Pauli Juusela -haulla löytyi 867 hakutulosta.

1. ”Yksipuolinen, surullinen päätös ” – Suomen ortodoksikirkko arvostelee Venäjän ortodoksisen kirkon päätöstä katkaista ehtoollisyhteys

Moskovan patriarkaatin ilmoitus katkaisi ehtoollisyhteyden myös suomalaisten ja Venäjän ortodoksisen kirkon välillä. Taustalla on kiista Ukrainan kirkon asemasta.

Tue Oct 16 16:00:00 EEST 2018

2. Vantaan yhteisen seurakuntatyön johtaminen kiinnostaa kolmeatoista hakijaa

Virkaa hakee muun muassa Helsingin seurakuntayhtymän diakonian päällikkö Kirsi Rantala.

Fri Oct 12 15:35:00 EEST 2018

3. Piispa Teemu Laajasalon yhtiön kirjanpidossa epäillään rikosta – seurakuntayhtymän luottokortti- ja matkalaskuista ei ole aihetta nostaa syytettä

Poliisi ei ota kantaa teon tahallisuuteen tai tuottamuksellisuuteen. Piispa Teemu Laajasalo myöntää huolimattomuuden kirjanpidon hoidossa ja on siitä pahoillaan.

Thu Oct 11 12:10:00 EEST 2018

4. Joka toinen pappi kannattaa samaa sukupuolta olevien vihkimistä – asenteissa iso muutos

Tuore tutkimus kertoo myös pappien olevan hyvin motivoituneita työhönsä. Sekä papit että kanttorit suhtautuvat luontevasti kuolemaan.

Tue Oct 09 17:00:00 EEST 2018

5. Diakonissalaitos avaa hätämajoituksen – ”syksy ja kylmät yöt tulevat väistämättä”

Diakonissalaitoksen hätämajoitus täydentää asunnottomien majoitusta talven ajan. Hietaniemen palvelukeskus ja Hermannin diakoniatalo ovat auki ympärivuotisesti.

Tue Oct 09 13:00:00 EEST 2018

6. Seurakuntavaalien vaalikone avattiin – lähes puolet ehdokkaista sallisi samaa sukupuolta olevien vihkimisen kirkolliseen avioliittoon

Yhdeksän kymmenestä vaalikoneeseen tähän mennessä vastanneesta ehdokkaasta haluaa kirkon olevan aktiivinen ympäristötoimija.

Mon Oct 08 15:30:00 EEST 2018

7. ”Jos rippikoulussa manipuloitaisiin, sitä ei koettaisi turvalliseksi”, mutta nuorten mielestä riparilla on turvallista ja kivaa – vajaa puolet koki uskonsa vahvistuneen

Rippikoulu saa pääkaupunkiseudun nuorilta kiitettävän arvosanan. Alle puolet riparin käyneistä nuorista sanoo uskovansa Jumalaan.

Fri Oct 05 09:55:00 EEST 2018

8. Donald Trump on ”Jumalan valittu” – Yhdysvalloissa esitetään elokuvaa, jonka mukaan Jumala ilmoitti tekevänsä Trumpista presidentin

Pienen budjetin opiskelijatyönä tehty elokuva perustuu ”profetiaan”, jonka palomies Mark Taylor kertoi saaneensa vuonna 2011. Elokuvaa esitetään tällä viikolla yli 1 200 elokuvateatterissa.

Thu Oct 04 13:45:00 EEST 2018

9. Vuoden papiksi valittiin saamelainen Erva Niittyvuopio – valintaa juhli hänen kanssaan 700 muuta pappia

Pappisliiton hallitus valitsi vuoden papiksi saamelaistyön sihteerin Erva Niittyvuopion Oulusta. Valinta julkistettiin Pappisliiton satavuotisjuhlassa Helsingissä.

Thu Oct 04 10:30:00 EEST 2018

10. Kirkko Vantaalla auttaa Venezuelan pakolaisia sekä Filippiinien taifuunin ja Indonesian tsunamin uhreja

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti lähes 60 000 euron katastrofiavusta. Samalla päätettiin esittää ensi vuoden ulkomaiseen ja kotimaiseen kriisiapuun budjettiesitystä enemmän rahaa.

Thu Oct 04 10:00:00 EEST 2018

11. ”Tasa-arvo ei ole totta kirkossa” – kolme naista järjesti johtajuusseminaarin, jonka tavoite on tehdä itsensä tarpeettomaksi

Alppilan kirkon Naiset johtajina kirkossa -seminaariin osallistui lähes 200 ihmistä. Heistä suurin osa oli naisia.

Tue Oct 02 15:45:00 EEST 2018

12. ”Ylilyöntejä, syrjintää ja loukkaavia sanoja puolin ja toisin” – helluntailiike ja kirkko hakevat yhdessä sovintoa menneestä

Helluntailiikkeen ja kirkon välit ovat vuosien saatossa parantuneet. Kuin sinetiksi tälle helluntailiikkeen syyspäivillä järjestetään tilaisuus, jossa pyydetään puolin ja toisin mennyttä anteeksi ja rukoillaan yhdessä.

Thu Sep 27 09:30:00 EEST 2018

13. Vantaan kirkkovaltuusto äänesti: Lehtisaaren maanvuokriin tulee kevennystä

Sopimusehdot ovat nyt yhteneväiset Helsingin seurakuntayhtymän maanvuokrien kanssa.

Wed Sep 26 08:59:00 EEST 2018

14. Juha Rintamäki ja Kalervo Salo hakevat kirkkohallituksen kansliapäälliköksi

Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki ja Espoon lääninrovasti Kalervo Salo hakevat kansliapäälliköksi.

Tue Sep 25 17:00:00 EEST 2018

15. ”Vammaisen ei näköjään pidä elää normaalia elämää” – ja vanhuksena se vielä vaikeutuu, sanoo Timo Vauhkonen

Timo Vauhkonen on haaste vammaisten asioista päättäville virkamiehille ja poliitikoille. Hän ei pysy hiljaa.

Tue Sep 25 12:20:00 EEST 2018

16. Yhteistyökumppani ja joskus vastavoima, mutta ei yhdentekevä – Ville Jalovaaran kirja kertoo kahdentoista presidentin suhteista kirkkoon ja uskontoon

Persoona, elämänkokemukset ja tapa hoitaa virkaa näkyvät presidenttien suhteessa kirkkoon ja uskontoon. Arkistojen penkomisen lisäksi Ville Jalovaara tapasi Martti Ahtisaaren, Tarja Halosen ja Sauli Niinistön.

Tue Sep 25 08:20:00 EEST 2018

17. Kirkot ovat Zimbabwessa demokraattisen muutoksen vetureita – luterilainen pastori Kenneth Mtata: ”Rauhaa ei rakenneta valheille”

Zimbabwen politiikkaa hallitsi lähes 40 vuotta yksi mies, Robert Mugabe. Nyt maassa on orastava demokratia. Kirkot ovat muutoksen edellä kulkijoita, sillä niihin luotetaan.

Mon Sep 24 15:30:00 EEST 2018

18. Onko Raamattu Jumalan sanaa? Entä neitseestäsyntyminen totta? – Espoon vaalipaneelissa löytyi eroja muustakin kuin sateenkaariparien vihkimisestä

Kolme vaalipaneelia osoittivat, että suurimmat erot ehdokkaiden välillä löytyvät suhtautumisessa sateenkaariparien vihkimiseen kirkossa.

Fri Sep 21 15:35:00 EEST 2018

19. Juha Tuohimäkeä esitetään Helsingin seurakuntayhtymän hallintojohtajaksi

Juha Tuohimäki on toiminut Vantaan seurakuntayhtymän johtajana vuodesta 2009.

Thu Sep 20 17:40:00 EEST 2018

20. Satojen kirkkojen kellot soivat perjantaina rauhan puolesta

Euroopan kulttuuriperintövuoden tapahtumassa on mukana useita kirkkoja Espoosta, Helsingistä ja Vantaalta. Kellot soivat perjantaina kello 19 alkaen.

Thu Sep 20 15:45:00 EEST 2018