvät varovaisesti kohti normaalia

Turvavälejä suositellaan pitämään edelleen ja hygieniasta muistutetaan. Ryhmätoiminta alkaa syksyllä, ellei koronatilanne pahene.

31.07.2020

10. Tunnettu hinduaktivisti vaatii Brahma-jumalan nimen poistamista suositusta brasilialaisoluesta – uskonto näkyy myös monissa muissa oluissa

Yhdysvaltalainen hinduvaikuttaja Rajan Zed on ollut esillä myös Suomessa, kun hän vaatii Kiasmaa poistamaan uskontoaiheisessa näyttelyssä olleen kuvan.

30.07.2020

11. Turvapaikanhakijoiden määrä romahti – uusia hakemuksia on tänä vuonna jätetty vain 658

Koronapandemian aikana Suomeen on tullut vain vähän turvapaikanhakijoita. Eniten uusia hakemuksia ovat jättäneet turkkilaiset. Kiintiöpakolaisten tulo Suomeen on viivästynyt.

29.07.2020

12. Perunkirjoituksissa tarvittavat sukuselvitykset ovat pääkaupunkiseudulla viikkokausia myöhässä – yhden luukun periaate parantaa jatkossa palvelua

Tavoitteena on, että perunkirjoituksiin vaadittavat sukuselvitykset saa yhdestä paikasta ja palvelu paranee. Tällä hetkellä siinä on ongelmia monestakin syystä.

24.07.2020

13. Rutto tappoi joka kolmannen helsinkiläisen syksyllä 1710 – parannuskeinoa ei ollut, mutta tautia yritettiin torjua eristämällä sairaat

Runsas kymmenen vuotta ennen ruttoa kaupunkia riivasi nälänhätä. Tuhon viimeisteli tsaarin armeijan hyökkäys ja tulipalo, joka tuhosi lähes kaiken.

23.07.2020

14. Viikin kirkko sai aurinkopaneelit: ”Keräämme kokemuksia kirkkoja ja muita seurakuntarakennuksia varten”

Helsingin seurakuntien käyttämä sähkö tuotetaan sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla.

18.06.2020

15. Maskipakkoa tehostaa Botswanassa iso sakko – Suomen Lähetysseuran työntekijöillä on näköalapaikka koronaan neljällä mantereella

SARS-virus totutti hongkongilaiset rajoituksiin. Jerusalemissa suljettiin pyhät paikat. Latinalaisessa Amerikassa korona leviää slummeissa.

17.06.2020

16. Tämä kolahti: Petsamon luostarin pappismunkki Paisin tie päättyi marttyyrinä joukkohautaan

Pietarista johtaa tie Viipuriin. Sen varrella on Levašovon joukkohauta. Siellä, tuhansien muiden NKVD:n teloittamien joukossa, makaa pappismunkki Paisi. Hän on Suomen kansalainen.

17.06.2020

17. Keliakialiitto jakaa 750 ruoka-apukassia ympäri maata ­– kasseja toimitettiin muun muassa Myyrmäen Virtakirkolle

Keliakialiitto toimittaa 750 kassia gluteenitonta ruokaa yhdelletoista paikkakunnalle ruoka-apua varten. Kasseja on jaossa rajallinen määrä myös Helsingissä ja Vantaalla.

15.06.2020

18. Tutkija Jaakko Tahkokallio murtaa myyttejä keskiajasta – papit edustivat sivistystä eivätkä takapajuisuutta

Kristinusko antoi vaihtoehdon perinteiselle verikostolle ja espoolaisnaiset lähtivät oma-aloitteisesti ulkomaille.

15.06.2020

19. Kirkko ja kaupunki jatkaa pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisenä mediana – uusi sopimus hyväksyttiin myös Helsingissä

Päätoimittaja Jaakko Heinimäki on tyytyväinen siihen, että Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla halutaan edelleen tehdä seurakuntien yhteistä mediaa. Leikkaukset kuitenkin vaikeuttavat tavoitteiden saavuttamista.

12.06.2020

20. Helsinki-avun asiointi- ja kauppa-apu jatkuvat kesäkuun ajan – puhelinnumero päivystää elokuun loppuun

Tarve asiointiavulle on vähentynyt, koska rajoitukset ovat helpottuneet. Seurakuntayhtymän johtajan Juha Rintamäen mukaan Helsinki-apu osoittaa, että auttamisen tahtoa löytyy.

11.06.2020