null Elämän voima

Elämän voima

Ensi sunnuntai on 17. sunnuntai helluntaista. Sen aihe on Jeesus antaa elämän. Päivän raamatuntekstit ovat Ps.86: 10–13, Jes. 26: 12–14, 19 tai 1.Kun.17: 17–24, Fil.1: 20–26, Joh.5: 19–21.

Niin kuin Isä herättää kuolleet ja antaa heille elämän, niin antaa myös Poika elämän kenelle tahtoo.

Joh. 5: 21

Tulevaa pyhää kutsutaan syksyn pääsiäiseksi ja sen aiheena on ylösnousemus. Miten ylösnousemususko vaikuttaa kristityn arkielämään? Joillekin se antaa elämänuskoa, toisille taas toivon jälleennäkemisestä omaisten kanssa ja jotkut odottavat näkevänsä Kristuksen kasvoista kasvoihin.

Jeesus oli rohkea ja paransi sairaan lepopäivänä. Jeesus ei ryhtynyt keskusteluun sapattipäivän rikkomisesta, vaan vetosi auktoriteettiinsa, Isään. Hän toimi Jumalan poikana ja yhtä taukoamatta kuin Isänsä. Jeesus teki sitä, mitä näki Isän tekevän.

Taukoamaton tekeminen varmasti synnyttää monenlaisia mielikuvia. Puhe Isän taukoamattomasta tekemisestä tarkoittaa, että Jumala jatkuvasti pitää elämää yllä ja luo sen uudeksi. Ilman sitä ei ole mitään.

Puhuessaan kuulijoilleen Jeesus tekee sen, minkä hän näkee Isän tekevän ja mitä varten hänet on lähetetty. Se, joka tunnustaa hänet Jumalan lähettämäksi, kuulee hänen sanansa ja tekee hänen tahtonsa.

Jumalan sana on elävää sanaa, joka asettaa ihmisen Jumalan ja Kristuksen eteen. Muuta ei tarvita.

Usko ylösnousemukseen on uskoa elämään. Kristitty ei usko kuolemaan, vaan kuoleman voittamiseen. Se on sitä samaa elämänhalua ja elämän voimaa, jonka Jumala on istuttanut meidän jokaisen sydämeen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.