Pauli Juusela -haulla löytyi 1095 hakutulosta.

1. ”Viha estää näkemästä itsemme ulkopuolelle” – uskontojen edustajat, uskonnottomat, poliisi ja kansanedustajat etsivät ratkaisuja vihapuheeseen

Ylikomisario Jari Taposen mukaan sananvapautta ei välttämättä tarvitse rajoittaa lailla nykyistä enempää. Kyse on enemmänkin siitä, miten lakeja tulkitaan.

13.12.2019

2. ”Meillä on moraalinen velvollisuus auttaa lapset ja äidit pois al-Holin leiriltä”, sanoo Helsingin piispa Teemu Laajasalo

Piispa Teemu Laajasalon mukaan lasten elämän suojelu ja heidän hengissä pysymisensä varmistaminen on ihmisyyden kannalta aika matala minimistandardi. Siihen Suomella on kyllä varaa.

13.12.2019

3. Vantaan seurakunnat antavat 30 000 euroa Syyrian pakolaisten auttamiseen

Yhteisen kirkkoneuvoston myöntämä summa ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta maan sisäisille pakolaisille.

12.12.2019

4. Tiilissä sanaa, lasissa symboleja – Tikkurilan kirkkoon tuleva julkisivutaide pysäyttää ohikulkijan miettimään kristinuskon sanomaa

Tikkurilan kirkon julkisivutaiteen suunnittelevat taiteilija Jaana Partanen ja arkkitehti Heikki Lamusuo.

12.12.2019

5. Kaivokselan koululaiset lahjoittavat lelujaan tarvitseville – koulun yhteistyökumppanina toimii seurakunta

Kuinka yhdistää kestävä kehitys, kierrätys, antamisen ilo ja joulumieli? Vantaalainen Kaivokselan alakoulu keksi tavan ja löysi keinon viedä apu perille.

10.12.2019

6. Piispojen kannanotto koulujen kirkkotilaisuuksista: ”Uskontoa ei tule eristää eikä siirtää pois silmistä”

Luterilaisen kirkon piispat toivovat eduskunnan perustuslakivaliokunnan ottavan kantaa siihen, voiko koulun yhteisiä juhlia järjestää kirkossa.

05.12.2019

7. Emerituspiispa Eero Huovinen säilyttää mökkinsä puuvessassa presidentillistä lööppiä: ”Koivisto pisti piispan pannaan”

Malmin kirkossa järjestetyssä illassa keskusteltiin kirkon ja presidenttien suhteista. Mauno Koivisto oli harvinaisen ahkera Raamatun lukija.

05.12.2019

8. Kivistön kirkko meni Myyrmäen kirkon edelle – Vantaan kirkkovaltuustossa päätettiin 24,5 miljoonan euron investoinneista

Vantaan kirkkovaltuusto päätti myös Lehtisaaren vuokrista ja lähetysjärjestöjen tukemisesta.

04.12.2019

9. Museovirasto antoi lausunnon vuosia tyhjänä olleesta Pyhän Annan lastenkirkosta – tuleeko sisäilmaongelmaisesta rakennuksesta suojelukohde?

Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa käsitellään tänään jälleen Pyhän Annan lastenkirkkoa. Kiinteistöjohtokunta on esittänyt rakennuksen purkamista.

03.12.2019

10. Kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset jakoivat aamuliikenteessä kymmeniätuhansia pipareita

Espoon, Helsingin ja Kauniaisten seurakunnat yllättivät päivän askareisiin kiirehtivät ihmiset.

03.12.2019

11. ”On hyvä tehdä hyvää toisille” – helsinkiläiskoulun oppilaat ilahduttavat vanhuksia joulukasseilla diakoniatyön kautta

Helsinkiläinen Maatullin koulu haluaa tuottaa iloa alueen vanhuksille. Samalla lapsille opetetaan lähimmäisenrakkautta ja empatiaa.

29.11.2019

12. ”Ihmiset elävät kaatopaikalla ja nukkuvat kylmällä maalla” – Pakolaiset unohdettiin bosnialaiselle leirille, kun Eurooppa sulki ovensa

Punaisen Ristin eläkkeellä oleva viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho hälytettiin apuun leirille, jonka olosuhteet saivat ranskalaisen kuvaajan pidättelemään itkua.

29.11.2019

13. Yhteisöruokailujen vapaaehtoiset saivat Vantaan kaupungilta tunnustuksen vuoden vapaaehtoisteosta

Esimerkiksi Yhteinen pöytä ei toimisi ilman vapaaehtoisia. Yhteisöruokailuja on seurakuntien, järjestöjen ja kaupungin tiloissa.

28.11.2019

14. Sisäministeri Maria Ohisalo saarnaa kirkkoherra Kari Kanalan kanssa adventtikirkossa Helsingin Vallilassa

Paavalinkirkossa lauletaan adventtina tuttuun tapaan Hoosianna. Saarna sen sijaan on kaikkea muuta kuin tavanomainen.

28.11.2019

15. Päivi Räsänen saa tukea: Evankelisen Allianssin ihmisoikeusryhmä vetoaa sanan- ja uskonnonvapauden puolesta

Allekirjoittajien mielestä sanan- ja uskonnonvapautta kavennetaan, mikäli viranomaiset ryhtyvät arvioimaan Raamatun tulkintaa.

20.11.2019

16. Mikä motivoi sohvaperunoita, kuulevatko bakteerit, pelastaako sisäviljely maailman? – Kallion kirkossa esitellään tiedeideoita kolmen minuutin hissipuheilla

Kahdeksan tieteentekijää eri puolilta maailmaa esittelee Kallion kirkossa sadantuhannen euron pitchaus-kilpailuun osallistuvia aiheitaan.

19.11.2019

17. Vantaan seurakunnat ja Lehtisaaren asukkaat tulkitsevat maanvuokria ja oikeudenmukaisuutta eri tavoin

Tulevien maanvuokrien korotusten porrastus lieveni hieman Vantaan yhteisessä kirkkoneuvostossa. Alueella asuvaa Anner Mekkeriä tämä ei paljon lohduta.

15.11.2019

18. ”Ensin futiskirkkoon, sitten tavataan torilla” – jalkapallohullu kirkkoherra Kari Kanala uskoo Suomen etenevän kisoihin 5–0-voitolla

Missä olit, kun Suomi pääsi ensi kertaa jalkapallon EM-kisoihin? Kirkkoherra Kari Kanalan vastaus on kirkossa rukoilemassa. Toivottavasti satojen muiden kanssa.

14.11.2019

19. Eversti evp Jukka Parvista esitetään Vantaan seurakuntien yhtymän johtajaksi

Parvinen on toiminut Vantaalla vt. talouspäällikkönä. Sitä ennen hän teki uran puolustusvoimissa.

13.11.2019