Pauli Juusela -haulla löytyi 1356 hakutulosta.

1. Korona romahdutti kirkon kolehtitulot

Kauneimmista joululauluista kertyi maailman lapsille vain puolet normaalista tukimäärästä. Erityisesti järjestöt, joilla ei ole rahankeräyslupaa, kärsivät tilanteesta.

16.04.2021

2. Kuuluuko kirkon vain julistaa ja auttaa vai voiko se myös puuttua politiikkaan? − Herttoniemen kirkkoherraehdokkaat vastaavat

Herttoniemen kirkkoherraksi hakevat Minnamari Helaseppä, Henri Järvinen, Janne Keränen ja Mari Mattsson kertovat myös, ketä pappia he pitävät esikuvanaan.

15.04.2021

3. Vantaan ruotsinkielinen seurakunta saa ”pääministeriä hieman nuoremman” kirkkoherran

Tällä hetkellä Kristian Willis toimii Helsingin seurakunnissa englanninkielisen työn pappina. Hän uskoo kansojen kirkkoon, jossa vapaaehtoisilla on iso rooli.

14.04.2021

4. ”Syyrialaiset eivät ole luopuneet toivosta” – sitä tuo pääkaupunkiseudun seurakuntien tuki koulunkäyntiin

Syyrian sota on kestänyt yli kymmenen vuotta. Noin 400 000 ihmistä on kuollut, neljä viidestä elää köyhyysrajan alapuolella ja pakolaisia on miljoonia.

26.03.2021

5. Piispa Teemu Laajasalo ehdottaa suruliputusta koronan vuoksi

Ehdotuksen mukaan liput laskettaisiin koko maassa puolitankoon pitkäperjantaina.

24.03.2021

6. Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät valittivat Vantaan yleiskaavaehdotuksesta – kaavassa niiden maista kohtuuttoman suuri osa on osoitettu virkistysalueeksi

Seurakuntayhtymien omistamasta 200 hehtaarin maa-alasta vain viidennes on osoitettu asuinrakentamiseen. Yhtymät haluaisivat lisää rakennusoikeutta.

24.03.2021

7. Sanoma toivosta ilmestyy Espoon katukuvaan ja liikennevälineisiin – "Ihmiset kaipaavat kipeästi toisten läsnäoloa ja yhteistä tekemistä"

Viiden espoolaisen  tarinoita toivosta voi löytää Espoon katukuvasta pääsiäisen molemmin puolin. Ihmisiä kehotetaan myös jakamaan tarinoitaan sosiaalisessa mediassa.

24.03.2021

8. Vantaan seurakunnat aloittavat rairuoholiven – ”Jo parissa päivässä siemenet alkavat itää”

Norppalivestä ja kalasääsken pesinnästä siirrytään nyt askel pidemmälle: meditatiiviseen rairuoholiveen.

23.03.2021

9. Espoon seurakunnat jatkaa poikkeuksellisella linjallaan – kirkollisverotuloista 4,1 prosenttia käytetään kansainväliseen apuun ja lähetystyöhön

Kirkkohallituksen asiantuntija Vesa Häkkinen nostaa espoolaispäättäjille hattua siitä, että nämä haluavat auttaa kirkkoja ja apua tarvitsevia maailmalla.

19.03.2021

10. Tuomiokapituli hylkäsi pappi Kai Sadinmaan oikaisuvaatimuksen – yön yli nukuttuaan Sadinmaa päätti valittaa hallinto-oikeuteen

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on yksimielisesti hylännyt Kai Sadinmaan oikaisuvaatimuksen päätöksestä, jossa hänet erotettiin virasta kuudeksi kuukaudeksi.

18.03.2021

11. Munkkiniemen kirkkoherraksi valittu Päivi Vähäkangas korostaa seurakuntalaisten roolia – ”Ulkosuomalaisten parissa opin, että kirkko on heidän kotinsa”

Päivi Vähäkangas toimi Saksassa neljän seurakunnan ainoana pappina. Hänet on palkittu kirkon tasa-arvopalkinnolla. Hallinnosta hänellä on kokemusta myös luottamushenkilönä.

18.03.2021

12. ”Ammattiin ei voi oppia vain teoriassa” – Vaikka opettajat ja opiskeluhuolto tekevät parhaansa, osa opiskelijoista putoaa kelkasta

Koronarajoitukset vaikeuttavat ammattiin valmistumista, sillä työssäoppimispaikkoja on vaikea saada. Kun opiskelijoita ei tavoita koululta, tukea tarvitsevia on hankalampi löytää.

18.03.2021

13. Kannelmäen kirkkoherraksi valittu Virpi Koskinen koronan tuomasta muutoksesta: ”Kaipaamme ja tarvitsemme toisiamme entistä enemmän”

Kannelmäen seurakuntaneuvosto valitsi maanantai-iltana seurakunnan pitkäaikaisen papin Virpi Koskisen kirkkoherraksi. Hänen mukaansa korona-aika on lisännyt yhteisöllisyyttä.

16.03.2021

14. Kolme naista johtaa USKOT-foorumia – uutena puheenjohtajana aloittaa muslimi Pia Jardi: ”Ulkopuolelta piirretään kuvaa, että islamissa nainen ei voi olla omaehtoinen toimija”

Uskontojen yhteistyöjärjestö USKOT-foorumi valitsi eilen puheenjohtajakseen sosiaaliohjaajana työskentelevän Pia Jardin.

11.03.2021

15. Myllypuron elintarvikejakelu jatkaa toimintaansa – ”Tämä on sellaista köyhän lottoa”

Koronapandemia on vähentänyt Myllypuron elintarvikejakelun asiakkaita. Ruokaa hakemaan pääsee kuusi ihmistä kerrallaan, ja sisällä pitää käyttää maskia.

10.03.2021

16. Koronavuosi vei seurakunnat toden teolla verkkoon – Vantaalla uutta opitaan tekemällä

Korona-aikana opittua ei kannata heittää hukkaan, sanoo Vantaan seurakuntien verkkotuottaja Antero Harju.

05.03.2021

17. Ravintolat suljetaan, joten huippukokki Henri Alén kumppaneineen suuntaa tarmonsa heikompiosaisten auttamiseen

Huippukokit kokkaavat koronasulun aikana ruokaa heikompiosaisille. Diakonissalaitoksen D-asemat toimittavat avun heille, jotka sitä kipeimmin kaipaavat. Tempaus alkaa 10.3.

05.03.2021

18. Paavi Franciscus matkustaa Irakiin tuomaan lohtua ja sanomaa veljeydestä – matka on paavin ensimmäinen korona-aikana

Paavi vierailee alueella, jonne Isisiä paenneet kristityt ovat vähitellen palanneet. Hän tapaa poliittisia johtajia ja suurajatolla Ali al-Sistanin.

04.03.2021