Pauli Juusela -haulla löytyi 1160 hakutulosta.

1. Espoon seurakunnat aikoo suojella 50 hehtaaria metsää Nuuksion kansallispuiston vierestä

Monipuolisella alueella kasvaa osin vanhaa metsää ja asuu liito-oravia. Tässä vaiheessa alue rauhoitettaisiin 20 vuoden ajaksi, jonka jälkeen asiaa arvioidaan uudelleen.

03.04.2020

2. Suljetaanko kehitysvammaiset tehohoidon ulkopuolelle koronatilanteen vuoksi? – Vammaisjärjestöt huolestuivat asumisyksiköistä kuulemistaan tiedoista

Sosiaali- ja terveysalan neuvottelukunnan ETENE:n puheenjohtajan Jaana Hallamaan mukaan hoitolinjauksista päättäminen kuuluu lääkärille. Listojen laatiminen on lainvastaista.

3. ”Kriisi muuttaa arvojamme pysyvästi yhteisöllisemmiksi” – Onko näin?

Laura Maria Latikka, Aada Ora ja Pekka Sauri ottavat kantaa ajankohtaiseen kysymykseen.

31.03.2020

4. Hätää kärsivät saavat ruokaa ja lääkkeitä – Vantaan seurakunnat ja kaupunki yhdistävät voimansa poikkeusoloissa

Vantaan seurakunnat ja Vantaan kaupunki aloittavat yhteistyössä yli 70-vuotiaiden kaupunkilaisten tavoittamisen puhelimitse ja tekstiviestien avulla. Kaupunki antaa työvoimaa seurakunnille.

27.03.2020

5. Hovioikeus korotti piispa Teemu Laajasalon sakkotuomiota

Helsingin hovioikeus päätyi korottamaan käräjäoikeuden piispa Teemu Laajasalolla antamaa sakkotuomiota 35 päiväsakkoon. Laajasalo kertoo tyytyvänsä tuomioon.

26.03.2020

6. Usko ja urheilu yhdistyvät Vantaan seurakuntien katumainoksissa

Pääsiäisen sanoma kertoo voitosta, jota edelsi Jeesuksen kärsimystie. Sanoma on kirkkoherra Tuomas Antolan mukaan ajankohtainen myös koronapandemian aikana.

26.03.2020

7. Espoon seurakuntien perheneuvonta auttaa etänä – vanhemmille avattiin helppiluureja

Vaikka asiakkaiden määrä ei ole kasvanut, koronan aiheuttama huoli on noussut esille käydyissä keskusteluissa.

25.03.2020

8. Paavi kutsuu kaikkia maailman kristittyjä yhteiseen rukoukseen 25.3. kello 13

Reaktiona koronapandemiaan paavi kehottaa kristittyjä kääntymään Jumalan puoleen ja rukoilemaan yhdessä Isä meidän -rukouksen.

25.03.2020

9. Jättimäisillä pakolaisleireillä Afrikassa ja Aasiassa pelätään koronan tuloa – KUA lähettää hätäapua Keniaan ehkäistäkseen viruksen leviämistä

Kenia ja Uganda sulkivat rajansa uusilta pakolaisilta. Bangladesh päästää leireille vain välttämättömän avun. Syyriassa korona olisi katastrofi.

24.03.2020

10. Pyhät paikat hiljenivät maailmalla – edes Jeesuksen hautapaikalle ei ole jonoa

Kirkot, moskeijat ja temppelit ovat sulkeneet oviaan koronaviruksen edessä. Venäjällä ortodoksinen kirkko taipui käyttämään kertakäyttöastioita ehtoollisviinin nauttimiseen yhteisen lusikan sijaan, mutta Georgian arkkipiispan mukaan viini on antiseptista.

20.03.2020

11. Koronan vuoksi hävikkiruokaa jaetaan kasseissa hätäapuna suoraan koteihin – ”Tämä ei ole kauppakassipalvelu”

Vantaan seurakunnat ja kaupunki jakavat hävikkiruokaa nyt yhteydenottojen perusteella. Diakonia auttaa myös muulla tavoin.

20.03.2020

12. ”Jotkut kadulla kohtaamamme ihmiset eivät ole kuulleetkaan koronasta” – Diakonissalaitos tukee heikoilla olevia myös poikkeusoloissa

Vaikka Helsingin kadut ovat hiljenneet, Diakonissalaitos jatkaa siellä työtään. Päihde- ja mielenterveysongelmaiset, vanhukset, nuoret ja kodittomat tarvitsevat yhä apua.

18.03.2020

13. Yhteisen pöydän ruoka-apu jatkuu Vantaalla – vaikka yhteisöruokailut peruutettiin koronan vuoksi, ruokakasseja saa monesta paikasta

Kaupat, tukut ja tehtaat toimittavat edelleen ylijäämäruokaa Yhteisen pöydän ruokavarastoon. Ruokaa saa yhä yli 50 paikasta Vantaalta.

16.03.2020

14. ”Ihmiset kaipaavat rukousta pelkojen ja ahdistuksen keskellä”, sanoo  tuomasyhteisön pappi Pirjo Kantala

Helsingin Agricolan kirkossa kokoontuva Tuomasmessu jää tauolle koronaviruksen vuoksi. Tuomasyhteisön pappi Pirjo Kantalan mukaan rukous jatkuu ja nyt sitä tarvitaan.

13.03.2020

15. Päättäjille järjestettiin Helsingissä nuorisonpuolustuskurssi – ”Nuorissa on tulevaisuus ei ole klisee, vaan tosiasia”, sanoo Riikka Nenonen partiolaisista

Maanpuolustuskurssista mallia ottanutta kurssia aiotaan levittää Helsingistä muualle Suomeen. Helsingissä mukaan saatiin kaupungin ja seurakuntien päättäjiä.

13.03.2020

16. Helsingin seurakunnat peruvat yli 500 hengen tilaisuudet koronan vuoksi – talvisodan muistojuhla perutaan, Linnanmäen kymppisynttärit siirtyvät

Seurakuntayhtymä suosittelee myös yhteisöruokailujen perumista. Yhtymänjohtaja Juha Rintamäen mukaan paikallisesti voi miettiä, voidaanko ruokaa valmistaa ja antaa mukaan.

17. Kommentti: Koronan aiheuttamassa kriisissä pitää unohtaa politikointi

Kun yhteiskunta kohtaa yhtä aikaa pandemian ja talouskriisin, on syytä unohtaa puoluepolitikointi ja suoristaa rivit. Riitely vain pahentaa tilannetta.

12.03.2020

18. Espoon seurakunnat käyttävät 1,8 miljoonaa euroa Suomen rajojen ulkopuolella – mihin, miten, miksi?

Espoon seurakuntien työtä tehdään ainakin 20 maassa usean järjestön kautta. Niille annetaan rahoitusta tiettyihin hankkeisiin, ei yleisenä budjettitukena.

12.03.2020

19. Suvivirteen haetaan uutta säkeistöä kilpailulla – ”suurin Suvivirsi ikinä” lauletaan toukokuussa Myyrmäen montussa

Seurakunta haluaa luoda virrelle iloista nostetta ja kannustaa ihmisiä laulamaan. Voittajan valitsee piispa Teemu Laajasalo.

11.03.2020

20. Sateenkaaripapit ovat vihkineet tai siunanneet kolmessa vuodessa noin 130 paria

”Onko joltain pois, että toinen saa sen, mikä itsellekin kuuluu”, kysyy pappi Olavi Virtanen. Hän pitää kirjaa kirkollisesti vihityistä ja siunatuista sateenkaaripareista.

10.03.2020