null Ekologista riistaa purkista

Svengaa kuin hirvi.

Svengaa kuin hirvi.

Ekologista riistaa purkista

Sari ja Petri Ahonen ovat riistaruokaihmisiä. Myös perheen kolme koululaista ovat tottuneet syömään hirvenlihaa ympäri vuoden.

Pariskunta päätti koota vuosien varrella kertyneet riistareseptinsä yksiin kansiin. Näin syntyi kirja Herkkuja riistasäilykkeistä (Gummerus 2011).

Kirja vaikuttaa jo pelkän nimensä perusteella täsmävastaukselta suunnitelmiini viilata perheen arkiruokia eettisempään ja ekologisempaan suuntaan. On epäilemättä parempi valita lautaselleen vapaana vaeltaneen hirven tai poron lihaa kuin tehotuotettua sikanautajauhelihaa.

Pääosa kirjan ruoista tehdään hirvisäilykkeistä. Hirvikiusaus ja Poro-Aura-juustopasta osoittautuivat ihan kelpo arkiruoiksi. Molempiin käytetyissä säilykkeissä oli mukana vajaa viidennes possua. Poron- ja hirvenlihasäilykkeet, joissa ei ole mukana sianlihaa ovat kalliimpia, mutta kotiraatimme mukaan myös maukkaampia.

Pelkkää hirvenlihaa sisältävästä säilykkeestä loihdittiin pekonilla höystettyä herkullista hirvipizzaa. Makunautintoa tosin laimensi hieman hampaisiin osunut kova pala, jota arveltiin säilykelihan seassa olleeksi rustonpalaksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.