null Cover-biiseillä pääsiäiseen

Cover-biiseillä pääsiäiseen

Levy kuulostaa oudon tutulta. Eikä se johdu vain siitä, että yhtye versioi tuttuja suomigospelin kappaleita, vaan enemmänkin laulajan äänestä ja ahkerasti käytetystä kaikuefektistä. Sitten välähtää: tämähän kuulostaa aivan Semmareilta!

Syy mielleyhtymään on laulaja, kitaristi ja huilisti Mikko Miettinen. Jyväskyläläinen musiikinopettaja ja muusikko on yksi Semmareista. Hengellistä kutsumustaan hän toteuttaa Gospel Covertajat –yhtyeessä.

— En laita bändejä arvojärjestykseen. Semmarit on minulle yhtä tärkeä kuin Gospel Covertajatkin. Mutta onhan tämä kahden bändin elämä välillä aikamoista sumplimista eikä aina ehdi kaikille keikoille, Miettinen kertoo.

Gospel Covertajat tekee nimensä mukaisesti versioita toisten kappaleista. Covertajien käsittelyyn on otettu esimerkiksi Jaakko Löyttyä, Mikko Kuustosta, Pekka Ruuskaa ja The Rainia. Ainakin tuoreella Tiellä Jerusalemiin -levyllä kappaleista on tehty hyvin pelkistettyjä, pääpaino on laululla ja akustisella kitaralla.

— Tämän yhtyeen kärki on sovittamisessa. Sille uhrataan paljon aikaa.

Levyn kappaleet johdattelevat kuulijaa pääsiäisen tapahtumiin.

— Kaikki tekevät joululevyjä, mutta me päätimme tehdä pääsiäislevyn. Pääsiäinen on kuitenkin tärkein kristillinen juhla. Teemaan sopivien kappaleiden löytäminen oli kyllä kieltämättä vaikeaa, kun halusimme levylle nuorisomusiikkia emmekä virsiä, Miettinen tunnustaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.