Pauli Juusela -haulla löytyi 1436 hakutulosta.

1. Piispa Teemu Laajasalo kritisoi rokotteista kieltäytyviä – ”Moni unohtaa aiheuttavansa välillisesti kärsimystä ja kuolemaa”

Teemu Laajasalo toteaa Helsingin Sanomissa, että rokotteesta kieltäytyvä toimii vastuuttomasti. Kirkko ja kaupungin haastattelussa piispa vetoaa, että ihmiset luottaisivat lääketieteeseen.

18.10.2021

2. Kommentti: Ihmisoikeusneuvostoon pääsy ei ole urheilusaavutus – oleellista on, uskaltaako Suomi puuttua asioihin

Ihmisoikeusneuvoston jäsenmaiden pitäisi YK:n mukaan ylläpitää korkeimpia mahdollisia standardeja ihmisoikeuksien edistämisessä. Ihan ei siltä vaikuta.

15.10.2021

3. Helsinki-apu sai valtiovallalta tunnustuspalkinnon – yli 70-vuotiaille soitettiin 67 902 puhelua

Helsingin kaupungin ja seurakuntien organisoima Helsinki-apu sai Avoin hallinto -hankkeen Demokratiatunnustuksen.

14.10.2021

4. Suomi unohti sotaorvot – Lea Heinolle jäi isästään jäljelle vain valokuva

Pääkaupunkiseudun sotaorvot viettävät kirkkopyhää Helsingin tuomiokirkossa.

13.10.2021

5. ”Annamme mahdollisuuden, joka kannattaa käyttää” – Vantaan seurakunnat torjuvat asunnottomuutta vuokra-asunnoilla, joista huolehtii asuntotyön diakoni Jari Hirvonen

Asunnottomien yötä Vantaalla organisoivan Vahti ry:n puheenjohtajan Tiina Tuomelan mielestä jokaisen poliitikon pitäisi käydä hätämajoituksessa.

06.10.2021

6. ”Kun Sudentassu-sillan ylittää, arjen huolet jäävät taakse” – Hakunilan kirkkoherra Hans Tuominen käy kymmenvuotiaassa Sipoonkorvessa viikoittain

Sipoonkorven kansallispuisto täyttää kymmenen vuotta. Viime vuonna se oli seitsemänneksi suosituin kansallispuisto, kävijöitä oli 204 000.

05.10.2021

7. Rippikoulu sai taas nuorilta kiitettävän arvosanan

Valtakunnallinen kysely antaa viitteitä siitä, että tyttöjen elämänilo on viime vuosina heikentynyt.

8. Myyrmäen kirkon korjaus tehdään perusteellisesti ja yhdellä kertaa

Vantaankosken kirkkoherran Hannu Pöntisen mukaan seurakunnan tavoite on, että kirkko voitaisiin ottaa uudelleen käyttöön adventtina 2023.

01.10.2021

9. Ylen MOT sai pääkaupunkiseudun ruoka-aputoimijat hämmentymään – Luotettavuus, tasapuolisuus, läpinäkyvyys ja turvallisuus ovat vastuullisen toiminnan ydin

Vantaan Yhteisen pöydän palveluesimiehen Hanna Kuisma ja Stadin Safkan johtajan Anni Heinälän mukaan tärkeintä ei ole ruuan haaliminen, vaan laatu ja ihmisten kohtaaminen.

01.10.2021

10. Keräyspäällikkö Lahtisen rakkauden projekti Haagan seurakunnassa tuotti Yhteisvastuulle ennätystuloksen – ”Mentaliteetin pitää olla sellainen, että siirretään vuoria”

Kaikki alkoi siitä, että pappi Sami Lahtiselle unohdettiin kertoa, että hänestä tulee keräyspäällikkö. Lopputuloksena oli tarina, pahvihahmot ja yli 28 000 euroa.

29.09.2021

11. Seurakunta pyysi Palefacea etsimään Malmin ääntä – ”Osa syntyy kultalusikka suussa, osa karumpiin olosuhteisiin, onnea etsivät kaikki”

Malmin ääni -videossa annetaan ääni niille, joita ei yleensä kuulla, ja kerrotaan kaupunginosan tarina. Osattomuus on yksi osa sitä, samoin yhteisön voima.

27.09.2021

12. Kaikki kokoontumisrajoitukset päättyvät kirkoissa Espoon ja Helsingin hiippakunnissa lokakuun alussa

Jumalanpalveluksiin voidaan lokakuun alusta ottaa ihmisiä normaalisti. Hygieniaohjeet ovat voimassa.

24.09.2021

13. Toimitusjohtaja ja pappi Laura Arikka toimii rakentavan keskustelun kätilönä: ”Jos haluaa muuttaa asioita, pitää olla valmis käärimään hihat”

Kotoaan Laura Arikka oppi, että maailmasta voi rakentaa parempaa vaikka palan kerrallaan. Lähi-idässä hän ymmärsi, miten tärkeää on kuulla erilaisten ihmisten kokemuksia.

24.09.2021

14. Vantaankosken seurakunta ja kaupunki auttavat yhdessä päihteitä käyttäviä ikääntyneitä – ”Ryhmä voi motivoida viettämään viikossa edes yhden päivän selvin päin”

Pilke-ryhmässä ei vaadita alkoholin käytön lopettamista. Osanottajien elämänhallintaa pyritään vahvistamaan niin, että päihteistä aiheutuvat haitat vähenisivät.

17.09.2021

15. Roihuvuoren kirkon ympärille suunnitellaan täydennysrakentamista – palaute johtaa uuteen kaavaluonnokseen, jossa kirkko pyritään saamaan paremmin näkyviin

Kirkkoherra Timo Pekka Kaskisen mukaan alkuperäinen idea oli purkaa tyhjillään seisova siipirakennus, rakentaa tilalle asuntoja ja luoda kaunis, luostarimainen pihapiiri.

17.09.2021

16. Tapiolan kirkon peruskorjauksen valmistuminen viivästyy hieman, mutta jouluna kirkkoon jo pääsee

Viivästyminen johtuu pääasiassa katossa olleesta vuodosta. Ensimmäistä remontin jälkeistä messua vietetään neljäntenä adventtina, juhlaviikkoa tammikuussa.

17. Kansanedustaja Päivi Räsänen astuu oikeuden eteen tammikuussa

Kansanedustaja Päivi Räsänen vastaa 24. tammikuuta Helsingin käräjäoikeudessa syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän kiistää syyllisyytensä.

15.09.2021