null Daikini: Viihde voi olla diippiä

Kuva: Matti Karppinen

Kuva: Matti Karppinen

Daikini: Viihde voi olla diippiä

Rap-artisti puhuu kirkossa elämän päämäärästä. Joulukuussa häneltä ilmestyy uusi levy – ja työ pappina alkaa.

Viekö viihteen lumo elämän päämäärän? Miten uskonto auttaa elämän päämäärän löytymisessä? Rap-artisti Lauri Kemppainen, keskustelet tällaisista kysymyksistä kirjailija, kulttuurintutkija Jari Ehrnroothin kanssa Tuomiokirkon kryptan Maan suola -sarjassa keskiviikkona 18.11. kello 17.30. Mitä viihde merkitsee sinulle?

– Suhteeni viihteeseen on kaksijakoinen. Reality-ohjelmat hajottavat, mutta viihteessä on myös diippiä tavaraa. Shakira laulaa, että joku meidän välillämme saa minut uskomaan, että Jumala ei ole kuollut.
 

Mistä elämän merkitys löytyy?

– Ihminen kurkottelee vaistomaisesti isojen kysymysten puoleen. Ei kai Bach säveltänyt Matteus-passiota saadakseen naista? Kyseenalaistan vulgaarin naturalistisen ihmiskuvan. Ihminen esitetään lehtien tiedesivuilla pelkkänä ihmisapinana.
 

Olet myös teologi. Tuleeko sinusta räppipappi?

– Jos Jumala suo, minut vihitään joulukuussa Pukkilan ja Myrskylän osa-aikaiseksi papiksi. Teen sitten viikon kuukaudessa papin töitä ja kolme viikkoa jää muuhun. Joulukuussa myös Daikinilta ilmestyy uusi levy, jonka julkkarikeikka pidetään 2.12. kello 19 Lähetyskirkossa.

Jaa tämä artikkeli: