null Ei koiria hautausmaille

Ei koiria hautausmaille

Kirkkohallitus toivoo sisäasianministeriön selvittävän, voitaisiinko järjestyslakiin tehdä muutos, joka kieltäisi koirien tuomisen hautausmaille.

Taustalla on Helsingin Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhurin Ari Pipatin saama palaute, jonka mukaan koirien ulkokouluttaminen hautausmaalla on loukannut ihmisten tunteita. Kaikki koiranomistajat eivät noudata hautausmaiden opasteita, joissa koirien tuominen kielletään.

Koirien ulkoiluttaminen hautausmaalla on jonkinasteinen ongelma myös Vantaalla, etenkin Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla. Seurakuntapuutarhuri Heimo Salmen mukaan hautausmaalle tullaan sekä käymään haudoilla koirien kanssa että oikaistaan hautausmaan poikki muilla asioilla.

— Pitäisi muistaa kunnioittaa hautausmaan pyhyyttä ja jättää koira kotiin. Koirat voivat haukkua hautausmaalla liikkuvia eläimiä tai toisia koiria tai tehdä sinne tarpeensa. Jotkut pitävät koiraansa myös irrallaan, mitä ei todellaan saisi tehdä.

— Vantaalla on hyviä koirapuistoja, myös Pyhän Laurin kirkon lähellä Siltamäessä. Siellä voi antaa koiran juosta vapaana mielin määrin, mutta ei yleisillä paikoilla, Salmi huomauttaa.

Salmen mukaan useimmat koiranomistajat ymmärtävät säännöt, mutta ikävä kyllä kaikki eivät. Siksi hänen mielestään järjestyslain muutos olisi tarpeen.

Ruskeasannan hautausmaalla koirat eivät ylipuutarhuri Tuovi Lehtisen mukaan ole ongelma. Ihmiset yleensä jättävät koiransa hautausmaan muurin ulkopuolelle.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.