Pauli Juusela -haulla löytyi 1723 hakutulosta.

1. Lääkäri Maaret Castrén aloitti uutena kansanedustajana – hän karsisi terveydenhuollosta päällekkäisyyksiä ja byrokratiaa

Maaret Castrén jätti professorin ja Husin toimialajohtajan paikat ja aloitti kansanedustajana. Hän uskoo kokemuksestaan olevan hyötyä terveydenhuollon kehittämisessä.

18.07.2024

2. Evankelikaaliset papit kiittävät Jumalaa Donald Trumpin pelastumisesta –  kirkkojen johtajat rukoilevat loppua poliittiselle väkivallalle

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin selviäminen salamurhayrityksestä oli sunnuntaina yleinen saarnojen ja kannanottojen aihe kirkoissa.

16.07.2024

3. Pääkirjoitus: Luontoa pitää varjella – elämämme on sen varassa

Jos tuhoamme luonnon monimuotoisuuden ja kuumennamme planeettamme ilmaston, taloudeltakin putoaa pohja pois.

04.07.2024

4. Pääkirjoitus: Antisemitismi lisääntyy Suomessa ja maailmalla

Antisemitismin kasvu ei liity vain Gazan sotaan, vaan ilmiö on jatkunut jo vuosien ajan.

13.06.2024

5. ”Patriarkka Kirillin puheet kuulostavat Pietarin trollitehtaan tuotoksilta”, tietokirjailija Jessikka Aro sanoo

Jessikka Aron kirjassa esitellään Venäjän hybridisodan välineitä. Yksi niistä on henkilö, Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill, uskonsodan propagandisti.

05.06.2024

6. Pääkirjoitus: Uskonnolliset nuoret voivat muita paremmin

Nuorisobarometrin mukaan erityisen vahvaa hyvinvoinnin ja uskonnollisuuden yhteys on naisilla. Uskonnollisimpia ovat nuoret miehet.

30.05.2024

7. ”Maailma unohti, että Palestiinassa elää myös kristittyjä” – Jerusalemissa asuva pappi Sally Azar kertoo seurakuntalaistensa ahdingosta

Kirkkonsa ensimmäinen naispuolinen pappi Sally Azar sanoo, että kristittynä hänen tehtävänsä on rukoilla rauhan puolesta. Miehitystä voi vastustaa väkivallattomasti.

21.05.2024

8. Pääkirjoitus: Hallituksen leikkaukset herättävät hätää, huolta ja jopa paniikkia diakonityön asiakkaissa

Jos leikkausten inhimillinen hinta nousee kovin korkeaksi, siitä seuraa myös iso euromääräinen lasku yhteiskunnalle.

15.05.2024

9. Yli kaksi kolmasosaa papeista kannattaa samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä

Kanttorit suhtautuvat vihkimisiin nihkeämmin. Kirkolliskokous käsittelee tällä viikolla piispainkokouksen kompromissiehdotusta asiasta.

13.05.2024

10. Lopunaikojen odotus siirtyi uskonnosta politiikkaan – hyvän ja pahan kosmisessa kamppailussa omalla kansalla tai ideologialla on erityistehtävä

Apokalyptiikka yhdistää Putinin Venäjää, Yhdysvaltojen poliittista kulttuuria, ääri-islamistisia terroristeja ja ekokatastrofista varoittanutta Pentti Linkolaa.

13.05.2024

11. Pääkirjoitus: Avioliitosta tarjotaan kompromissia – kirkolliskokous jatkaa ikiliikkujan parissa

Piispojen ehdotusta vastustaa sekä arvokonservatiivien että arvo­liberaalien joukossa niin moni, että sen läpimeno on vaikeaa.

02.05.2024

12. Miksi mies seisoo Kallion kirkon ristin päällä? – tarina liittyy vuoteen 1966 eikä tilanne ollut ainoa lajissaan

Helsinkiläisen Harri Hypénin kotialbumissa on käsin kirjoitettu kuvateksti ”kahvitauvolla 20.7. 1966”. Kuvassa on hänen isänsä Heikki.

29.04.2024

13. Pääkirjoitus: Viertolan kouluampuminen pysäytti – tämä ei saa enää toistua

Aivan liian monet lapset ja nuoret voivat pahoin. On aika ryhtyä sanoista tekoihin, jotta tilanne muuttuisi.

18.04.2024

14. ”Autoritaariset valtiot kasvattavat vaikutusvaltaansa” – Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu ovat huolissaan kehitysyhteistyön lisäleikkausten seurauksista

Hallitus päätti kehysriihessään uusista 50 miljoonan euron lisäleikkauksista kehitysyhteistyöhön. Lisäksi aiempia leikkauksia aikaistetaan.

17.04.2024

15. ”Vaikka minua potkittiin, pyysin, että saisin jäädä jengiin” – Piispa Kaisamari Hintikka koki nuorena totaalisen yksinäisyyden kesän

Espoon piispa Kaisamari Hintikka on huolissaan nuorten yksinäisyydestä ja väkivallasta. Oma raju nuoruuden kokemus auttaa ymmärtämään, miltä tuntuu jäädä yksin.

02.04.2024

16. Pääkirjoitus: Hiljaisen viikon tapahtumista on 2000 vuotta, mutta ihmisten toiminta on yhä samanlaista

Ristin miehellä on sanottavaa kaikille meille, jotka olemme tehneet vääriä valintoja.

21.03.2024

17. Pääkirjoitus: Jokainen päivä Gazan sotaa on liikaa

Hamasin pitää vapauttaa kaikki panttivangit ja Gazaan on saatava aikaiseksi pitävä tulitauko. Siitä on neuvoteltu jo aivan liian pitkään.

07.03.2024

18. Vantaalainen Rauno Juhola joutui 24-vuotiaana keskelle Ruandan kansanmurhaa – ”Ihminen, jolla on yhtään empatiakykyä, ei voi olla auttamatta toista hädässä”

Rauno Juhola osallistui nuorena Ranskan muukalaislegioonan operaatioon, jolla pyrittiin pysäyttämään kansanmurha Ruandassa. Hän näki läheltä sekä pysäyttävää pahuutta että pyyteetöntä hyvyyttä.

04.03.2024

19. ”Jos väsymme tukemaan Ukrainaa, kaivamme omaa kuoppaamme”, painotti eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho Senaatintorilla Valoa Ukrainaan -tapahtumassa

Senaatintorilla oli runsaasti väkeä sateisesta säästä huolimatta. Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyksen tasan kaksi vuotta sitten.

24.02.2024